• Nem Talált Eredményt

BESOROLÁSI OSZTÁLY

A. I. BESOROLÁSI OSZTÁLY

I. BESOROLÁSI OSZTÁLY

Rendfokozat Beosztás megnevezése

dandártábornok FĘvárosi ÍtélĘtábla katonai tanácsa tanácselnöke, FĘvárosi Bíróság BüntetĘ Kollégiuma vezetĘ-helyettese

ezredes FĘvárosi Bíróság BüntetĘ Kollégium tanácselnök, megyei (fĘvárosi) bíróság katonai tanácsa tanácselnöke,

ítélĘtábla katonai bírája,

alezredes megyei (fĘvárosi) bíróság katonai bírája Ęrnagy titkár

százados fogalmazó

II. BESOROLÁSI OSZTÁLY

Rendfokozat Beosztás megnevezése

törzszászlós irodavezetĘ

fĘtörzsĘrmester tisztviselĘ (jegyzĘkönyvvezetĘ)

35/2007. (VIII. 24.) HM r e n d e l e t e

a hivatásos és szerzõdéses katonai szolgálat létesítésérõl, módosításáról, megszüntetésérõl, tartalmáról, valamint az integrált személyügyi igazgatás és egységes nyilvántartás rendjérõl szóló

10/2002. (III. 5.) HM rendelet módosításáról A Magyar Honvédség hivatásos és szerzõdéses állomá-nyú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény 287. §-a (2) bekezdéséneka)pontjában kapott felhatalma-zás alapján, a honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 51. §-ában meghatározott fel-adatkörömben eljárva az alábbiakat rendelem el:

1. §

A hivatásos és szerzõdéses katonai szolgálat létesíté-sérõl, módosításáról, megszüntetélétesíté-sérõl, tartalmáról, vala-mint az integrált személyügyi igazgatás és egységes nyil-vántartás rendjérõl szóló 10/2002. (III. 5.) HM rendelet (a továbbiakban: R.) 8. §-a helyébe a következõ rendel-kezés lép:

„8. § Az egyes munkáltatói jogok gyakorlásának rendjét – a kiemelt munkáltatói jogkörök kivételével – a 8/A. § és az 1. számú melléklet tartalmazza.”

2. §

Az R. a következõ 8/A. §-sal egészül ki:

„8/A. § Az Állami Egészségügyi Központ katonai fõigazgató-helyettesét (a fõigazgató általános helyettese) a honvédelmi miniszter nevezi ki és menti fel.”

3. §

Az R. 50. § (1) bekezdésének helyébe a következõ ren-delkezés lép:

„(1) Az állomány tagja beosztásából a szolgálat érdeké-ben, illetve kérelemre – a beosztását érintõ szervezeti vál-tozás, valamint a különös méltánylást érdemlõ egyéni ok kivételével – csak akkor helyezhetõ át vagy nevezhetõ ki, ha kinevezése, áthelyezése óta legalább egy év eltelt.”

4. §

Ez a rendelet 2007. szeptember 1-jén lép hatályba, és a hatálybalépését követõ napon a hatályát veszti.

Dr. Szekeres Imres. k.,

36/2007. (VIII. 29.) HM r e n d e l e t e

a Magyar Honvédség belföldi futárszolgálati tevékenységérõl szóló 6/2003. (II. 7.) HM rendelet

módosításáról

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 112. §-ának (2) bekezdésében, valamint 207. §-a (2) bekezdésének c)pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Hvt. 51. §-a sze-rinti feladatkörömben eljárva a következõket rendelem el:

1. §

A Magyar Honvédség belföldi futárszolgálati tevékeny-ségérõl szóló 6/2003. (II. 7.) HM rendelet (a továbbiakban:

R.) 2. §-ának 22. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

[E rendelet alkalmazásában:]

„22.Minõsített küldeménykezelõ:az MH futárszolgálati tevékenység végzéséért felelõs szervezetében rendszeresí-tett beosztást betöltõ személy, aki az érkezõ és a kimenõ minõsített küldemény, külföldi minõsítésû küldemény ke-zelését, okmányozását, zsákolását és továbbításra történõ átadását, átvételét végzi.”

