• Nem Talált Eredményt

A (KÖZ)BESZERZÉSI ELJÁRÁS ELÕZMÉNYEI 1.1. A közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 44-51)

korábbi beszerzések:

Éve Tárgya Szerzõdés értéke (Ft)

T-1 T-2 T-3

1.2. A korábbi (köz)beszerzések eljárásfajtája: (jogszabályi hely megjelöléssel)

1.3. A megelõzõ eljárás alapján a szerzõdést elnyert cég, cégek és a szerzõdés bruttó értéke:

Cég neve Szerzõdés értéke (Ft)

1.4. A korábbi (köz)beszerzésekkel kapcsolatos tapasztalatok: (eredménytelenség esetén annak indoka, jogorvoslat esetén annak indoka, minõségi kifogás stb.)

2.1. (Köz)beszerzés tárgya:

2.2. Beszerzés azonosító

2.3. Beszerzési feladat ÉBT folyószáma:

2.4. Feladat rendelkezésre álló nettó és bruttó fedezete: Év Nettó (Ft) Bruttó (Ft)

2.5. A (köz)beszerzési eljárás indoklása:

2.6. Bonyolított (köz)beszerzési eljárás fajtája (jogszabályhely feltüntetésével):

2.9. Az eredményhirdetés idõpontja:

2.10. A szerzõdéskötés tervezett idõpontja:

2.11. A szerzõdést elnyert cég, cégekés a szerzõdés bruttó összege:

Részajánlati kör Cég neve Szerzõdés bruttó értéke

(Ft)

2.13. Csatolt dokumentumok:

1 pld – Értékelési jegyzõkönyv – Nyt. szám: – 1 pld lap 1 pld – Összegezés az eljárásról – Nyt. szám: – 1 pld lap

Budapest, dátum

...

Aláírás (név, beosztás)

Készült: 2 példányban Egy példány: 2 lap Ügyintézõ (tel.):

A honvédelmi miniszter 49/2012. (VII. 19.) HM utasítása

a Honvédelmi Minisztérium egyes szervezeti elemei feladatkörének módosításával összefüggõ feladatokról szóló 37/2012. (V. 31.) HM utasítás módosításáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a következõ utasítást adom ki:

1. § (1) A Honvédelmi Minisztérium egyes szervezeti elemei feladatkörének módosításával összefüggõ feladatokról szóló 37/2012. (V. 31.) HM utasítás (a továbbiakban: utasítás) 3. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A HM feladatrendszerének módosítása és az új szervezeti rend szerinti mûködésének kezdõnapja 2012.

augusztus 1.”

(2) Az utasítás 3. §-a következõ (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Az MH Honvédkórház feladatrendszerének módosítása és az új szervezeti rend szerinti mûködésének kezdõnapja az MH Honvédkórház gazdálkodásával kapcsolatos vizsgálat lezárását követõ 15. nap.”

2. § Az utasítás 5. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezések lépnek:

„(1) A HM egyes szervezeti elemei feladatkörének módosításával a szervezeti struktúrát úgy kell megtervezni és kialakítani, hogy a HM létszáma legfeljebb 511 fõ.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott létszámkereten belül a kabinetfõnök közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 45 fõ. A parlamenti államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 17 fõ. A HM KÁT közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 104 fõ. A jogi és igazgatási ügyekért felelõs helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 53 fõ. A védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelõs helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 52 fõ. A védelemgazdaságért felelõs helyettes államtitkár közvetlen irányítása alá tartozó személyi állomány együttes létszáma legfeljebb 35 fõ.

A Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) együttes létszáma legfeljebb 204 fõ.”

3. § Az utasítás 7. §-a következõ (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) Az (1) bekezdés szerinti okmány hatálybalépésének idõpontja 2012. augusztus 1.”

4. § Az utasítás 8. §-a a következõ (4) és (5) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A HM Miniszteri Kabinet feladatrendszere és létszáma kiegészül a Parlamenti Iroda feladataival és az azok ellátásához szükséges szakállománnyal.

