• Nem Talált Eredményt

A 15M hadiöltözethez tartozó felszerelés és ékítmények viselési szabályai 25. A felszerelés viselésének különös szabályai:

a) az igényjogosult állomány a felszerelését a málhaeszközön viseli, a tábori pihentetési eszközeit hátizsákon hordja, b) a 15M meleg gyakorlókabáton és a 15M gyakorló esõvédõ kabáton fegyver, málhafelszerelés és egyéb eszköz vagy felszerelés hordható,

c) a 15M gyakorló polárpulóver felsõ ruhadarabként történõ viselése esetén fegyver, málhafelszerelés és egyéb eszköz vagy felszerelés nem hordható,

d) a ballisztikai porvédõ vagy lövész szemüveg mûveleti területen, valamint hazai kiképzési feladatok végrehajtása során viselendõ védõfelszerelés,

f) a 15M hadiöltözetet viselõ állomány a könyök- és térdvédõt kiegészítõ védõfelszerelésként a 15M mûveleti/kikép-zési zubbonyon, 15M meleg gyakorlókabáton, 15M gyakorló esõvédõ kabáton, illetve a 15M mûveleti/kiképmûveleti/kikép-zési nadrá-gon, 15M meleg gyakorlónadránadrá-gon, 15M gyakorló esõvédõ nadrágon hordja.

26. A 15M hadiöltözeten – az arra kialakított helyen – a viselésre való jogosultság függvényében

a) hímzett gyakorló rendfokozati jelzés – a honvéd tisztjelölt és a honvéd altiszt-jelölt állomány esetében évfolyamjel-zés –,

b) hímzett államjelzõ,

c) hímzett név vagy hímzett egyedi személyi azonosító szám, d) hímzett színes nemzeti színû pajzs,

e) gyakorló csapatkarjelzés,

f) különleges katonai képességet kifejezõ karfelirat, g) gyakorló vezénylõ zászlósi jelvény

viselendõ.

27. A katonai rendész szakállomány a 15M hadöltözeten – az arra kialakított helyen – hímzett skarlátpiros Katonai Rendész szolgálati jelzést vagy a bal felkaron viselt skarlátpiros szolgálati karszalagon hímzett színes nemzeti színû paj-zsot és hímzett skarlátpiros Katonai Rendész szolgálati jelzést hord.

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 7/2017. (HK 2.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

a NATO Transzformációs Szeminárium elõkészítésével kapcsolatos feladatok végrehajtásáról*

* Az együttes intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar fõnökének 10/2017. (HK 2.) HM KÁT–HVKF

együttes intézkedése

az önkéntes tartalékosok területvédelmi feladatokra történõ felkészítését végzõ szervezetek átalakításával és a területvédelem járási szintû feladatrendszerével

összefüggõ egyes feladatok végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése, továb-bá a honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a

különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végre-hajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdése és 11. § (1) bekezdés 11. pontja alapján – figyelemmel az önkéntes tartalékosok területvédelmi fel-adatokra történõ felkészítését végzõ szervezetek átalakítá-sával és a területvédelem járási szintû feladatrendszerével összefüggõ szervezési feladatokról, valamint egyes honvé-delmi miniszteri utasítások módosításáról szóló 72/2016.

(XII. 23.) HM utasításra – a következõ együttes intézkedést adjuk ki:

1. Általános rendelkezések

1. Az együttes intézkedés hatálya

a) a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), b) a honvédelemért felelõs miniszter (a továbbiakban:

miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, és

c) a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) hadrend-jébe tartozó katonai szervezetekre

[az a)–c) pontban foglaltak a továbbiakban: honvédségi szervezetek]

terjed ki.

összefüggõ egyes feladatok

2. Az önkéntes tartalékosok területvédelmi feladatokra történõ felkészítését végzõ szervezetek átalakításával és a területvédelem járási szintû feladatrendszerével össze-függõ szervezési feladatokról, valamint egyes honvédelmi miniszteri utasítások módosításáról szóló 72/2016.