2. §

Az R. 3. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„3. § A BKFSZ szervei:

a) az MH futárszolgálati tevékenység végzéséért fele-lõs szervezete,

b) katonai szervezet állományába tartozó futár- és táboriposta-állomás, futár- és táboriposta-raj, futár- és táboriposta-részleg.”

3. §

Az R. 8. §-ának (2) bekezdése helyébe a következõ ren-delkezés lép:

„(2) A futárjáratba beosztott katona fegyverhasználatát a honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004.

évi CV. törvény 121. § (2) bekezdéséneka)pontja hatá-rozza meg.”

4. §

Az R. 9. §-ának (1) bekezdése helyébe a következõ

ren-továbbá polgári szerv honvédelmi érdekbõl a BKFSZ já-ratrendjébe való be- és kikapcsolása hivatalból, nem pol-gári szerveké kérelemre történik. A kérelmet az MH futár-szolgálati tevékenység végzéséért felelõs szervezete veze-tõjének (parancsnokának) kell megküldeni.”

5. §

Az R. 13. §-ának (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) Az átvett küldeményekben bekövetkezett anyagi károkért a BKFSZ a Magyar Honvédség hivatásos és szer-zõdéses állományú katonái, valamint az önkéntes jelentke-zés alapján tartalékos katonai szolgálatot teljesítõk kártérí-tési felelõsségének egyes szabályairól szóló 18/2006.

(VI. 27.) HM rendeletben elõírtak figyelembevételével fe-lel.”

6. §

Az R. 16. §-ának (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A HM Honvéd Vezérkar fõnöke meghatározza a BKFSZ szervezetét. A BKFSZ-t az MH futárszolgálati tevékenység végzéséért felelõs szervezetének vezetõje (parancsnoka) vezeti, a BKFSZ szakmai irányítása a HM informatikai és információvédelmi feladatokért felelõs szervének hatáskörébe tartozik.”

7. §

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követõ 8. napon lép ha-tályba.

sében, valamint 16. § (4) és (6) bekezdésében az „MH HIP HIFK FTPAK” szövegrész helyébe az „MH futárszolgá-lati tevékenység végzéséért felelõs szervezete” szöveg, 4. § (5) bekezdésében az „MH HIP HIFK FTPAK parancs-nok” szövegrész helyébe az „MH futárszolgálati tevé-kenység végzéséért felelõs szervezetének vezetõje (pa-rancsnoka)” szöveg, 5. § (5) bekezdésében, 6. § (2) bekez-désében és 7. § (2) bekezbekez-désében az „MH HIP HIFK FTPAK” szövegrész helyébe az „MH futárszolgálati tevé-kenység végzéséért felelõs szervezetének” szöveg, 9. § (3) bekezdésben a „szervezet, további polgári szerv MH HIP HIFK FTPAK-hoz” szövegrész helyébe a „szervezet-nek, továbbá polgári szervnek az MH futárszolgálati tevé-kenység végzéséért felelõs szervezetéhez” szöveg, 9. § (3) és (4), valamint (7) bekezdésében és mellékletében az

„MH HIP parancsnok” szövegrész helyébe az „MH futár-szolgálati tevékenység végzéséért felelõs szervezetének vezetõje (parancsnoka)” szöveg, 16. § (2) bekezdésében az

„MH HIP parancsnok” szövegrész helyébe az „MH futár-szolgálati tevékenység végzéséért felelõs szervezete veze-tõjének (parancsnokának) a” szöveg, 16. § (5) bekezdésé-ben az „MH HIP” szövegrész helyébe az „MH futárszolgá-lati tevékenység végzéséért felelõs szervezete” szöveg, 16. § (6) bekezdésében az „MH Szárazföldi Parancsnok-ság és az MH Légierõ ParancsnokParancsnok-ság” szövegrész helyébe az „MH összhaderõnemi feladatokért felelõs szervezeté-nek” szöveg, 16. § (8) bekezdésében a „tárgy szerint illeté-kes anyagnemfelelõs fõnök, az MH HIP parancsnok” szö-vegrész helyébe az „a tárgy szerint illetékes anyagnem-felelõs fõnök az MH futárszolgálati tevékenység végzé-séért felelõs szervezete vezetõjének (parancsnokának)”

szöveg lép.

(3) Ez a rendelet a hatálybalépését követõ napon hatá-lyát veszti.

Dr. Szekeres Imres. k.,

honvédelmi miniszter