• Nem Talált Eredményt

FÕRÉSZ: Hírközlési tevékenység

Általános alapelvek

1. A Sárvíz Multimédia Bt. (továbbiakbanSÁRVÍZ Tér-ségi Televízió) az Országos Rádió és Televízió Testülethez leadott mûsorszolgáltatási bejelentés alapján 2006. feb-ruár 15-tõl végez helyi mûsorszolgáltatást.

2. A teljes mûsoridõ napi 24 óra. A Sárvíz Multimé-dia Bt. vállalja, hogy a napi mûsoridejének 50%-át megha-ladóan közszolgálati mûsorokat szolgáltat és a képernyõ-szövegen kívül legkevesebb heti 2 óra saját készítésû mû-sort szolgáltat.

3. A SÁRVÍZ Térségi Televízió kötelezettséget vállal, hogy maradéktalanul eleget tesz a közmûsor-szolgáltatók-ra vonatkozó szigorúbb törvényi elõírásoknak.

II.

A politikai függetlenség elvei és biztosítékai

4. ASÁRVÍZ Térségi Televíziótevékenységét pártoktól és politikai mozgalmaktól függetlenül végzi a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglalt a sajtó szabadságára, és a véleménynyilvánításra vonatkozó garanciák alapján.

5. Politikai mozgalmat, szervezeteket nem támogat, s tõlük támogatást nem fogad el. A pártok és politikai

moz-galmak nézeteirõl, tevékenységükrõl tárgyszerû és elfogu-latlan tájékoztatást ad.

6. ASÁRVÍZ Térségi Televízióaz országgyûlési, illetve az önkormányzati választási idõszak kivételével politikai hirdetéseket nem közöl. A politikai pártok és mozgalmak sem közvetlenül, sem közvetve nem befolyásolhatják ön-maguk, illetve más hasonló szervezetek megjelenítésének körülményeit. Ennek elõfordulása esetén aSÁRVÍZ Térsé-gi Televízióaz alkotmányos jogvédelem eszközeivel élhet.

7. Politikai pártok, mozgalmak, országgyûlési és önkor-mányzati képviselõk, polgármesterek, alpolgármesterek bármely politikai megnyilvánulása esetén közölni kell a megszólaló személy pártállását, tisztségét az általa képvi-selt mozgalom nevét.

8. ASÁRVÍZ Térségi Televíziópolitikai párttól és moz-galomtól, központi vagy helyi államigazgatási szervtõl, ezek tisztségviselõitõl sem közvetlen vagy közvetve utasí-tást nem fogadhat el, amely a mûsorszolgáltatásra, mûsor-számok tartalmára, mûsorkörnyezetére, idõtartamára vagy a szerkesztés egyéb elveire vonatkozik.

III.

A hírmûsorokra, közéleti és politikai mûsorszámokra vonatkozó elvek

9. ASÁRVÍZ Térségi Televízióelsõsorban az adáskörzet aktuális kérdéseivel, eseményeivel foglalkozik, figyelem-mel az országos feladatok helyi folyamatára. Ezen belül köteles gondoskodni arról, hogy a közvéleményt foglal-koztató, közérdeklõdésre számot tartó vagy a vitatott kér-désekben minden lényeges, a helyi közélet szempontjából befolyásoló vélemény megismerhetõ legyen.

10. A mûsor közzétételének nem akadálya, ha valamely álláspont képviseletére szubjektív vagy objektív okból nincs lehetõség. Ekkor az akadály okáról a nézõt tájékoz-tatni kell.

11. Hír-, illetve politikai mûsorokban a valósághû tájé-koztatás megköveteli a tények, események pontos ismerte-tését a lényeg megragadását. Az adott információk hiteles-ségét ellenõrizni kell, azok nem sérthetik mások becsüle-tét, személyiségi jogait. A szerkesztés során mûsorba ke-rülõ vélemény egyezõ maradjon a megkérdezett álláspont-jával.

12. Helyreigazítást, illetve kifogást kell közzétenni an-nak megalapozottságát ellenõrizve az érintett kérelmére, valamint akkor, ha ezt jogerõs bírói ítélet vagy a panaszbi-zottság határozata elõírja.

13. ASÁRVÍZ Térségi Televíziómunkatársa a mûsorké-szítés során nem propagálhat valamilyen politikai, illetve világnézetet.

III. FÕRÉSZ: Hírközlési tevékenység

IV.

