• Nem Talált Eredményt

FEJEZET: MÛSORSZOLGÁLTATÁSI JOGOSULTSÁG PÁLYÁZTATÁSA ÉS A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZET ÖSSZEFOGLALÁSA

MÛSORSZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉSMÓDOSÍTÁS TERVEZET VÉTELKÖRZET-BÕVÍTÉS ESETÉN A jelen Mûsorszolgáltatási Szerzõdésmódosítás (a továbbiakban a „ Szerzõdésmódosítás”) létrejött egyrészrõl az

I. FEJEZET: MÛSORSZOLGÁLTATÁSI JOGOSULTSÁG PÁLYÁZTATÁSA ÉS A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZET ÖSSZEFOGLALÁSA

1.1. A pályázat tárgya

Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a Törvény 41. § (1) bekezdésa)pont alapján a pályá-zati felhívás tervezet feltételei szerint pályázatot hirdet az 1. sz. mellékletben megjelölt mûsorszolgáltatási jogosultsá-gokra.

Az 1. számú melléklet 1. pontjában szereplõ jogosultság 3 évre szól.

Az 1. számú melléklet 2. pontjában szereplõ jogosultság 7 évre szól.

A pályázat tárgya magában foglalja a korábban mûsorszolgáltatási jogosultságot szerzett mûsorszolgáltató vételkörzeté-nek bõvítését, illetve földfelszíni hálózatba kapcsolódását.

A pályázat tartalmától, a mûsorszolgáltatás jellegétõl, formátumától függetlenül az 1. számú melléklet 1. pontjában meg-hirdetett jogosultságra a Törvényben szabályozott közmûsor-szolgáltatói formában mûködõ, illetve nem nyereségérde-kelt mûsorszolgáltatásra is benyújtható érvényes pályázat.

Az 1. számú melléklet 2. pontjában szereplõ mûsorszolgáltatási jogosultságra érvényesen kizárólag közmûsor-szolgálta-tói és nem nyereségérdekelt formában nyújtható be pályázat.

Az 1. számú melléklet 2. pontjában meghatározott mûsorszolgáltatási jogosultsággal kapcsolatban az általános jellegû pályázati ajánlatok mellett a Testület az alábbi speciális karakterisztikával ellátott pályázati ajánlatokat is befogadja:

– „vakok és gyengén látók” jelleg –a mûsorterv meghatározó elemei (éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 30%-a) azok a mûsorszámok, amelyek a speciális célközönségnek szólnak, lehetõséget nyújtanak a megszólalásra, a célközön-ség életérõl, rendezvényeikrõl, problémáikról, lehetõcélközön-ségeikrõl nyújtanak tájékoztatást.

– klasszikus zene– a mûsorterv meghatározó elemei (az éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 50%-a) azok a mûsor-számok, amelyek kortól függetlenül a klasszikus zenére épülnek. Szövegarány legfeljebb 20%.

– magyar népzene– a mûsorterv meghatározó elemei (az éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 50%-a) azok a mûsor-számok, amelyek a magyar népzenére épülnek. Szövegarány legfeljebb 20%;

– magyar kortárs zene– a mûsorterv meghatározó elemei (az éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 50%-a) azok az 1960 után szerzett mûsorszámok, amelyek a magyar zeneszerzõtõl, magyar elõadótól származnak, és amelyek mûfalyuk szerint a pop, world-music, jazz, klasszikus zene kategóriába tartoznak. Szövegarány legfeljebb 20%;

– sport– a mûsorterv meghatározó elemei (az éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 50%-a) azok a mûsorszámok, amelyek sportközvetítések, sporthírek, interjúk, az egészséges életmódról szóló különbözõ magazinmûsorok révén a sportolás és az egészséges életmód fontosságát és követését hirdetik;

– vallási– a mûsorterv meghatározó elemei (az éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 20%-a) azok a vallási jellegû mûsorszámok, amelyek speciális célközönségnek szólnak;

– kultúra, és mûvészet– a mûsorterv meghatározó elemei (az éjszakai órák nélküli mûsoridõ legalább 50%-a) azok a mûsorszámok, amelyek kortól függetlenül a magyar és egyetemes kulturális és mûvészeti értéket jelenítenek meg.

