• Nem Talált Eredményt

A szabálytalanság/intézkedés nyilvántartása

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 66-69)

III. A helyettesítés rendje

7. A szabálytalanság/intézkedés nyilvántartása

Az intézkedésre jogosult személy nyilvántartást vezet a bejelentett, illetve az általa észlelt szabálytalanságokról és a megtett intézkedésekrõl.

Szabálytalanság szóbeli jelentése és szóbeli intézkedés esetén a szabálytalanság nyilvántartásban történõ rögzítése az intézkedésre jogosult mérlegelési jogkörébe tartozik. Az írásban bejelentett, külön intézkedést nem igénylõ szabálytalanságokat a nyilvántartásban minden esetben rögzíteni kell.

A nyilvántartás minden esetben tartalmazza:

– a szabálytalanság észlelõjének nevét;

– a szabálytalanság észlelésének és jelentésének idõpontjait;

– a szabálytalanság leírását olyan módon, hogy a kapcsolódó iratok visszakereshetõek legyenek;

– a meghozott intézkedések megnevezését, a végrehajtás lépéseit és határidõit, meghozott intézkedések hiányában a mellõzés indokait;

– az intézkedés eredményét, az ügy lezárásának idõpontját.

A nyilvántartás elektronikusan és papíron is vezethetõ. A nyilvántartásban a szabálytalanságban érintett kormánytisztviselõ (bejelentõ, szabálytalanságot elkövetõ, tanú stb.) neve és beosztása kivételével más személyes adat nem rögzíthetõ és nem tárolható.

Az intézkedés elrendelõje a szabálytalanságokról készített éves összesítõt az eljárásrend alkalmazásának éves ellenõrzési jelentésben történõ értékelése céljából másolatban megküldi a belsõ ellenõr részére.

A nemzeti fejlesztési miniszter 1/2012. (I. 13.) NFM utasítása miniszteri biztos kinevezésérõl

A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következõ utasítást adom ki.

1. § A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (2) bekezdés b) pontja alapján a kormányzati célú távközlõ hálózatok konszolidációjával, új mûködési modelljével kapcsolatos feladatok koordinációjának ellátására 2012. január 1. napjától 2012. június 30.

napjáig Both Zoltánt – a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-ben viselt elnöki tisztségének egyidejû fenntartása mellett – miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § A miniszteri biztos tevékenységét a miniszter irányítja.

3. § A miniszteri biztos munkájában – feladatai eredményes végrehajtása érdekében – a kormányzati informatikáért felelõs helyettes államtitkár közremûködik.

4. § A miniszteri biztos feladatai ellátásába a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Magyar Villamos Mûvek Zrt., a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, a Magyar Államvasutak Zrt., az Állami Autópálya Kezelõ Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vezetõin keresztül, az intézmények megfelelõ szakértelemmel rendelkezõ munkatársát szakértõi közremûködõként – a szükséges mértékben – bevonhatja.

5. § (1) A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá rendelt, az infokommunikációs szolgáltatásokat felhasználó intézmények, állami társaságok, közigazgatási és egyéb szervek kötelesek a miniszteri biztost feladatának végrehajtásában segíteni, a rendelkezésükre álló szükséges információkat, dokumentációkat, szakértõi segítséget, illetve eszközöket számára biztosítani.

(2) A más minisztériumok irányítása alatt álló – a kormányzati célú hálózatokról szóló 346/2010. (XII. 28.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó – szervezetek, intézmények (önkormányzatok, közigazgatási és egyéb szervek) vonatkozásában a szükséges egyeztetések lefolytatására a miniszteri biztost meghatalmazom, az egyeztetések megszervezésében a kormányzati informatikáért felelõs helyettes államtitkár segítséget nyújt.

6. § A miniszteri biztos megbízása a következõ hálózati elemekre terjed ki a kormányzati célú hálózatokról szóló 346/2010.

(XII. 28.) Korm. rendelet 1. melléklete alapján:

a) Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat és alrendszerei;

b) Zártcélú Rendészeti Hálózat;

c) Informatikai Közháló;

d) K-600/KTIR Hírközlési és Informatikai Rendszer;

e) HBONE (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program, Hungarnet) IP gerinchálózata;

f) Családi anyakönyvi rendszerben a rendszerhez csatlakozó végpontok közötti adatátviteli hálózat, az azonos telephelyen belüli (helyi) adatátviteli hálózatok kivételével (a továbbiakban: helyi hálózatok kivételével);

g) Okmányirodák közötti összeköttetést biztosító adatátviteli hálózat, a helyi hálózatok kivételével;

h) Bírósági Hálózat és az Ügyészségi Hálózat a helyi hálózatok kivételével;

i) Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közremûködõ Szolgálat szolgáltató oldali végpontjai közötti adatátviteli hálózat, a helyi hálózatok kivételével.

