• Nem Talált Eredményt

AZ ELTEfeszten BEMUTATKOZÓ CIVIL SZERVEZETEK

In document ELTEfeszt programfüzet (Pldal 24-27)

ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium Mit csinál egy társadalomtudós? Mire jó a társadalomtudomány? Miért jó szakkollégistának lenni? Az Angelusz Szakkollégium tagjai ezekre a kérdésekre válaszolnak, saját tapasztalataik alapján – képekkel és videókkal illusztrálva.

ELTE-BEAC

Az ELTE-BEAC vár Téged, ha mozogni, edzeni, testileg-lelkileg felüdülni, esetleg versenyezni szeretnél. Közel 40 sportág közül választhatsz, így biztosan megtalálod a számodra megfelelő mozgásformát!

Tartozz egy fiatalos, lendületes közösséghez, ahol a sport mellett rengeteg programon is részt vehetsz. Tanulj és sportolj az ELTE-n!

A Rád váró sportolási lehetőségekről bővebb információt az alábbi oldalakon találhatsz:

www.beac.hu és elteonline.hu/sport/mit-sportoljak ELTE Bolyai Kollégium

Az 1992-ben alapított Bolyai Kollégium az Eötvös Loránd Tudományegyetem Termé-szettudományi, valamint Informatikai Karainak szakkollégiuma. A Kollégium alapításakor az a cél vezérelte az alapítókat, hogy létrehozzák a magyar természettudományos fel-sőoktatás magas szintű, interdiszciplinaritásra törekvő központját, ahol az ELTE TTK legkiválóbb hallgatóit felkészítik a nemzetközi tudományos életben való helytállásra és a színvonalas kutatómunkára. A szakkollégiumi tevékenység középpontjában a magas színvonalú szakmai munka áll, ám a kollégium képzési programjában ezen túl a társadalmi problémákra érzékeny értelmiségi képzés is szerepel. Információs pultunknál több is megtudható a kollégiumról, programjainkról, a felvételi követelményekről.

ELTE Egyetemisták a Környezettudatos Szemléletért – Fenntart-hatóság a gyakorlatban

Az ELTE-n, nem csak ELTE-s önkéntesek bevonásával folyó fenntarthatósági munka eredményeivel szeretnénk megismertetni látogatóinkat. A témába illő totók és kvízek kitöltésével kézműves ajándékot nyerhettek. A rendezvény ideje alatt hulladékból alkotó kézműves műhely is működik.

ELTE Illyés Sándor Szakkollégium

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium az ELTE egyik tehetséggondozó intézménye, a pszichológia, nevelés- és egészségtudományok iránt érdeklődő hallgatók közössége.

A szakkollégiumi tehetséggondozás segíthet neked abban, hogy kibontakoztasd ké-pességeidet tudományos, illetve szakmai értelemben. Standunknál izgalmas játékokkal és további információkkal várunk. Találd ki és valósítsuk meg együtt!

ELTE Kortárs Segítő Csoport

Az ELTE Kortárs Segítő Csoport egy pszichológushallgatókból álló önkéntes csoport, mely az egyetem Életvezetési és Diáktanácsadó partnerszervezeteként működik. Legfőbb

tevékenységi körünk az ELTE-s hallgatók számára biztosított esetvezetés, ami azt jelenti, hogy azok a hallgatók, akiknek bármilyen problémájuk van, megkereshetnek minket, és négyszemközti segítő beszélgetést biztosítunk nekik.

Az ELTEfeszten standunknál válaszolunk a segítéssel, pszichológiával kapcsolatos kérdésekre, többféle tesztet lehet kitölteni, amelyeket ki is értékelünk, illetve a DiXit társasjáték kipróbálására is lehetőséget nyújtunk.

ELTE Művészeti Együttes

Az Együttes mindhárom egysége – a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar és a Néptáncegyüttes – szerepel az ELTEfeszten. Az ének- és zenekar együtt lép fel teljes tagsággal, a néptáncegyüttes külön, 4 táncospárral vonul fel.

Műsor: Gyöngyösi Levente új művének zárótétele és Daróczi-Bárdos Tamás Farsangi vigasságok c. műve, valamint páros táncok.

Művészeti vezető: Kovács László ELTE SPORT Kft.