Ha a pályázati ajánlat a Testület döntése szerint a speciális karakterisztikának nem felel meg az értékelés során, a pályá-zati ajánlat érvénytelen és azt a Testület visszautasítja.

A mûsorszolgáltatási jogosultságokkal kapcsolatos, az adott csatornára/frekvenciára vonatkozó adatok a Nemzeti Hír-közlési Hatóságnál megtekinthetõk.

1.2. A pályázatra irányadó szabályok különösen

A rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. I. törvény, valamint a Mûvelõdési Közlöny XI. évfolyam 27. szám II. köteté-ben 1996. augusztus 31-én megjelent Általános Pályázati Feltételek (a továbbiakban: ÁPF).

A pályázati felhívásban használt szavakat és kifejezéseket a Törvény és az ÁPF szerint kell értelmezni.

1.3. Mûsorszolgáltatási díj

A mûsorszolgáltatási jogosultságok mûsorszolgáltatási díjainak évi legkisebb mértékét az 1. sz. melléklet tartalmazza.

A mûsorszolgáltatási díjat 20 százalék áfa terheli. A mûsorszolgáltatási díj összege évente a KSH által megállapított éves fogyasztói árindex mértékének megfelelõ arányban növekszik. A mûsorszolgáltatási díj összege a szerzõdéskötéskor megállapított mérték alá nem csökkenhet.

Amennyiben a pályázó közmûsor-szolgáltatói vagy nem nyereségérdekelt formában mûködõ mûsorszolgáltatási jogo-sultságra pályázik, úgy a mûsorszolgáltatási díj éves mértékére nem tehet ajánlatot.

Vételkörzet-bõvítés esetén a Pályázó által az 1. számú mellékletre tekintettel ajánlott nettó mûsorszolgáltatási díj, a már korábban mûsorszolgáltatási jogosultságot szerzett mûsorszolgáltató eredeti mûsorszolgáltatási díjának aktuális évi nettó összegéhez adódik hozzá.

Amennyiben a pályázó hálózatba kapcsolódó mûsorszolgáltatási jogosultságra pályázik, a mûsorszolgáltatási díj teljes összegét a pályázó fizeti.

1.4. A mûsorszolgáltatás megkezdése

A mûsorszolgáltatást a mûsorszolgáltatási szerzõdésben megállapított idõpontban, de legkésõbb a szerzõdés aláírását követõ 180 napon belül kell megkezdeni. A Törvény 95. § (10) bekezdése és az ÁPF 56.4.7. pontja alapján amennyiben a mûsorszolgáltatási jogosultság jogosultja a mûsorszolgáltatást az adott határidõ elteltéig neki felróható okból nem kezdi meg, a vonatkozó jogosultsága megszûnik.

II. FEJEZET: A PÁLYÁZATI ELJÁRÁS 2.1. A pályázó

2.1.1. Nem nyújthat be érvényes pályázati ajánlatot az, akit a Törvény rendelkezései kizárnak a mûsorszolgáltatási jogo-sultság megszerzésébõl, illetve az, aki az ÁPF pályázóra vonatkozó elõírásainak nem felel meg.

2.1.2. Vételkörzet-bõvítés céljával pályázati ajánlatot benyújtó mûsorszolgáltató érvényes ajánlatot a 9. számú mellék-letben meghatározott feltételekkel nyújthat be.

2.1.3. Hálózatba kapcsolódás céljával pályázati ajánlatot benyújtó mûsorszolgáltató érvényes ajánlatot a IX. fejezetben meghatározott feltételekkel nyújthat be.

2.1.4. Amennyiben egy pályázó olyan, a Törvény hatálya alá tartozó jogosultsággal rendelkezik, amely kizárja az e pá-lyázati felhívásban meghirdetett mûsorszolgáltatási jogosultság elnyerését, pápá-lyázati ajánlatot nyújthat be, ha pápá-lyázati ajánlata részeként megfelelõ tartalommal, módon és formában, érvényes és hatályos jognyilatkozatában kijelenti, hogy nyertessé nyilvánítása esetére a mûsorszolgáltatási szerzõdés megkötése idõpontjának hatályától már meglévõ jogosult-ságáról visszavonhatatlanul és minden további feltétel és igény nélkül lemond, illetve a Testülethez benyújtott mûsor-szolgáltatási szerzõdés megkötésére vonatkozó már meglévõ igényét feltétel nélkül visszavonja, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy a Testülettel megszüntetõ szerzõdést köt meglévõ mûsorszolgáltatási szerzõdése megszüntetésére.