(5) A HM Parlamenti Államtitkári Titkárság – a rendszeresített létszámának változása nélkül – feladatrendszerébõl kikerül a Parlamenti Iroda és annak feladatai.”

5. § Az utasítás

a) 7. § (1) bekezdés d) pontjában a „2012. május 31-ig” szövegrész helyébe a „2012. július 27-ig”,

b) 7. § (3) bekezdésében „Az (1) és (2) bekezdés szerinti okmányok” szövegrész helyébe „A (2) bekezdés szerinti okmány”

szöveg lép.

6. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba, és a hatálybalépést követõ napon hatályát veszti.

Hende Csaba s. k.,

honvédelmi miniszter

a honvédelmi szervezetek alapításáról, tevékenységérõl és szabályzatairól szóló 80/2011. (VII. 29.) HM utasítás módosításáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján a honvédelmi szervezetek alapításáról, tevékenységérõl és szabályzatairól szóló 80/2011. (VII. 29.) HM utasítás módosításáról az alábbi utasítást adom ki.

1. § A honvédelmi szervezetek alapításáról, tevékenységérõl és szabályzatairól szóló 80/2011. (VII. 29.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 1. §-a helyébe a következõ rendelkezések lépnek:

„1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre (a továbbiakban együtt: HM szervezetek), a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatra (a továbbiakban: KNBSZ), továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

(2) Ahol jelen utasítás HM szervet, HM szervezetet, valamint Honvéd Vezérkart említ, azon a HM Szervezeti és Mûködési Szabályzatában meghatározott fogalmat kell érteni.”

2. § Az Utasítás 2. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) A KNBSZ alapító okiratát a miniszter adja ki.”

3. § Az Utasítás 2. §-a a következõ (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A honvédelmi szervezet feladatrendszerének módosítására szervezeti struktúrájának szükség szerinti korrekciójával, az érintett honvédelmi szervezetek közötti feladatköri párhuzamosságok elkerülésével és a honvédelmi szervezet feladatainak végrehajtásához szükséges optimális humán erõforrás létszámának meghatározásával kerül sor.”

4. § Az Utasítás a következõ 6/A. §-sal egészül ki:

„6/A. § (1) A külön miniszteri utasítással (a továbbiakban: szervezési HM utasítás) elrendelt szervezeti és feladatköri változással összefüggõ alapítóokirat-módosítást – a honvédelmi szervezet vezetõjének javaslata alapján – a HM TKF készíti elõ az alábbi határidõk betartásával:

a) az alapító okirat módosítására vonatkozó javaslatok kidolgozása és a HM TKF részére történõ megküldése a szervezési HM utasítás hatálybalépését követõ ötödik munkanapig;

b) az alapítóokirat-tervezet véleményeztetése, pontosítása és felterjesztése jóváhagyásra a szervezési HM utasítás hatálybalépését követõ tizenötödik munkanapig.”

5. § Az Utasítás 9. §-a következõ (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A honvédelmi szervezet SZMSZ-ében jogszabály és közjogi szervezetszabályozó eszköz rendelkezése nem ismételhetõ meg, kizárólag az azokra történõ hivatkozás kerül rögzítésre.”

6. § Az Utasítás a következõ 11/A. §-sal egészül ki:

„11/A. § (1) Szervezési HM utasítással elrendelt, a HM egyes szervezeti elemei feladatkörének módosításával összefüggõ feladatok tárca szintû elõkészítéséért a közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT), az MH katonai szervezetei tekintetében a Honvéd Vezérkar fõnöke (a továbbiakban: HVKF) felelõs.

(2) Szervezési HM utasításban meghatározott a honvédelmi szervezetek egyes szervezeti elemei feladatkörének módosításával összefüggõ, feladatok irányításáért

a) a HM szervek – kivéve a Honvéd Vezérkart (a továbbiakban: HVK) – és a HM szervezetek tekintetében a HM KÁT, b) a HVK és az MH katonai szervezetei tekintetében a HVKF

felelõs.

