• Nem Talált Eredményt

FÕRÉSZ: Hivatali igazgatás

In document A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE (Pldal 19-27)

K

INCSTÁRI VAGYON ÉRTÉKESÍTÉSE

ASzombathelyi Határõr Igazgatóságmint árvereztetõ (9700 Szombathely, Söptei u. külsõ) vagyonkezelõ a Kincs-tári Vagyoni Igazgatóságmegbízásából a kincstári vagyonnal való gazdálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) Korm. rende-let vonatkozó fejezetei alapján

árverés

keretében értékesíti a Magyar Állam tulajdonában és az árvereztetõ vagyonkezelésében lévõ alábbi vagyonelemet:

Szombathelyi Határõr Igazgatóság

Sor-szám Ingatlan címe Hrsz. Terület

(m2) Megnevezés Tul. h. Kikiáltási ár

(bruttó Ft) Áfa (Ft) 1. Szentgotthárd, Kethelyi út 191/1. 17 362 Garázs, gazdasági épület,

udvar, épület és benzinkút

1/1 94 440 000 15 740 000 Árverési elõleg (ajánlati biztosíték) összege: 9 444 000 Ft.

Licit az 58/2005. (IV. 4.) Korm. rendelet 50. § (1) bekezdés szerint.

Az ingatlan per- és igénymentes. Teherként a Szentgotthárd Város Polgármesteri Hivatala javára elõvásárlási jog van bejegyezve a tulajdoni lap III. részére.

Az árverés idõpontja:2007. április 23. 9.30 óra.

Az árverés helye: Szombathelyi Határõr Igazgatóság, igazgatói tanácsterem (9700 Szombathely, Söptei u. külsõ).

Az árverésre jelentkezés ideje: az árverezõnek személyesen, vagy képviselõje útján az árverés idõpontját megelõzõen legkésõbb 1 órával kell jelentkeznie az árverésen való részvételre.

Az árverési eljárással kapcsolatban, valamint az ingatlanok megtekintésének lehetõségérõl felvilágosítás kérhetõ: Béres Károly hõr.

alezredestõl [tel.: 06 (94) 311-240/7370], vagy Andor Imre hõr. mk. õrnagytól [tel.: 06 (94) 311-240/7372].

Az árverés közjegyzõ jelenlétében történik. Az árvereztetõ az árverés megkezdésekor ismerteti az árverés részletes feltételeit.

A jelentkezés feltételei:

– személyazonosság igazolása, képviselet esetén közjegyzõ által hitelesített okiratba foglalt meghatalmazás bemuta-tása, illetve annak átadása,

– gazdasági társaság nevében történõ részvétel esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat vagy a bejegyeztetés folya-matba tételét igazoló cégeljárási igazolás és aláírási címpéldány átadása,

– az árverezõ írásbeli nyilatkozata arról, hogy nincs 6 hónapnál régebben lejárt köztartozása (adó-, vám-, társadalom-biztosítási járulék és egyéb, az államháztartás alrendszereivel szemben fennálló fizetési kötelezettsége),

– igazolás bemutatása arról, hogy az árverezõ az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) a kitûzött árverés idõpontját megelõzõen (azaz az árverés megkezdéséig) készpénzben befizette az árvereztetõ pénztárába.

Egyéb feltételek:

Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) a vételárba beszámít. Az árvereztetõ a nem nyertes árverezõ részére az árverési elõleget (ajánlati biztosítékot) az árverés napján visszafizeti.

Az árverési elõleg (ajánlati biztosíték) után az árvereztetõ költséget nem számít fel, kamatot nem fizet.

Az adásvételi szerzõdés megkötésének elõfeltétele, hogy a nyertes árverezõ az árverés idõpontjától számított 8 naptári napon belül visszavonhatatlan pénzügyi garanciát adjon az árvereztetõnek az árverési elõlegen felül a teljes vételárhátra-lékra.