2.1.5. Érvénytelen annak a pályázónak az ajánlata, aki, illetve amelyik, az ÁPF-ben közölt feltételnek a pályázat benyúj-tásakor, elbírálásakor, a szerzõdéskötéskor vagy ezen idõpontok közötti idõtartamban bármikor nem felel meg.

2.2. A pályázati ajánlat

2.2.1. A pályázati felhívásban meghatározott egy mûsorszolgáltatási jogosultságra egy pályázó csak egy pályázati ajánlatot nyújthat be.

Amennyiben egy mûsorszolgáltatási jogosultságra több pályázati ajánlatot nyújt be, mindegyik pályázati ajánlata érvénytelen.

2.2.2. A pályázati ajánlatok nem egyesíthetõk.

2.2.3. Több személy (szervezet) együtt is nyújthat be ajánlatot, amelynek meg kell felelnie a konkrét pályázathoz jogsza-bályokban elõírt formáknak. Ezek a pályázók konzorciumot alkotnak. A konzorciumban a pályázók kötelezettségei a pá-lyázati eljárásban és a szerzõdéskötés során egyetemlegesek. Ajánlatukhoz csatolni kell a közöttük létrejött konzorciumi megállapodást, valamint a társasági szerzõdés tervezetet. A Törvénynek az összeférhetetlenséggel és tulajdoni korlátozásokkal kapcsolatos elõírásait valamennyi konzorciumi tagra alkalmazni kell.

A pályázati felhívás 2.1.3., 2.2., 2.3., 2.4., 2.6.2., 2.7. pontjai, III. fejezete, 4.2., 5.2., 5.3., 6.1., 6.4., 6.5., 6.6., 6.7., 6.8., 7.8., 7.9., 7.10., 7.11. pontjai, valamint a 3. sz. melléklet 1., 2., 3., 5. pontjai, a 4. sz., 5. sz. mellékletek, a 6. sz. melléklet 2. és 4. pontjai, a 7. sz., a 8. sz., a 9. sz. és a 10 sz. és 11. sz. mellékletek ebben az esetben a konzorciumra vonatkoznak.

2.3. Ajánlati kötöttség

A pályázó kötve van ajánlatához az adott mûsorszolgáltatási jogosultságra vonatkozó mûsorszolgáltatási szerzõdés megkötésére nyitva álló határidõ lejártáig, illetve a benyújtási határidõ lejártától számított 120 napig.

Amennyiben ezen idõszak alatt pályázati ajánlatát a Testülethez intézett írásbeli értesítéssel visszavonja, elveszíti az ál-tala befizetett pályázati díj teljes összegét, illetve ha több pályázati ajánlatot nyújtott be, a visszavonással nem érintett ajánlatai is visszavontnak minõsülnek.

2.4. Pályázati díj

A mûsorszolgáltatási jogosultság pályázati díja a legkisebb évi mûsorszolgáltatási díj 5%-a + áfa (20%)

2.4.1. A pályázati díj megfizetését a pályázó kizárólag a teljes összeg forintban való átutalásával azOrszágos Rádió és Televízió Testületnek a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01400843 számú számlájára átutalással teljesít-heti, azzal hogy a pályázó a pályázati díj rendeltetését („...Mûsorszolgáltatási Jogosultság”) az átutaláskor jelölje meg.

A pályázati díj megfizetését követõ 8 napon belül az Országos Rádió és Televízió Testület a pályázónak számlát küld a befizetésrõl.

A Törvény 99. § (4) bekezdése szerint a pályázati díj jelen szakasz szerinti meg nem fizetése a pályázati ajánlat alaki ér-vénytelenségét eredményezi.

A pályázati díj megfizetését a 6.1. szakasz szerinti benyújtási határidõ lejártáig kell teljesíteni. Az ajánlattevõ helyett harmadik személy nem teljesítheti a pályázati díjat. A pályázati díj megfizetése akkor és azon idõpontban minõsül telje-sítettnek, ha és amikor a pályázati díj teljes összege a fenti bankszámlán jóváírásra került. A pályázati díj után kamat nem jár.

