• Nem Talált Eredményt

A jog- és államtudományi karban

In document TÖRTÉNETE ÉS STATISZTIKÁJA. (Pldal 164-167)

MARTIN LAJOS

I. A jog- és államtudományi karban

> *

!

Dekán és elnök:

D R . L I N D N E R G U S Z T Á V , (1. az 5. lapon.)

Prodekán:

D R . P I S Z T Ó R Y M Ó R , (1. a 6. lapon.)

Nyilvános rendes tanárok:

C S I K Y V I K T O R , a jog- és államtudományok doktora, köz- és váltóügyvéd, az egyházjog és hűbérjog ny. r. tanára, az I. alap-vizsgálati bizottság és az államtud. államvizsg. bizottság tagja, az Erd. Róm. Kath. Status igazgató-tanácsának tagja, a jog- és ál-lamtudományi karnak 1 S74/5-ik tanévi volt dékánja és 187^-ban

* prodekánja, az egyetem i884/5-ik tanévi volt rectora s i8S5/e-t)an prorectora. Lak. Alsószén-utcza 2. sz.

H A L L E R K Á R O L Y , a jog- és államtudományok doktora, a I I I .

oszt. Vaskorona-rend lovagja, az olasz kir. Korona-rend tiszti ke-resztjének tulajdonosa, az ausztriai magánjog nyilv. rendes és a magyar magánjog jogosított tanára, a jog- és államtudományi kar-nak az i873/4-ik és i89°/1-ik tanévben volt dékánja és i874/5-ben és 18972-ben prodekánja, az egyetemnek iSS^-ik tanévi rectora és i88V2"ben prorectora, a jogtudományi államvizsgálati bizottság tagja, Kolozsvár szabad kir. város törvényhatósági bizottságának választott és a kolozsvári Katonai Tudományos Egyesület tisztelet-beli tagja. Lak. Kiiltorda-utcza 2. sz.

K O L O S Y Á R I S Á N D O R , a jog- és államtudományok doktora, a ma-gyar magánjog és bányajog ny. r. tanára, a prot. egyházjognak jogosított tanára, az I. alapvizsgálati bizottság tagja és a

jogtudo-mányi államvizsgálati bizottság másodelnöke, a kir. birtokrend.

mérnökvizsgáló bizottság tagja, az Erd. Ref. Status igazgató-taná-csának elnökhelyettese, a házassági és fegyelmi főtörvényszéknek és a conventíiek bírája, egyházm. képv. és főgondnok, a jog- és államtudományi karnak 187%-ik és 188f'/6-ik évi dékánja, 1877/8 -ban és i886/7-ben volt prodékánja, az egyetemnek i888/9-ben rec-tora és i889/9(,-ben prorectora, a Magyar Tudományos Akadémia lev. tagja. Lak. Majális- utcza 1. sz.

Ó V Á R I KELEMEN, a jog- és államtudományok doktora, az egye-temes európai és hazai jogtörténet ny. r. tanára, köz- é^ váltó-ügyvéd, az I. alapvizsgálati bizottság elnöke, az i88°/]-ik és i884/5-ik tanévben a jog- és államtudományi kar dékánja, az 1881 /2-ik és i88B/e-dik tanévben prodékánja, az egyetemnek i892/3-ik tanévben rectora és az 1892/4• tanévben prorectora, a Magyar Tudományos Akadémia lev. tagja. Lak. Külmonosbr-utcza 10. sz.

V Á L Y I G Á B O R , a jog- és államtudományok doktora, a statisz-tika ny. r. tanára, a II. alapvizsgálati bizottság tagja és az állam-tudományi államvizsgálati bizottság elnöke, a jog- és államtudo-mányi karnak az 187%-ik és i891/3-ik tanévben dékánja, i879/B0-ban és 189%-ban prodékánja. Lak. Majális-uícza 2, a. sz.

F A R K A S L A J O S , a jog- és államtudományok doktori, a római jog ny. r. tanára, az I. alapvizsgálati bizottság másodelnöke, a

jog-és államtudományi karnak 1877/8-ik és 188 7/a-ik tanévben dékánja, 187%-ben és i888/9-ben prodékánja, a Magyar Tudományos Aka-démia lev. tagja, az Erd. Róm. Kath. Status igazgató-tanácsának tiszt, előadója, az Erd. Róm. Kath. Irodalmi Társulat v. tagja, egyházi főgondnok stb. Lak. Kismester-utcza 1. sz.