Az anyanyelvi kultúra ápolásának követelményei

14. A SÁRVÍZ Térségi Televízió a képernyõre kerülõ munkatárstól megköveteli az adott alkalomhoz illõ öl-tözködést, nyelvileg kifogástalan, trágárságot kerülõ be-szédet.

15. Kerülni kell a magyarul is kifejezhetõ idegen szavak indokolatlan és gyakori használatát.

16. A mûsorvezetõnek arra is figyelmet kell fordítania, hogy megsértésük nélkül a megszólalókat a magyar nyelv helyes használatára késztesse.

V.

A nemzeti és etnikai kisebbségek kultúrája, életük bemutatása

17. ASÁRVÍZ Térségi Televízióban a kisebbségekhez tartozó személyek, csoportok bemutatásakor adott esetben figyelmet kell fordítani, hogy hagyományaik, kultúrájuk és mûvészetük értékelése megfelelõ súllyal kifejezésre jusson.

18. A nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó személy-nek akkor is joga van a saját nyelvén megszólalni, ha egyébként a magyar nyelvet is érti és beszéli. Ebben az esetben a mûsorkészítõ kötelessége a tolmácsolás biztosí-tása.

VI.

A kultúra, tudomány, világnézet és vallás tárgyilagos bemutatása

19. ASÁRVÍZ Térségi Televíziókulturális mûsoraiban törekszik arra, hogy bemutassa a helyi a nemzeti, valamint az egyetemes mûvészet értékeit. Népszerûsíti a mûvészeti alkotásokat és elõsegíti azok befogadását a nézõi réteg ér-deklõdésének megfelelõen. A mûsorokban elsõsorban a vételkörzetében történõ kulturális eseményekre figyel, ezekrõl rendszeresen beszámol, esetenként azonban kész helyt adni az egyes mûfajok országosan is elismert szemé-lyiségeinek.

20. ASÁRVÍZ Térségi Televízióalkalmanként beszámol a tudomány eredményeirõl. Tudományos kérdésekben, il-letve általánosan még el nem fogadott tudományos témák közlésekor az ellentétes vélemények ismertetése nem ke-rülhetõ el. Az ezekkel kapcsolatos eredmények bizonyta-lanságára a nézõk figyelmét egyértelmûen fel kell hívni.

21. Tudományos mûsor nem szolgáltatható a nézõ egészségi állapotának közvetlen befolyásolására, e célból módszerek és eszközök nem ajánlhatók.

22. ASÁRVÍZ Térségi Televíziófelelõs azért, hogy vi-lágnézeti, vallási meggyõzõdést sértõ nézetek a mûsorban ne hangozhassanak el. Köteles törekedni a különféle

egy-házak hitéleti tevékenységének bemutatásakor a kiegyen-súlyozottságra, az arányosságra. A mûsorokban világné-zeti vagy vallási propaganda nem folytatható.

23. A világnézeti, illetve vallási mûsorok esetén a SÁRVÍZ Térségi Televíziókonzultációs lehetõséget ad az érintettek számára.

VII.

A kiskorú nézõkre való tekintettel betartandó szabályok

24. ASÁRVÍZ Térségi Televízióa kiskorúak szellemi és erkölcsi fejlõdésére súlyosan ártalmas mûsorszámokat nem közvetít.

25. A mûsoraival igyekszik elõsegíteni a kiskorú nézõk szellemi, társadalmi és erkölcsi fejlõdését, környezetük megismerését és pozitív magatartásminták kialakulását.

26. Fokozottan tiszteletben tartja a mûsorszámaiban esetlegesen szereplõ kiskorú személyiségi jogait, és nem él vissza a tapasztalatlanságával, õt nem hozza nevetséges helyzetbe, nem teszi ki sem lelki, sem számára kellemetlen fizikai megpróbáltatásnak.

VIII.

A megkülönböztetõ jelzéssel ellátott mûsorszámok közzététele

27. ASÁRVÍZ Térségi Televízióreklámot a mûsortól el-különítetten, azonosítható szignállal különbözteti meg ak-kor is, ha az beszélgetés formájában hangzik el. A szignál minden esetben külön konferálással pótolható.

28. Közérdekû közlemény és jótékonysági felhívás köz-zététele esetén mindig megnevezi azok forrását. Ennek so-rán tartózkodik attól, hogy a közlemény, illetve felhívás tárgya által nem indokolt információt közöljön.