2.4.2. A pályázati díj a Törvény 95. § (9) bekezdése és az ÁPF 56.4.6. szakasza szerint jár vissza.

2.4.3. A közmûsor-szolgáltató és nem nyereségérdekelt jellegû mûsorszolgáltatásra vonatkozó pályázati ajánlat esetén a pályázó nyertessége esetén a pályázati díj 80%-a az óvadéki összegbe beszámít, bankgarancia esetén visszajár.

2.5. A pályázati ajánlat nyilvánossága

A pályázati ajánlat nyilvánosságára a Törvény 96. § (4) bekezdése és 97. §-a alkalmazandók.

2.6. A pályázati eljárás ismertetése

A pályázat az ÁPF 49.1. pontja szerint egyfordulós.

2.6.1. A mûsorszolgáltatási jogosultságra vonatkozó mûsorszolgáltatási szerzõdésnek a 2. számú melléklet szerinti ter-vezete a jelen pályázati felhívás része. A pályázni kívánók és pályázók a mûsorszolgáltatási szerzõdés tervezetére észre-vételt vagy módosítási indítványt nem tehetnek. A mûsorszolgáltatási jogosultságra vonatkozó mûsorszolgáltatási szer-zõdés végleges szövege a mûsorszolgáltatási szerszer-zõdés tervezetének az abban tett lábjegyzetek szerint véglegesített szövege lesz.

2.6.2. A pályázati ajánlat úgy minõsül, hogy azt a pályázó a vonatkozó mûsorszolgáltatási szerzõdés szövegére tette.

2.7. Eljárások a benyújtási határidõk elõtt

A pályázni kívánó a pályázati felhívással kapcsolatban írásban kérdéseket intézhet a Testülethez, azzal azonban, hogy a pályázni kívánó ilyen kérdésfeltevési joga a pályázati ajánlat megjelenésének napjától számított ötödik napon megszû-nik. A Testület az ily módon feltett kérdésre 15 napon belül írásban válaszol.

A pályázati eljárás során a Testület pályázathoz kapcsolódó nyilatkozatai a pályázati felhívás értelmezésének minõsülnek.

Egyébként a pályázó pályázati ajánlatát kizárólag saját ismeretei és döntése alapján teszi meg, jogot vagy igényt a Testü-lettõl kapott információkra vagy azok hiányára nem alapíthat.

III. FEJEZET: MÛSORSZOLGÁLTATÁSI SZERZÕDÉS

A Testület a mûsorszolgáltatási jogosultság tekintetében a nyertes pályázóval, mint mûsorszolgáltatóval mûsorszolgál-tatási szerzõdést, vételkörzet-bõvítés esetén szerzõdésmódosítást köt. A pályázati ajánlatnak a mûsorszolgálmûsorszolgál-tatási szer-zõdésben meghatározott részei a mûsorszolgáltatási szerzõdés részévé válnak. A mûsorszolgáltatási szerzõdés nyelve magyar.

IV. FEJEZET: A PÁLYÁZATI AJÁNLAT TARTALMA 4.1. A pályázati ajánlat elemei

A pályázó ajánlata adatszolgáltatási részbõl és érdemi ajánlat részbõl áll.

4.2. A pályázati ajánlat kötelezõ tartalma 4.2.1. A mûsorszolgáltatás alapvetõ adatai

A pályázó köteles megadni a tervezett mûsorszolgáltatás alapvetõ adatait („Alapvetõ Adatok”) az alábbiak szerint [Tör-vény 96. § (1) bek.e)pont, ÁPF 56.2.a)pont]:

4.2.1.1. a mûsorszolgáltatás vételkörzete: (helyi/körzeti)

4.2.1.2. az igénybe venni kívánt mûsorszórási lehetõség megnevezése (nyilatkozat arról, hogy nyertessége esetén a pá-lyázó saját maga vagy más, erre jogosult fogja a mûsort szórni):

4.2.1.3. a hálózatos mûsor továbbításának módja:

4.2.1.4. a mûsorszolgáltatás napi adásideje és adásidõ beosztása, a mûsorszolgáltatás napi mûsorideje (nyilatkozat a napi mûsoridõ és a napi adásidõ kezdetérõl és végérõl, valamint a mûsoridõn kívüli adásidõ tartalmáról). Hálózatba kapcsoló-dó mûsorszolgáltatásra irányuló pályázat esetén a pályázati ajánlatban a napi mûsoridõ, adásidõ idõtartamát összességé-ben valamint a hálózatos és helyi mûsoridõ/adásidõ tekintetéösszességé-ben elkülönítve is fel kell tüntetni. Hálózatba kapcsolódás esetén a mûsorszolgáltatás napi teljes adásideje a hálózatos és a helyi adásidõ összessége, a mûsorszolgáltatás napi teljes mûsorideje a hálózatos és a helyi mûsoridõ összessége. A nyilatkozatot az 5. számú mellékletben, az ott meghatározottak szerint kell megtenni.