(XII. 23.) HM utasítás (a továbbiakban: 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás) 2., 3. és 4. §-ában nevesített honvédségi szer-vezetek (a továbbiakban: szervezeti változásban érintett katonai szervezetek) személyi állománya tekintetében a személyügyi eljárás megkezdésére és végrehajtására – ideértve a személyi beszélgetések lefolytatását is – mun-káltatói jogkör gyakorlója, az állományilletékes parancs-nok, vagy a Honvéd Vezérkar fõnöke (a továbbiakban:

HVKF) által arra felhatalmazott személy (a továbbiakban együtt: felelõs vezetõ) jogosult.

3. A személyügyi eljárásokkal kapcsolatos rendelkezések

3. A szervezeti változásban érintett katonai szervezetek személyügyi szerve, valamint a Honvéd Vezérkar (a vábbiakban: HVK) Személyzeti Csoportfõnökség (a to-vábbiakban: HVK SZCSF) (a továbbiakban együtt: érin-tett személyügyi szervek) az együttes intézkedés hatályba-lépését követõ harmadik munkanapig ellenõrzik a sze-mélyügyi alapnyilvántartásokat, pontosítják a szervezeti változásban érintett katonai szervezeteknél beosztást vagy munkakört be nem töltõk, de személyügyi és pénzügyi el-látásra utaltak, továbbá képzésben résztvevõk számát, helyzetét, valamint az elõmeneteli szabályok alapján ma-gasabb beosztásba kinevezésre számításba vehetõk nyil-vántartását.

4. A szervezeti változásban érintett katonai szervezetek parancsnokai az MH Hadkiegészítõ, Felkészítõ és Kikép-zõ Parancsnokság (a továbbiakban: MH HFKP) állo-mánytábla helyesbítõ ívének kiadását követõ negyedik munkanapig az adott beosztás vagy munkakör feltöltése, feltöltésének megtervezése érdekében pontosítják a to-vábbfoglalkoztatásra tervezett személyi állományra vonat-kozó elgondolásokat, valamint szükség szerint megter-vezik a továbbfoglalkoztatásra nem tervezett személyi állomány felmentésének és szolgálatteljesítési vagy mun-kavégzési kötelezettség alóli mentesítésének kezdõ napját.

A szolgálatteljesítési vagy munkavégzési kötelezettség alóli mentesítések idõpontját úgy kell meghatározni, hogy biztosítható legyen az átadás-átvétellel, valamint a jogutód honvédelmi szervezet új szervezeti rend szerinti mûködé-sével kapcsolatos feladatok végrehajtása.

mánytábla helyesbítõ ívének kiadását követõ nap és az együttes intézkedés hatályba lépését követõ tizenötödik nap között kerül sor.

6. A személyügyi eljárások során tájékoztatni kell az érin-tett személyi állományt a jogairól és ennek körében ismertet-ni kell a hivatásos és szerzõdéses katona esetében a más jog-viszonyba történõ áthelyezés elõsegítésének lehetõségét is.

7. A szervezeti változásban érintett katonai szervezet parancsnokának jogkörét meghaladó, magasabb munkál-tatói jogkörbe tartozó döntések esetén a személyi javaslati lapokat a munkáltatói jogkör gyakorlójához a személyi ja-vaslati lap aláírását követõ öt munkanapon belül, de legké-sõbb az együttes intézkedés hatályba lépését követõ tizen-ötödik napig kell felterjeszteni.

8. A személyi állomány azon csoportját, akik megfelel-nek a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) 46. § (1) bekezdés r) pontja szerinti feltételeknek, a szervezeti változásban érintett katonai szer-vezetek személyügyi szerve tájékoztatja a közigazgatási tar-talékállományba kerülés (TARTINFO) lehetõségérõl és az ehhez szükséges további teendõkrõl. A honvédelmi ágazat-ban foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyával összefüggõ egyes kérdések rendezésérõl szóló 27/2008.

