• Nem Talált Eredményt

ADATLAP A KÖLTSÉGVETÉSI ELÕIRÁNYZATOK MÓDOSÍTÁSÁRA*

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 103-106)

a Kormány hatáskörében

22 Nemzetközi fejlesztési együttmûködés és humanitárius

segélyezés

001414 1 Költségvetés általános tartaléka –17,1

Az elõirányzat-módosítás érvényessége: a) a költségvetési évben egyszeri jellegû

Az elõirányzat-módosítás érvényessége: a) a költségvetési évben egyszeri jellegû

5 Fejezeti kezelésû elõirányzatok 17,1

22 Nemzetközi fejlesztési együttmûködés és humanitárius

segélyezés

277045 4 Humanitárius segélyezés

Az elõirányzat-módosítás érvényessége: a) a költségvetési évben egyszeri jellegû

Foglalkoztatottak létszáma (fõ) – idõszakra Foglalkoztatottak létszáma (fõ) – idõszakra Az elõirányzat-módosítás érvényessége: a) a költségvetési évben egyszeri jellegû

Az adatlap 5 példányban töltendõ ki A támogatás folyósítása/zárolása

(módosítás +/–) Összesen I.

Állami Számvevõszék 1 példány idõarányos

Magyar Államkincstár 1 példány teljesítményarányos

Pénzügyminisztérium 2 példány egyéb: azonnal 17,1 17,1

* Az összetartozó elõirányzat-változásokat (+/–) egymást követõen kell szerepeltetni.

A Kormány 1003/2010. (I. 19.) Korm. határozata döntési moratórium elrendelésérõl

1. A Kormány felhívja a tagjait, hogy

a) 2010. március 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig az általuk vezetett minisztériumban, illetve a Miniszterelnöki Hivatalban vezetõi megbízást ne adjanak, szakmai tanácsadói vagy fõtanácsadói, címzetes vezetõ-tanácsosi, címzetes fõtanácsosi, címzetes vezetõ-fõtanácsosi, valamint címzetes fõmunkatársi címet – ha jogszabály eltérõen nem rendelkezik – ne adományozzanak,

b) 2010. március 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig az irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szerveket vezetõket, azok helyetteseit, e szervek területi szerveit vezetõket, azok helyetteseit, e szervek helyi szerveit vezetõket, továbbá a Kormány általános hatáskörû területi szerveit vezetõket, azok helyetteseit ne nevezzék ki, illetve gondoskodjanak arról, hogy ilyen kinevezésre, továbbá az irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szervek központi szervei esetében vezetõi megbízásra ne kerüljön sor, c) gondoskodjanak arról, hogy az általuk vezetett minisztérium e határozat hatálybalépésétõl kezdõdõen csak olyan

megbízási szerzõdést kössön, amelynek idõbeli hatálya 2010. május 31-én nem nyúlik túl.

2. A Kormány felhívja a tagjait, hogy gondoskodjanak arról, hogy a vezetésük vagy irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szervek, illetve más költségvetési szervek, továbbá a vagyonkezelésükbe tartozó vagy a részvényesi joggyakorlásuk alá esõ gazdasági társaságok e határozat hatálybalépését köve tõen csak olyan közbeszerzési eljárást indító hirdetményt tegyenek közzé, amelynek eredményeként az eljárást lezáró ajánlatkérõi döntés a következõ kormány minisztereinek kinevezését köve tõen hozható meg.

3. Az 1. pont c) alpontjában és a 2. pontban meghatározott szabály alkalmazása alól halaszthatatlan esetben – így különösen a 2011-es uniós elnökségre való felkészülés érdekében – az érintett miniszter kezdeményezésére a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ államtitkár felmentést adhat, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzé kell tenni.

4. A Kormány felhívja az államháztartásért felelõs minisztert és a Miniszterelnöki Hivatalt vezetõ minisztert, hogy gondoskodjanak arról, hogy a kincstárnokok a 2010. április 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig csak a közfeladatok zavartalan ellátásához nélkülözhetetlen kötelezettségvállalásokat – ideértve különösen az államháztartás alrendszerei terhére pályázat útján nyújtott támogatásokról való döntést is – tekintsék idõszerûnek.

5. A Kormány felhívja a tagjait, hogy 2010. április 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig az általuk irányított költségvetési fejezet terhére közhasznú vagy kiemelkedõen közhasznú társadalmi szervezettel, illetve közhasznú vagy kiemelkedõen közhasznú alapítvánnyal egyedi támogatást biztosító szerzõdést ne kössenek.

6. A Kormány felhívja a tagjait, hogy a vezetésük vagy irányításuk alá tartozó központi államigazgatási szervek, illetve más költségvetési szervek, továbbá a vagyonkezelésükbe tartozó vagy a részvényesi joggyakorlásuk alá esõ gazdasági társaságok 2010. április 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig tízmillió forintnál nagyobb értékû állami vagyon átruházásáról, illetve hasznosításáról csak abban az esetben hozzanak döntést, ha ezzel a Kormány a Magyar Közlönyben közzétett határozatával egyetértett.

7. A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert, hogy gondoskodjon arról, hogy 2010. április 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig az Új Magyarország Fejlesztési Terv bíráló bizottságai – a Kormány által e határozat hatálybalépését megelõzõen nevesített kiemelt projektek, valamint kétfordulós pályázat esetén az elsõ fordulóban a bíráló bizottság által támogatott projektek kivételével – ne tegyenek javaslatot projekt támogatására.

8. A Kormány felhívja a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon arról, hogy 2010. április 1-jétõl a következõ kormány minisztereinek kinevezéséig az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap forrás terhére kötelezettségvállalás ne történjen.

9. Ez a határozat a közzétételét követõ napon lép hatályba.

Bajnai Gordon s. k.,

miniszterelnök

A miniszterelnök 5/2010. (I. 19.) ME határozata

az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok Bizottsága tagja megbízásáról

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokról szóló 1997. évi CXXXVI. törvény 2. § (4) bekezdésében foglalt jogkörömben az oktatásért felelõs miniszternek – a környezetvédelemért felelõs miniszter egyetértésével tett – javaslatára

Bazsáné dr. Szabó Marianne-t, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakmai tanácsadóját

az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok Bizottsága tagsági teendõinek ellátásával 2010. január 6-ai hatállyal – hároméves idõtartamra – megbízom.

Bajnai Gordon s. k.,

miniszterelnök

A Ma gyar Köz lönyt a Szer kesz tõ bi zott ság köz re mû kö dé sé vel a Mi nisz ter el nö ki Hi va tal szer kesz ti.

A Szer kesz tõ bi zott ság el nö ke: dr. Pet ré tei Jó zsef, a szer kesz té sért fe le lõs: dr. Tor dai Csa ba.

A szer kesz tõ ség cí me: Bu da pest V., Kos suth tér 1–3.

A Ha tá ro za tok Tá ra hi va ta los lap tar tal ma a Ma gyar Köz löny IX. ré szé ben je le nik meg.

A Ma gyar Köz löny hi te les tar tal ma elekt ro ni kus do ku men tum ként a http://koz lony.magyar orszag.hu hon lapon ér he tõ el. Fel el õs ki adó: dr. Tor dai Csa ba.

A Ma gyar Köz löny ol dal hû má so la tát pa pí ron ki ad ja a Ma gyar Köz löny Lap- és Könyv ki adó.

Fe le lõs ki adó: dr. Ko de la Lász ló el nök-ve zér igaz ga tó.

In document MAGYAR KÖZLÖNY (Pldal 103-106)