• Nem Talált Eredményt

FÕRÉSZ: Hivatali igazgatás

Az árverezõk tudomásul veszik, hogy a 4636. hrsz.-ú ingatlan (1. árverési tétel) egy részére (400 m2iroda), továbbá a 4637/1. hrsz.-ú ingatlan (2. sz. árverési tétel) egy részére (49 m2) az árvereztetõ az ingatlan értékesítését követõen is, leg-alább addig az idõpontig, amíg az árvereztetõ a saját elhelyezését más ingatlanban biztosítani tudja, de legkésõbb 2007.

december 31-ig ingyenesen használja (a rezsiköltség megfizetése mellett).

Az ingatlanok (1. és 2. sz. árverési tétel) birtokba adására az adásvételi szerzõdés megkötését követõ 30 napon belül kerül sor, akként, hogy a vevõ a bérleti joggal terhelt ingatlanrészeket, illetve az árvereztetõ által használt ingatlanrésze-ket 2007. december 31-ét követõen, 30 napon belül közvetlenül a bérlõktõl, illetve az árvereztetõtõl veheti át. A birtok-baadáskor árvereztetõ és vevõ jegyzõkönyvet vesznek fel, melyben rögzítik a mérõóraállásokat, árvereztetõ átadja a köz-üzemi szerzõdéseket és az általa kötött bérleti szerzõdéseket.

Minden egyes árverési tételre külön kell jelentkezni és az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) befizetni.

Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) a vételárba beszámít. Az árvereztetõ a nem nyertes árverezõ részére az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) az árverés napján visszafizeti.

Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) után az árvereztetõ költséget nem számít fel, kamatot nem fizet.

Az adásvételi szerzõdés megkötésének elõfeltétele, hogy a nyertes árverezõ az árverés idõpontjától számított 8 naptári napon belül visszavonhatatlan pénzügyi garanciát adjon az árvereztetõnek az árverési elõlegen felül a teljes vételárhátra-lékra. (Az árvereztetõ visszavonhatatlan fizetési garanciának tekinti a bankgaranciát, banki hitelígérvényt, vagy a vétel-árhátralék közjegyzõnél, illetve ügyvédnél történõ letétbe helyezését.)

Amennyiben az árveréstõl számított 8 naptári napon belül az árverezõ az árvereztetõ megjelölt számlájára a teljes vé-telárat kiegyenlítette, mentesül a visszavonhatatlan pénzügyi garancia adásának kötelezettsége alól.

Az árvereztetõ az árverés nyertesével az árverés napjától számított 15 naptári napon belül szerzõdést köt. Az árverés nyertese köteles a teljes vételárat a megadott számlaszámra a szerzõdéskötéssel egyidejûleg kifizetni.

Az árverés eredménytelen, ha – nem jelent meg egy árverezõ sem,

– az árverezõk nem tettek érvényes vételi ajánlatot,

– az árverési eljárás tisztaságát, vagy az árverezõk érdekeit súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvénytelení-tésérõl kell dönteni,

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetében, amennyiben az árverés soron következõ helyezettjével történõ szerzõ-déskötésre nem kerül sor. (Visszalépésnek minõsül, ha a nyertes ajánlattevõ a szerzõszerzõ-déskötésre elõírt határidõ alatt a szerzõdést nem köti meg.) Ebben az esetben a nyertes árverezõ a befizetett árverési elõleget elveszti.

Az árvereztetõ fenntartja jogát arra, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy a nyertes árverezõ visszalépése esetén az árverés soron következõ helye-zettjével kössön szerzõdést.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy az árverési hirdetményt az árverés idõpontját megelõzõen visszavonja, melyrõl a hirdetmény közlésével megegyezõ helyeken újabb hirdetményt tesz közzé.

A tulajdonszerzési korlátozásba ütközõ szerzõdés semmis.

AKincstári Vagyoni Igazgatóságmegbízásából a kincstári vagyonnal való gazdálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet vonatkozó fejezetei alapján mint árvereztetõ

árverés

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és az árvereztetõ vagyonkezelésében lévõ alábbi vagyoneleme(ke)t:

Vagyonkezelõ: Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (6720 Szeged, Stefánia 4.)