(3) A HM KÁT irányítja a szervezési HM utasítással összefüggõ:

a) a HM és a HM szervezetek munkaköri jegyzékének, illetve munkaköri jegyzéke módosításának elõkészítését;

b) a HM és a HM szervezetek tekintetében a végrehajtás folyamatában szükséges miniszteri döntések elõkészítését;

c) a szervezési HM utasítás végrehajtásával összefüggõ normatív szabályozók elõkészítését.

(4) A HVKF irányítja a szervezési HM utasítással összefüggõ:

a) az MH katonai szervezetek állománytáblájának, állománytábla-módosításának elõkészítését;

b) az MH katonai szervezetek tekintetében a végrehajtás folyamatában szükséges miniszteri döntések elõkészítését.

(5) A HVKF a szervezési HM utasítással összefüggõ, az MH katonai szervezetek egyes szervezeti elemei feladatkörének módosítása keretében elõkészített javaslatait a HM KÁT útján terjeszti fel a miniszter részére.”

7. § Az Utasítás 12. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„12. § (1) A honvédelmi szervezetek feladatai, szervezeti felépítése, belsõ mûködési rendje és módja – az Ávr. 13. § (1) bekezdésében elõírt tartalommal – SZMSZ-ükben kerül meghatározásra.

(2) A HM SZMSZ-ét és annak módosítását a HM TKF készíti elõ és a miniszter által történõ jóváhagyást követõen gondoskodik annak kormányzati tevékenység összehangolásáért felelõs miniszter részére jóváhagyásra történõ megküldésérõl.

(3) Amennyiben a HM SZMSZ módosítására szervezési HM utasítás alapján kerül sor, a (2) bekezdésben foglaltakat az alábbi határidõk betartásával kell alkalmazni:

a) a HM SZMSZ, illetve módosítástervezete szakmai véleményeztetésre történõ elõkészítése, szakmai véleményeztetése és véglegesítése a szervezési HM utasítás hatálybalépését követõ 40. munkanapig;

b) a tervezet miniszteri jóváhagyása és megküldése a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelõs miniszter részére a szervezési HM utasítás hatálybalépését követõ 50. munkanapig;

c) a HM SZMSZ hatálybalépésének idõpontja a szervezési HM utasításban meghatározott új szervezeti rend szerinti mûködés kezdõnapja.

(4) A KNBSZ közvetlenül, az MH ÖHP szolgálati úton, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat szolgálati ágai (a továbbiakban: HM TLSZ) a HM parlamenti államtitkára útján terjesztik fel SZMSZ-üket jóváhagyásra a miniszter részére.

(5) A HM szervezetek – a HM TLSZ kivételével – a HM TKF útján terjesztik fel SZMSZ-üket jóváhagyásra a tevékenységüket közvetlenül irányító minisztériumi vezetõ részére.

(6) A HVKF közvetlen alárendeltségébe tartozó honvédelmi szervezetek – a MH ÖHP kivételével – a Honvéd Vezérkar Vezérkari Iroda (a továbbiakban: HVK VKI) útján terjesztik fel SZMSZ-üket jóváhagyásra a HVKF részére. Az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó MH katonai szervezetek az MH ÖHP törzsfõnöke útján terjesztik fel SZMSZ-üket jóváhagyásra az MH ÖHP parancsnoka részére.

(7) Az SZMSZ-tervezetnek az alapító okiratban meghatározottak szerinti elkészítéséért és a szükséges szakmai egyeztetéséért a honvédelmi szervezet vezetõje felel. A HM szervezetek által elõkészített tervezeteket a HM TKF és a HM JF, az MH katonai szervezetei által elõkészített tervezeteket az elõzõeken kívül a HVK VKI, az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek esetében az MH ÖHP is kötelezõen véleményezi.

(8) Az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek által elõkészített tervezetek HVK VKI részére véleményeztetésre történõ megküldésére csak az MH ÖHP alárendeltségébe tartozó katonai szervezeteknél, továbbá az MH ÖHP-nél jogi beosztást betöltõ személyek által történõ felülvizsgálatot, majd ellenjegyzést követõen kerül sor.

(9) Az SZMSZ-ek módosítása esetén is az (1)–(8) bekezdés szerinti eljárásrendet kell alkalmazni.”