(Az árvereztetõ visszavonhatatlan fizetési garanciának tekinti a bankgaranciát, banki hitelígérvényt vagy a vételárhát-ralék közjegyzõnél, illetve ügyvédnél történõ letétbe helyezését.)

Amennyiben az árveréstõl számított 8 naptári napon belül az árverezõ az árvereztetõ megjelölt számlájára a teljes vé-telárat kiegyenlítette, mentesül a visszavonhatatlan pénzügyi garancia adásának kötelezettsége alól.

Az árvereztetõ az árverés nyertesével az árverés idõpontjától számított 15 naptári napon belül szerzõdést köt. Az árve-rés nyertese köteles a vételárat a megadott számlaszámra a szerzõdéssel egyidejûleg, vagy ha ezt a vételár nagyobb összege vagy más fontos körülmény indokolttá teszi, a szerzõdésben meghatározott feltételekkel késõbbi – de a szerzõ-déskötés idõpontjától számított 60 naptári napon belüli – idõpontban átutalni.

Az árverés sikertelen, ha

– nem jelent meg egy árverezõ sem,

– az árverezõk nem tettek érvényes vételi ajánlatot,

– az árverési eljárás tisztaságát, vagy az árverezõk érdekeit súlyosan sértõ cselekmény miatt az árverés érvénytelení-tésérõl kell dönteni,

– a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetében, amennyiben az árverés soron következõ helyezettjével történõ szerzõ-déskötésre nem kerül sor. (Visszalépésnek minõsül, ha a nyertes ajánlattevõ a szerzõszerzõ-déskötésre elõírt határidõ alatt a szerzõdést nem köti meg.) Ebben az esetben a nyertes árverezõ a befizetett árverési elõleget elveszti.

Az árvereztetõ fenntartja jogát arra, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy a nyertes árverezõ visszalépése esetén az árverés soron következõ helye-zettjével kössön szerzõdést.

Az árvereztetõ fenntartja a jogot arra, hogy az árverési hirdetményt az árverés idõpontját megelõzõen visszavonja, melyrõl a hirdetmény közlésével megegyezõ helyeken újabb hirdetményt tesz közzé.

A tulajdonszerzési korlátozásba ütközõ szerzõdés semmis.

AHM Budapest Erdõgazdaság Zrt.(1033 Budapest, Hévízi u. 4/A) a kincstári vagyonnal való gazdálkodásról szóló 58/2005. (IV. 4.) kormányrendelet vonatkozó fejezetei, aKincstári Vagyoni Igazgatóságés aHonvédelmi Minisztérium közti vagyonkezelési szerzõdés, valamint aHonvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynökség(vagyonkezelõ) és a HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt. (használó) között létrejött megállapodás alapján átruházott jogkörben, mint a bérbeadói jogok gyakorlója és kötelezettségek teljesítõje (továbbiakban: kiíró)

nyilvános pályázat

keretében 2007. május 21-tõl 2009. május 21-ig meghatározott idõtartamra bányamûvelés céljára haszonbérletbe adja a Magyar Állam tulajdonában és a kiíró használatában lévõ, alábbi ingatlanokat:

Pályázati

azonosító Község Helyrajzi szám

Földrész-letek terü-lete [ha]

Mûv. ág

Földrészletek területébõl bérbeadandó részterület (Nyírád XVI. védnevû bányatelek)

[ha]

Bérleti díj minimális összege

[Ft/év]

Ajánlati biztosíték

[Ft]

A bérbe adandó terület használati

módja: bányatelek bruttó

NYIR-07/09

Nyirád 073/5. 53,6317 Kiv.

11,3033 144 000 14 400

Nyirád 072/3. 70,7590 Kiv.

Nyirád 075/1. 19,9347 Kiv.

1. A pályázaton való részvétel feltételei:

A dokumentáció ára 10 000 Ft + áfa. A pályázó csak akkor pályázhat, ha a dokumentációt megvásárolta és az ajánlati biztosítékot befizette.

