• Nem Talált Eredményt

Egyéb költségtérítés

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 174-200)

II. FEJEZET ILLETMÉNYEK

23. Egyéb költségtérítés

45. § A pénzügyõr részére meg kell téríteni a szabadságról, a munkaszüneti és pihenõnapról történõ visszarendeléssel kapcsolatos költségét – így különösen az utazási költségét –, továbbá az elõre kifizetett és a visszarendelés miatt igénybe nem vett szolgáltatások vissza nem téríthetõ igazolt ellenértékét.

NEGYEDIK RÉSZ ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

VIII. FEJEZET

HATÁLYBA LÉPTETÕ RENDELKEZÉSEK

46. § Ez a rendelet 2011. január 1-jén lép hatályba.

Hatályon kívül helyezõ rendelkezések

47. § E rendelet hatálybalépésével egyidejûleg hatályát veszti a Vám- és Pénzügyõrség hivatásos állományú tagjai részére járó egyes költségtérítésekrõl szóló 22/2001. (VI. 15.) PM rendelet.

Dr. Matolcsy György s. k.,

nemzetgazdasági miniszter

A nemzetgazdasági miniszter 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelete

a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló

8/2004. (III. 10.) PM rendelet módosításáról

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 129. § (2) bekezdés a)–d), h), k), p)–s), u) és w) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § c) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következõket rendelem el:

1. § A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 8/2004. (III.10.) PM rendelet (a továbbiakban: JötR.) 18. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A kötelezõ érvényû vámtarifa-besorolás iránti kérelmet a 14. számú mellékletben meghatározott adattartalmú, a vámhatóság internetes honlapjáról letöltött és kinyomtatott formátumban a Kormány által kijelölt vegyvizsgáló szervhez (a továbbiakban: Szakértõi Intézet) kell két példányban benyújtani.”

2. § (1) A JötR. 19. § (1) bekezdése a következõ j) ponttal egészül ki:

[A bejegyzett kereskedõi engedély iránti kérelemhez – a (4)–(5) bekezdésben foglalt eltéréssel – csatolni kell]

„j) – egyéb ellenõrzött ásványolaj felhasználói engedélyes részére történõ beszerzése esetében – a felhasználói engedélyes nyilatkozatát a kérelmezõnek egyéb ellenõrzött ásványolaj beszerzésére adott megbízásáról és az egyéb ellenõrzött ásványolajnak az engedélyében feltüntetett telephelyen való átvételérõl (fogadásáról)."

(2) A JötR. 19. § (2) bekezdése a következõ d) ponttal egészül ki:

(Fogadóhelyként az engedélykérelemben olyan hely jelölhetõ meg és engedélyezhetõ,)

„d) amely egyéb ellenõrzött ásványolaj felhasználói engedélyes részére történõ beszerzése esetében a felhasználói engedélyes engedélyében feltüntetett olyan telephely, amelyet az (1) bekezdés j) pontja szerinti nyilatkozatban az egyéb ellenõrzött ásványolaj átvételére (fogadására) a felhasználói engedélyes megjelöl.”

3. § A JötR. 21. §-a a következõ (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A Jöt. 24. § (1) bekezdés szerinti bejegyzett kereskedõ biztosítékának módosítása kapcsán a 9. § (2) bekezdése rendelkezését – értelemszerûen – alkalmazni kell.”

4. § A JötR. 22. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A kérelmezõnek az (1) bekezdés b), c) pontjaiban foglalt okiratokat eredetiben, az egyéb okiratokat, bizonylatokat eredetiben vagy hiteles másolatban kell a bejegyzett feladói engedély iránti kérelemhez csatolnia. Nem kell csatolni az (1) bekezdés b) pontja szerinti igazolást, ha a kérelem benyújtásának idõpontjában a kérelmezõ szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban. Nem kell csatolni az (1) bekezdés c) pontja szerinti okmányt, bizonylatot, ha a kérelmezõ a kérelem benyújtásakor jövedéki engedéllyel rendelkezõ importálóként jövedéki engedéllyel, illetve adóraktár-engedélyesként adóraktári engedéllyel rendelkezik, vagy a kérelmezõ egyidejûleg import jövedéki engedély, illetve adóraktári engedély iránti kérelmet is benyújtott és az import tevékenységére, illetve az adóraktári engedélyéhez nyújtott jövedéki biztosítéka meghaladja a bejegyzett feladói engedélyhez nyújtandó jövedéki biztosíték összegét.”