Sor-szám Ingatlan címe Hrsz. Terület

(m2) Megnevezés Tul. h. Kikiáltási ár

(bruttó Ft) Áfa (Ft)

1. Szeged belterület, III. ker. 39561. 62 Komp-rév kikötõ 1/1 30 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 3000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

2. Szeged belterület, III. ker. 39574. 50 Komp-rév kikötõ 1/1 24 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 2400 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Sor-szám Ingatlan címe Hrsz. Terület

(m2) Megnevezés Tul. h. Kikiáltási ár

(bruttó Ft) Áfa (Ft)

3. Szeged belterület, III. ker. 39573. 41 Komp-rév kikötõ 1/1 20 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 2000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

4. Szeged belterület, III. ker. 22415. 4 237 Beépítetlen terület 1/1 1 050 000 Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 105 000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

5. Szeged belterület, III. ker. 22454. 3 821 Beépítetlen terület 1/1 940 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 94 000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

6. Szeged belterület, III. ker. 21753. 16 723 Kivett, udvar 1/1 6 960 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 696 000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

7. Szeged belterület, III. ker. 39613. 143 Komp-rév kikötõ 1/1 68 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 6800 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

8. Szeged belterület, III. ker. 39589. 198 Komp-rév kikötõ 1/1 94 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 9400 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

9. Szeged belterület, III. ker. 39588. 148 Komp-rév kikötõ 1/1 70 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 7000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

10. Algyõ belterület 1280. 409 Beépítetlen terület 1/1 283 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 28 300 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

11. Algyõ belterület 1309. 82 Beépítetlen terület 1/1 57 000

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 5700 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Vagyonkezelõ: Csongrád Megyei Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal (6720 Szeged, Deák F. u. 19.).

1. Hódmezõvásárhely, Klauzál u. 162.

7839/2. 3 101 Kórház 1/1 27 225 600 4 537 600

Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 2 723 000 Ft. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az árverés idõpontja:2007. július 5. 10 óra.

Az árverés helye: 6720 Szeged, Stefánia 4., az ATIKÖVIZIG központi irodaháza, félemelet tárgyaló.

Az árverésre jelentkezés határideje:2007. július 5. 9 óra.

Az árverési eljárással kapcsolatban további felvilágosítás, valamint az ingatlanok megtekintésének lehetõségérõl információ kérhetõ az 1–11. ingatlanok esetében dr. Juhász Évától [tel.: (62) 599-599], a 12. sz. ingatlan esetében dr. Felföldi Gábortól [tel.: (62) 551-850].

Az árverés közjegyzõ jelenlétében történik. Az árvereztetõ az árverés megkezdésekor ismerteti az árverés részletes feltételeit.

A jelentkezés feltételei:

– személyazonosság igazolása, képviselet esetén közjegyzõ által hitelesített okiratba foglalt meghatalmazás bemuta-tása, illetve annak átadása,

– gazdasági társaság nevében történõ részvétel esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat vagy a bejegyeztetés folya-matba tételét igazoló cégeljárási igazolás és aláírási címpéldány átadása,

– az árverezõ írásbeli nyilatkozata arról, hogy nincs 6 hónapnál régebben lejárt köztartozása (adó-, vám-, társadalom-biztosítási járulék és egyéb, az államháztartás alrendszereivel szemben fennálló fizetési kötelezettsége),

– igazolás bemutatása arról, hogy az árverezõ az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) a kitûzött árverés idõpontját megelõzõen (azaz az árverés megkezdéséig) készpénzben befizette az árvereztetõ pénztárába.

Egyéb feltételek:

– Minden egyes árverési tételre külön kell jelentkezni és az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) befizetni.

– Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) a vételárba beszámít. Az árvereztetõ a nem nyertes árverezõ részére az árve-rési elõleget (ajánlati biztosítékot) az árverés napján visszafizeti.

– Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) után az árvereztetõ költséget nem számít fel, kamatot nem fizet.