A pályázaton részt vehetnek külön vagy együttesen magánszemélyek, belföldi jogi személyek, gazdasági társaságok, amelyik ellen nem folyik csõd-, vagy felszámolási eljárás, nincs köztartozása, nem áll végelszámolás alatt.

2. A pályázat formai követelményei, tartalma, benyújtása:

Az adott azonosítóval jelölt helyrajzi számú földrészletek haszonbérletére vonatkozó pályázatot a megjelölt címre zárt, cégjelzés nélküli borítékban, 2 (egy eredeti és egy másolati) példányban, magyar nyelven személyesen, vagy (bizo-nyító erejû okirattal) meghatalmazott útján kell benyújtani. A pályázatot tartalmazó borítékon fel kell tüntetni a mûvelni kívánt terület pályázati azonosítóját, valamint a következõ jeligét: „Nyirád 2007–2009”.

A pályázatot tartalomjegyzékkel ellátva, bekötve kell benyújtani.

A pályázati dokumentáció átvételének, valamint a pályázatok benyújtásának helye és ideje: HM Budapesti Erdõgaz-daság Zrt. 1033 Budapest, Hévízi út 4/A,

2007. április 5-tõl május 7-ig,

munkanapokon (minden hétfõtõl péntekig) 8 órától 11óráig.

A pályázati dokumentáció a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben történõ megjelenését követõ elsõ naptól térítés ellenében személyesen átvehetõ.

A pályázati ajánlatokat 2007. május 7-én 11 óráig kell benyújtani személyesen, vagy (bizonyító erejû okirattal) meg-hatalmazott útján a fenti címen.

3. Az ajánlat pénzügyi és egyéb feltételei, a fizetés módja és ütemezése:

A pályázó a pályázatban a megajánlott haszonbérleti díjra csak a kiírásnak megfelelõ módon tehet ajánlatot.

A pályázó a pályázati felhívásban meghatározott ajánlati biztosítékot köteles fizetni. Az ajánlati biztosítékot a pályá-zó, a HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt. CIB-nél vezetett 10700244-25564103-51100005 számú egyszámlájára „ajánlati biztosíték” megjelöléssel a pályázat benyújtását megelõzõen köteles befizetni. Az ajánlati biztosíték összegét a kiíró a nem nyertes ajánlattevõknek a pályázat elbírálását követõ 15 munkanapon belül visszafizet. Az ajánlati biztosíték után a kiíró kamatot nem fizet. A nyertes pályázó esetében az ajánlati biztosíték az elsõ évi haszonbérleti díjba beszámításra kerül.

Amennyiben a pályázó ajánlatát visszavonja, vagy ha a haszonbérleti szerzõdés megkötése a nyertes pályázónak fel-róható, vagy érdekkörében felmerülõ más okból hiúsul meg, az ajánlati biztosítékot elveszti.

4. A pályázati ajánlatnak kötelezõen tartalmaznia kell:

a)Ajánlati adatlapot (a pályázati dokumentáció 1. melléklete).

b)Az ajánlattevõ adatait:

– magánszemély esetén: név, személyazonosító adatok (születési helye, év, hó, nap, anyja neve, lakcíme), adóazono-sító szám,

– egyéni vállalkozó esetén: név, a vállalkozói igazolvány száma, adószám és adóazonosító számát, vállalkozói iga-zolvány másolata,

– belföldi jogi személyek, gazdasági társaság esetében: név, székhely, adószám, 30 napnál nem régebbi cégkivonat (bejegyzés hiányát kifejezetten közölni kell), hitelesített aláírási címpéldány.

c)Nyilatkozatot a felajánlott éves haszonbérleti díj összegérõl (a pályázati dokumentáció 2. melléklete).

d)Az ajánlati biztosíték befizetésének teljesítésérõl történõ banki igazolást.

e)A pályázó nyilatkozatát arról, hogy egy évnél régebben lejárt köztartozása (adó-, vám-, tb-járulék és egyéb, az ál-lamháztartás más alrendszereivel szemben fennálló kötelezettsége) nincs (a pályázati dokumentáció 3. melléklete).