5. § A JötR. 28. § (1) bekezdésének a) pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

[A Jöt. 35. § (1) bekezdés g) pontjának gb) alpontja szerinti]

„a) egyéb szakképesítésnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagjai szolgálati viszonyának egyes szabályairól szóló miniszteri rendelet szerinti, a jövedéki szakterületnek megfelelõ felsõfokú végzettség,”

(minõsül.)

6. § A JötR. 61/A. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A Jöt. 7. § 37. pontjában megjelölt denaturáláshoz legalább 1 tömegszázalék etil-tercier-butil-étert, illetve amennyiben a bioetanol a Jöt. 7. § 37/B. pontjában meghatározott E85 elõállításához kerül felhasználásra, legalább 2 tömegszázalék izo-butilalkoholt kell denaturálószerként alkalmazni. Az alkalmazott denaturálószer minõségét

mûbizonylattal kell igazolni. A denaturálásról az adóraktár-engedélyesnek a 61. § (5) bekezdése szerint jegyzõkönyvet kell felvennie."

7. § A JötR. 61/B. § (1)–(2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A szeszüzem-adóraktár, illetve a bioüzemanyag-adóraktár engedélyesének, illetve a 2207 10 00 vámtarifaszámú, legalább 99 térfogatszázalék alkoholtartalmú víztelenített alkoholterméket beszerzõ kõolajfinomító- és finomítói ásványolajraktár engedélyesének abban az esetben, ha a bioetanol elõállításához nem kizárólag olyan etilalkoholt használ, amelyet a Közösség valamely tagállamában termelt alapanyagból állítottak elõ vagy ha a bioetanol nem minõsül fenntartható módon elõállítottnak, a bioetanolról két termékmérleget kell vezetnie, és azokban az összesen termelt mennyiséget a felhasznált alapanyag és a fenntarthatósági követelmények szempontjából megbontva (Közösségben elõállított alapanyagból gyártott és a fenntartható bioüzemanyag termelés követelményeirõl és igazolásáról szóló Korm. rendelet szerinti fenntarthatósági igazolással [a továbbiakban: fenntarthatósági igazolás]

rendelkezõ, illetve ettõl eltérõ termék) kell szerepeltetnie, elkülönített tárolást azonban nem kell alkalmaznia.

(2) A szeszüzem-adóraktár engedélyese a bioetanol célra elõállított etilalkohol gyártásához felhasznált alapanyag fajtájáról és Közösségben történt elõállításáról etilalkohol-, illetve bioetanol-szállítmányonként nyilatkozatot állít ki az E85 terméket elõállító ásványolaj-adóraktár engedélyese számára, és azt, valamint a fenntarthatósági igazolást, továbbá – bioetanol szállítása esetén – az etilalkohol denaturálásáról felvett jegyzõkönyv másolatát átadja a beszerzõ ásványolaj-adóraktár engedélyese részére.”

8. § A JötR. 63. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) Import, illetve tagállamból behozott sör esetében az eredeti gyártó által tanúsított Balling (Plató) fok vagy alkoholfok értéket kell az adó alapjában figyelembe venni a Jöt. 76. § (1)–(2) bekezdésének értelemszerû alkalmazásával.”

9. § A JötR. 77. §-a a következõ (7) bekezdéssel egészül ki:

„(7) Az aromák Jöt. 28. § (8) bekezdése szerinti szállítása esetén a (3)–(4) bekezdés rendelkezései értelemszerûen alkalmazandók."