4.2.1.5. a tervezett kiegészítõ mûsorszolgáltatás és értéknövelõ szolgáltatás:

4.2.1.6. a mûsorszolgáltatás állandó megnevezése (az adatokat a 4. számú mellékletben kell megadni):

4.2.1.7. a mûsorszolgáltatás emblémája/szignálja (az adatokat a 4. számú mellékletben kell megadni).

4.2.2. A mûsorszolgáltatási díj

A pályázó köteles a pályázati ajánlattal érintett mûsorszolgáltatási jogosultság vonatkozásában ajánlatot tenni a mûsor-szolgáltatási díj éves mértékére. A mûsormûsor-szolgáltatási díj összegére vonatkozó ajánlat kizárólag készpénzben és forint-ban tehetõ meg. Amennyiben a pályázó közszolgáltatói formáforint-ban mûködõ vagy nem nyereségérdekelt mûsor-szolgáltatásra vonatkozó mûsorszolgáltatási jogosultságra pályázik, úgy a mûsorszolgáltatási díj éves mértékére nem tehet díjajánlatot.

4.2.3. Mûszaki feltételek

A pályázó köteles ismertetni a tervezett mûsorszolgáltatás rendszertechnikai tervét és rövid mûszaki koncepcióját. Köte-les nyilatkozni továbbá arról, hogy a mûszaki felszerelése megfelel a hazai vagy a nemzetközi szabványoknak.

4.2.3.1. A pályázó köteles ismertetni és megadni a mûsor készítéséhez felhasználni kívánt mûszaki berendezéseket, azok alapvetõ mûszaki jellemzõit. Ezen belül külön kell bemutatni az alapvetõ stúdió berendezések, a helyszíni mûsorkészí-tés, valamint a helyszínek és a stúdió közötti átviteli eszközök típusjellemzõit.

4.2.3.2. Ha a pályázó maga kívánja a mûsort szétosztani, illetve maga végzi a mûsorszórást, akkor a szétosztáshoz, illet-ve a szóráshoz szükséges berendezések típusleírását, alapillet-vetõ mûszaki jellemzõit is ismertetnie kell.

4.2.3.3. Hálózatba kapcsolódásra, vagy vételkörzet-bõvítésre irányuló pályázati ajánlat esetén a pályázó köteles bemu-tatni az összekapcsolódás technikai kivitelezését.

4.2.4. A mûsorterv

4.2.4.1. A pályázó köteles a mûsorszolgáltatás teljes idõtartamára vonatkozóan, a mûsorszolgáltatás alapvetõ jellegze-tességeit, mûsorterve elemeit, mûsorszerkezetét szöveges formában összefoglalni. Ennek keretében egyértelmû leírást kell benyújtani a mûsorfolyam jellegérõl, formátumáról. A mûsortervnek tartalmaznia kell az egyes mûsorszámok rövid jellemzését. Alapvetõ jellegzetességnek minõsül a mûsorfolyamot meghatározó tematika, a mûsorszerkezetben gyakran elõforduló mûsorkategória, melyek együttesen jellegzetes arculatot adnak a mûsorszolgáltatásnak. A pályázó az alapvetõ jellegzetességeket nyilatkozat formájában köteles megjelölni.

A pályázó köteles megjelölni a mûsorszolgáltatás központi elemeit, amelyek a mûsor gerincét alkotják, azaz fix elemek és ennélfogva csak szerzõdés módosításával változtathatók meg.

Amennyiben a pályázó közmûsor-szolgáltató jellegû pályázati ajánlatot nyújt be, úgy a pályázó által ajánlatával együtt benyújtott mûsorszolgáltatási szabályzatnak tartalmaznia kell a közmûsor-szolgáltató részletes mûsorstruktúráját, to-vábbá meg kell jelölni melyek azok a mûsorszámok, amelyek megfelelnek az 50%-ot meghaladó közszolgálati kvóta kritériumainak.