f)Nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a pályázó az ajánlat benyújtásának határidejétõl számított 90 naptári nap idõ-tartamra ajánlati kötöttséget vállal (a pályázati dokumentáció 4. melléklete).

g)Nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy a Pályázati felhívásban, valamint pályázati dokumentációban elõírt kötelezõ feltételeket a pályázó magára nézve kötelezõen elfogadja (a pályázati dokumentáció 5. melléklete).

h)A pályázó nyilatkozatát arról, hogy a pályázatában közölt adatok a valóságnak megfelelnek (a pályázati dokumen-táció 6. melléklete).

i)Nyilatkozat az együttes pályázatról* (a pályázati dokumentáció 7. melléklete).

j)A pályázónak mellékelnie kell a haszonbérleti területtel kapcsolatosan meglévõ külszíni bányászati jogosultságá-nak igazolását.

5. Pályázat bontása és elbírálása:

A pályázati ajánlatok bontása közjegyzõ jelenlétében történik, amelyen csak a kiíró képviselõi, valamint pályázók személyesen, vagy meghatalmazottjaik útján vehetnek részt.

A pályázati ajánlatok felbontásáról és ismertetésérõl a kiíró közjegyzõi okiratot készíttet.

* Együttes pályázat esetén.

A pályázatok bontásáról készült jegyzõkönyv a bontást követõ 30 nap elteltével – igény esetén – az érdekeltek által megtekinthetõ.

A kiíró a pályázat eredményérõl és a döntésrõl írásban tájékoztatja az ajánlattevõket.

A pályázatok bontása: 2007. május 7-én 11.30 órakor a HM Budapesti Erõgazdaság Zrt. 1033 Budapest, Hévízi út 4/A tárgyalótermében történik.

A kiíró a döntést a pályázat benyújtásának határidejét követõ 30 napon belül hozza meg.

6. Érvénytelen a pályázati ajánlat, ha

– A pályázat benyújtására meghatározott határidõ lejárta után nyújtották be.

– A pályázati azonosítóval jelölt terület megbontásával tették az ajánlatot.

– Olyan ajánlattevõ nyújtja be, akinek a kiíróval szemben a pályázatok bontásakor lejárt fizetési kötelezettsége van.

– A megajánlott éves haszonbérleti díj a pályázati felhívásban közzétett bérleti díj minimum összegét nem éri el.

– Az ajánlat nem felel meg a pályázati felhívás feltételeinek, illetõleg a pályázati dokumentációban meghatározott feltételeknek.

A kiírót nem terheli szerzõdési kötelezettség érvénytelen pályázat esetén. Amennyiben az ajánlat bérleti díj összege nem éri el a felhívásban foglalt adott helyrajzi számra vonatkozó minimális bérleti díj összegét, abban az esetben a kiírót nem terheli szerzõdéskötési kötelezettség.

7. Eredménytelen a pályázati eljárás, ha – nem érkezett pályázati ajánlat,

– kizárólag érvénytelen ajánlatok érkeztek.

8. A HM Budapesti Erdõgazdaság Zrt. fenntartja jogát arra, hogy

– A nyertes ajánlattevõ visszalépése esetén az érvényes pályázatok soron következõ helyezettjével kössön szerzõdést.

– Amennyiben ugyanazon pályázati azonosítóval megjelölt terület esetében, a legjobb árajánlatok azonosak, akkor versenytárgyalást tartson az érintett pályázókkal.

– A pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.

– Az ajánlattevõtõl technikai-formai kérdésekben írásban felvilágosítást kérjen annak elõrebocsátásával, hogy az ajánlattevõ ezzel kapcsolatos írásbeli válasza semmilyen formában nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfo-galmazott feltételek olyan változását, amely az értékelés során a beérkezett ajánlatok sorrendjét módosíthatná.