– Az adásvételi szerzõdés megkötésének elõfeltétele, hogy a nyertes árverezõ az árverés idõpontjától számított 8 nap-tári napon belül visszavonhatatlan pénzügyi garanciát adjon az árvereztetõnek az árverési elõlegen felül a teljes vételár-hátralékra.

(Az árvereztetõ visszavonhatatlan fizetési garanciának tekinti a bankgaranciát, banki hitelígérvényt, vagy a vételár-hátralék közjegyzõnél, illetve ügyvédnél történõ letétbe helyezését.)

– Amennyiben az árveréstõl számított 8 naptári napon belül az árverezõ az árvereztetõ megjelölt számlájára a teljes vételárat kiegyenlítette, mentesül a visszavonhatatlan pénzügyi garancia adásának kötelezettsége alól.

– Az árvereztetõ az árverés nyertesével az árverés idõpontjától számított 15 naptári napon belül szerzõdést köt. Az ár-verés nyertese köteles a teljes vételárat a megadott számlaszámra a szerzõdéskötéssel egyidejûleg, vagy ha ezt a vételár nagyobb összege vagy más fontos körülmény indokolttá teszi, a szerzõdésben meghatározott feltételekkel késõbbi – de a szerzõdéskötés idõpontjától számított legfeljebb 60 naptári napon belüli – idõpontban átutalni.

Az árverés eredménytelen, ha

– nem jelent meg egyetlen árverezõ sem,

– az árverezõk nem tettek érvényes vételi ajánlatot,

– ha az árverési eljárás tisztaságát, vagy az árverezõk érdekeit súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvénytele-nítésérõl kell dönteni,

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetében, amennyiben az árverés soron következõ helyezettjével történõ szerzõ-déskötésre nem kerül sor. (Visszalépésnek minõsül, ha a nyertes ajánlattevõ a szerzõszerzõ-déskötésre elõírt határidõ alatt a szerzõdést nem köti meg.) Ebben az esetben a nyertes árverezõ a befizetett árverési elõleget elveszti.

Az árvereztetõ fenntartja jogát arra, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy a nyertes árverezõ visszalépése esetén az árverés soron következõ helye-zettjével kössön szerzõdést.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy az árverési hirdetményt az árverés idõpontját megelõzõen visszavonja, melyrõl a hirdetmény közlésével megegyezõ helyeken újabb hirdetményt tesz közzé.

A tulajdonszerzési korlátozásba ütközõ szerzõdés semmis.

AzÉszak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság(9021 Gyõr, Árpád u. 28–32., továbbiakban: árve-reztetõ) aKincstári Vagyoni Igazgatóságmegbízása alapján a kincstári vagyon gazdálkodásáról szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései alapján

árverés útján

értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és az árvereztetõ vagyonkezelésében lévõ alábbi vagyonelemet.

Ingatlan címe Hrsz. Terület

(m2) Megnevezés Tul. h. Kikiáltási ár

(bruttó Ft) Áfa (Ft) Nagyigmánd, belterület

(Napsugár u. 3.)

1276/2. 7337 Kivett gazdasági épület és udvar

1/1 5 532 000 922 000

Árverési elõleg összege: 553 200 Ft, azaz ötszázötvenháromezer-kettõszáz forint.

Licit az 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdése szerint.

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az árverés idõpontja:2007. július 9. 10 óra.

Az árverés helye: Gyõr, Árpád u. 28–32. III. emeleti tárgyalóterem.

Felvilágosítás kérhetõ: Rácz Józsefné ügyintézõtõl. Tel.: (96) 500-000/11187-es mellék.

Az árverés közjegyzõ jelenlétében történik. Az árvereztetõ az árverés megkezdésekor ismerteti az árverés részletes feltételeit.

