• Nem Talált Eredményt

A kiadások nyilvántartása, gyûjtése

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 33-37)

az adatvédelemrõl, az adatbiztonságról, valamint a közérdekû adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének minisztériumi rendjérõl

II. A kiadások nyilvántartása, gyûjtése

Az egyes tevékenységekkel kapcsolatos kiadások elszámolási, nyilvántartási rendjét, a fõkönyvi könyvelés szabályait a Számlarend írja elõ.

A pénzforgalmi kettõs könyvvitel rendszerében vezetett nyilvántartások és a Központi Illetményszámfejtési Rendszer által generált nyilvántartások biztosítják az önköltségszámításhoz szükséges gazdasági jellegû adatokat.

A szervezeti egységenként felmerülõ közvetlen költségek gyûjtése, ügyletkódonként, elszámolási egységenként történik, fõkönyvi számlaszámokhoz kapcsolható módon.

A kalkulációk összesített értékadatai alapján feladás készül az Igazgatási Osztály számlázó munkatársa részére. Az így kiszámított összeget általános forgalmi adóval növelten kell kiszámlázni a kérelmezõnek, vagy az általa megjelölt költségviselõnek.

2. melléklet a 34/2011. (VI. 17.) NFM utasításhoz

IGÉNYLÕLAP

közérdekû adatok megismeréséhez

Az igénylõ adatai Név:

Cím:

Telefonszám:

Faxszám:

E-mail cím:

A bejelentés típusa: c telefon c fax c elektronikus c személyes c postai úton Az igényelt közérdekû adat

meghatározása:

Az adatszolgáltatás kívánt módja: c telefon c fax c e-mail c személyes c postai úton

Másolat kérése: c igen c nem

A benyújtás idõpontja:

Az adatszolgáltatás NFM-en belüli felelõse:

Teljesítés határideje:

Megjegyzés:

Ügyintézõ aláírása:

Engedélyezem: (név, aláírás):

A nemzeti fejlesztési miniszter 35/2011. (VI. 17.) NFM utasítása

a Magyar Energia Hivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló 23/2010. (V. 20.) KHEM utasítás módosításáról

A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 71. § (1) bekezdésében foglaltak alapján – a közigazgatási és igazságügyi miniszter jóváhagyásával – a Magyar Energia Hivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló 23/2010. (V. 20.) KHEM utasítást az alábbiak szerint módosítom:

1. § A Magyar Energia Hivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló 23/2010. (V. 20.) KHEM utasítás (a továbbiakban:

SZMSZ) a következõ 1/A. §-sal egészül ki:

„1/A. § (1) A Magyar Energia Hivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatát (a továbbiakban: SZMSZ), valamint a Magyar Energia Hivatal belsõ szabályzatait szükség szerint, de legalább évente felül kell vizsgálni.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérõen a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelõs miniszter a) a közigazgatási fejlesztés okán szükséges szervezeti és mûködési szabályok, valamint

b) jogszabályváltozás

miatt bármikor kezdeményezheti az SZMSZ 30 napon belül történõ módosítását. A módosítás elmulasztása esetén a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelõs miniszter gondoskodik a megfelelõ módosítás érvényesülésérõl és az azzal kapcsolatos intézkedés hatálybalépésérõl.”

2. § Az SZMSZ mellékletének I.6. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„I.6. A Hivatal szervezeti felépítése:

elnök Titkárság Belsõ ellenõr

Gazdasági és Humánpolitikai Fõosztály Jogi és Igazgatási Fõosztály

elnökhelyettes

Energiaszolgáltatási és Fogyasztóvédelmi Fõosztály Gázengedélyezési és Felügyeleti Osztály

Villamosenergia Engedélyezési és Felügyeleti Osztály Távhõ Engedélyezési és Felügyeleti Osztály

Fogyasztóvédelmi Osztály Ár- és Gazdasági Elemzõ Fõosztály Villamosenergia-ár Elõkészítõ Osztály Gázár Elõkészítõ Osztály

Közgazdasági Elemzõ és Fenntartható Fejlõdés Osztály Energiainformációs és Informatikai Osztály

Távhõ Árszabályozási Fõosztály Távhõtermelési Árszabályozási Osztály Távhõszolgáltatási Árszabályozási Osztály

A Hivatal engedélyezett létszámkerete – a Miniszterelnökségen, a minisztériumokban, az igazgatási és az igazgatás jellegû tevékenységet ellátó központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak létszámáról szóló 1166/2010. (VIII. 4.) Korm. határozat alapján – 126 fõ.

A szervezeti ábrát az SZMSZ 1. sz. melléklete tartalmazza.

A Hivatal megalapította az Energetikai Állandó Választottbíróságot.”

3. § Az SZMSZ mellékletének II.1.4. pontja a következõ II.1.4.7. ponttal egészül ki:

„A fõosztályvezetõt osztályt vezetõ fõosztályvezetõ-helyettes helyettesíti.”

4. § Az SZMSZ mellékletének II.1.6.2. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„II.1.6.2. Az elnöki értekezletet az elnök vezeti, titkára az elnöki titkárság vezetõje. Állandó résztvevõi: az elnökhelyettes, az Energiaszolgáltatási és Fogyasztóvédelmi Fõosztály vezetõje, az Ár- és Gazdasági Elemzõ Fõosztály vezetõje, a Jogi és Igazgatási Fõosztály vezetõje és a Távhõ Árszabályozási Fõosztály vezetõje.”