7. § A miniszteri biztos feladata

a) a 6. §-ban felsorolt hálózatok mûködésének áttekintése, a 2011. évben elindított konszolidációs folyamatok kiterjesztése, különös tekintettel a szolgáltatások eredményességére, költségekre, szerzõdéses konstrukciókra és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Magyar Villamos Mûvek Zrt. és a közremûködõ piaci szereplõk szerzõdésekben ellátott feladataira;

b) az ellátott végpontokon meglévõ szolgáltatások felmérése, elégedettségmérések áttekintése, javaslattétel az egységes szolgáltatás készletre;

c) a szolgáltatások teljesülésének ellenõrzését lehetõvé tévõ eszközrendszer (SLA, hálózatfelügyelet) mûködésének fejlesztése a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat állami intézményi felhasználói számának növekedésével összhangban;

d) a 4. §-ban felsorolt társaságok és szervezetek, az önkormányzatok, valamint a felhordó hálózati szegmensben érintett más állami tulajdonú, felügyeletû szervezetek közvetlen, vagy közvetett vagyonkezelésében lévõ állami vagyonelemek (tornyok, alépítmények, aktív és passzív eszközök) feltérképezése alapján javaslat kidolgozása a hasznosításra;

e) az átalakuló közigazgatási szervezetrendszer igényeinek megfelelõ szolgáltatási és hálózati struktúra kialakítása;

f) a központi közigazgatás intézményrendszer szolgáltatási szerzõdéseinek felülvizsgálata, vagy újratárgyalása, a lehetõ legjobb szolgáltatási szintek elérése a költséghatékonyság, takarékosság szem elõtt tartásával;

g) a megvalósítás alternatíváinak elemzése, a szolgáltatással összefüggõ jogszabályok és közjogi szervezetszabályozó eszközök áttekintése, javaslattétel az új modell szerinti elõterjesztésekre;

h) a gerinchálózati szolgáltatások és egyes végpontok állami tulajdonú hálózatokon történõ megvalósításának irányítása.

i) az MVM – Nemzeti Távközlési Szolgáltató Zrt. (MVM–NTSZ Zrt.) létrehozásának támogatása;

j) az Európai Unió által finanszírozott vasúti pálya fejlesztések eredményeképpen elengedhetetlen vasúti biztonsági célú távközlési rendszer korszerûsítés helyzetének áttekintése, a megvalósítás alternatíváinak elemzése, valamint az egyéb állami távközlési fejlesztési programok áttekintése, a megvalósítás elemzése összhangban a Nemzeti Hálózatfejlesztési projekttel;

k) az állam tulajdonában lévõ egyes távközlési infrastruktúra rendszerek igénybevételét jelenleg korlátozó, a korábbiakban megkötött szerzõdések áttekintése, újratárgyalásának támogatása, a szükséges módosításra vonatkozó javaslatok kidolgozása.

8. § A miniszteri biztos tevékenységéért javadalmazásban nem részesül.

9. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

10. § Hatályát veszti a miniszteri biztos kinevezésérõl szóló 38/2011. (VII. 14.) NFM utasítás.

Németh Lászlóné s. k.,

nemzeti fejlesztési miniszter

A Gazdasági Versenyhivatal elnökének 1/2012. (I. 13.) GVH utasítása a Gazdasági Versenyhivatal iratkezelési szabályzatáról

A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló 1995. évi LXVI. törvény 9. § (1) és (3) bekezdésében, valamint a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeirõl szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendeletben elõírt követelmények teljesítése részletes szabályainak meghatározása érdekében a Gazdasági Versenyhivatal iratkezelési szabályzatát – a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (2) bekezdése alapján, valamint a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló 1995. évi LXVI. törvény 10. § (1) bekezdés b) pontjára figyelemmel a Magyar Országos Levéltárral és a közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egyetértésben – az alábbiak szerint állapítom meg.

I. fejezet

Alapvetõ rendelkezések

Az utasítás hatálya

1. § (1) Ez az utasítás határozza meg a Gazdasági Versenyhivatalhoz (a továbbiakban: Hivatal) érkezett és a Hivatal mûködése során keletkezett iratok nyilvántartásba vételének, rendszerezésének, megõrzésének, selejtezésének vagy levéltárba adásának (a továbbiakban együtt: kezelésének) rendjét, valamint a Hivatal munkatársainak iratkezeléssel kapcsolatos feladatait.

(2) Ezen utasítást a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Tpvt.) 79/A. § (1) bekezdésében meghatározott magatartásra vonatkozó beadvány vagy szóbeli folyamodvány tekintetében a Hivatalnak a Tpvt. 79/A. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott díjigényekkel kapcsolatos belsõ eljárási rendjérõl szóló külön utasításban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(3) Nem terjed ki ezen utasítás hatálya a minõsített adatot tartalmazó irat nyilvántartásba vételének, rendszerezésének, megõrzésének, selejtezésének vagy levéltárba adásának rendjére; erre a minõsített adat védelmét szolgáló biztonsági szabályzatról szóló külön utasítást kell alkalmazni.

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 66-69)