A jelentkezés feltételei:

– személyazonosság igazolása, képviselet esetén közjegyzõ által hitelesített okiratba foglalt meghatalmazás bemuta-tása, illetve annak átadása,

– gazdasági társaság nevében történõ részvétel esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat vagy a bejegyeztetés folya-matba tételét igazoló cégeljárási igazolás és aláírási címpéldány átadása,

– az árverezõ (gazdálkodó szervezetek esetében cégszerû) aláírással ellátott írásbeli nyilatkozata arról, hogy nincs 6 hónapnál régebben lejárt köztartozása (adó-, vám-, társadalombiztosítási járulék és egyéb, az államháztartás alrendsze-reivel szemben fennálló fizetési kötelezettsége),

– igazolás bemutatása arról, hogy az árverezõ az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot), amely a forgalmi érték (kiki-áltási ár) 10%-a, a kitûzött árverés idõpontjáig (azaz az árverés megkezdéséig) készpénzben befizette az árvereztetõ Gyõr, Árpád u. 28–32. szám alatti pénztárába.

Egyéb feltételek:

Minden egyes árverési tételre külön kell jelentkezni és az árverési elõleget befizetni. Az árverési elõleg a vételárba be-számít. Az árvereztetõ a nem nyertes árverezõ részére az árverési elõleget az árverés napján visszafizeti.

Az árverési elõleg után az árvereztetõ költséget nem számít fel, kamatot nem fizet.

Az adásvételi szerzõdés megkötésének elõfeltétele, hogy a nyertes árverezõ az árverés idõpontjától számított 8 naptári napon belül visszavonhatatlan pénzügyi garanciát adjon az árvereztetõnek az árverési elõlegen felül a teljes vételárhátralékra.

(Az árvereztetõ visszavonhatatlan fizetési garanciának tekinti a bankgaranciát, banki hitelígérvényt, vagy a vételár-hátralék közjegyzõnél, illetve ügyvédnél történõ letétbe helyezését.

Amennyiben az árveréstõl számított 8 naptári napon belül az árverezõ a vagyonkezelõ megjelölt számlájára a teljes vételárat kiegyenlítette, mentesül a visszavonhatatlan pénzügyi garancia adásának kötelezettsége alól.

A vagyonkezelõ az árverés nyertesével az árverés idõpontjától számított 15 naptári napon belül szerzõdést köt. Az ár-verés nyertese köteles a vételárat a megadott számlaszámra a szerzõdéssel egyidejûleg, vagy ha ezt a vételár nagyobb összege vagy más fontos körülmény indokolttá teszi, a szerzõdésben meghatározott feltételekkel késõbbi – de a szerzõ-déskötés idõpontjától számított legfeljebb 60 naptári napon belüli – idõpontban átutalni.

Az árverés sikertelen, ha

– nem jelenik meg egy árverezõ sem,

– az árverezõk nem tettek érvényes vételi ajánlatot,

– az árverési eljárás tisztaságát, vagy az árverezõk érdekeit súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvényteleníté-sérõl kell dönteni,

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetében, amennyiben az árverés soron következõ helyezettjével történõ szerzõ-déskötésre nem kerül sor. (Visszalépésnek minõsül, ha a nyertes ajánlattevõ a szerzõszerzõ-déskötésre elõírt határidõ alatt a szerzõdést nem köti meg.) Ebben az esetben a nyertes árverezõ a befizetett árverési elõleget elveszti.

Az árvereztetõ fenntartja jogát arra, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy a nyertes árverezõ visszalépése esetén, az árverés soron következõ helye-zettjével kössön szerzõdést.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy az árverési hirdetményt, az árverés idõpontját megelõzõen visszavonja, melyrõl a hirdetmény közlésével megegyezõ helyeken újabb hirdetményt tesz közzé.

A tulajdonszerzési korlátozásba ütközõ szerzõdés semmis.

ASemmelweis Egyetem(1085 Budapest VIII., Rökk Szilárd u. 13.) a továbbiakban kiíró, nyilvános eljárással

értékesíti az alábbi tulajdonihányad-megosztású – 2/8-cad részben Semmelweis Egyetem,

– 1/8-cad részben A Rák Ellen – az Emberért, a Holnapért Társadalmi Alapítvány, – 1/8-cad részben Rákbetegek Országos Szövetsége,

– 2/8-cad részben Magyar Máltai Szeretetszolgálat,

– 2/8-cad részben a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédõ Egyesület („HEROSZ”)

Budapest XII. kerület, Városmajor u. 72. A épület I/4. 6843/0/A/8. hrsz.-ú, 67 m2-es, 2 és fél szobás társasházi in-gatlant.