– A HM Budapest Erdõgazdaság Zrt. a nyertes pályázóval abban az esetben kössön szerzõdést, amennyiben a va-gyonkezelõ képviselõje az erre vonatkozó jóváhagyást megadja. Ennek elmaradása esetére a kiíró nem vállal kártérítési kötelezettséget.

9. A pályázatok rangsorolásánál alkalmazott értékelési szempont:

A kiírásnak megfelelt, az adott azonosító számmal megjelölt területekre vonatkozóan megajánlott haszonbérleti díj összege.

10. Egyebek:

Az ingatlan birtokbaadására a haszonbérleti szerzõdésben meghatározott idõpontban, külön eljárás keretében kerül sor.

A haszonbérleti szerzõdéskötés feltételeit a pályázati dokumentáció tartalmazza.

A pályázati eljárással kapcsolatban további felvilágosítás írásban kérhetõ a következõ címeken: HM Budapesti Erdõ-gazdaság Zrt., 1300 Budapest, Pf. 212. Telefax: 06 (1) 387-8859 és 06 (1) 387-8862. E-mail: bp-erdo@bp-erdo.hu

A

Z

Á

LLAMI

S

ZÁMVEVÕSZÉK VIZSGÁLATAI

Összefoglaló

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata gazdálkodási rendszerének 2006. évi átfogó ellenõrzésérõl (0655)

Az önkormányzatok gazdálkodási rendszerének átfogó ellenõrzése során a megyei, megyei jogú városi, a fõvárosi és a fõvárosi kerületi önkormányzatoknál végzett vizsgálatokról a 2003. évtõl az ÁSZ elnöke által aláírt és nyilvánosságra hozott, így az interneten, az ÁSZ honlapján is elérhetõ számvevõszéki jelentés készül. Az ÁSZ ezen vizsgálatok ellenõr-zési megállapításainak széles körû hasznosíthatóságának biztosításán túlmenõen az önkormányzatoknál lévõ közpén-zekkel történõ gazdálkodás megismerését, annak átláthatóságát kívánja elõsegíteni. A kiemelt körbe tartozó önkormány-zatok ellenõrzését négyéves ütemterv alapján, országosan egységes ellenõrzési program szerint végeztük. A jelentés megállapításai alapvetõen a 2005. évre vonatkoznak, de a többéves áthúzódó folyamatok miatt kitekintünk az elõtte lévõ két évre és a helyszíni ellenõrzés idejének évére is.

Az önkormányzat 2005-tõl rendelkezett a stratégiai célokat és feladatokat meghatározó gazdasági programmal. A pol-gármester az államháztartási törvényben elõírt határidõket betartva terjesztette a Közgyûlés elé a 2005. és a 2006. évi költségvetési koncepciókat és a költségvetési rendelettervezeteket. A polgármesteri hivatal rendelkezett Szervezeti és mûködési szabályzattal, valamint számviteli politikával és a kapcsolódó szabályzatokkal, azonban a polgármesteri hiva-talban a bevételek és kiadások szakmai teljesítés igazolása elmaradt, az érvényesítõ és az utalvány ellenjegyzõje nem tett eleget munkafolyamatba épített ellenõrzési kötelezettségének.

Az önkormányzati vagyont forgalomképesség szerint elkülönítetten tartották nyilván. Az ingatlanok és üzemeltetésre, kezelésre átadott eszközök 2005. évi leltározása a jogszabályban foglaltak ellenére nem mennyiségi felvétellel történt.

A könyvviteli mérlegben szereplõ eszközök és források év végi értékelése a követeléseknél nem a jogszabályban foglal-tak szerint történt, a gazdasági társaságokban lévõ részesedéseknél pedig a számviteli törvény elõírásai ellenére elma-radt. Az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletében az önkormányzati vagyon elidegenítésére, használatának, hasznosítási jogának átengedésére az államháztartási törvény elõírása ellenére lehetõvé tették a versenyeztetés mellõzé-sét, amely nem segítette a vagyongazdálkodás átláthatóságát, nyilvánosságát. A törvényi elõírásokat figyelmen kívül hagyva döntöttek önkormányzati vagyon ingyenes átadásáról, törzsvagyonba tartozó vagyontárgy elidegenítésérõl.

