• Nem Talált Eredményt

A Kor mány tag ja i nak ren de le tei

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 130-135)

A belügyminiszter 46/2011. (XII. 9.) BM rendelete

a Rendõrségnél rendszeresíthetõ kényszerítõ eszközök típusairól és fajtáiról szóló 32/2009. (VIII. 19.) IRM rendelet módosításáról

A Rendõrségrõl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 101. § (1) bekezdés m) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § n) pontjában foglalt feladatkörömben eljárva a következõket rendelem el:

1. § A Rendõrségnél rendszeresíthetõ kényszerítõ eszközök típusairól és fajtáiról szóló 32/2009. (VIII. 19.) IRM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) Melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követõ napon lép hatályba és a hatálybalépését követõ napon hatályát veszti.

Dr. Pintér Sándor s. k.,

belügyminiszter

1. melléklet a 46/2011. (XII. 9.) BM rendelethez

1. A Rendelet Mellékletének A. Lõfegyverek, gránátvetõk alcíme a következõ 23. és 24. ponttal egészül ki:

[A. Lõfegyverek, gránátvetõk]

„23. .22-es kaliberû tölténnyel mûködõ puskák, 24. .22-es kaliberû tölténnyel mûködõ pisztolyok.”

2. A Rendelet Mellékletének F. Lõfegyverek különféle töltényei, gránátvetõk gránátjai alcíme a következõ 17. ponttal egészül ki:

[F. Lõfegyverek különféle töltényei, gránátvetõk gránátjai]

„17. .22-es kaliberû töltény különféle változatai.”

3. Hatályát veszti a Rendelet Mellékletének C. Mozgásszabadságot korlátozó eszközök alcímének 8. pontja.

A nemzeti erõforrás miniszter 65/2011. (XII. 9.) NEFMI rendelete

a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény végrehajtásáról szóló 9/2006. (V. 9.) NKÖM rendelet módosításáról

A Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény 10. § (2) bekezdésében és (3) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § j) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következõket rendelem el:

1. § A Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény végrehajtásáról szóló 9/2006. (V. 9.) NKÖM rendelet (a továbbiakban: R.) 3. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„3. § A miniszter a Bizottságba mind a saját hatáskörben felkért tagjait, mind pedig az érintett szakmai és társadalmi szervezetek által jelölt tagokat négy évre bízza meg feladataik ellátásával.”

2. § Az R. 4. § (2) bekezdése a következõ d) ponttal egészül ki:

[A Bizottság elnökének tisztsége, illetve a bizottsági tagság megszüntethetõ:]

„d) közös megegyezéssel.”

3. § Az R. 10. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) A szakmai kollégiumok vezetõinek kinevezése – a Bizottság javaslatára – egy alkalommal egy évvel meghosszabbítható. A vezetõi kinevezésre, illetve annak meghosszabbítására sor kerülhet akkor is, ha a kinevezés vagy a meghosszabbítás tartama meghaladja a kollégiumi tagsági megbízás határidejének lejártát. A négyéves határidõ lejártát meghaladó vezetõi kinevezés, illetve annak meghosszabbítása a kollégiumi tagsági megbízás meghosszabbítását vonja maga után. A szakmai kollégium vezetésére szóló megbízás kollégiumi tagsági megbízást meghaladó meghosszabbítása szakmai, társadalmi szervezet által delegált tag esetén az esetben érvényes, ha arról a küldõ szervezet a tag kollégiumi tagsági megbízatásának lejártát megelõzõ legalább 60 napon belül értesül és a tag kollégiumi tagsági megbízatásának lejártáig nem tesz javaslatot a tag visszahívására.”

4. § Az R. 11. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A Bizottság javaslata alapján a szakmai kollégiumok tagjainak megbízása – szakmai, társadalmi szervezet által delegált tag esetén a küldõ szervezet egyetértésével – egy alkalommal egy évvel meghosszabbítható. A küldõ szervezetet a meghosszabbítás szándékáról a tag kollégiumi tagsági megbízatásának lejártát megelõzõ legalább 60 nappal korábban értesíteni kell. A küldõ szervezet egyet nem értése esetén a tag kollégiumi tagsági megbízatásának lejártáig gondoskodik új tag delegálásáról.”

5. § Az R. 12. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A kollégiumi tagság – a felmentéssel, lemondással vagy a tag halálával történõ megszûnés esetkörén kívül – megszûnik az érintett kollégium megszüntetése, átszervezése, illetve létszámának csökkentése esetén is.

(3) A 11. § (2) bekezdés szerinti egyet nem értés esetét kivéve bármilyen okból megüresedett kollégiumi tag helyének betöltésérõl a miniszter, illetõleg a delegáló szervezet a megüresedés idõpontjától számított 60 napon belül gondoskodik. Delegálás esetén a küldõ szervezet számára a jelölt állítására 25 napot kell biztosítani.”