Terhek: az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az ingatlan minimális vételára: 18 370 000 Ft.

A kiírás megtekinthetõ a www.sote.hu egyetemi honlapon.

A pályázati eljárással és az ingatlan megtekintésének lehetõségével kapcsolatban további felvilágosítás kérhetõ: La-katos Péter osztályvezetõtõl a 267-0671-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óra között.

A részvétel alapfeltétele:

A megpályázandó ingatlanra vonatkozó pályázati dokumentáció jelen eljárásban történõ megvásárlása.

A dokumentáció rendelkezésre bocsátásának módja, határideje, beszerzési helye és pénzügyi feltételei (ha ajánlatkérõ dokumentációt készített és a dokumentációt az ajánlattételi felhívással egyidejûleg nem küldte meg).

A pályázati dokumentációt rendelkezésre bocsátó szervezet a Semmelweis Egyetem Beruházási és Vagyongazdálko-dási Igazgatóság IngatlangazdálkoVagyongazdálko-dási osztálya: Budapest VIII., Rökk Szilárd u. 13. I. emelet 103.

A dokumentáció a vételár megfizetésének igazolása ellenében vehetõ át a pályázati felhívásnak a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben történõ megjelenését követõ elsõ naptól, munkanapokon 10–15 óra között a megjelölt helyen.

A fizetés feltételei és módja: az ajánlattevõknek a dokumentáció ellenértékét a MÁK-nál vezetett 10032000-00282819-00000000 számú bankszámlára kell befizetnie, vagy a megjelölt helyen átvezetõ csekken fizethetõ be.

A dokumentáció beszerzésének határideje 2007. augusztus 2. 15 óra.

Ára: 8000 Ft + áfa.

A dokumentációt az átutalási bizonylat másolata – az eredeti egyidejû bemutatása mellett – ellenében bocsátjuk rendelkezésre.

A dokumentáció megvásárolható 2007. augusztus 2. 15 óráig.

A pályázat benyújtási határideje:

2007. augusztus 3. 10 óra.

ASemmelweis Egyetem(1085 Budapest VIII., Rökk Szilárd u. 13.) a továbbiakban kiíró, nyilvános eljárással

értékesíti az alábbi tulajdonihányad-megosztású – 1/2-ed részben Semmelweis Egyetem,

– 1/2-ed részben Fõvárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórháza Budapest XIV. kerület, Ond vezér útja 23.

X. emelet 40. ajtó, 39221/14/125. hrsz.-ú, 68 m2-es, két és fél szobás társasházi ingatlant.

Terhek: az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az ingatlan minimális vételára: 11 300 000 Ft.

A kiírás megtekinthetõ a www.sote.hu egyetemi honlapon.

A pályázati eljárással és az ingatlan megtekintésének lehetõségével kapcsolatban további felvilágosítás kérhetõ: La-katos Péter osztályvezetõtõl a 267-0671-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óra között.

A részvétel alapfeltétele:

A megpályázandó ingatlanra vonatkozó pályázati dokumentáció jelen eljárásban történõ megvásárlása.

A dokumentáció rendelkezésre bocsátásának módja, határideje, beszerzési helye és pénzügyi feltételei (ha ajánlatkérõ dokumentációt készített és a dokumentációt az ajánlattételi felhívással egyidejûleg nem küldte meg).

A pályázati dokumentációt rendelkezésre bocsátó szervezet a Semmelweis Egyetem Beruházási és Vagyongazdálko-dási Igazgatóság IngatlangazdálkoVagyongazdálko-dási osztálya: Budapest VIII., Rökk Szilárd u. 13. I. emelet 103.