A Közgyûlés az államháztartási törvény elõírása ellenére versenyeztetési eljárás mellõzésével döntött üzletrész és ingat-lanok értékesítésérõl.

Az önkormányzat a 2005. évben céljelleggel 1474 millió Ft támogatást nyújtott különbözõ szervezeteknek, magán-személyeknek mûködési és felhalmozási célra. Az önkormányzati törvény elõírása ellenére alapítványok támogatásáról a bizottságok és a polgármester is hoztak döntéseket. A támogatások felénél az államháztartási törvény elõírása ellenére nem írtak elõ számadási kötelezettséget. Az államháztartási törvény elõírásai ellenére a számadásokat és a támogatások cél szerinti felhasználását nem ellenõrizték, a számadási kötelezettséget határidõre nem teljesítõk esetében nem intézkedtek a támogatás összegének visszafizetésére, valamint a további támogatás felfüggesztésére.

A 2005. évben az önkormányzat 35 közbeszerzési eljárást indított. Az ellenõrzött közbeszerzési eljárásnál a szerzõ-déskötés, az ajánlati felhívás és az adott ajánlat tartalmának megfelelõen történt, szerzõdésmódosításra nem került sor.

A polgármester a jogszabályban meghatározott határidõn belül terjesztette a Közgyûlés elé a 2005. évi zárszámadási ren-delettervezetet, amelyet azonban az államháztartási törvény elõírása ellenére nem a költségvetési rendelettel összeha-sonlítható módon készítettek el. A polgármesteri hivatal biztosította a helyi kisebbségi önkormányzatok mûködésével kapcsolatos feltételeket, feladatokat.

Az önkormányzat az önkormányzati törvény elõírása ellenére nem határozta meg, hogy a lakosság igényeitõl és az ön-kormányzat anyagi lehetõségeitõl függõen mely feladatokat milyen mértékben és módon lát el. A költségvetési rendele-tekben tervezett bevételek az elmúlt három évben nem nyújtottak fedezetet a tervezett kiadásokra, a hiány alapvetõen a felhalmozási kiadásokat érintette. A teljesítési adatok szerint az önkormányzatnál a mûködési bevételek minden évben meghaladták a mûködési célú kiadásokat, a tervezett beruházások jelentõs idõbeli késéssel valósultak meg. A felhalmo-zási kiadások finanszírozásához felvett hiteleken túl a növekvõ likviditási problémák megoldására a folyószámla hitelkeretet évente növelték. Az adósságot keletkeztetõ kötelezettségvállalásoknál az önkormányzati törvényben elõírt felsõ határt betartották.

Az önkormányzat kialakította a belsõ ellenõrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges szervezeti kereteket, gondos-kodott az ellenõrzési feladatok megszervezésérõl és végrehajtásáról. A Közgyûlés a törvényi elõírásnak megfelelõen át-tekintette az általa alapított intézményeknél és a polgármesteri hivatalban végzett belsõ ellenõrzések tapasztalatait. Az önkormányzatnál a korábbi számvevõszéki ellenõrzések szabályszerûségi javaslatainak több mint kétharmad részét, cél-szerûségi javaslatainak közel harmadát hasznosították, javítva a feladatellátás szabályszerûségét, célszerûségét.

A helyszíni ellenõrzés megállapításainak hasznosítása mellett a jogszabályi elõírások betartása, valamint a munka színvonalának javítása érdekében javaslatokat fogalmaztunk meg a polgármester és a jegyzõ részére. Javasoltuk, hogy a polgármester tájékoztassa a Közgyûlést az ellenõrzés megállapításairól, segítse elõ a javaslatok megvalósítását, készíttessen intézkedési tervet azok végrehajtása érdekében.

Az elkészített jelentés az interneten a www.asz.hu címen olvasható.