5. § Az SZMSZ mellékletének „II.2.2. Az elnökhelyettes irányítása alá tartozó szervezeti egységek” pontja a következõ II.2.2.3.–II.2.2.5. pontokkal egészül ki:

„II.2.2.3. Távhõ Árszabályozási Fõosztály

II.2.2.3.1. Ellátja a Tszt. 4. § (1) bekezdés d) pontja alapján a Hivatal hatáskörébe tartozó, a Tszt. VII. fejezetében foglalt ármegállapítással összefüggõ feladatokat.

II.2.2.3.2. Nyilvántartja, feldolgozza, értékeli és elemzi az energiaforgalmi és energiafelhasználási adatokat, valamint a miniszternek történõ javaslattétel keretében elõkészíti az árképzés és áralkalmazás fõbb szabályait.

II.2.2.3.3. Gondoskodik:

– a miniszter árhatósági jogkörébe tartozó hatósági árak és díjak, valamint ár- és díjalkalmazási feltételek döntésre elõkészítésérõl a távhõellátás területén,

– az árszabályozás rendszerének mûködtetésérõl és továbbfejlesztésérõl,

– a Fõosztály mûködéséhez szükséges adatok gyûjtésérõl, feldolgozásáról és megõrzésérõl,

– eljár a távhõszolgáltató által – a távhõszolgáltatás csatlakozási díjának megállapításával összefüggésben – beadott kérelem alapján, valamint a csatlakozási díj számítási szabályai betartásának ellenõrzése érdekében.

II.2.2.3.4. Javaslatokat dolgoz ki a Hivatal különbözõ szabályozási területein folyó munka módszertani összehangolására.

II. 2.2.4. Távhõtermelési Árszabályozási Osztály

II.2.2.4.1. Elõkészíti a távhõszolgáltatónak értékesített távhõ árára és alkalmazásának fõbb feltételeire vonatkozó javaslatot és a Hivatal elnökén keresztül kezdeményezi a miniszternél a rendelettel történõ kihirdetésüket.

II.2.2.4.2. Figyelemmel kíséri a távhõszolgáltatónak értékesített távhõre vonatkozó ár- és díjelõírások betartását, illetve elõsegíti azok ellenõrzését.

II.2.2.4.3. Közremûködik a távhõtermelõk vonatkozásában az engedélyesek által nyilvánosságra hozandó, gazdálkodásukkal összefüggõ adatokra vonatkozó javaslatok kidolgozásában.

II.2.2.4.4. Figyelemmel kíséri a távhõtermelõi ár szabályozásával kapcsolatos problémákat és javaslatokat dolgoz ki ezek kezelési módjaira.

II.2.2.4.5. Árszabályozási tevékenységével összefüggésben szükség szerint elvégzi az eszköz- és költség-felülvizsgálatot a távhõtermelés vonatkozásában.

II.2.2.5. Távhõszolgáltatási Árszabályozási Osztály

II.2.2.5.1. Elõkészíti a lakossági felhasználóknak, valamint a külön kezelt intézményeknek értékesített távhõ (fûtés és használati meleg víz) díjára és alkalmazásának fõbb feltételeire vonatkozó javaslatot és a Hivatal elnökén keresztül kezdeményezi a miniszternél a rendelettel történõ kihirdetésüket.

II.2.2.5.2. Figyelemmel kíséri a lakossági felhasználóknak, valamint a külön kezelt intézményeknek értékesített távhõ (fûtés és használati meleg víz) díjelõírások betartását, illetve elõsegíti azok ellenõrzését.

II.2.2.5.3. Eljár a távhõszolgáltatók vonatkozásában az engedélyesek által nyilvánosságra hozandó, gazdálkodásukkal összefüggõ adatokra vonatkozó javaslatok kidolgozásában.

II.2.2.5.4. Eljár a távhõszolgáltatás csatlakozási díjainak kérelemre indult felülvizsgálatában, elkészíti a beadott kérelemmel kapcsolatos határozatokat.

II.2.2.5.5. Figyelemmel kíséri a távhõ-szolgáltatási árszabályozással kapcsolatos problémákat és javaslatokat dolgoz ki ezek kezelési módjaira.

II.2.2.5.6. Árszabályozási tevékenységével összefüggésben szükség szerint elvégzi az eszköz- és költség-felülvizsgálatot a távhõszolgáltatás vonatkozásában.”

6. § Az SZMSZ melléklete 1. számú mellékletének helyébe ezen utasítás 1. mellékelte lép.

7. § (1) Hatályát veszti az SZMSZ melléklete II.2.2.1.5. pontjának 17. francia bekezdése, II.2.2.1.3.6., II.2.2.2.2.18. és II.2.2.2.2.19.

pontja.

(2) Hatályát veszti az SZMSZ melléklete II.2.2.2. pontjának elsõ bekezdésében a „ , továbbá a távhõszolgáltatásokról”

szövegrész.

8. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

Dr. Fellegi Tamás s. k.,

nemzeti fejlesztési miniszter

Jóváhagyom:

Dr. Navracsics Tibor s. k.,

közigazgatási és igazságügyi miniszter

1. melléklet a 35/2011. (VI. 17.) NFM utasításhoz

Az Országos Rendõr-fõkapitányság 9/2011. (VI. 17.) ORFK utasítása a tudományos munkáról és az újítási szabályzatról

Az általános rendõrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állománya által végzett tudományos és kutatómunka színvonalának emelése, valamint a személyi állománynak a fejlesztési folyamatokba történõ bevonása érdekében kiadom az alábbi utasítást.

I.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Az utasítás hatálya

1. Az utasítás hatálya az általános rendõrségi feladatok ellátására létrehozott szervre (a továbbiakban: Rendõrség) terjed ki.

Értelmezõ rendelkezések

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 33-37)