29. A támogatott mûsorszám esetén a támogatót közvet-lenül azt megelõzõen vagy utána kell megnevezni. A tá-mogató kizárólag szervezet vagy személy lehet, termék vagy szolgáltatás nem.

30. A politikai és választási hirdetéseket a mûsortól el-különítetten kell közzétenni, megjelölve okát (országgyû-lési, önkormányzati képviselõk választása, népszavazás).

31. Politikai tájékoztató- és hírmûsorokban a hírekhez kommentárt, jegyzetet és magyarázatot e minõség megje-lölésével a szerzõ megnevezésével, a hírektõl megkülön-böztetetten kell közzétenni.

IX.

Reklámok és támogatott mûsorszámok megjelenésének szabályai

32. ASÁRVÍZ Térségi Televízióadásában a reklámidõ nem haladhatja meg a bármiként számított egy órán belül a

hat percet, valamint a reklám csak az egyes mûsorszámok közötti idõben jelenhet meg, azokat megszakítva nem.

33. A reklám nem élhet vissza a fogyasztó bizalmával, nem használhatja ki tapasztalatlanságát. Tartalma nem sértheti az erre vonatkozó szabályokat és a polgári jó íz-lést. Nem kelthet félelmet, nem népszerûsíthet erõszakos magatartást az emberi és természeti környezet károsítását, állatok kínzását.

34. A reklám nem lehet túlzó, nem vezetheti félre, illet-ve téillet-vesztheti meg a fogyasztót sem közillet-vetillet-ve, sem közillet-vet- közvet-lenül. A mûszaki és tudományos eredményekkel nem élhet vissza, így nem tüntethet fel tudományosan megalapozott-nak olyan állításokat, melyek nem azok.

35. Nemzeti ünnepek eseményeirõl, egyházi szertartá-sokról készített mûsorszámokat megelõzõen, illetve azt követõen reklám nem közölhetõ.

36. A mûsor vagy mûsorszám támogatója nem befolyá-solhatja annak tartalmát, valamint elhelyezését. A támoga-tót egyértelmûen meg kell nevezni az általa támogatott mûsoranyag elõtt vagy után.

37. A reklám nem tartalmazhat durva szavakat vagy közízlést sértõ felvételeket, nem szólíthatja fel közvetlen formában a tapasztalatlan kiskorú nézõket arra, hogy ösz-tönözzék a szüleiket áruk megvásárlására, szolgáltatások igénybevételére.

X.

Közérdekû közlemények közzététele

38. ASÁRVÍZ Térségi Televízióa közérdekû közlemé-nyek forrását és hitelességét köteles ellenõrizni.

39. Állami vagy helyi önkormányzati feladatot ellátó szervezet általi közérdekû, valamint a fõszerkesztõ eseti döntése alapján más, méltánylást érdemlõ ok érdekében is ingyenesen közzétehetõ az adott közlemény.

40. ASÁRVÍZ Térségi Televízióa közérdekû közlemé-nyeket a képújság e célra szolgáló oldalain teszi közzé. Az 1996. évi I. tv. 137. §-a által szabályozott esetekben a köz-leményeket akár az adást megszakítva is a legrövidebb idõn belül nyilvánosságra hozza az információ forrásának pontos megjelölésével.

XI.

A mûsorkészítõk önállósága, függetlensége és felelõssége

41. A SÁRVÍZ Térségi Televíziónál a munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló mûsorkészítõk tevékenységü-ket az arra vonatkozó jogszabályok és e szabályzat kere-tein belül végzik. A mûsorkészítõ az illetékes vezetõn kí-vül senki által nem utasítható. A mûsorkészítõnek joga van arra, hogy jogszabályt sértõ vagy e szabályzattal ellentétes utasítás végrehajtását megtagadja, ennek okát,

körülmé-nyeit az illetékes vezetõ és a mûsorkészítõ aláírása mellett jegyzõkönyvben kell rögzíteni.

42. A mûsorkészítõ nem hallgathat el fontos informá-ciókat. Vitás esetekben az illetékes vezetõvel köteles kon-zultálni. Nem utasítható lelkiismeretével, meggyõzõdésé-vel ellentétes tartalmú mûsorszám készítésére vagy az ab-ban való közremûködésre.