6. § (1) Az R. 15. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) Az Alapot a miniszter által alapított Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (a továbbiakban: Igazgatóság) kezeli.

A kezelõ szervezet igazgatóját a miniszter nevezi ki. Az Igazgatóság vezetõi és munkatársai felett a munkáltatói jogkört az igazgató gyakorolja.”

(2) Az R. 15. § (2) bekezdés d) pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

[Az Igazgatóság feladata]

„d) a pályázati rendszer mûködtetése, ideértve a minisztérium kulturális célú fejezeti kezelésû elõirányzata terhére meghatározott pályáztatás lebonyolítását,”

(3) Az R. 15. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) Az Alap és az Igazgatóság mûködtetéséhez szükséges forrásokat az Alap elõirányzatából kell biztosítani a költségvetési törvényben meghatározott mértékben. Az Igazgatóság költségvetése a Bizottság és a kollégiumok mûködési költségeit is tartalmazza.”

7. § Az R. 19. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A pályázati felhívás tartalmazza a pályázati célokat, a pályázók körét, a támogatás felhasználási jogcímét, a pályázó részére elõírt saját forrás mértékét, a pályázat kötelezõ tartalmi elemeit és mellékleteit, a pályázatok benyújtási határidejét, az elbírálás szempontjait és egyéb, a pályázók számára fontos tájékoztató adatokat. A pályázatok benyújtási határideje a postára adás dátuma, elektronikus benyújtás esetén a pályázathoz kapcsolódó nyilatkozat postára adásának dátuma. A támogatás mértékének vagy összegének felsõ határát a pályázati felhívás esetenként tartalmazza.

(2) Az igénybe vehetõ támogatás mértéke nem haladhatja meg az elszámolható kiadások 100%-át és a támogatás mértékének vagy összegének pályázati felhívásban meghatározott felsõ határát. E rendelet alkalmazásában az elszámolható kiadások köre a Tv. 7. § (1) bekezdésében foglalt támogatási célok megvalósítása során közvetlenül felmerülõ, igazoltan e célra fordított kiadások.”

8. § Az R. 22. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A pályázatokat a kollégium a pályázati felhívásban meghatározott benyújtási határidõtõl számított 70 napon belül elbírálja, és döntésérõl tájékoztatja a Bizottság elnökét.”

9. § Az R. 24. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

[Érvénytelen a pályázat, ha]

„a) a pályázó pályázatában, vagy korábbi pályázatában megtévesztõ vagy valótlan adatot szolgáltatott,”

10. § Az R. 25. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) Az Igazgatóság a támogatottal szerzõdést köt, amely tartalmazza a támogatás folyósításának, elszámolásának és egyéb feltételeinek részletes szabályait. A szerzõdéskötés idõpontját az Igazgatóság határozza meg és közli azt a támogatási döntésrõl szóló értesítésben a pályázóval. A szerzõdés megkötésére az Igazgatóság legfeljebb 180 napos határidõt határozhat meg, igazodva a támogatott program megvalósításának idõpontjához és az Igazgatóság által elõkészítendõ támogatási szerzõdések ütemezéséhez.”

11. § Az R. 1. számú melléklete helyébe a Melléklet lép.

12. § Az R.

a) 1. §-ában a „nemzeti kulturális örökség minisztere” szövegrész helyébe a „kultúráért felelõs miniszter” szöveg, b) 4. § (6) bekezdésében „a minisztérium” szövegrész helyébe „az általa vezetett minisztérium (a továbbiakban:

minisztérium)” szöveg

c) 4. § (6) bekezdésében és a 11. § (3) bekezdésében a „köztisztviselõi”, valamint a 11. § (3) bekezdésében a „közszolgálati” szövegrész helyébe a „kormánytisztviselõi” szöveg lép.

13. § Hatályát veszti az R.

a) 7. § (1) bekezdés d) pontja, b) 20. § g) pontja.

14. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követõ napon lép hatályba.

(2) A 11. § 2012. január 1-jén lép hatályba.

(3) Ez a rendelet 2012. január 2-án hatályát veszti.

Dr. Réthelyi Miklós s. k.,

nemzeti erõforrás miniszter

Melléklet a 65/2011. (XII. 9.) NEFMI rendelethez

„1. számú melléklet a 9/2006. (V. 9.) NKÖM rendelethez 1. Elõadó-mûvészet Kollégiuma

2. Építõmûvészet és Örökségvédelem Kollégiuma 3. Folyóirat-kiadás Kollégiuma

4. Könyvkiadás Kollégiuma 5. Közgyûjtemények Kollégiuma

6. Közmûvelõdés és Népmûvészet Kollégiuma 7. Kulturális Fesztiválok Kollégiuma

8. Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma 9. Vizuális Mûvészetek Kollégiuma”

A vidékfejlesztési miniszter 115/2011. (XII. 9.) VM rendelete

a növényvédõ szerrel szennyezett csomagolóeszköz-hulladékok kezelésérõl szóló 103/2003. (IX. 11.) FVM rendelet módosításáról