8. § Az Utasítás a következõ 15/A. §-sal egészül ki:

„15/A. § (1) A szervezési HM utasítás hatálya alá tartozó honvédelmi szervezetek szakfeladatait szükség szerint a HM KÁT és a HVKF együttes intézkedésben szabályozza.

(2) Az (1) bekezdés szerinti együttes intézkedés tervezetét a HM TKF fõosztályvezetõ a szervezési HM utasítás hatálybalépését követõ tíz munkanapon belül készíti elõ.

(3) A HVKF a szervezési HM utasításban meghatározott feladatok végrehajtásában érintett MH katonai szervezetek részletes feladatainak szabályozására a szervezési HM utasítás hatálybalépését követõ tíz munkanapon belül intézkedik.

(4) A szervezési HM utasításban meghatározott feladatokkal összhangban – a szervezeti változásban érintett szervezet javaslatai alapján – az illetékes HM szervek és honvédelmi szervezetek vezetõi gondoskodnak a költségvetési gazdálkodásra vonatkozó szabályozók felülvizsgálatáról. A szükséges módosítások elõkészítését olyan számvetéssel tervezik, hogy azok a szervezési HM utasítással elrendelt szervezeti és feladatköri változás végrehajtásával párhuzamosan hatályba léphessenek.”

„16. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.”

10. § Az Utasítás

a) 2. alcímében a „létrehozása” szövegrész helyébe az „alapítása”,

b) 2. § (1) bekezdésében a „létrehozásáról” szövegrész helyébe az „alapításáról”,

c) 2. § (1) bekezdésében az „átalakító” szövegrész helyébe az „alapító okiratot módosító”,

d) 2. § (1) bekezdésében az „államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) 18/K. §”

szövegrész helyébe az „államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 105. § (5) bekezdése”, e) 2. § (2) bekezdésében a „HM” szövegrész helyébe a „HM és a KNBSZ”,

f) 3. § (2) bekezdés c) pontjában a „miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen, illetve fenntartói irányítása alá tartozó a honvédelmi szervezetek” szövegrész helyébe a „HM szervezetek az irányítást végzõ minisztériumi vezetõ útján, illetve a KNBSZ”,

g) 4. § (1) bekezdésében a „gazdálkodási jogkörük” szövegrész helyébe a „gazdálkodási besorolásuk”,

h) 4. § (2) bekezdésében az „államháztartás mûködési rendjérõl szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ámr.) 9. § (1) bekezdés a), vagy b), valamint (2) bekezdés a), b) vagy c) pontjában” szövegrész helyébe az „államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 7. § (1) bekezdés a), vagy b) pontjában, valamint (2) bekezdésében”,

i) 4. § (4) bekezdésében a „megelõzõ védelmi helyzetben és a rendkívüli állapotban” szövegrész helyébe a

„honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 64. § (1) bekezdés szerinti különleges jogrendben”,

j) 5. § (1) bekezdésében a „költségvetési szervek ágazati és osztályozási rendjérõl szóló nemzetgazdasági miniszteri tájékoztatóban (a továbbiakban: szakágazati rend) foglaltak alapján” szövegrész helyébe a „szakfeladatrendrõl és az államháztartási szakágazati rendrõl szóló 56/2011. (XII. 31.) NGM rendeletben (a továbbiakban: NGM rendelet) foglaltak alapján, a (2) és (3) bekezdés szerint”,

k) 5. § (3) bekezdésében a „miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szervezeteket” szövegrész helyébe a „KNBSZ-t”, l) 5. § (3) bekezdésében a „szakágazati rend” szövegrész helyébe az „NGM rendelet”,

m) 5. § (4) bekezdésében, 7. § (2) bekezdés b) pontjában a „létrehozott” szövegrész helyébe az „alapított”,

n) 6. § (1) bekezdésében az „államháztartási szakfeladatok rendjérõl szóló nemzetgazdasági miniszteri tájékoztatóval kiadott – Államháztartási Szakfeladatrend részeként” szövegrész helyébe az „NGM rendelet melléklete szerinti – Államháztartási Szakfeladatrenddel összhangban”,