10. § A JötR. 78. §-a a következõ (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) Az adóraktár engedélyes (választása szerint) a nem saját tulajdonú ásványolajtermék szabadforgalomba történõ kitárolásakor az egyszerûsített kísérõ okmányon a belföldi címzett helyett a termék felett rendelkezni jogosult tulajdonost (név, cím) is feltüntetheti. A fuvarozónak ebben az esetben rendelkeznie kell az ásványolajtermék tulajdonosa által a fuvarozásra adott meghatalmazással, továbbá a szállítás címére vonatkozó diszpozícióval, amely az egyszerûsített kísérõ okmány elválaszthatatlan részét képezi. Ebben az esetben az egyszerûsített kísérõ okmány 7. rendeltetési hely rovatában a vevõ által elõzetesen megadott diszpozíció számot kell feltüntetni.”

11. § (1) A Jöt R. 111/A. §-a elõtti alcíme helyébe a következõ alcím lép:

„E85”

(2) A JötR. 111/A. §-a a következõ d) ponttal egészül ki:

(Az E85 bioetanol-tartalmának igazolásához szükséges okmányok:)

„d) az E85 fenntarthatósági igazolása.”

12. § A JötR. 114. § (3) bekezdése a következõ d) ponttal egészül ki:

[A Jöt. 55. § (4)–(6) bekezdése szerinti adó-visszaigénylési jogosultság igazolásához szükséges okmány]

„d) a fenntartható bioüzemanyag termelés követelményeirõl és igazolásáról szóló Korm. rendelet szerinti fenntarthatósági bizonyítvány.”

13. § A JötR. a következõ 114/A. §-sal egészül ki:

„114/A. § (1) A motorfejlesztést megvalósító személy (a továbbiakban: motorfejlesztõ) a Jöt. 57/A. § (3) bekezdés a) pontja szerinti bejelentést a 49. számú melléklet szerinti adattartalommal köteles benyújtani a vámhatósághoz.

(2) A Jöt. 57/A. § szerinti adó-visszaigénylési jogosultság igazolásához szükséges okmányok:

a) a Jöt. 52. § (2) bekezdés a), d) és f) pont szerinti ásványolajok, az E85, az egyéb bioetanol tartalmú üzemanyagok és a biodízel (e § alkalmazásában a továbbiakban együtt: üzemanyag) jövedéki adóval növelt áron történõ beszerzését igazoló olyan számla, amelyen a jövedéki adót külön feltüntették,

b) a motorfejlesztéshez a tárgyidõszakban történt üzemanyag-felhasználást igazoló belsõ bizonylatok,

c) olyan nyilvántartás, amely folyamatosan tartalmazza – motoronként és összesítve – a felhasznált üzemanyag mennyiségét és

d) a Szerzõdés 87. és 88. cikke alkalmazásában a támogatások bizonyos fajtáinak a közös piaccal összeegyeztethetõnek nyilvánításáról (általános csoportmentességi rendelet) szóló 800/2008/EK bizottsági rendelet 31. cikkének (5) bekezdése szerinti, a kísérleti fejlesztéshez kapcsolódó tárgyévi vagy tárgynegyedévi támogatható költségekrõl és támogatásokról vezetett – belsõ bizonylatokkal alátámasztott – nyilvántartás.

(3) A motorfejlesztõ az 50. számú melléklet szerinti adattartalommal az adó-visszaigénylési jogosultság érvényesítésével egyidejûleg elszámolást nyújt be a vámhatósághoz.”

14. § A JötR. a következõ 114/B. §-sal egészül ki:

„114/B. § (1) a Jöt. 57/C. § (2) bekezdés szerinti nyilvántartásba vételhez a kérelmet a 24/A. számú melléklet szerinti adattartalommal kell benyújtani a vámhatósághoz.