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletérõl szóló 2008. évi XLVI. törvény 76. § (5) bekezdés f) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 94. § c) és k) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következõket rendelem el:

1. § A növényvédõ szerrel szennyezett csomagolóeszköz-hulladékok kezelésérõl szóló 103/2003. (IX. 11.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 2. § (2) bekezdés 3. és 4. pontja helyébe a következõ rendelkezések lépnek:

[E rendelet alkalmazásában:]

„3. Gyûjtõhely: a növényvédõ szer engedéllyel rendelkezõ forgalmazó telephelyén kialakított, a felhasználóktól átvett csomagolóeszköz-hulladék környezetszennyezést kizáró gyûjtését és válogatását biztosító létesítmény.

4. Felhasználó: a növényvédõ szert továbbértékesítési cél nélkül raktározó, szállító, elõkészítõ, illetve a felhasználásra elõírt technológiai folyamatban kezelõ, felhasználó természetes személy, illetve gazdálkodó szervezet.”

2. § Az R. 3. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A tisztított csomagolóeszköz-hulladék kizárólag a felhasználótól a gyûjtõhelyig való szállítás szempontjából nem veszélyes hulladéknak tekintendõ, ha az e rendeletben meghatározottak szerint kezelik. A nem e rendelet szerint kezelt, valamint a gyûjtõhelyen tárolt és ártalmatlanításra váró csomagolóeszköz-hulladék veszélyes hulladéknak tekintendõ az ellenkezõ bizonyításig.”

3. § Az R. 4. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A tisztított csomagolóeszköz-hulladékot, a növényvédelemi tevékenységrõl szóló rendelet elõírásainak eleget téve, illetéktelenektõl elzárva kell gyûjteni, és ott legfeljebb 1 évig szabad tárolni. A tárolt csomagolóeszköz-hulladék mennyiségérõl és fajtájáról folyamatos nyilvántartást kell vezetni.”

4. § Az R. 5. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) Az átvevõ nem köteles átvenni a szemmel láthatóan nem megfelelõen tisztított (anyagmaradékot tartalmazó) csomagolóeszköz-hulladékot. Az át nem vett csomagolóeszköz-hulladék további tisztításáról a növényvédelmi tevékenységrõl szóló jogszabályban meghatározottak szerint kell gondoskodni. ”

5. § Az R. 7. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A csomagolóeszköz-hulladéknak a gyûjtõhelyrõl a kezelõhöz történõ elszállítását az összegyûjtõ, illetve a vele szerzõdéses jogviszonyban álló vállalkozó (a továbbiakban együtt: szállító) végezheti.”

6. § Az R. 10. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„10. § A növényvédõ szer csomagolóeszköz-hulladékra vonatkozó elõírások betartásának ellenõrzésében a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága feladat- és hatáskörének megfelelõen vesz részt.”

7. § Az R. a következõ 12. §-sal egészül ki:

„12. § Ez a rendelet a peszticidek fenntartható használatának elérését célzó közösségi fellépés kereteinek meghatározásáról szóló, 2009. október 21-i 2009/128/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 13. cikk (1) bekezdésének való megfelelést szolgálja.”

8. § Az R. 1. § b) pontjában a „csomagolóeszköz-hulladék keletkezik” szövegrész helyébe a „csomagolóeszköz-hulladék képzõdik” szöveg, a 2. § (1) bekezdésében a „csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól szóló 94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet” szövegrész helyébe a „csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól szóló jogszabály” szöveg, a 2. § (2) bekezdés 1. pontjában a „termék” szövegrész helyébe az „eszköz” szöveg, a 2. § (2) bekezdés 5. pontjában a „felhasználónál keletkezett” szövegrész helyébe a

„felhasználónál képzõdött” szöveg, a 3. § (3) bekezdésében a „nem nagyobb mennyiségû növényvédõ szer”

szövegrész helyébe a „nem nagyobb mennyiségû, a növényvédelmi tevékenységrõl szóló jogszabály szerinti III. forgalmi kategóriába sorolt növényvédõ szer” szöveg, a 3. § (5) bekezdésében a „növényvédõ szer csomagolóeszköz” szövegrész helyébe a „növényvédõ szerrel szennyezett csomagolóeszköz” szöveg, az 5. § (1) bekezdésében az „átvevõ veheti vissza” szövegrész helyébe az „átvevõ veszi vissza” szöveg lép.

9. § Hatályát veszti az R. 4. § (4) bekezdése.

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba, és a hatályba lépését követõ napon hatályát veszti.

11. § Ez a rendelet a peszticidek fenntartható használatának elérését célzó közösségi fellépés kereteinek meghatározásáról szóló, 2009. október 21-i 2009/128/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 13. cikk (1) bekezdésének való megfelelést szolgálja.

Dr. Fazekas Sándor s. k.,

vidékfejlesztési miniszter

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 130-135)