o) 6. § (3) bekezdésében az „Ámr. 12. § (3) bekezdésében” szövegrész helyébe az „NGM rendelet 1. § (4) bekezdésében”,

p) 6. § (5) bekezdésében, 12. § (3) bekezdésében a „miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szervezetek”

szövegrész helyébe a „KNBSZ”,

q) 7. § (1) bekezdésében a „PM rendeletben (a továbbiakban: PM rendelet)” szövegrész helyébe az „NGM rendeletben (a továbbiakban: NGM rendelet1)”,

r) 7. § (2) bekezdés b) pontjában az „a PM rendelet” szövegrész helyébe az „az NGM rendelet1”,

s) 10. §-ában a „kiegészítõ tevékenység” szövegrész helyébe a „8. § a) pont ab) alpontja szerinti alaptevékenység”, t) 13. § (1) bekezdésében az „Ámr. 20. § (3) bekezdésére” szövegrész helyébe az „Ávr. 13. § (2) bekezdésére”, u) 14. § (4) bekezdésében a „pénzügyi és számviteli feladatok központosított végrehajtására kijelölt honvédelmi

szervezet e feladatra kikülönített” szövegrész helyébe a „gazdasági feladatok végrehajtására az ellátási-utaltsági rendben kijelölt honvédelmi szervezet”

szöveg lép.

11. § Hatályát veszti az Utasítás

a) 3. § (2) bekezdés b) pontjában „jogkör szerinti” szövegrész, b) 3. § (2) bekezdés b) pontjában az „arányának” szövegrész,

c) 5. § (3) bekezdésében „az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolát” szövegrész, d) 6. § (5) bekezdésében „az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskola” szövegrész,

e) 8. § a) pont aa) alpontjában az „(a továbbiakban: alaptevékenység)” szövegrész, f) 8. § a) pont ab) alpontjában az „idõlegesen” szövegrész,

g) 8. § a) pont ab) alpontjában az „(a továbbiakban: kiegészítõ tevékenység)” szövegrész hatályát veszti.

12. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba és a hatályba lépését követõ napon hatályát veszti.

Hende Csaba s. k.,

honvédelmi miniszter

A honvédelmi miniszter 51/2012. (VII. 19.) HM utasítása miniszteri biztos kinevezésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján, a központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben eljárva, a következõ utasítást adom ki:

1. § (1) A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 38. § (2) bekezdés b) pontja szerint Dr. Borbíró Zoltánt az MH Honvédkórház (a továbbiakban: MH HK) átvilágításáért felelõs miniszteri biztossá nevezem ki.

(2) A miniszteri biztos tevékenységét 2012. július 10-tõl 2013. január 10-ig látja el.

(3) A miniszteri biztos tevékenységét a honvédelmi miniszter irányítja.

2. § (1) A miniszteri biztos feladatkörében eljárva irányítja és koordinálja az MH HK mûködésének átfogó felülvizsgálatát, valamint a racionalizálására vonatkozó javaslatok kidolgozását. A miniszteri biztos a feladatköréhez kapcsolódó egyeztetéseken és tárgyalásokon képviseli a honvédelmi minisztert.

(2) A miniszteri biztos feladatait a Honvéd Vezérkar fõnökével együttmûködésben látja el.

3. § (1) A miniszteri biztos a feladatainak végrehajtása érdekében valamennyi érintett honvédelmi szervezettel folyamatos és közvetlen kapcsolattartásra, egyeztetésre, továbbá adat, információ, illetve irat bekérésére jogosult.

(2) A miniszteri biztos megkeresését a honvédelmi szervezetek feladat- és hatáskörükben eljárva, határidõre teljesítik.

4. § (1) A miniszteri biztos díjazására és juttatására a Ksztv. 38. § (7) bekezdését kell alkalmazni.

(2) A miniszteri biztos munkáját – a Ksztv. 38. § (10) bekezdés b) pontjára figyelemmel a miniszteri kabinetben mûködõ titkárság helyett – erre kijelölt szakértõk segítik.

5. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

Hende Csaba s. k.,

honvédelmi miniszter

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 44-51)

Outline

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK