• Nem Talált Eredményt

AZ ALAGUTAK ÜZEMBE HELYEZÉSE

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 193-200)

11/A. § (1) Az alagút a Hatóság által kiadott ideiglenes forgalomba helyezési vagy forgalomba helyezési engedély (a továb biak ban: forgalomba helyezési engedély) és mûködési engedély birtokában nyitható meg a forgalom elõtt.

(2) Az alagútkezelõ a forgalomba helyezési engedély iránti kérelem benyújtása elõtt átadja a 2. melléklet 2. pontjában meghatározott biztonsági dokumentációt a biztonsági tisztnek, aki véleményt nyilvánít az alagút forgalom elõtt történõ megnyitásáról.

(3) A forgalomba helyezési engedély iránti kérelemhez mellékelni kell a biztonsági dokumentációt és a biztonsági tiszt véleményét.

(4) A Hatóság – az ellenõrzõ szervezet véleményének kikérésével – dönt arról, hogy az alagút kielégíti-e a biztonsági minimumkövetelményeket, a forgalom számára megnyitható-e, illetve szükséges-e korlátozó feltételek megállapítása.

11/B. § (1) Ha bármilyen jelentõs szerkezeti vagy üzemeltetési változás vagy bármilyen lényegi átalakítás jelentõs mértékben módosítja a biztonsági dokumentáció bármelyik elemét, és az alagút újbóli forgalom elõtti megnyitása válik szükségessé, a Hatóságtól új mûködési engedélyt kell kérni. A kérelemhez csatolni kell a módosított biztonsági dokumentációt és a biztonsági tiszt véleményét.

(2) Az alagútkezelõ köteles tájékoztatni a biztonsági tisztet bármilyen egyéb, a szerkezetben és a mûködésben történt változásról. Az alagúttal kapcsolatos bármilyen módosítást megelõzõen az alagútkezelõ átadja a biztonsági tisztnek a javaslatokat részletezõ dokumentációt.

(3) A biztonsági tiszt megvizsgálja a javasolt módosítások következményeit és 15 napon belül közli véleményét az alagútkezelõvel, aki a vélemény egy példányát megküldi a Hatóságnak és a segélyszolgálatoknak.”

(3) A transzeurópai közúthálózatnak a Magyar Köztársaság területén lévõ alagútjaira vonatkozó biztonsági minimumkövetelményekrõl szóló 18/2007. (II. 20.) Korm. rendelet 14. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) Ha a Bizottság vagy valamely tagállam három hónapon belül nem fogalmaz meg ellenvetést, és a Bizottság ennek meg fele lõen tájékoztatja a Hatóságot, a Hatóság az eljárás felfüggesztését megszünteti, és az alagútkezelõ kérelmének helyt ad.”

(4) A transzeurópai közúthálózatnak a Magyar Köztársaság területén lévõ alagútjaira vonatkozó biztonsági minimumkövetelményekrõl szóló 18/2007. (II. 20.) Korm. rendelet 1. melléklet 1.2.1. pontja helyébe a következõ rendelkezés lép:

„1.2.1. Legalább a következõ pontok szerinti biztonsági intézkedéseket végre kell hajtani annak érdekében, hogy a rendelet hatálya alá tartozó valamennyi alagútban a biztonsági szint a minimumkövetelményeknek meg fele lõen biztosítva legyen.”

527. § A transzeurópai közúthálózatnak a Magyar Köztársaság területén lévõ alagútjaira vonatkozó biztonsági minimumkövetelményekrõl szóló 18/2007. (II. 20.) Korm. rendelet 5. § (1) bekezdésében a ,,jogkört” szövegrész helyébe a ,,hatáskört” szöveg, 5. § (4) bekezdésében a ,,gazdasági és közlekedési” szövegrész helyébe a ,,közlekedésért felelõs” szöveg, 12. § (6) bekezdésében az „és az egyéb érintett szervek bevonásával” szövegrész helyébe a ,,véleményének kikérésével” szöveg, 14. § (2) bekezdésében a ,,kérelmet” szövegrész helyébe az „– az eljárás egyidejû felfüggesztése mellett – kérelmet” szöveg, 14. § (4) bekezdésében az „az alagútkezelõ kérelmét el kell utasítani”

szövegrész helyébe az „a Hatóság az eljárás felfüggesztését megszünteti és az alagútkezelõ kérelmét elutasítja” szöveg lép.

528. § Hatályát veszti a transzeurópai közúthálózatnak a Magyar Köztársaság területén lévõ alagútjaira vonatkozó biztonsági minimumkövetelményekrõl szóló 18/2007. (II. 20.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés e) pontjában a ,,2. melléklet 1.3. pontja szerinti” szövegrész, 6. § (1) bekezdés f) pontjában a ,,– 2. melléklet 3. pontjában foglalt eljárási rend szerinti –” szövegrész, 6. § (1) bekezdés g) pontjában a ,,– 2. melléklet 4. pontjában foglalt eljárási rendnek megfelelõ –”

szövegrész, 12. § (7) bekezdésében az „ , az e rendelet 2. mellékletében szabályozott eljárás lefolytatása alapján”

szövegrész, 1. melléklet 1.2.2. pontja, 2. melléklet címében az „ , alagutak üzembe helyezése, módosítások” szövegrész, 2. melléklet 1.3. pontja, 2. melléklet 3. és 4. pontja.

A közúti szállítást végzõ egyes jármûvek személyzete vezetési és pihenõidejének ellenõrzésérõl szóló 66/2007. (IV. 4.) Korm. rendelet módosítása

529. § A közúti szállítást végzõ egyes jármûvek személyzete vezetési és pihenõidejének ellenõrzésérõl szóló 66/2007. (IV. 4.) Korm. rendelet 15. § (1) bekezdésében az „amely” szövegrész helyébe az „és azt a honlapjukon közzéteszik. A nyilvántartás” szöveg lép.

530. § Hatályát veszti a közúti szállítást végzõ egyes jármûvek személyzete vezetési és pihenõidejének ellenõrzésérõl szóló 66/2007. (IV. 4.) Korm. rendelet 14. § (3) bekezdése, 19. § (1) bekezdésében a ,,Módszertani Útmutatóban” szövegrész.

A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet módosítása

531. § (1) A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) Fás szárú energetikai ültetvény telepítése csak engedély alapján végezhetõ. A fás szárú energetikai ültetvény telepítõjének a telepítés engedélyezése iránt az ingatlan fekvése szerint ille té kes MgSzH-hoz – az 1. számú melléklet szerinti adattartalommal a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központja által rendszeresített és a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Erdészeti Igazgatóságának a honlapján közzétett formanyomtatványon – kérelmet (a továb biak ban: kérelem) kell benyújtania.”

(2) A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 6. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A telepítõ köteles az ültetvény telepítésének és megszüntetésének elvégzését – a munkálat befejezésétõl számított tizenöt napon belül – a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központja által a 2. számú melléklet szerinti adattartalommal rendszeresített és a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Erdészeti Igazgatóságának honlapján közzétett formanyomtatványon az MgSzH-nak bejelenteni.”

(3) A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 6. § (4) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(4) Az MgSzH kérelemre hatósági bizonyítványt állít ki a telepítõnek, ha az ültetvény telepítése, illetve annak megszüntetése megfelel az e rendeletben, továbbá a telepítési engedélyben foglaltaknak. Ha az ügyfél a fás szárú energetikai ültetvény védett természeti területen, illetve Natura 2000 területen történõ telepítésére kapott engedélyt, a hatósági bizonyítvány a természetvédelmi hatóság véleményének kikérését köve tõen adható ki.”

(4) A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 7. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) Az MgSzH a telepítõ költségére elrendeli a telepített ültetvény felszámolását és az eredeti állapot visszaállítását, ha a) a tevékenységet engedély nélkül végzik,

b) a tevékenységet engedélytõl eltérõen végzik,

c) az ültetvény telepítése nem felel meg az e rendeletben foglaltaknak,

d) az ültetvény megszüntetése nem felel meg az e rendeletben vagy a telepítési engedélyben foglaltaknak, vagy e) az ültetvény a környezõ ökoszisztémát veszélyeztetõen az ültetvény területén túlterjeszkedik, és a telepítõ az MgSzH felszólítását köve tõen sem gondoskodik a terjedés megakadályozásáról.”

(5) A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 21. melléklete, 2. számú melléklete helyébe e rendelet 22. melléklete lép.

532. § A fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 3. § (5) bekezdésében az „érintett ügyfelet” szövegrész helyébe az „ismert ügyfeleket” szöveg, a ,,tizenöt napon belül írásban” szövegrész helyébe a ,,tíz munkanapon belül” szöveg, 3. § (6) bekezdésében a ,,harminc napos” szövegrész helyébe a ,,huszonkét munkanapos”

szöveg, a ,,telepítõt” szövegrész helyébe a ,,kérelmezõt” szöveg, 6. § (3) bekezdésében a ,,harminc napon” szövegrész helyébe a ,,huszonkét munkanapon” szöveg lép.

533. § Hatályát veszti a fás szárú energetikai ültetvényekrõl szóló 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet 6. § (5) bekezdése, 8. § (2)–(5) bekezdése, 3. számú melléklete.

A környezetvédelmi és vízügyi hatósági eljárás során felmerülõ egyéb eljárási költségekrõl szóló 72/2007.

(IV. 17.) Korm. rendelet módosítása

534. § Hatályát veszti a környezetvédelmi és vízügyi hatósági eljárás során felmerülõ egyéb eljárási költségekrõl szóló 72/2007. (IV. 17.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése.

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, az Európai Halászati Alapból, valamint az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból támogatott programok és intézkedések pénzügyi, számviteli és ellenõrzési rendszerek kialakításáról, lebonyolításának rendjérõl szóló 82/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet módosítása

535. § Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, az Európai Halászati Alapból, valamint az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból támogatott programok és intézkedések pénzügyi, számviteli és ellenõrzési rendszerek kialakításáról, lebonyolításának rendjérõl szóló 82/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 2. § c) pontjában a ,,döntés keretében jóváhagyott”

szövegrész helyébe a ,,megállapított” szöveg, 2. § p) pontjában a ,,döntés” szövegrész helyébe a ,,határozat” szöveg, 7. § (1) bekezdésében a ,,döntésekben” szövegrész helyébe a ,,határozatban” szöveg, 17. § (3) bekezdésében a ,,hatvan napon” szövegrész helyébe a ,,negyvenöt munkanapon” szöveg lép.

536. § Hatályát veszti az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, az Európai Halászati Alapból, valamint az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból támogatott programok és intézkedések pénzügyi, számviteli és ellenõrzési rendszerek kialakításáról, lebonyolításának rendjérõl szóló 82/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 17. § (4) bekezdésében a ,,határozatban” szövegrész, 21. § (2) bekezdése.

A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekrõl szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet módosítása

537. § A közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekrõl szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 5. § b) pontjában az

„az ille té kes” szövegrész helyébe az „a” szöveg lép.

538. § Hatályát veszti a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekrõl szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdés b) pontjában az „érvényes” szövegrész, 3. § (1) bekezdés g) pontjában a ,,területileg ille té kes” szövegrész,

5. § a) pontjában a ,,területileg ille té kes” szövegrész, 8. § (1) bekezdés a) és b) pontjában az „érvényes” szövegrész, 9. § (1) bekezdés f) pont fb) alpontjában az „érvényes” szövegrész.

A környezetkárosodás megelõzésének és elhárításának rendjérõl szóló 90/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet módosítása

539. § A környezetkárosodás megelõzésének és elhárításának rendjérõl szóló 90/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet 7. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) Az e rendelet szerinti üzemi tervet a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértõi tevékenységrõl szóló jogszabály alapján a víz és a földtani közeg részszakterületen szakértõi jogosultsággal rendelkezõ szakértõ készíti el.”

A természetben okozott károsodás mértékének megállapításáról, valamint a kármentesítés szabályairól szóló 91/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet módosítása

540. § A természetben okozott károsodás mértékének megállapításáról, valamint a kármentesítés szabályairól szóló 91/2007.

(IV. 26.) Korm. rendelet 6. §-a a következõ (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A kármentesítés (1) bekezdésben meghatározott szakaszaira, valamint a (3) bekezdés szerint összevont határozat alapján tervezett kármentesítés engedélyezésére irányuló kérelmekhez csatolt dokumentációt, továbbá a kármentesítési szakasz elvégzésérõl szóló jelentést (zárójelentést) a környezetvédelmi, természetvédelmi és tájvédelmi szakértõi tevékenységrõl szóló jogszabály alapján a természetvédelem szakterület megfelelõ részterületén szakértõi jogosultsággal rendelkezõ szakértõk készíthetik.”

541. § A természetben okozott károsodás mértékének megállapításáról, valamint a kármentesítés szabályairól szóló 91/2007.

(IV. 26.) Korm. rendelet 8. § (1) és (2) bekezdésében a ,,8 napon” szövegrész helyébe az „5 munkanapon” szöveg, 9. § (4) bekezdésében a ,,10 nappal” szövegrész helyébe a ,,8 munkanappal” szöveg, 10. § (1) bekezdésében az „5 napon”

szövegrész helyébe az „5 munkanapon” szöveg, 11. § (3) bekezdésében a ,,60 napon” szövegrész helyébe a ,,két hónapon” szöveg lép.

542. § Hatályát veszti a természetben okozott károsodás mértékének megállapításáról, valamint a kármentesítés szabályairól szóló 91/2007. (IV. 26.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdésében az „és erdészeti hatóságként a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal” szövegrész.

A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet módosítása

543. § (1) A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 11. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„11. § A konzuli tisztviselõ a vízum iránti kérelemrõl 10 munkanapon belül dönt.”

(2) A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 14. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A Nemzetbiztonsági Hivatal köteles a megkeresésnek 8 munkanapon belül eleget tenni.”

(3) A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 19. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A Tv. alkalmazásában az eljáró hatóság a kérelmezõ által benyújtott, külföldön kiállított közokiratot diplomáciai felülhitelesítés és hiteles magyar fordítás hiányában is elfogadhatja.”

(4) A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 55. § (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(3) A fellebbezés elbírálására jogosult hatóság a fellebbezésrõl tíz munkanapon belül dönt.”

(5) A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 69. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A Tv. 65. §-ában foglaltak során a fuvarozót terhelõ közrendvédelmi bírságot, továbbá a visszaszállítási, illetve a költségviselési kötelezettség teljesítését a Rendõrség állapítja meg, illetve rendeli el.”

544. § A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 42. § (2) bekezdésében az „az ille té kes” szövegrész helyébe az „a” szöveg, 45. § (5) bekezdésében az „az ille té kes regionális” szövegrész helyébe az „a regionális” szöveg, 50. §-ában az „az eljárás lefolytatására ille té kes gyámhatóságot” szövegrész helyébe az „a gyámhatóságot” szöveg, 55. § (1) és (2) bekezdésében a ,,nyolc napon” szövegrész helyébe az „öt munkanapon” szöveg, 63. § (3) bekezdésében az „OEP egészségügyi” szövegrész helyébe az „Országos Egészségbiztosítási Pénztár (a továb biak ban: OEP) egészségügyi” szöveg lép.

545. § Hatályát veszti a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezõ személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 113/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 52. § (1) bekezdésében a ,,határozattal”

szövegrész, 66. § (2) bekezdés harmadik mondata, 73. § (2) bekezdése, 73. § (3) bekezdésében a ,,másodfokon”

szövegrész.

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet módosítása

546. § (1) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A konzuli tisztviselõ a három hónapot meg nem haladó tartózkodásra jogosító vízum iránti kérelemrõl – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – huszonkét munkanapon belül dönt.”

(2) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A Nemzetbiztonsági Hivatal köteles a megkeresésnek a) a 14. § (2) bekezdésében foglalt esetben öt,

b) egyéb esetben nyolc munkanapon belül eleget tenni.”

(3) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 38. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„38. § A vízumkiadó hatóság a szezonális munkavállalási vízum, valamint a nemzeti vízum iránti kérelemrõl tíz munkanapon belül dönt.”

(4) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 39. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A Nemzetbiztonsági Hivatal köteles a megkeresésnek nyolc munkanapon belül eleget tenni.”

(5) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 49. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A regionális igazgatóság a tartózkodási engedély iránti kérelemrõl – a (2) és (3) bekezdésben foglalt kivétellel – huszonkét munkanapon belül dönt.”

(6) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 50. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A Nemzetbiztonsági Hivatal köteles a megkeresésnek a) a 49. § (2) bekezdésében foglalt esetben öt,

b) a 49. § (3) bekezdésében foglalt esetben tíz, c) egyéb esetben tizenöt

munkanapon belül eleget tenni.”

(7) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 55. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„55. § A tartózkodási engedély iránti kérelem tárgyában hozott döntés elleni fellebbezést öt munkanapon belül lehet elõterjeszteni.”

(8) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 104. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A nemzeti letelepedési engedély iránti kérelmet a regionális igazgatóság négy hónapon belül, az elsõ fokú döntés ellen benyújtott fellebbezést a Hivatal negyvenöt munkanapon belül bírálja el.”

(9) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 108. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) Az EK letelepedési engedély iránti kérelmet a regionális igazgatóság négy hónapon belül, az elsõ fokú döntés ellen benyújtott fellebbezést a Hivatal negyvenöt munkanapon belül bírálja el.”

(10) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 148. § (1) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(1) A Tv. 69. §-ában foglaltak során a fuvarozót terhelõ közrendvédelmi bírságot, továbbá a visszaszállítási, illetve a költségviselési kötelezettség teljesítését a Rendõrség állapítja meg, illetve rendeli el.”

(11) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 164. § (2) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(2) A hontalanság megállapítására irányuló eljárásban a regionális igazgatóság a kérelmezõ által benyújtott, külföldön kiállított okiratot bizonyító erejû okiratként diplomáciai felülhitelesítés és hiteles magyar fordítás hiányában is elfogadhatja.”

(12) A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 166. § (4) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

„(4) A határozatot közölni kell a Képviselettel és a Nemzetbiztonsági Hivatallal.”

547. § A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 14. § (2) bekezdésében az „a kérelem kézhezvételétõl számított hét napon”

szövegrész helyébe az „öt munkanapon” szöveg, 49. § (2) bekezdésében az „a kérelem kézhezvételétõl számított hét napon” szövegrész helyébe az „öt munkanapon” szöveg, 49. § (3) bekezdésében a ,,Tizenöt napon” szövegrész helyébe a ,,Tíz munkanapon” szöveg, 54. § (2) bekezdésében az „az ille té kes” szövegrész helyébe az „a” szöveg, 64. § (3) bekezdésében a ,,tizenöt napon” szövegrész helyébe a ,,tíz munkanapon” szöveg, a ,,hét napon” szövegrész helyébe az „öt munkanapon” szöveg, 72. § (3) bekezdésében az „az eljárás lefolytatására ille té kes gyámhatóságot”

szövegrész helyébe az „a gyámhatóságot” szöveg, 97. § (3) bekezdésében az „írásban megküldi” szövegrész helyébe az

„adja meg” szöveg, 97. § (3) bekezdés a) pontjában a ,,húsz napon” szövegrész helyébe a ,,tizenöt munkanapon”

szöveg, 97. § (3) bekezdés b) pontjában a ,,negyvenöt napon” szövegrész helyébe a ,,harminc munkanapon” szöveg, 97. § (4) bekezdésében az „az ille té kes regionális” szövegrész helyébe az „a regionális” szöveg, 98. §-ában az „öt napon”

szövegrész helyébe a ,,három munkanapon” szöveg, 114. § (1) bekezdésében az „az ille té kes regionális” szövegrész helyébe az „a regionális” szöveg, 114. § (3) bekezdés b) pontjában az „az ille té kes regionális” szövegrész helyébe az

„a regionális” szöveg, 117. §-ában az „az eljárás lefolytatására ille té kes gyámhatóságot” szövegrész helyébe az

„a gyámhatóságot” szöveg, 127. §-ában az „az ille té kes helyi” szövegrész helyébe az „a helyi” szöveg, 130. § (1) bekezdés e) pontjában az „egyetértésével” szövegrész helyébe a ,,véleményének kikérésével” szöveg, 140. § (3) bekezdésében a ,,nyomtatványon az OEP” szövegrész helyébe a ,,nyomtatványon az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (a továb biak ban: OEP)” szöveg, 166. § (1) bekezdésében a ,,határozatot hoz” szövegrész helyébe a ,,negyvenöt munkanapon belül dönt” szöveg lép.

548. § Hatályát veszti a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 114/2007. (V. 24.) Korm. rendelet 91. § (2) bekezdésében az „okirattal” szövegrész, 123. § (2) bekezdés harmadik mondata, 124. § (5) bekezdésében a ,,határozatban” szövegrész, 124. § (6) bekezdésében a ,,határozattal” szövegrész, 152. § (2) bekezdése, 152. § (3) bekezdésében a ,,másodfokon” szövegrész, 159. § (1) bekezdésében a ,,személyesen, szóban vagy írásban” szövegrész, 159. § (4) bekezdése, 160. § (4) bekezdésében az

„– az (5) bekezdésben foglalt kivétellel –” szövegrész, 166. § (2) bekezdése.

Az országhatárt átlépõ hulladékszállításról szóló 180/2007. (VII. 3.) Korm. rendelet módosítása

549. § Hatályát veszti az országhatárt átlépõ hulladékszállításról szóló 180/2007. (VII. 3.) Korm. rendelet 1. § (4) bekezdésében a ,,büntetõjogi felelõsség, ille tõ leg” szövegrész.