(2) Az (1) bekezdés szerinti kérelemhez csatolni kell

a) a társasági szerzõdést (alapító okiratot, alapszabályt) vagy a vállalkozói igazolványt;

b) a Jöt. 57/C. § (1) bekezdés b) pontja szerinti telephely használati jogcímének megállapítására alkalmas okiratot;

c) az adó-visszaigénylési jog érvényesítésével érintett kereskedelmi jármûvek forgalmi engedélyét, bérelt kereskedelmi jármû esetén a bérleti szerzõdést;

d) a közúti árufuvarozási, illetve személyszállítási tevékenység folytatására jogosító engedélyt;

e) – a Jöt. 57/C. § (1) bekezdés a) pontja szerinti esetben – az üzemanyagkártya használatára vonatkozó szerzõdést;

f) pénzügyi képviselõ alkalmazása esetén a pénzügyi képviselõvel kötött szerzõdést.

(3) A kérelmezõnek – a (4) bekezdésben foglalt eltéréssel – a (2) bekezdésben foglalt okiratokat, bizonylatokat elegendõ másolatban a kérelemhez csatolni. A belföldön székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel nem rendelkezõ, kereskedelmi jármûvet üzemeltetõ személynek a (2) bekezdésben foglalt okiratok hiteles fordítását vagy azok rövid magyar nyelvû kivonatát is csatolni kell a kérelemhez.

(4) A kérelmezõnek nem kell csatolnia a (2) bekezdés a), c)–d) pontja szerinti dokumentumokat, ha a Közösségi Vámkódexrõl szóló 1992. október 12-i 2913/92/EGK tanácsi rendelet 5a. cikke szerinti engedélyezett gazdálkodói tanúsítvánnyal (a továbbiakban: AEO tanúsítvány) rendelkezik. A kérelemnek tartalmaznia kell az AEO tanúsítvány számát.

(5) A kérelemben megadott adatok változását a 24/A. számú melléklet szerinti adattartalommal kell a vámhatósághoz bejelenteni.

(6) A vámhatóság a nyilvántartásba vételt, illetve a változások visszaigazolását a benyújtástól számított 15 napon belül teljesíti.

(7) A Jöt. 57/C. §-ában meghatározott esetekben – az elektronikusan benyújtott bevallás kivételével – az adó-visszaigényléshez benyújtandó okmány

a) a Jöt. 57/C. § (1) bekezdés a) pontja szerinti esetben a gázolaj adózottan történt beszerzését a beszerzés helye és idõpontja szerint is részletezõ, az üzemanyagkártya kibocsátója által kiállított számla másolati példánya,

b) a Jöt. 57/C. § (4) bekezdés b) pontja szerinti esetben az ott meghatározott kimutatás.”

15. § A JötR. a következõ 139. §-sal egészül ki:

„139. § E rendeletnek a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 8/2004. (III.10.) PM rendelet módosításáról szóló 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelettel megállapított 61/A. §-a (1) bekezdése tervezetének a mûszaki szabványok és szabályok, valamint az információs társadalom szolgáltatásaira vonatkozó szabályok terén információszolgáltatási eljárás megállapításáról szóló, – a 98/48/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvvel módosított – 1998. június 22-i 98/34/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 8–10. cikkében elõírt egyeztetése megtörtént.”

16. § (1) A JötR. 4. számú melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

(2) A JötR. 12. számú melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

(3) A JötR. 14. számú melléklete a 3. melléklet szerint módosul.

(4) A JötR. 14/A. számú melléklete a 4. melléklet szerint módosul.

(5) A JötR. 15. számú melléklete az 5. melléklet szerint módosul.

(6) A JötR. 16. számú melléklete a 6. melléklet szerint módosul.

(7) A JötR. 17. számú melléklete a 7. melléklet szerint módosul.

(8) A JötR. kiegészül a 8. melléklet szerinti 24/A. számú melléklettel.

(9) A JötR. kiegészül a 9. melléklet szerinti 49. számú melléklettel.

(10) A JötR. kiegészül a 10. melléklet szerinti 50. számú melléklettel.