(XII. 31.) HM rendelet 3/A. § (1) bekezdése szerinti felaján-lás vizsgálatát a HVK SZCSF szakállománya végzi.

9. Ha a szervezeti változásban érintett hivatásos vagy szerzõdéses katona részére beosztás tervezési lap került ki-adásra, az érintett a tervezett beosztás elfogadásáról az ál-lományilletékes szervezetnél, személyi javaslati lapon nyilatkozik. A magasabb munkáltatói jogkörbe tartozók esetén a felterjesztésre kerülõ személyi javaslati laphoz csatolni kell a beosztás tervezési lapot is.

10. A szervezeti változásban érintett, továbbfoglalkoz-tatásra kerülõ hivatásos vagy szerzõdéses katonák új szol-gálati beosztásba történõ áthelyezésére, kinevezésére, szolgálati beosztás hiányában rendelkezési állományba helyezésére legkorábban 2017. január 1-jei, legkésõbb 2017. május 31-ei hatállyal kerül sor.

11. Az érintett személyügyi szervek a tárgynapi sze-mélyügyi eljárások alapján az érintett személyi állomány vonatkozásában a HM Költségvetés Gazdálkodási In-formációs Rendszerben (a továbbiakban: HM KGIR) rögzítik a személyügyi nyilvántartásban kezelt adatok változásait.

12. Az érintett személyügyi szervek a személyügyi el-járás során keletkezõ adatok egységes rendben történõ

tõ 30 napon belül – megküldésre kerüljön az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (a to-vábbiakban: MH KIKNYP) részére.

4. A jogviszony megszüntetésével kapcsolatos rendelkezések

13. A foglalkoztatásra irányuló jogviszony megszünte-tése esetén a személyi állomány tagja részére – a HM KGIR zárási idõpontjainak figyelembevételével – illetmé-nye és a Hjt., valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. évi törvényben foglalt kivételek-kel egyéb járandóságai az utolsó munkában töltött napon, de legkésõbb az azt követõ tizenöt napon belül kifizetésre, a jogviszonyra vonatkozó igazolások kiadásra kerülnek.

5. A civil munkaerõpiacra történõ visszaillesztés feladatai

14. A szervezeti változásban érintett katonai szerveze-tek személyi állományából a továbbfoglalkoztatásra nem tervezettek civil munkaerõpiacra történõ visszaillesztésé-nek humánszolgálati feladatait az érintett személyügyi szerv szakállománya végzi, amelynek során együttmûkö-dik a területileg illetékes állami foglalkoztatási szervekkel és az MH Szociálpolitikai Közalapítvánnyal.

15. A HVK SZCSF csoportfõnöke az érintett személy-ügyi szerv vezetõjének igénye esetén szakmai támogatást biztosít a továbbfoglalkoztatásra nem tervezettek civil munkaerõpiacra történõ visszaillesztésének humánszolgá-lati feladataival összefüggõ feladatok szakszerû végrehaj-tásában, valamint elõsegíti az MH Szociálpolitikai Köz-alapítvánnyal történõ kapcsolattartást.

6. A költségvetési és illetménygazdálkodással kapcsolatos feladatok

16. Az MH HFKP a 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. § (3)-(12) bekezdése szerinti katonai szervezetekkel egyez-tetve katonai szervezetenként összeállítja az átvételre ter-vezett állománykategóriánkénti többletlétszám igényét és azt a 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 9. § (2) bekezdés b) pontja szerint megküldi a HM VGH részére.

17. A pénzügyi és számviteli feladatok végrehajtása érde-kében a szervezeti változásban érintett katonai szervezetek:

a) a létszámváltozásnak megfelelõen igénylik a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 22/2006. (VIII. 8.)

113/2005. (HK 1/2006.) HM utasítás rendelkezéseinek megfelelõen a közalkalmazotti állomány foglalkoztatásá-hoz szükséges létszámot és béralapot 2017. január 25-ig igénylik a HM VGH-tól.