4.2.4.2. Vételkörzet-bõvítés esetén a pályázati ajánlat úgy minõsül, hogy azt a pályázó az eredeti, bõvítendõ jogosultsá-gának hatályos mûsortervével és az abban lévõ, ahhoz kapcsolódó hatályos és érvényes dokumentumokkal, nyilatkoza-tokkal nyújtja be. Ennek megfelelõen érvényesen nem lehet új, az eredeti, bõvítendõ jogosultság mûsortervétõl eltérõ mûsortervet benyújtani.

4.2.4.3. A hálózatba kapcsolódó jogosultságra pályázó a 4.2.4.1. pontban meghatározottakat a saját és a hálózatos mû-sorszolgáltatás idõtartamára vonatkozóan is köteles benyújtani.

4.2.4.4. A rádió zenei mûsorszámokból szerkesztett évi mûsoridejének legalább tizenöt százalékát eredetileg magyar nyelven készített zenei mûsorszámokból kell szerkeszteni. Ezt az elõírást nem kell alkalmazni az olyan mûsorszolgálta-tóra, mely nem közöl zenei mûsorszámokat.

4.2.4.5. Az 1. számú melléklet 2. sorszámú jogosultsága tekintetében, amennyiben a pályázó ajánlatát speciális karakte-risztikával ellátva adja be, úgy a speciális karakterisztikának megfelelõ mûsorszámokat és azok idõtartamát is meg kell jelölnie a pályázónak.

4.2.5. Az üzleti és pénzügyi terv

A Testület – elsõsorban a 8. számú mellékletben szereplõ táblázat alapján – tájékozódni kíván arról, hogy a pályázó az ál-tala javasolt mûsorterv figyelembevételével hogyan kívánja a mûsorszolgáltatást mûködtetni, meg kíván gyõzõdni arról, hogy a pályázónak az ilyen mûködtetésre vonatkozó üzleti, pénzügyi és finanszírozási feltételezései alkalmasak a kívánt cél elérésére. A pályázónak az ÁPF 56.4.3. pontja figyelembevételével összeállított üzleti és pénzügyi tervvel kell való-színûsítenie, hogy a mûsorszolgáltatás megkezdésének gazdasági és pénzügyi feltételei megvannak. Az ÁPF 56.4.3.

pont harmadik bekezdése alapján jelen pályázati felhívásban üzleti, pénzügyi terven a 4.2.5.2. pont alattiakat kell érteni.

Vételkörzet-bõvítés esetén a bõvítés által kialakuló, teljes mûsorszolgáltatási jogosultságra vonatkozó üzleti és pénzügyi tervet kell benyújtani.

Hálózatba kapcsolódásra irányuló pályázati ajánlat esetén a pályázó az üzleti-pénzügyi tervében köteles külön bemutatni a saját tevékenységéhez kapcsolódó gazdasági elképzeléseket, és a hálózatos mûsorszolgáltatóhoz kapcsolódó gazdasági megállapodásait.

4.2.5.1. Az üzleti és pénzügyi terv tartalma

Üzleti és pénzügyi terve szerves részeként minden pályázó köteles kiegészítõ információ formájában ismertetni üzleti modelljét és az annak alapjául szolgáló feltételezéseket. Pénzügyi elõrejelzései benyújtásakor a pályázó sorolja fel összes olyan feltételezését, amelyet üzleti terve elkészítéséhez felhasznált.

A Testület elfogadja, hogy a jövõbeli piaci feltételezésekre vonatkozóan az egyes pályázók különbözõ feltételezésekbõl indulnak ki, azonban a Testület szeretné megítélni azt, hogy a pályázó alaposan megfontolta saját feltételezéseit, azok összhangban vannak saját bevételi és költség elõirányzataival, és általában hitelesek a piaci helyzetrõl és viselkedésrõl rendelkezésre álló információk alapján. Ha a pályázó kereskedelmi ügynökségektõl, tanácsadóktól stb. szerzett be információkat, nevezze meg forrásait.

Az üzleti és pénzügyi tervvel kapcsolatban benyújtandó dokumentumok listáját a 4.2.5.2. szerinti szakaszok tartalmazzák.