Az ELTE SPORT Kft.-t az Egyetem 2008-ban alapította, azzal a céllal, hogy közös portfólióba terelje az egyetemi sportlétesítményeket, és működtetésüket, vagyon-kezelésüket hatékonyan, szolgáltatás-centrikusan lássa el. A Kft. elsődleges feladata a Bogdánfy utcai Sporttelepeken, a Mérnök utcai Sporttelepen és a soroksári Duna-ágon található Vízisporttelepen kapacitásokat biztosítani az egyetemi polgárok és csoportjaik számára, oktatási, kutatási és szabadidősport célokra egyaránt. Ezen felül az ELTE SPORT Kft. hagyományteremtő céllal hallgatói és dolgozói szabadidősport rendezvényeket szervez: ELTE Majális, ELTE FITNight, Dolgozói kajak-kenu vízitábor, Egyetemi Dolgozói Foci és Kosárlabda Kupa.

Weboldalak: eltesport.hu és eltefitnight.hu ELTE TTK Hallgatói Alapítvány

Az ELTE TTK Hallgatói Alapítványa az ország egyik legrégebben működő civil szervezete, melynek fő tevékenységi köre a hallgatói élet segítése, a középiskolától kezdve az egyetemig. Igyekszünk lehetőséget biztosítani mindenkinek komoly tudományos sikerek, kiváló tanulmányi eredmények elérésére, valamint törekszünk a hallgatói évek emléke-zetessé, széppé tételére, az általunk nyújtott szolgáltatások révén. Az előadásunkból és a standunk meglátogatásából megtudhatjátok, hogy milyen programokat szervezünk, illetve milyen módon kapcsolódhattok be a természettudományos civil életbe.

Pillar Alapítvány

A Pillar Alapítvány fő profilja az európai uniós tájékoztatás. Az ELTEfesztre különféle játékokkal, feladatokkal készültünk, hogy ilyen formában ismerkedhessetek meg az EU-val. Ha egy kicsit lazítani szeretnétek, vagy beszélgetni a kapcsolódó szakokról, mindenképp keressetek fel minket!

Policity

A Policity egy olyan pártpolitikailag független szellemi műhely, mely ötvözi az egyéni

kvalitást a közösségi munkában rejlő lehetőségekkel. Közösségünk – mely a kezdetektől fogva önszerveződő – legfontosabb fokmérője a demokrácia. Kiemelt célja a fiatal generáció demokráciában való részvételének elősegítése. Ha érdeklődsz a közélet, a kommunikáció, a jog iránt, és egy fiatalos, egyetemistákból álló csapatban szeretnéd kipróbálni magad, akkor első lépésben gyere, vegyél részt a játékunkban, és ismerj meg minket!

Vezér Hallgatói Egyesület

Az ELTE Vezér úti Kollégiumában működő civil szervezet munkájával és eredményeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A kollégiumi élettel és a szervezet munkájához kötődő totó helyes kitöltésével ajándék kapható.

Budapest Film Academy

Az ELTE-vel közös képzéseket mutatunk be, valamint érdekes vizsgafilmeket vetítünk a látogatóknak.

Földrajzos Klub a Hallgatókért és a Tudományért Egyesület A földrajz szak/szakirányok és az egyesület müködésének megismerésére kiváló lehetőség, ha ellátogatsz hozzánk, valamint nemzetközi hallgatói szervezeteket mutatunk be.

ELTE ÁJK Politológus Instruktori Kör

Politológiával kapcsolatos kérdéssorokat tudsz nálunk kitölteni; megismerheted a szakot, a tantárgyakat, valamint az Instruktori Kör munkáját.

ELTE ÁJK Felvételi Előkészítő Bizottság

Bemutatjuk Neked az előkészítő munkáját; kitölthetsz érdekes történelmi és irodalmi műveltségi kvízeket, gyere és tájékozódj nálunk!

Politológus Műhely

Kerekasztal-besszélgetés vár Rád végzett politológusokkal; az aktuális társdalmi kérdésekről szóló vitakörben lehet részed, valamint tájékoztatást adunk a műhely kö-zépiskolásoknak szóló programjairól, Várunk Téged kommunikációs játékokkal is!

Az Én Egyetemem

A TÁTK szociálpszichológiai tanszékével közös projektben a hallgatók egy ötletpályázaton vehetnek részt, melynek célja az Egyetem életének aktív alakítása; az ELTE Feszten a projekt népszerűsítését tervezzük, emellett interaktív játékokat és kvizeket lehet kitölteni.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a rendezvény területén a rendezvény ideje alatt kép- és hangfelvétel készül.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

✂ ✂ ✂

✂ ✂ ✂

In document ELTEfeszt programfüzet (Pldal 24-27)