18. A HM VGH

a) a 16. pont szerint igénylés,

b) a 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 4. §-a szerinti új já-rási szervezeti egység feltöltött létszámának

figyelembevételével kezdeményezi a szükséges elõirány-zat-átcsoportosításokat.

19. Az MH Ludovika Zászlóalj az MH HFKP által átvé-telre kerülõ szervezeti elemek (telephelyek) személyi állo-mányának pénzügyi biztosítása érdekében kidolgozza az MH HFKP telephelyeire vonatkozó pénzügyi ellátási ren-det és az MH HFKP parancsnok részére 2017. február 15-ig jóváhagyásra felterjeszti.

20. A szervezeti változásban érintett katonai szerveze-tek az átadásra kerülõ szervezeti elemeinek személyi állo-mányát a január havi hóvégi számfejtést követõen, de leg-késõbb 2017. február 7-ig áthelyezik az átvevõ MH HFKP állományába.

7. Hadmûveleti feladatok

21. A szervezeti változásban érintett katonai szervezet a szervezeti változással összhangban elkészíti vagy módo-sítja az Készenlét Fokozásának Tervét (a továbbiakban:

KFR). Az elkészített tervet a felelõs vezetõ 2017. március 31-ig jóváhagyásra felterjeszti az irányítást végzõ katonai vezetõ részére. A jóváhagyott KFR terv alapján a felelõs vezetõ 2017. április 28-ig intézkedik a KFR tervhez kap-csolódó okmányok elkészítésére, illetve pontosítására.

8. Logisztikai feladatok

22. Az MH HFKP – 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. § (3)–(12) bekezdés szerinti – telephelyként mûködõ szer-vezeti elemeit logisztikai ellátásra a HM utasítás 2. § (3)–(12) bekezdés szerinti katonai szervezetekhez utaljuk.

23. A HVK Logisztikai Csoportfõnökség (a továbbiak-ban: HVK LOGCSF) a 22. pontban meghatározottak alap-ján pontosítja és kiadja a módosított HM fejezet béke és békétõl eltérõ idõszaki logisztikai utaltsági rendjét (a to-vábbiakban: LUR).

24. Az MH HFKP parancsnoka a 197 új járási szervezeti egység ellátását, az önkéntes területvédelmi tartalékos

25. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. § szerinti szer-vezeti elemek átadása során és a 4. § (2) bekezdése sze-rinti katonai szervezetek át-alárendelése átadás-átvélel keretében valósul meg. Az átadás-átvétel alapja a Honvé-delmi Minisztérium fejezet 2016. évi általános és teljes körû vagyonfelmérõ év végi leltárával kapcsolatos egyes végrehajtási feladatokról szóló 105/2016. (HK 11.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés szerinti 2016. év végi leltár.

26. Az átadás-átvételrõl szóló jegyzõkönyvet az átadó és az átvevõ MH katonai szervezet parancsnoka 2017. feb-ruár 28-ig jóváhagyásra felterjeszti a HVKF részére.

27. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. §-a szerinti szervezetek állománytáblás eszközeit és anyagait az MH HFKP kihelyezett szervezeti elemeinek logisztikai ellátá-sát végzõ szervezet veszi át. A LUR alapján biztosított esz-közök és anyagok a LUR szerinti ellátó szervezet vagyo-nában maradnak, amely gondoskodik a szervezethez, illetve személyhez kötésrõl.

28. A szervezeti változásban érintett katonai szerveze-tek közötti anyagmozgatás kizárólag az ESZKÖZ program által készített mozgásbizonylatokon történik, amelyeket a szervezeti elem átadásával érintett katonai szervezet, mint átadó és az MH HFKP, mint átvevõ szervezet kijelölt anyagfelelõsei aláírnak, és a logisztikai ellátásukat végzõ szervezet bélyegzõjével hitelesítenek.

29. A szervezeti változással érintett katonai szervezet átadással érintett szervezeti elemének személyi állománya 2017. február 10-ig elszámol a személyhez kötött elszámo-lás-köteles anyagokkal és eszközökkel az ellátását végzõ anyagnem-felelõsnek.