A harmadik országbeli állampolgár kutatókat fogadó kutatószervezetek akkreditációjáról, valamint a fogadási megállapodásról szóló 181/2007. (VII. 6.) Korm. rendelet módosítása

550. § A harmadik országbeli állampolgár kutatókat fogadó kutatószervezetek akkreditációjáról, valamint a fogadási megállapodásról szóló 181/2007. (VII. 6.) Korm. rendelet 5. §-a a következõ (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Ha a kérelmezõ a (2) bekezdés b) pontjában meghatározott adatokat nem igazolja, a hatóság a kérelem elbírálásához adatszolgáltatás iránti kérelemmel fordul a (2) bekezdésben meghatározott adatokról nyilvántartást vezetõ bírósághoz.”

551. § A harmadik országbeli állampolgár kutatókat fogadó kutatószervezetek akkreditációjáról, valamint a fogadási megállapodásról szóló 181/2007. (VII. 6.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdésében a ,,formanyomtatványon” szövegrész helyébe az „adattartalommal” szöveg, 5. § (2) bekezdés b) pontjában a ,,gazdasági társaságokról szóló tör vény hatálya alá tartozó kutatószervezet esetén a cégbíróság által kiállított, harminc napnál nem régebbi eredeti vagy közjegyzõ által hitelesített cégkivonatot,” szövegrész helyébe a ,,kutatószervezet bírósági nyilvántartásba történõ bejegyzését igazoló iratot” szöveg, 8. § (1) bekezdésében a ,,részére” szövegrész helyébe a ,,részére – a kérelemnek helyt adó határozat jogerõre emelkedésével egyidejûleg –” szöveg, az „érvényes” szövegrész helyébe a ,,hatályos” szöveg, 8. § (2) bekezdésében az „érvényességének” szövegrész helyébe az „idõbeli hatályának” szöveg, a ,,formanyomtatványon”

szövegrész helyébe az „adattartalommal benyújtott kérelemmel” szöveg, 10. § (1) bekezdésében az „érvényességi ideje” szövegrész helyébe az „idõbeli hatálya” szöveg, 10. § (1) bekezdés e) pontjában az „érvényességi idejét”

szövegrész helyébe az „idõbeli hatályát” szöveg, 2. mellékletében az „érvényes” szövegrész helyébe a ,,hatályos”

szöveg lép.

552. § Hatályát veszti a harmadik országbeli állampolgár kutatókat fogadó kutatószervezetek akkreditációjáról, valamint a fogadási megállapodásról szóló 181/2007. (VII. 6.) Korm. rendelet 3. §-a, 5. § (2) bekezdés a) pontja, 9. § (1) bekezdése, 11. § (3) bekezdés elsõ mondata.

A hitelezési kockázat kezelésérõl és tõkekövetelményérõl szóló 196/2007. (VII. 30.) Korm. rendelet módosítása

553. § A hitelezési kockázat kezelésérõl és tõkekövetelményérõl szóló 196/2007. (VII. 30.) Korm. rendelet 15. § (4) bekezdés a) pontjában a ,,Felügyelet” szövegrész helyébe a ,,Magyar Köztársaság” szöveg, az „ille té kessége” szövegrész helyébe a ,,joghatósága” szöveg lép.

Az ingatlanértékelést végzõ természetes személy és szervezet felelõsségbiztosítási szerzõdésének minimális tartalmi követelményeire vonatkozó részletes szabályokról szóló

197/2007. (VII. 30.) Korm. rendelet módosítása

554. § (1) Az ingatlanértékelést végzõ természetes személy és szervezet felelõsségbiztosítási szerzõdésének minimális tartalmi követelményeire vonatkozó részletes szabályokról szóló 197/2007. (VII. 30.) Korm. rendelet 1. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

„1. § E rendelet hatálya az alapkezelõ által az ingatlanalap tulajdonában lévõ ingatlanok értékének rendszeres megállapításával megbízott, ingatlanértékelést végzõ, a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló tör vény szerint a Magyar Köztársaság területén letelepedett természetes személyre és szervezetre (a továb biak ban: ingatlanértékelõ) terjed ki.”

(2) Az ingatlanértékelést végzõ természetes személy és szervezet felelõsségbiztosítási szerzõdésének minimális tartalmi

(2) Az ingatlanértékelést végzõ természetes személy és szervezet felelõsségbiztosítási szerzõdésének minimális tartalmi

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 193-200)

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK