• Nem Talált Eredményt

A Magyar Honvédség parancsnokának rendelkezései

11. Egyéb rendelkezések

75. A felhasználó és kvótagazda-szervezetek parancsnokai vagy vezetői a számlafizető megkeresése alapján bemutatják a Hm utasítás 32. § (1) bekezdésében meghatározott dokumentumokat és együttműködnek a számlafizetővel az ellenőrzés végrehajtásában.

76. A kvótagazdák az alárendelt és ellátott honvédségi szervezeteknél végrehajtott ellenőrzések tapasztalatai alapján intézkednek a hiányosságok felszámolására, szükség esetén felülvizsgálják az érintett szervezet kvótáit, illetve a hatáskörükbe tartozó engedélyeket.

77. A számlafizető –  ellenőrzés és felhasználás céljából  – háromhavi rendszerességgel elektronikusan feldolgozható formátumban felterjeszti az mHP iiCSF részére a Hm utasítás 26. § (1) bekezdésben meghatározott, hazai előfizetésekre vonatkozó forgalmi nyilvántartást. A számlafizető a Hm utasítás 28. § (1) bekezdésében meghatározott rádiótelefonnal való ellátásért felelős személyekről készült nyilvántartást a mobiltelefon Portálon teszi közzé.

78. A számlafizető által a Hm utasítás 8. § (2) bekezdése szerint megküldött, a felhasználás és a források arányára vonatkozó adatszolgáltatása alapján a kvótákat és a keretösszegeket minden év április 30-ig felül kell vizsgálni, és  indokolt esetben május 31-ig kezdeményezni kell azok szükségszerinti módosítását. A felülvizsgálatért, a módosítások szükségszerinti előkészítéséért és kezdeményezéséért az mHP iiCSF a felelős.

79. A felhasználó szervezetek és a kvótagazdák, a rádiótelefon-ellátás és használat szabályaival kapcsolatos észrevételeikről, javaslataikról évente egy alkalommal – tárgyév január 31-ig – a számlafizető útján tájékoztatják az mHP iiCSF csoportfőnökét. A számlafizető az észrevételeket, javaslatokat, valamint az elvégezett elemzések eredményét, és a költséghatékonyság érdekében tett intézkedéseket, javaslatokat, továbbá a kvóták módosítására vonatkozó javaslatokat összesítve –  tárgyév március 31-ig  – terjeszti fel az mHP iiCSF csoportfőnöke részére.

Az  mHP  iiCSF csoportfőnöke intézkedik a hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtására. A hatáskörét meghaladó eseteket döntésre előterjeszti az engedélyezésre jogosult vezető részére.

80. A számlafizető a kimenő hívások korlátozásáról és a szolgáltatás kikapcsolásáról a Hm utasításban meghatározottakon kívül az mHP iiCSF csoportfőnökét is tájékoztatja.

12. Záró rendelkezések

81. Az intézkedés az aláírása napján lép hatályba.*

82. A számlafizető az intézkedés hatálybalépését követő 15 napon belül a mobiltelefon Portálon aktualizálja a hatályos szabályzókat, a kapcsolódó tájékoztatásokat és közzéteszi a 2. és 3. mellékletek elektronikus változatát.

83. A felhasználó szervezetek a hatálybalépést követő 30 napon belül küldik meg kvótájuk meghatározására, valamint egyedi engedélyhez kötött igényeikre vonatkozó kérelmeiket a számlafizető részére.

84. A számlafizető az igényeket összesítve, a végrehajtás lehetőségére vonatkozó adatokkal kiegészítve a hatálybalépést követő 45 napon belül – az mHP iiCSF útján – terjeszti fel az egyedi engedélyezésre jogosultnak.

85. Az mHP iiCSF a kvótákra és kvótagazdákra vonatkozó javaslatát 60 napon belül továbbítja az egyedi engedélyezésre jogosult részére.

86. A jóváhagyott kvóták alapján pontosított nyilvántartásokat – a szolgálati rádiótelefonnal már ellátottak esetében –, illetve a további ellátásokra és átcsoportosításokra vonatkozó igényeket, valamint a kvótagazdai jogkörrel nem rendelkező szervezetek részére meghatározott részkvótákat, a kvótagazda szervezetek 90 napon belül küldik meg a számlafizetőnek, valamint az ellátó szervezeteknek.