30. Az MH HFKP parancsnoka által átvevõként kijelölt személyek – a LUR szerint illetékes katonai szervezet pa-rancsnoka által kijelölt bizottsági tagok ellenõrzése mellett – a 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. §-a szerinti szerve-zetek parancsnokai által átadóként kijelölt személyektõl 2017. február 10-ig helyiségleltár alapján átveszik az át-adó katonai szervezet által nyilvántartott szolgálati, iroda és egyéb helyiségeket, berendezési tárgyakat, bútorzatot, valamint a Részletes Felszerelési Könyv, illetve szak-anyag-nyilvántartások szerint a személyhez kötött elszá-molás-köteles szakanyagokat.

31. Az MH HFKP az átvételre tervezett feladatokra te-kintettel megigényli a LUR szerint illetékes honvédelmi szervezettõl a feladatok ellátásához szükséges elhelyezési feltételeket.

lyiségeket.

33. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. §, és a 4. § (2) bekezdése szerinti katonai szervezetek parancsnokai biztosítják a szervezési idõszak alatt a folyamatos logiszti-kai ellátást, mûködést.

9. Híradó, informatikai és információvédelmi szakfeladatok

34. A híradó, informatikai és futár szolgáltatásokat a szervezési idõszak teljes ideje alatt biztosítani kell. A szol-gáltatások átcsoportosítására, csökkentésére, vagy meg-szüntetésére csak a szervezési feladat végrehajtásának üte-mében kerülhet sor.

35. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. § szerinti kato-nai szervezetek szervezeti elemeinek átadása tekintetében a végrehajtásban érintett szervezetek vezetõi a híradó-in-formatikai szolgáltatások biztosításának, módosításának, megszüntetésének, valamint a tudakozói adatbázisok mó-dosítása érdekében a szervezetükre vonatkozó szervezeti és személyi változásokat 2017. január 27-ig megküldik a területileg illetékes híradó-informatikai üzemeltetõ szer-vezet részére. A megküldött adatok tartalmazzák a válto-zásban érintett személyek nevét, rendfokozatát, beosztá-sát, valamint a részükre biztosítandó, módosítandó vagy törlésre kerülõ híradó-informatikai szolgáltatásokat.

36. A híradó és informatikai szolgáltatások elsõdlege-sen a 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. § (3)–(12) bekez-désében nevesített szervezeteknél jelenleg üzemelõ eszkö-zök felhasználásával kerül biztosításra.

37. Az MH HFKP összeállítja a 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 4. § (1) bekezdése szerint kialakításra kerülõ új já-rási szervezeti egységek híradó és informatikai szolgálta-tás igényét és azok biztosíszolgálta-tásának ütemezését és azt 2017.

január 27-ig megküldi a HVK Híradó, Informatikai és In-formációvédelmi Csoportfõnökség (a továbbiakban: HVK HIICSF) részére.

38. A szervezési idõszak elõkészítése és idõtartama alatt a felelõs vezetõk kiemelt figyelmet fordítanak a szerveze-tük elektronikus adatvagyonának hosszú távú biztosítására, amelynek érdekében 2017. január 30-ig intézkednek az elektronikus adatvagyon megfelelõ kezelésére, megõrzé-sére és védelmére.

39. A szervezeti változásban érintett katonai szerveze-tek parancsnokai felelõsek a híradó és informatikai eszkö-zök mozgatásának megszervezéséért, azok ellátó szer-vezetekkel történõ egyeztetéséért, az eszközök

átadás-kell fordítani arra, hogy az adatok ne sérüljenek meg, ne semmisüljenek meg, módosításukra ne kerüljön sor és ille-téktelen személyek ne férjenek hozzájuk.