43. A mûsorkészítõt megilleti a jogszabályok szerint a szellemi alkotáshoz fûzõdõ jog védelme. Ennek szabá-lyait, valamint az õt terhelõ kötelezettségek betartásának rendjét a mûsorkészítõ foglalkoztatására irányuló szerzõ-désben rögzíteni kell.

44. A mûsorkészítõ nem felelõs azokért a változtatáso-kért, amelyeket hozzájárulása vagy a tiltakozása ellenére hajtanak végre az általa készített mûsorszámon.

45. A saját meggyõzõdését, elõítéleteit a mûsorban nem fejtheti ki és nem kelthet olyan benyomást, hogy az el-hangzott álláspont a mûsorszolgáltató véleménye.

46. A mûsorkészítõ közvetlenül részt vehet a mûsorké-szítés elveinek kialakításában, ehhez észrevételeket fûz-het. Álláspontjuk kifejtésében a mûsorkészítõk egyenlõ jogosultságot tudhatnak.

XII.

Összeférhetetlenségi és magatartási szabályok

47. A SÁRVÍZ Térségi Televízió munkatársa minden, vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy.

48. A munkatársak sem magánéletükben, sem munka-helyükön kívüli társadalmi életükben viselkedésükkel, külsõ megjelenésükkel nem veszélyeztethetik a mûsor-szolgáltató jó hírnevét.

49. A képernyõn és a riportalanyaikkal létesített munka-kapcsolataikban egyaránt pártsemleges magatartást köte-lesek tanúsítani. Írott politikai sajtótermék szerkesztõi nem lehetnek. Abban az esetben, ha a munkatárs egyesület vagy politikai célból létrejött szervezet, illetve alapítvány kuratóriumának tagja, gazdálkodó szervezet tulajdonosa vagy felügyelõbizottságának a tagja, ezen szervezetekkel foglalkozó mûsort nem készíthet.

50. Más mûsorszolgáltatónál tevékenységet csak az ille-tékes vezetõ írásos engedélyével vállalhat.

51. A pénzügyekkel foglalkozó mûsorokban, valamint a mûsorszolgáltatót érintõ üzleti titokkörébe tartozó adatok-ról a munkatárs bennfentes információkat nem közölhet.

Az üzleti titok határait a munkavégzésére irányuló szerzõ-désben rögzíteni kell.

52. Mindenkor figyelembe kell azt vennie, hogy a mû-sorban megjelenõ személyek számára a nyilvánosság nem természetes közeg, ezért törekednie kell arra, hogy a sze-replõ ilyen irányú feszültségét levezesse. Nem tehet kü-lönbséget a résztvevõ szereplõk között azok társadalmi helyzete szerint, törekednie kell, hogy egyformán udvarias megszólítási formát használjon. A tegezõdést lehetõség szerint kerülni kell. Az ifjúság számára készült

mûsorok-ban, ha a mûsorkészítõ és a szereplõk egy korosztályba tar-toznak a tegezõdés, valamint az ifjúságra jellemzõ bizal-mas hangnem használata megengedett.

53. Amennyiben a mûsorkészítõ országgyûlési vagy ön-kormányzati képviselõ-jelöltséget vállal, ennek bejelenté-sétõl választásokig a számára döntést hozó napig a mûsor-készítésben nem vehet részt. Abban az esetben, ha megvá-lasztják, mandátuma lejártáig csak olyan mûsorban szere-pelhet, amely képviselõi tevékenységével nem áll össze-függésben.

54. A SÁRVÍZ Térségi Televízió vezetõi, azok közeli hozzátartozói nem lehetnek vezetõ tisztségviselõi, tulajdo-nosai és felügyelõ-bizottsági tagjai azon gazdálkodó szer-vezeteknek, amelyekkel a mûsorszolgáltató gazdasági cél-ra irányuló szerzõdést köt.

55. A munkatársak a szokásos sajtós ajándéktárgyakon kívül ajándékot nem fogadhatnak el. A támogatott mûsor-szám bevételébõl, továbbá mûsormûsor-számhoz kapcsolódó reklámbevételbõl közvetlenül nem részesülhetnek.

XIII.

A mûsorkészítés szakmai szabályai

56. ASÁRVÍZ Térségi Televíziómegköveteli a munká-ban részt vevõ munkatársaktól általámunká-ban a fõiskolai, újság-írói vagy filmes szakmai végzettséget, vagy televíziós gya-korlatot.