87. Az ellátó szervezetek az ellátást a kiadott engedélyek és igénybejelentések alapján haladéktalanul megkezdik.

88. Az intézkedés hatálybalépését megelőzően érvényes keretösszegek, valamint korábbi igénylések és egyedi engedélyek alapján történt kiutalások az intézkedés hatálybalépését követő 120. napon hatályukat vesztik. Azon felhasználók, akik jogosulatlanná váltak a szolgálati rádiótelefonok használatára, a jogtalan felhasználás elkerülése érdekében kötelesek a használatukban lévő Sim kártyát és egyéb eszközöket az ellátó szervezetek részére mielőbb, de legkésőbb az intézkedés hatálybalépését követő 120. napig leadni.

89. Az átadás-átvételi jegyzőkönyvek elkészítéséért és a felhasználókkal történő aláíratásáért az ellátó szervezetek felelősek. Az aláírt dokumentumok egy példányát – az intézkedés hatálybalépését követő 120 napon belül – a számlafizető részére kell megküldeni.

90. A szolgálati rádiótelefon-ellátás kiterjesztésére és a kapcsolódó feladatokra, a jóváhagyott ütemezésre figyelemmel az mHP iiCSF szab feladatot az érintett felhasználó szervezet felé, amennyiben az ellátás kiterjesztésének egyéb feltételei fennállnak.

Korom Ferenc vezérezredes s. k.,

magyar Honvédség parancsnoka

* Az intézkedés aláírásának napja 2021. január 11.

2021. évi 2. szám H o n v é d e l m i K ö z l ö n y 251 1. melléklet a 11/2021. (HK 2/2021.) MH PK intézkedéshez

KIMUTATÁS

a felhasználható keretösszegekről

A B C

1. Jogosultsági

kategória Beosztási szintek megnevezése engedélyezett havi keretösszeg

2. A1

vezérezredes és altábornagy beosztású szolgálati személyek, valamint

az mH vezénylő zászlósa

Korlátlan

(a felhasználó soron kívüli tájékoztatása 25 000 Ft feletti felhasználás esetén) 3. A2 vezérőrnagy és dandártábornok beosztású

szolgálati személyek 15 000 Ft

4. B1

ezredes beosztású szolgálati személyek, továbbá:

– önálló állománytáblával rendelkező alegységek parancsnokai – önálló elhelyezésben lévő alegységek

parancsnokai

7 000 Ft

5. B2

„B1” jogosultsági kategóriában lévők szervezetszerű helyettesei vagy azzal azonos

besorolási kategóriájú szolgálati személyek

4 000 Ft

6. C1 „A–B” kategóriába nem tartozó személyek 2 000 Ft

7. C2 engedély alapján egyedi keretösszeg használatára jogosult személyek

egyedi engedélyben (elrendelésben) meghatározott összeg

2. melléklet a 11/2021. (HK 2/2021.) MH PK intézkedéshez mAGyAR HonvédSéG PARAnCSnoKA Szervezet fejlécesz. példány nyt. szám:„elektronikusan továbbítandó! Mudra József ezredes mH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség dandár mb. dandárparancsnok Helyőrség Tárgy: Kvótagazdai engedély szolgálati rádiótelefon használatához Tisztelt ezredes Úr! Kvótagazdaként az alábbi szolgálati rádiótelefon ellátást/átcsoportosítást engedélyezem: Szervezet kvótája:eddig elhasználva:Jelenlegi igény:További szabad kvóta: db db db db Hívószám vagy „Új kiadás

Felhasználó neve vagy a feladat megnevezése

FelhasználóJogosultsági kategória / keretösszegAdatcsomag méreteengedély időtartama/ kezdőhatályamegjegyzés RendfokozataAlkalmazotti azonosítója (8 jegyű)Beosztása Helyőrség, dátum: Tisztelettel: ………. Kvótagazdai jogkört gyakorló neve, rendfokozata, beosztása

2021. évi 2. szám H o n v é d e l m i K ö z l ö n y 253

3. melléklet a 11/2021. (HK 2/2021.) MH PK intézkedéshez mAGyAR HonvédSéG PARAnCSnoKA Szervezet fejlécesz. példány nyt. szám:„elektronikusan továbbítandó! Mudra József ezredes mH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség dandár mb. dandárparancsnok Helyőrség Tárgy: egyedi elbírálás alá eső szolgálati rádiótelefon igény Tisztelt ezredes Úr! Kvótagazdaként az alábbi szolgálati rádiótelefon ellátásra/átcsoportosításra kérem intézkedését: Hívószám vagy „Új kiadás

Felhasználó neve vagy feladat megnevezése

FelhasználóJogosultsági kategória / keretösszegAdatcsomag méreteengedély időtartama/ kezdőhatályamegjegyzés RendfokozataAlkalmazotti azonosító (8 jegyű)Beosztása indoklás: dátum: Tisztelettel: ………. Kvótagazdai jogkört gyakorló neve, rendfokozata, beosztás