17. § (1) A JötR. 18. §-ának (4) és (5) bekezdésében az „adómentes felhasználó,” szövegrész helyébe az „adómentes felhasználó, a bejegyzett kereskedõ,” szöveg, 28. §-a (1) bekezdésének c) pontjában és (3) bekezdésében a „Vám- és Pénzügyõrség”

szövegrész helyébe a „Vám- és Pénzügyõrség, míg 2010. december 31. napját követõen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal”

szöveg, 56. §-ának (6) bekezdésének felvezetõ mondatrészében a „Jöt. 64. § (3) bekezdése” szövegrész helyébe az „a Jöt. 64. § (3) bekezdés a) pontja” szöveg, 63. §-a (1) bekezdésében a „76. § (2) bekezdése” szövegrész helyébe a „76. § (2) bekezdés a) pontjának” szöveg, a „jogszabály” szövegrész helyébe az „a gyártmánylapról szóló miniszteri rendelet”

szöveg és „Ha a hatósági ellenõrzés során talált, a szabvány határértékein” szövegrész helyébe az „A hatósági ellenõrzés során talált, szóráson” szöveg, 76. §-ának (2) bekezdésében a „követõ 10 munkanapon belül” szövegrész helyébe a „követõ hónap 10. munkanapjáig” szöveg, 93. §-ának (5) bekezdésében az „adómentes felhasználót”

szövegrész helyébe az „adómentes felhasználót, bejegyzett kereskedõt” szöveg, 111/A. §-ában a „bioetanol tartalmának igazolásához” szövegrész helyébe az „adómértékének megállapításához” szöveg, 113. §-a (1) bekezdésének b) pontjában az „egyszerûsített termékkísérõ okmány” szövegrész helyébe az „egyszerûsített kísérõ okmány” szöveg lép.

(2) A JötR. 18. §-ának (3) bekezdésében és 93. §-ának (5) bekezdésében a „VPVI” szövegrész helyébe a „Szakértõi Intézet”

szöveg, 103. §-a (5) bekezdésének b) pontjában a „VPVI-ben” szövegrész helyébe a „Szakértõi Intézetben” szöveg, 93. §-ának (6) bekezdésében a „VPVI” szövegrészek helyébe a „Szakértõi Intézet” szöveg lép.

18. § Hatályát veszti a JötR. 63. §-ának (1) bekezdésében a „sörszabványban (MSZ 8761) elfogadott” szövegrész, 111/A. §-a a) pontjának ac) alpontjában az „ , a benzin” szövegrész.

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet 2011. január 1-jén lép hatályba.

20. § (1) E rendelet 1–18. §-ai, valamint az 1–10. mellékletek 2011. január 2-án hatályukat vesztik.

(2) E rendelet 19. §-a, 20. § (1) bekezdése és 21–23. §-ai 2011. április 1-jén hatályukat vesztik. E bekezdés 2011. április 2-án hatályát veszti.

21. § A JötR. e rendelettel módosított 61/A. §-a (1) bekezdése tervezetének a mûszaki szabványok és szabályok, valamint az információs társadalom szolgáltatásaira vonatkozó szabályok terén információszolgáltatási eljárás megállapításáról szóló, – a 98/48/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvvel módosított – 1998. június 22-i 98/34/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 8–10. cikkében elõírt egyeztetése megtörtént.

22. § A JötR. 2010. december 31-én hatályos 61/A. § (1) bekezdése szerint 2011. január 1-jét megelõzõen elõállított vagy beszerzett E85 legkésõbb 2011. március 31-éig a Jöt. 52. § (2) bekezdés a) pontjának alkalmazása mellett bocsátható szabadforgalomba.

23. § A fenntartható bioüzemanyag termelés követelményeirõl és igazolásáról szóló Korm. rendelet hatályba lépéséig a JötR. 61/B. §-a (1)–(2) bekezdésének, 111/A. §-ának és 114. §-a (3) bekezdésének 2010. december 4-én hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni.

Dr. Matolcsy György s. k.,

nemzetgazdasági miniszter

1. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„4. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

1. A JötR. 4. számú melléklete I. pontja a következõ 4.8. alponttal egészül ki:

(4. Nyilatkozatok)

„4.8. Kizárólag felhasználói engedélyes részére végzett egyéb ellenõrzött ásványolaj behozatalra (felhasználói engedélyes neve, jövedéki száma/engedélykérelme száma, dátuma):”

2. A JötR. 4. számú melléklete III. pontja a következõ 3.3.3. alponttal egészül ki, egyidejûleg a jelenlegi 3.3.3.–3.3.4. alpontok számozása 3.3.4.–3.3.5. alpontra változik:

„3.3.3. A Jöt. 25. § (1) bekezdése szerinti egyéb ellenõrzött ásványolaj felhasználói engedélyes általi felhasználására (a felhasználói engedélyes engedélyének jövedéki száma, érvényességi ideje):” ”

2. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„12. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

A JötR. 12. számú melléklete I. pontjának 1. alpontjában az „egyszerûsített kísérõ okmány/szállítási okmány száma,”

szövegrész helyébe a „termékkísérõ okmány/egyszerûsített kísérõ okmány/szállítási okmány száma,” szöveg lép.

3. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„14. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

A JötR. 14. számú mellékletében a „Vám- és Pénzügyõrség Vegyvizsgáló Intézete” szövegrész helyébe a „Nemzeti Adó-és Vámhivatal Szakértõi Intézete” szöveg lép.

4. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„14/A. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

A JötR. 14/A. számú mellékletében a „VÁM- ÉS PÉNZÜGYÕRSÉG VEGYVIZSGÁLÓ INTÉZETE” szövegrész helyébe a „Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértõi Intézete” szöveg lép.

5. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„15. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

A JötR. 15. számú melléklete I. pontjának 4. alpontjában a „TKO száma:” szövegrész helyébe a „Termékkísérõ okmány száma:” szöveg lép.

6. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„16. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

A JötR. 16. számú melléklete II. pontja a következõ 2.3.3. alponttal egészül ki, egyidejûleg a jelenlegi 2.3.3.–2.3.4. alpontok számozása 2.3.4.–2.3.5. alpontra változik:

„2.3.3. A Jöt. 25. § (1) bekezdése szerinti egyéb ellenõrzött ásványolaj felhasználói engedélyes általi felhasználására (a felhasználói engedélyes engedélyének jövedéki száma, érvényességi ideje):” „

7. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez „17. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

A JötR. 17. számú mellékletének „BEJEGYEZETT FELADÓI ENGEDÉLY” címe helyébe a „BEJEGYZETT FELADÓI ENGEDÉLY” cím lép.

8. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„24/A. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez Kérelem benyújtásának idõpontja:

Kérelmet átvevõ vám- és pénzügyõri hivatal megnevezése, aláírása:

KÉRELEM

vámhatósági nyilvántartásba vételhez

a kereskedelmi gázolaj utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez

I. Személyi adatok

1. Egyéni vállalkozó esetében 1.1. Neve:

1.2. Születési helye, ideje:

1.3. Anyja neve:

1.4. Állampolgársága:

1.5. Állandó lakóhelye (tartózkodási helye):

1.6. Székhelye (ennek hiányában levelezési címe):

1.7. Személyazonosító igazolvány száma:

1.8. Vállalkozói igazolvány száma, kelte, kiadó hatóság megnevezése:

1.9. Adószáma:

1.10. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezetõ pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

2. Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkezõ szervezet esetében 2.1. Neve (elnevezése):

2.2. Rövidített neve:

2.3. Cégbírósági bejegyzés száma, kelte:

2.4. Székhelye (ennek hiányában telephelye):

2.5. Adószáma:

2.6. Egységes statisztikai jelzõszáma:

2.7. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezetõ pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