57. A munkatársak kötelesek feladatukat legjobb szak-mai tudásuk szintjén végezni, színvonalas elõkészítõ mun-kával felkészülten közelíteni a mûsorkészítésnél felmerülõ bármely témához, mellõzve elõítéleteket, közhelyeket és sztereotípiákat.

58. ASÁRVÍZ Térségi Televízió tudatos megtévesztés eszközeivel soha semmilyen körülmények között nem él-het, és az ebbõl adódó kárt viselnie kell. A mûsorszámok szerkesztési folyamata a szereplõk eredetileg rögzítésre került mondandóját nem módosíthatja. Utólag felvett kér-dést nem szabad olyan látszattal közölni, mintha az a hely-színen hangzott volna el.

59. Tartózkodni kell ellenõrizetlen tények, számok, adatok közlésétõl. A mûsorszolgáltatónak tiszteletben kell tartani az ártatlanság vélelméhez fûzõdõ alkotmányos jo-got. Olyan hírek közlése esetén, amelyek emberi életre vo-natkoznak (baleset, bûnügy stb.) az áldozatok, elkövetõk megnevezése csak akkor lehetséges, ha ez nyilvános meg-erõsítést nyert és a közzétételhez az érintett vagy hozzátar-tozók engedélyt adtak. Közismert személyek esetében e rendelkezés alól kivételt lehet tenni.

60. Rejtett kamerát és mikrofont kivételes esetben sza-bad használni, az illetékes vezetõ írásos engedélye mellett.

61. Információt a mûsorszolgáltató belsõ életérõl csak akkor lehet közzétenni, ha az érinti a közéletet, és számot tarthat a nézõ érdeklõdésére. A témával kapcsolatban nyi-latkozó munkatársak körét az illetékes vezetõ határozza meg.

62. A szereplõ személy magánéletére vonatkozó kérdés csak akkor tehetõ fel, ha ebbe elõzetesen a megkérdezett beleegyezett. A kérdés ízlést, illetve a személy jó hírnevét és becsületét ne sértse.

63. Archív anyag felhasználásakor egyértelmûen meg kell jelölni annak idõtartamát, és tekintetbe kell venni azt, hogy az archív anyagban szereplõ személyek álláspontjá-nak esetleges megváltozása folytán jogaik és jogos érde-keik ne sérüljenek.

XIV.

Egyéb szabályok

64. ASÁRVÍZ Térségi Televízióa rá vonatkozó hatósági engedélyek alapján a lehetõségeihez mért legmagasabb mûszaki színvonalon szolgáltat mûsort a vételkörzetében élõ lakosság számára.

65. Együttmûködésre törekszik a helyi önkormányzattal is a mûsorszámok arányossága és tartalmi sokszínûsége ér-dekében. A jogszabályban elõírt kötelezettségeinek mara-déktalan teljesítése mellett segítséget nyújt a helyi nyilvá-nosság fórumainak megteremtéséhez.

66. A telefonszámának megadásával rendszeres kapcso-latot tart a nézõkkel. A mûsorokkal kapcsolatos észrevéte-lekre érdemben válaszol, és törekszik az esetleg elkövetett hibák mielõbbi orvoslására. A mûsorváltoztatás jogát fenntartja.

67. ASÁRVÍZ Térségi Televíziósaját gyártású mûsorai-ban alkoholt fogyasztó vagy dohányzó személy csak akkor jelenhet meg, ha ez a történések szerves részét képezi, vagy ha a mûsorszám erre, mint káros dologra fel is hívja a nézõ figyelmét.

68. Nem kerülhet képernyõre pornográfia, illetve olyan mûsorszám, melyben az erõszak öncélú alkalmazása köve-tendõ példaként lenne értelmezhetõ.

69. Jelen szabályzat értelmezésében „felelõs vezetõ-nek” minõsül az üzletvezetõ és/vagy fõszerkesztõ és a gaz-dasági vezetõ.

Skoda Istváns. k.,

üzletvezetõ, Sárvíz Multimédia Bt.