40. Azon személyek, akiknek az eszközök és a szolgál-tatások használatára vonatkozó jogosultsága megszûnik, a használatukban lévõ szolgálati rádiótelefont, SIM-kár-tyát, telefonkészüléket, faxberendezést, EDR-készüléket és számítástechnikai eszközöket a jogosultság megszûné-sét követõen haladéktalanul leadják az õket ellátó, meg-szûnéssel érintett katonai szervezet anyagnem-felelõse részére. Az adathordozóval, vagy adattárolási funkcióra alkalmas memóriával rendelkezõ eszközök esetében a fel-használói adatok, valamint a további használatot akadá-lyozó személyes beállítások és szolgáltatások megfelelõ eljárással történõ törlését – a szükséges adatok mentését követõen – az eszközök leadása elõtt kell elvégezni.

41. A szolgálati rádiótelefon-használatra vonatkozó egyedi engedélyeztetési eljárás alá esõ kérelmeket – ideig-lenes kvóta megállapítása, külön engedélyhez kötött szol-gáltatások és keretösszegek használata – a felelõs vezetõk 2017. január 23-ig felterjesztik a szolgálati rádiótelefon-ellátás és használat szabályairól szóló 23/2011. (III. 2.) HM utasításban meghatározottak szerint.

42. A szolgálati rádiótelefonok használata a korábbi hí-vószám megtartásával 2017. február 1-jét követõen is biz-tosításra kerül azon személyek részére, akik a továbbiak-ban is jogosultak szolgálati rádiótelefon használatára.

43. A szervezeti változásban érintett katonai szervezet parancsnoka 2017. január 31-ig megküldi a NATO Iroda-automatizálási Rendszer (a továbbiakban: NIAR) vendég-felhasználóinak pontosított névjegyzékét a HVK HIICSF részére. A HVK HIICSF intézkedik a NIAR vendégfel-használóinak felvételére.

44. A szervezési feladatokban érintett katonai szerveze-tek szervezeti és funkcionális elemei elhelyezésének ter-vezésénél kiemelt szakmai és költséghatékonysági szem-pontként kell figyelembe venni, hogy a minõsített adatok védelme érdekében, jogszabály által meghatározott fizikai biztonsági feltételekkel már részben vagy teljes egészében rendelkezõ helyiségek a továbbiakban is a minõsített ada-tok védelmével kapcsolatos funkciójuknak megfelelõen kerüljenek hasznosításra. Kifejezetten e körbe tartoznak a minõsített adatok elektronikus feldolgozására kialakított helyiségek, az ügyeleti helyiségek, a minõsített adatok tá-rolóhelyiségei, a nyilvántartó illetve ügyviteli helyiségek, rejtjelkörletek.

ciós Rendszer felhasználói jogosultságok, valamint a kap-csolódó infrastrukturális elemek igénylésének és kiosztá-sának eljárásrendjérõl szóló 9/2016. (HK 2.) HM KÁT–

HVKF együttes intézkedés [a továbbiakban: 9/2016.

(HK 2.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés] alapján in-tézkedik a szervezeti változásban érintett személyi állo-mány HM KGIR alkalmazásban történõ munkavégzésé-hez szükséges hozzáférési jogosultságainak (a továbbiak-ban: jogosultság) felülvizsgálatára. A felülvizsgált jogo-sultság engedélyezésére, módosítására vagy megszünteté-sére, illetve a HM KGIR infrastrukturális feltételeinek biz-tosítására a HM KGIR Portál kezdõoldalán a KGIR Üze-meltetési Tájékoztatóból vagy a HM KGIR Útválasztón, az Ûrlapok mappából letöltött aktuális, a HM KGIR fel-használóinak regisztrálásához és jogosultságainak definiá-lásához megnevezésû 3/A, illetve a végpont, munkaállo-más létesítéséhez, áthelyezéséhez és megszüntetéséhez megnevezésû 3/C jelû adatlapok kitöltésével és a 9/2016.

(HK 2.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés szerinti eljá-rásrend alapján kezdeményezhetõ a felhasználók részére.