2.8. Levelezési címe:

2.9. AEO tanúsítvány száma:

2.10. A képviseletre jogosult 2.10.1. Neve:

2.10.2. Születési helye, ideje:

2.10.3. Anyja neve:

2.10.4. Állampolgársága:

2.10.5. Állandó lakóhelye (tartózkodási helye):

2.10.6. Személyazonosító igazolvány (útlevél) száma:

3. Külföldi vállalkozó/vállalkozás pénzügyi képviselõje esetében 3.1. Neve (elnevezése):

3.2. Rövidített neve:

3.3. Cégbírósági bejegyzés száma, kelte:

3.4. Székhelye (ennek hiányában telephelye):

3.5. Adószáma:

3.6. Egységes statisztikai jelzõszáma:

3.7. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezetõ pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

3.8. Levelezési címe:

3.9. A képviseletre jogosult 3.9.1. Neve:

3.9.2. Születési helye, ideje:

3.9.3. Anyja neve:

3.9.4. Állampolgársága:

3.9.5. Állandó lakóhelye (tartózkodási helye):

3.9.6. Személyazonosító igazolvány (útlevél) száma:

II. A Jöt. 57/C. § (1) bekezdés a) pontja szerinti üzemanyagkártya használatára vonatkozó adatok:

Az üzemanyagkártya kibocsátó(k) neve (elnevezése):

III. A Jöt. 57/C. § (1) bekezdés b) pontja szerinti telephelyre vonatkozó adatok 1. Telephely címe:

2. Telephely helyrajzi száma:

3. Telephely használati jogcíme

3.1. Bérleti szerzõdés határozott idõtartamra (tól-ig):

3.2. Bérleti szerzõdés határozatlan idõtartamra:

3.3. Saját tulajdon esetén a tulajdoni hányad:

IV. A kereskedelmi jármûre/jármûvekre vonatkozó adatok:

1. Kereskedelmi jármû rendszáma:

2. Kereskedelmi jármû üzembentartója, – bérelt kereskedelmi jármû esetén – bérbevevõje:

V. Csatolt okiratok darabszáma és megnevezése:

Kelt:

...

a kérelmezõ/pénzügyi képviselõ aláírása (bélyegzõje)

9. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„49. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez Motorfejlesztés bejelentése

I. Motorfejlesztõre vonatkozó adatok 1. Neve (elnevezése):

2. Rövidített neve:

3. Cégbírósági bejegyzés száma, kelte:

4. Székhelye (ennek hiányában telephelye):

5. Adószáma:

6. Képviselõ neve:

7. Képviselõ elérhetõsége:

8. Aláírásra jogosultak megnevezése:

II. Motorfejlesztésre vonatkozó adatok

1. Motorfejlesztés helyeként megjelölt üzem címe:

2. Motorfejlesztés helyeként megjelölt üzem helyrajzi száma:

3. Motorfejlesztés megkezdésének ideje:

4. Motorfejlesztés (várható) befejezésének ideje:

5. Motorfejlesztés leírása:

6. Motorfejlesztéshez felhasználni kívánt ásványolaj a) megnevezése:

b) vámtarifaszáma:

c) fajtakódja:

7. Motorfejlesztéshez igénybe vett egyéb támogatások:

III. Nyilatkozatok

1. A motorfejlesztõ nyilatkozata arról, hogy a motorfejlesztése megfelel a Jöt. 7. § 50. pontja szerinti kritériumoknak.

2. A motorfejlesztõ nyilatkozata a motorfejlesztéshez kapcsolódó okiratok, bizonylatok 10 évig történõ megõrzésérõl.

Dátum:

...

a motorfejlesztõ képviselõjének aláírása (bélyegzõje)”

10. melléklet a 18/2010. (XII. 30.) NGM rendelethez

„50. számú melléklet a 8/2004. (III. 10.) PM rendelethez

Elszámolás a motorfejlesztés tárgyidõszaki tényleges költségeirõl

I. A motorfejlesztéshez kapcsolódóan a tárgyidõszakban ténylegesen felmerült költségek összege

1. Személyi jellegû költségek (kutatók, technikusok és egyéb kisegítõ személyzet, amennyiben a kutatási projektben foglalkoztatják õket) összege:

2. Eszközök és felszerelések költségeinek – a kutatási projektben való használatuk mértékéig és idejére esõ (ha ezeket az eszközöket és felszereléseket nem használják teljes élettartamuk alatt a kutatási projektben, csak a kutatási projekt idõtartamának megfelelõ – a helyes számviteli gyakorlatnak megfelelõen számított – amortizációs költség minõsül elszámolható költségnek) összege:

3. Épület és a földterület használatának költségeinek összege a projektben való használatuk mértékének és idejének megfelelõen (Az épületek tekintetében csak a kutatási projekt idõtartamának megfelelõ – a helyes számviteli gyakorlatnak megfelelõen számított – amortizációs költség minõsül elszámolható költségnek. A földterület esetében az adásvétel költségei, illetve a ténylegesen felmerülõ tõkeköltségek is elszámolhatók.):

4. Szerzõdéses kutatás, mûszaki tudás és a külsõ forrásokból piaci áron megvásárolt vagy licensz alapján felhasználható szabadalmak költségeinek összege (amennyiben az ügyletre a piaci feltételeknek megfelelõen került sor, és nem történt összejátszás, valamint a tanácsadás és ezzel egyenértékû szolgáltatások költségei, ha azokat kizárólag a kutatási tevékenységhez veszik igénybe):

5. További, közvetlenül a kutatási projekt kapcsán felmerülõ általános költségek összege:

6. Egyéb mûködési költségek összege (beleértve a közvetlenül a kutatási projekt kapcsán felmerülõ anyagköltségeket, a fogyóeszközök és hasonló termékek költségeit):

6.1. Üzemanyagok beszerzési költségének összege:

6.2. Egyéb költségek összege:

II. A motorfejlesztéshez kapcsolódó egyéb támogatások tárgyidõszakra esõ összege III. A tárgyidõszakban visszaigényelhetõ jövedéki adó maximális összege

(az I. pont szerinti költségek 25 %-ának a II. pont szerinti támogatásokkal csökkentett összege)”

A nemzeti erõforrás miniszter 29/2010. (XII. 30.) NEFMI rendelete

az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseirõl szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet, valamint az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekrõl szóló 60/2003. (X. 20.) ESZCSM rendelet módosításáról

A kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 83. § (4) bekezdés k) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva,

a 3. § (3) és (4) bekezdése, valamint a 3. és a 4. melléklet tekintetében a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 83. § (4) bekezdés m) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva,

a 3. § (5) bekezdése és az 5. melléklet tekintetében a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 83. § (4) bekezdés l) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, a 3. § (7) bekezdése és a 7. melléklet tekintetében a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 83. § (3) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § b) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva – az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm.

rendelet 73. § b) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró nemzetgazdasági miniszterrel egyetértésben –,

a 8–10. § tekintetében az egészségügyrõl szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. § (2) bekezdés g) pont ga) alpontjában kapott felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 41. § d) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva

a következõket rendelem el:

1. § Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseirõl szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a a következõ (21) bekezdéssel egészül ki:

„(21) A *,++ 16M 7490, 7491 és 7492 HBCs-k – a határnapon belüli ismételt felvételre vonatkozó szabálytól eltérõen – a) kúraszerû ellátásként, a 92249 Intravénás Immunglobulin kezelés (kezelési napban) OENO esetén, egy ellátási alkalommal egyszer számolhatóak el, figyelembe véve a felsõ határnapot,

b) kúraszerû ellátásként, a 92256 Subcután Immunglobulin kezelés (28 napos kezelési ciklusra) OENO esetén, egy

b) kúraszerû ellátásként, a 92256 Subcután Immunglobulin kezelés (28 napos kezelési ciklusra) OENO esetén, egy

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 174-200)