P

ÁLYÁZATOK

VISSZA NEM TÉRÍTENDÕ TÁMOGATÁSRA

Budapest Fõváros Közgyûlése Gazdasági Bizottsága

pályázatot hirdet

a 2007-ben Budapesten megvalósuló, jelentõs turisztikai vonzerõvel bíró, nemzetközi rangú,

garantált programok

(rendezvények és rendezvénysorozatok) marketingjének és megrendezésének támogatására

a fõvárosi idegenforgalmi célú bizottsági keretbõl A pályázat célja:

– új turisztikai rendezvények létrehozása, a hagyo-mányõrzõ és hagyományosan megrendezésre kerülõ prog-ramok fenntartása, színvonalának emelése, a fõváros kul-turális vonzerejének fejlesztése,

– a rendezvények belföldi és külföldi értékesítésének segítése marketingtevékenységük támogatásával.

Általános pályázati feltételek:

Nem nyújtható be pályázat a 2007. május 31-ig lezárult programokra.

1. A pályázók köre:

– jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság, intéz-mény, természetes személy, nonprofit szervezet, melyek tevékenységükbõl eredõen az esemény gazdái, vagy meg-bízással rendelkeznek az esemény megrendezésére.

Egy pályázó kizárólag egy programra (sorozatra) nyújt-hat be pályázatot.

2. A támogatás jellege:

– visszatérítési kötelezettség nélkül.

A támogatást elnyert pályázó köteles a támogatás fel-használásáról tételes – számlákkal igazolt – elszámolást adni.

A támogatás a program megvalósítása után, a felhaszná-lás pénzügyi és szakmai dokumentációjának elfogadása esetén kerül átutalásra.

A bizottság jogosult a pályázó által igényelt összegnél kevesebb támogatást is jóváhagyni, melynek elfogadását a pályázó a szerzõdés aláírásával jelez.

3. A támogatás jóváhagyásának feltételei:

A pályázat és támogatás jóváhagyásának feltételeit je-len pályázati kiírás, az adatlap és a szerzõdés együttesen tartalmazzák.

A dokumentumok

– letölthetõk ahttp://www.budapest.huhonlapról, a Pá-lyázatok menüpontFõvárosi idegenforgalmi célú bizott-sági keretcímszó alatt, vagy

– nyomtatott formában átvehetõk a Fõpolgármesteri Hi-vatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1052 Budapest, Bárczy István u. 1–3.).

A pályázat tartalmi követelményei:

A pályázott programnak szigorúan meg kell felelnie a pályázati hirdetményben közzétett témának és célnak.

A pályázott program elõkészítettségi szintjét – tartalmi, szervezési és pénzügyi – a pályázónak dokumentálnia kell.

Az elkészült promóciós anyag(ok) mintapéldányait a pályázó köteles a Fõpolgármesteri Hivatal ügyosztályának megküldeni legkésõbb a rendezvény kezdeti idõpontját megelõzõ 30. nappal.

Amennyiben a program bérelt helyszínen vagy közterü-leten kerül megrendezésre, a pályázó köteles csatolni a pá-lyázathoz, de legkésõbb a szerzõdéshez a bérleti szerzõ-dést vagy a közterület-foglalási, illetve egyéb hatósági en-gedélyeket.

A program megvalósításához szükséges pénzeszköz 50%-ával a pályázónak saját forrásból és szponzori bevé-tel(ek)bõl rendelkeznie kell. A vonatkozó szponzori szán-déknyilatkozatot csatolni kell a pályázathoz, de legkésõbb a szerzõdéskötéssel egyidejûleg meg kell küldeni.

Nem tekinthetõ saját forrásnak:

– a különbözõ állami pénzalapokból,

– vagy a Fõvárosi Önkormányzat más bizottsági, illetve egyéb keretébõl elnyert vagy igényelt támogatás,

– a pályázott programból származó jegybevétel, kivéve, ha a pályázat tárgya több elõadásból álló sorozat.

Nem igényelhetõ támogatás olyan program megrende-zéséhez, mely az intézmény kötelezõ alapfeladata és ez az alapító okiratában szerepel.

Formai megfelelés feltételei:

A kitöltött és cégszerûen aláírt adatlap és minden elõírt melléklet határidõre történõ beküldése a lent megjelölt címre.

Pályázat kizárólag géppel kitöltött pályázati adatlapon nyújtható be 1 (egy) eredeti + 2 másolati példányban és egy számítógépes adathordozón.

Hiánypótlás egy alkalommal, a beadási határidõ lejártát követõ 5 munkanapon belül lehetséges.

Érvénytelen a pályázat, ha

– nem az elõírt határidõre és módon nyújtották be, – a Fõvárosi Önkormányzaton belül más címzetthez, vagy nem postai úton/futárszolgálattal küldték,