D R . L I N D N E R G U S Z T Á V , a jog- és államtudományi kar dékánja (1. az 5. lapon.) Lak. Sétatér-utcza 14./a. sz.

W E R N E R R E Z S Ő , a jog- és államtudományok doktora, a bölcse-leti jogtan, a jogtud. körisme és tételes nemzetközi jog ny. r. tanára, köz- és váltóügyvéd, a II. alapvizsgálati bizottság tagja. Lak. Kül-torda-utcza 2. sz.

Kiss MÓR, a jog- és államtudományok doktora, a pandekta-jog ny. r. tanára, a nagyszebeni Katonai Tudományos Egyesület, tiszte- • letbeli tagja, az I. alapvizsgálati bizottság és a jogtudományi állam-vizsgálati bizottság tagja, a jog- és államtudományi karnak I892/s. tanévben dékánja és az 189%. tanévben prodékánja. Lak. Nagy-utcza 25. sz.

JANCSÓ GYÖRGY, jogdoktor, ügyvéd, volt kir. ítélő-táblai bíró, a magyar polgári peres és peren kivüli törvénykezési jog ny. rend.

tanára, az I. alapvizsgálati bizottság tagja és a jogtudortlányi állam-vizsgálati bizottság elnöke, a jog- és államtudományi karnak az 18gs!i. tanévben dékánja és az i894/S- tanévben prodekánja. Lak.

Szentegyház-titcza 14. sz.

D R . PISZTÓRY M Ó R , a jog- és államtudományi kar prodekánja, (1. a 6. lapon.) Lak. Széchenyi-tér 2. sz.

KUNCZ IGNÁCZ, a jog- és államtudományok doktora, a politika ny. r. tanára, a II. alapvizsgálati bizottság tagja és az államtudo-mányi állam vizsgálati bizottság másodelnöke. Lak. Belmagyar-utcza 27. szám.

K L U P A T H Y A N T A L , a jog- és államtudományok doktora, köz- és váltóügyvéd, a váltó és kereskedelmi jog ny. r. tanára, a jogtudo-mányi államvizsgálati bizottság tagja. Lak. Szentegyház-u. 35. sz.

L U K Á C S ADOLF, jogtudor, köz- és váltóügyvéd, volt kir. ítélő-táblai bíró, a büntetőjog és eljárás ny. r. tanára, a jogtudományi államvizsgálati bizottság tagja. Lak. Majális-utcza, Czakó-villa.

C&imz. nyilv. rendkívüli tanár:

SALZBAUER JÁNOS, a Ferencz-József-rend lovagja, a kanonjog dok-tora, kegyes tanitórendi áldozó pap és tanítórendi kormánytanácsos, az egyházjog cz. rk. tanára, róm. kath. főgymn. rendes tanár, az államtudományi államvizsgálati bizottság tagja, a Szt.-József-fiúnö-velő-intézet igazgatója, az erdélyi püspöki szentszék ülnöke, az Erd.

R^5m. Kath. Státusgyülés tagja. Lak. Beltorda-utcza "10. sz.

B É K É S Y KÁROLY, az államtudományok doktora, az alkotmány-politika magán-tanára, az államtudományi államvizsgálati bizottság tagja. Lak. Majálisait esz 12. sz.

Magántanár:

SZABÓ GYUL.A, jogdoktor, a magyar közjog magántanára, Ko-lozsvár sz. kir. város tanácsosa. Lak. Kiiltorda-utcza 4.. sz.

Előadó:

S C H L A U F GYŐZŐ, m. kir. pénzügyi titkár, az államszámviteltan helyettes előadója, az államtudományi államvizsgálati bizottság tagja.

Lak. Kiiltorda-utcza 7. sz.

Kari pedellus: Czenker Arnold. Lak. Belsőszén-utcza 5 . sz.

Szolga : Enyedi Mihály.

In document TÖRTÉNETE ÉS STATISZTIKÁJA. (Pldal 164-167)