4.2.5.2. Az üzleti és pénzügyi terv részletezése

Az üzleti és pénzügyi tervben a pályázónak különösen a következõ tételeket kell bemutatnia:

4.2.5.2.1. Összefoglaló: A pályázó foglalja össze üzleti és pénzügyi terve lényegét.

4.2.5.2.2. Stratégia és üzletpolitikai megfontolások: A pályázó ismertesse üzleti és pénzügyi terve stratégiáját és üzletpo-litikai megfontolásait.

4.2.5.2.3. Eredménykimutatás-tervek és az eredménykimutatás-tervekhez kapcsolódó feltételezések.

4.2.5.2.4. Beruházások: A pályázó részletesen ismertesse az összes beruházást, beleértve az esetleges adóberendezése-ket, a mûsorelosztó rendszereadóberendezése-ket, a stúdió berendezéseadóberendezése-ket, a jármûveket valamint a saját elõállítású és vásárolt, a mérleg-ben aktivált egyéb tárgyi és immateriális eszközöket, stb. A fenti tételeket ésszerû részletezésmérleg-ben, bekerülési értéküket és a beruházás ütemezését feltüntetve kell megadni.

4.2.5.2.5. Historikus pénzügyi adatok:

A pályázó köteles mérlegeit, eredmény kimutatásait és az ezekhez csatlakozó kiegészítõ mellékleteit (együttesen „éves pénzügyi beszámoló”, illetve „évközi pénzügyi beszámoló”) a könyvvizsgálói jelentéssel (amennyiben ennek elkészíté-sét más jogszabály elõírja) együtt benyújtani a célból, hogy a Testület megismerje a pályázó pénzügyi, vagyoni és jövedelmi helyzetét. (ÁPF 56.4.3. pont 1. bek.)

4.2.5.2.6. Finanszírozási struktúra: A pályázó tételesen mutassa be az általa vállalni tervezett finanszírozási megoldáso-kat, amelyekkel üzleti és pénzügyi terve feltételezéseinek teljesülését valószínûsíteni tudja (pl. tõke, tõkeemelés, hitel,

garanciavállalás, tulajdonosi finanszírozás, stb.), és jelezze, hogy az egyes finanszírozási megoldásokat mely mellékle-tekben hol tünteti fel [ÁPF 56.4.3.g)pont].

4.2.6. A mûködési költségek biztosítása

A pályázó köteles igazolni, hogy a mûsorszolgáltatás megkezdéséhez szükséges mûködési költségek meghatározott összege rendelkezésére áll. Ennek keretében bankigazolással bizonyítania kell, hogy a mûködés elsõ három hónapjára szükséges forrásokat – reklámbevétel nélkül – elkülönített bankszámlán a pályázati ajánlat benyújtását megelõzõen el-helyezte. A háromhavi mûködési költség kiszámításánál az üzleti-pénzügyi terv szerinti, abból levezethetõ, a mûködés elsõ egész évére számított költség negyedét kell figyelembe venni.

A Testület elfogad minden olyan bankszámlán elhelyezett összegrõl becsatolt bankigazolást, amelybõl kétséget kizáróan kiderül, hogy az adott összeg, egy – a pályázati felhívásban meghatározott – speciális célra való felhasználásra szól.

V. FEJEZET: A PÁLYÁZATI AJÁNLAT ELBÍRÁLÁSA 5.1. A pályázati ajánlatok elbírálásának határideje és módja

A pályázati ajánlatokat a Testület a benyújtási határidõ lejártát követõ hatvan (60) napon belül a Törvény 46. § (2) bekez-désében leírt módon bírálja el. A pályázati ajánlatok elbírálásában nem mûködhet közre az ÁPF 63.3. szakasza szerinti személy. A pályázati ajánlatok elbírálását követõen a Testület a pályázati ajánlatok közötti választással dönt a pályázat

A pályázati ajánlatokat a Testület a benyújtási határidõ lejártát követõ hatvan (60) napon belül a Törvény 46. § (2) bekez-désében leírt módon bírálja el. A pályázati ajánlatok elbírálásában nem mûködhet közre az ÁPF 63.3. szakasza szerinti személy. A pályázati ajánlatok elbírálását követõen a Testület a pályázati ajánlatok közötti választással dönt a pályázat