10. Dokumentumvédelmi és ügyviteli feladatok 46. Az MH HFKP a nyílt és a minõsített adatok kezelé-sére az önkéntes tartalékosok területvédelmi feladatokra történõ felkészítését végzõ szervezeteknél létrehozza a MH HFKP alárendeltségében mûködõ Kezelõ pontokat, amelyeket a Nemzeti Biztonsági Felügyelet mûködésének, valamint a minõsített adat kezelésének rendjérõl szóló 90/2010. (III. 26.) Korm. rendelet 36. §-a alapján mûködtet.

47. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. §-a szerinti ka-tonai szervezetek feladatátadásban érintett szervezeti ele-meihez tartozó, az átadás-átvételben érintett ügyintézõk iratjegyzékbe foglalják az általuk kezelt, az MH HFKP további mûködéséhez szükséges iratokat. A 72/2016.

(XII. 23.) HM utasítás 2. §-a szerinti katonai szervezet ügyviteli szerve az ügyintézõk által elõkészített iratokat, iratjegyzéken átadja az MH HFKP ügyviteli szervének.

Az MH HFKP ügyviteli szerve 2017. május 31-ig saját ügyviteli rendszerébe integrálja az átvett iratokat.

48. Az átkerülõ szervezeti elemek mûködéséhez szük-séges minõsített iratokat a szervezeti változásban érintett katonai szervezet olyan ütemezéssel adja át az MH HFKP ügyviteli szerve részére, hogy azok folyamatos feldolgo-zása biztosított legyen.

49. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 2. §-a szerinti ka-tonai szervezetek a 46. pont szerinti Kezelõ pontokat, mint futárállomás szolgálják ki.

50. Az MH HFKP 2017. február 1-jétõl a 2017. évi ál-lamháztartási belsõ ellenõrzési feladatok végrehajtása so-rán kiemelt figyelmet fordít a mûködési folyamatok szer-vezeti változásokból eredõ kockázataira, a 2017. évi ál-lamháztartási belsõ ellenõrzési tervében szereplõ célkitû-zések pontosítása, az éves államháztartási belsõ ellenõr-zési terv módosítása, valamint a soron kívüli és a terven felüli kapacitás terhére elrendelésre kerülõ ellenõrzések útján.

51. Az államháztartási belsõ ellenõrzésekhez kapcsoló-dóan a szervezeti változással érintett katonai szervezetek átadás-átvétellel érintett szervezeti elemeit érintõ ellenõr-zések alapján javasolt és meg nem valósult intézkedési fel-adatok az átadó honvédségi szervezet és az MH HFKP közötti átadás-átvétel tárgyát képezik.

52. A szervezési változásban érintett katonai szerveze-tek a költségvetési szervek belsõ kontrollrendszerérõl és belsõ ellenõrzésérõl szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. ren-delet 14. § (2) bekezdésében foglalt beszámolási kötele-zettségüket az átadásra kerülõ intézkedésekre, valamint a feladatátadás következtében idõszerûtlenné vált felada-tokra történõ utalással – az MH HFKP egyidejû tájékozta-tása mellett – teljesítik.

12. Szervezési, deregulációs és egyéb feladatok 53. A 72/2016. (XII. 23.) HM utasításban meghatározott és az együttes intézkedésben nem szabályozott feladatok te-kintetében érintett csoportfõnökségek csoportfõnökei szak-területük vonatkozásában – szükség szerint – a 2017. feb-ruár 1-jéig kiadják, illetve pontosítják szakutasításaikat.

54. Az éves és havi munkatervek összeállításával és a tervezett feladatok megvalósulásának nyomon

követé-parancsnoka felelõs.

55. A felelõs vezetõk a szervezeti változásban érintett, továbbfoglalkoztatásra kerülõ hivatásos vagy szerzõdéses katonák új szolgálati beosztásba történõ áthelyezésével,

55. A felelõs vezetõk a szervezeti változásban érintett, továbbfoglalkoztatásra kerülõ hivatásos vagy szerzõdéses katonák új szolgálati beosztásba történõ áthelyezésével,