A dokumentáció a vételár megfizetésének igazolása ellenében vehetõ át a pályázati felhívásnak a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben történõ megjelenését követõ elsõ naptól, munkanapokon 10–15 óra kö-zött a megjelölt helyen.

A fizetés feltételei és módja: az ajánlattevõknek a dokumentáció ellenértékét a MÁK-nál vezetett 10032000-00282819-00000000 számú bankszámlára kell befizetnie, vagy a megjelölt helyen átvehetõ csekken fizethetõ be.

A dokumentáció beszerzésének határideje 2007. augusztus 1. 15 óra.

Ára: 8000 Ft + áfa.

A dokumentációt az átutalási bizonylat másolata – az eredeti egyidejû bemutatása mellett – ellenében bocsátjuk rendelkezésre.

A dokumentáció megvásárolható 2007. augusztus 1. 15 óráig.

A pályázat benyújtási határideje:

2007. augusztus 2. 10 óra.

M

ÉRLEGBESZÁMOLÓK

A Pro Progressio Alapítvány (1111 Budapest, Mûegyetem rkp. 3.) ezúton ismerteti

a 2006. évi közhasznú tevékenységének fõbb adatait és szolgáltatási igénybevételének módját

MÉRLEG

Adatok E Ft-ban

A) Befektetett eszközök 2 134

I. Immateriális javak

II. Tárgyi eszközök 2 134

III. Befektetett pénzügyi eszközök

B) Forgóeszközök 270 123

I. Készletek

II. Követelések 261

III. Értékpapírok 240 307

IV. Pénzeszközök 29 555

C) Aktív idõbeli elhatárolások 12

Eszközök (aktívák) összesen 272 269

D) Saját tõke 74 866

I. Induló tõke 250

II. Tõkeváltozás 69 334

III. Lekötött tartalék IV. Értékesítési tartalék

V. Tárgyévi eredmény alaptevékenységbõl 5 282

VI. Tárgyévi eredmény vállalkozási tevékenységbõl E) Céltartalékok

F) Kötelezettségek 187 403

I. Hosszú lejáratú kötelezettségek

II. Rövid lejáratú kötelezettségek 187 403

G) Passzív idõbeli elhatárolások 10 000

Források összesen 272 269

Az alapítvány célja a BME-n és feladatainak ellátásához vele együttmûködõ intézményekben az oktatáshoz és a ma-gas szintû oktatás nélkülözhetetlen környezetét képezõ kutatáshoz szükséges feltételek javítása annak érdekében, hogy a szellemi tõke a tudomány nemzetközi fejlõdésének irányai mentén folyamatosan gyarapodjon, a nemzeti és egyetemes értékteremtés szerves része legyen.

Az alapítvány a fenti cél megvalósításához hallgatói és kutatói ösztöndíjak biztosításával járul hozzá.

A közhasznú cél megvalósításában 8 fõs kuratórium mûködik közre. A kuratórium tagjai térítés nélkül végzik munká-jukat.

A könyvvizsgáló által jóváhagyott közhasznúsági jelentés megtekinthetõ az alapítvány titkárságán, valamint a www.proprogressio.bme.hu honlapon és a BME Egyetemi Értesítõjében.

Az alapítvány kuratóriuma

HITELESÍTÕ ZÁRADÉK

A közhasznú egyszerûsített éves beszámolót a számviteli törvényben foglaltak és az általános számviteli elvek szerint készítették el. A közhasznú egyszerûsített éves beszámoló az alapítvány vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetérõl megbízható és valós képet ad.

Budapest, 2007. május 11.

Szilágyi Dezsõs. k.,

bejegyzett könyvvizsgáló tagsági igsz.: 004653

A Nyomdászokért Alapítvány (1108 Budapest, Kozma u. 2.) 2006. évi éves beszámolója

MÉRLEG

Adatok E Ft-ban

Eszközök 2005 2006

A) Befektetett eszközök I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök

III. Befektetett pénzügyi eszközök

B) Forgóeszközök 2985 1765

I. Készletek II. Követelések

III. Értékpapírok 2259 1035

IV. Pénzeszközök 726 730

Eszközök összesen 2985 1765

Adatok E Ft-ban

Források 2005 2006

C) Saját tõke 2985 1765

I. Induló tõke 2500 2500

II. Tõkeváltozás 339 484

III. Tárgyévi eredmény 146 –1219

D) Tartalék E) Céltartalék F) Kötelezettségek

I. Hosszú lejáratú kötelezettségek II. Rövid lejáratú kötelezettségek

Források összesen 2985 1765

EREDMÉNYKIMUTATÁS

Adatok E Ft-ban

2005 2006

A) Összes közhasznú tevékenység bevétele 13 113 12 423

B) Vállalkozási tevékenység bevétele – –

C) Összes bevétel 13 113 12 423

D) Közhasznú tevékenység költségei 12 967 13 642

E) Vállalkozási tevékenység költsége – –

F) Összes költség, ráfordítás 12 967 13 642

G) Adózás elõtti eredmény 146 –1 219

H) Adófizetési kötelezettség – –

I) Tárgyévi eredmény 146 –1 219

A

Z

Á

LLAMI

S

ZÁMVEVÕSZÉK VIZSGÁLATAI

Összefoglaló a Magyar Kommunista Munkáspárt

2004–2005. évi gazdálkodása törvényességének ellenõrzésérõl (0706)

A Párt határidõn belül, elõírt formában megjelentette a Magyar Közlönyben éves pénzügyi beszámolóit, de a párttör-vény rendelkezése ellenére internetes honlapján nem hozta nyilvánosságra. A 2004. és a 2005. évi beszámolók a Párt gazdálkodásáról nem mutattak megbízható és valós képet. A számviteli elvek megsértésével összefüggésben feltárt hi-bák mindkét évben lényegesnek minõsültek; 2004-ben a bevételeknél és kiadásoknál legalább 4,7%, 2005-ben legalább 3,7%, illetve 4,1% mértékû eltérést mutattak.

A beszámolási hibák a 2004. január 1-jei hatállyal megújított számviteli rend hiányosságaiból eredtek. A számviteli politikában nem szabályozták teljeskörûen a beszámolósorokhoz tartozó fõkönyvi számlák körét, nem rögzítették a könyvvezetés és beszámolás során érvényesítendõ számviteli elveket. A számlarend csak részben felelt meg a gazdálko-dási sajátosságoknak. A Párt számlarendje és értékelési szabályzata nem rendelkezett a nem pénzbeli hozzájárulások párttörvényben elõírt értékelésérõl. A hiányosság következtében az ellenõrzés idõszakában pótolták a helyi önkormány-zatoktól, kedvezményes ingatlanhasználat formájában kapott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások értékének megálla-pítását, amelynek összegét 2004. évre 3140 ezer Ft-tal, 2005. évre 2852 ezer Ft-tal számszerûsítették. A párttörvény sze-rint nevesítendõ értékhatárt egy önkormányzat 741 ezer Ft összegû hozzájárulása haladta meg.

A beszámolási hibák a 2004. január 1-jei hatállyal megújított számviteli rend hiányosságaiból eredtek. A számviteli politikában nem szabályozták teljeskörûen a beszámolósorokhoz tartozó fõkönyvi számlák körét, nem rögzítették a könyvvezetés és beszámolás során érvényesítendõ számviteli elveket. A számlarend csak részben felelt meg a gazdálko-dási sajátosságoknak. A Párt számlarendje és értékelési szabályzata nem rendelkezett a nem pénzbeli hozzájárulások párttörvényben elõírt értékelésérõl. A hiányosság következtében az ellenõrzés idõszakában pótolták a helyi önkormány-zatoktól, kedvezményes ingatlanhasználat formájában kapott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások értékének megálla-pítását, amelynek összegét 2004. évre 3140 ezer Ft-tal, 2005. évre 2852 ezer Ft-tal számszerûsítették. A párttörvény sze-rint nevesítendõ értékhatárt egy önkormányzat 741 ezer Ft összegû hozzájárulása haladta meg.