H

IVATALOS KÖZLEMÉNYEK

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közleménye

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelet 73. § (1) bekezdése alapján – az eddig közzétetteken kívül – alábbi elveszett, megsemmisült gépjármûtörzskönyvek sorszámát teszi közzé:

740855E Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások

Központi Hivatala

P

ÁLYÁZATOK

VISSZA NEM TÉRÍTENDÕ TÁMOGATÁSRA

Pályázati felhívás*

kerékpárutak építésének/tervezésének támogatására

Támogatás éve: 2007 I. A támogatás háttere, célja

1. Kiíró szervezet, forrás, jogi háttér:

– Kiíró: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszté-riummal (ÖTM), az Igazságügyi és Rendészeti Minisztéri-ummal (IRM), a Környezetvédelmi és Vízügyi (KvVM), valamint a Pénzügyminisztériummal (PM) egyetértésben, és a Regionális Fejlesztési Tanácsokkal összhangban;

– Forrás: a Magyar Köztársaság 2007. évi költségveté-sérõl szóló (2006. CXXVII. tv.) XV. fejezet 27.2. sora és az Útpénztár;

– 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet, az államháztar-tás mûködési rendjérõl;

– 19/2004. (II. 27.) GKM rendelet a GKM egyes támo-gatási programjainak részletes szabályairól;

– ÚT 2–1.203 Útügyi Mûszaki Elõírás (Kerékpárfor-galmi létesítmények tervezése), továbbiakban: ÚME.

2. A pályázati konstrukció céljának, hátterének rövid bemutatása:

A kerékpározás biztonságos feltételeinek javítása a hi-vatásforgalom mellett az elmúlt években megnövekedett szabadidõs forgalom esetében is elengedhetetlen. A támo-gatás célja, hogy a kerékpárutak építésének támotámo-gatásával elõsegítse a kerékpáros forgalom biztonságos közlekedési feltételeinek megteremtését, továbbá az egészséges élet-módot és az idegenforgalmat, valamint a környezetkímélõ közlekedést egyaránt szolgáló beruházások megvalósulá-sát, elterjedését.

– az Országos Területrendezési Tervben (2003. évi XXVI. törvény) szereplõ EuroVelo nemzetközi kerék-párút magyarországi szakaszai építése,

– az Országos Területrendezési Tervben (2003. évi XXVI. törvény) szereplõ EuroVelo nemzetközi kerék-párút magyarországi szakaszai engedélyezési terv készí-tése és engedélyeztekészí-tése,

– 1, 2, 3 számjegyû országos utak mentén közlekedés-biztonsági célú önálló kerékpárutak építése,

* A Pályázati felhívás elválaszthatatlan részei az Útmutató és az adatla-pok – ezek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt.

A Pályázati felhívás és Útmutató az adatlapokkal együtt letölthetõ internetrõl (http://www.gkm.hu, http://ukig.kozut.hu).

– 1, 2, 3 számjegyû országos utak mentén közlekedés-biztonsági célú kerékpárutak engedélyezési terv készítése és engedélyeztetése.

A turisztikai és a közlekedésbiztonsági kerékpárutakra vonatkozó részletes elõírások külön Útmutatóban jelennek meg.

(Az egyéb turisztikai jellegû és az összekötõ, valamint a helyi utakra vonatkozó közlekedésbiztonsági kerékpár-utakra a régiók írnak ki pályázatot)

3. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg:

Fenti célokra a Magyar Köztársaság 2007. évi költség-vetésérõl szóló 2006. CXXVII. tv. XV. fejezet 27.2. sorá-ból 950 000 000 Ft keretösszeg áll rendelkezésre, amely kimerülése esetén a második értékelés során növekedhet

Fenti célokra a Magyar Köztársaság 2007. évi költség-vetésérõl szóló 2006. CXXVII. tv. XV. fejezet 27.2. sorá-ból 950 000 000 Ft keretösszeg áll rendelkezésre, amely kimerülése esetén a második értékelés során növekedhet

In document A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE (Pldal 19-27)