• Nem Talált Eredményt

az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bûnügyi statisztika mûködtetése érdekében szükséges koordinációról és a Bûnügyi Statisztikai Munkacsoport létrehozásáról

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 29-32)

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdésének c) és e) pontjára, továbbá és a központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 64. § (1) bekezdésében meghatározottakra tekintettel, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár feladat- és hatáskörérõl szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 37. § b), c) és j) pontjában, a 73. § b) és c) pontjában, továbbá az ügyészségrõl szóló 2011. évi CLXIII. törvény 8. § (3) bekezdésében meghatározott feladatköreinkben eljárva a következõ utasítást (a továbbiakban: utasítás) adjuk ki.

1. Az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bûnügyi statisztikáról szóló 12/2011. (III. 30.) BM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) által meghatározott egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bûnügyi statisztika (a továbbiakban: ENyÜBS) mûködtetéséhez szükséges szakmai koordináció érdekében Bûnügyi Statisztikai Munkacsoport (a továbbiakban: BSM) jön létre.

2. A BSM figyelemmel kíséri és értékeli a bûnügyi statisztikai adatoknak az ENyÜBS rendszerében megvalósuló rögzítését, kezelését, lezárását, feldolgozását, szolgáltatását, valamint továbbítását.

3. A BSM – az Országos Statisztikai Adatgyûjtési Program adatgyûjtéseirõl és adatátvételeirõl szóló kormányrendeletben meghatározottakra figyelemmel – aktualizálja az ENyÜBS rendszerében gyûjtendõ adatok körét, valamint a statisztikai adatlapokat.

4. A BSM kidolgozza a statisztikai adatlapok kitöltésének a részletszabályait és gondoskodik az ENyÜBS kódszótárak naprakészségérõl.

5. A BSM javaslatot tesz az adatgyûjtés aktualizált adattartalmának, a gyûjtendõ adatok körének, a statisztikai adatlapok kitöltése részletszabályainak, a naprakész ENyÜBS kódszótáraknak és az aktualizált statisztikai adatlapoknak az adatszolgáltatók honlapján való közzétételére.

6. A BSM a bûnügyi statisztikai adatok helytállóságának megállapítása érdekében az adatszolgáltatók által kezdeményezett célvizsgálatokat és ellenõrzéseket hajt végre. A célvizsgálatok és az ellenõrzések eredményérõl haladéktalanul tájékoztatja az adatszolgáltatókat.

7. A BSM tagjai a rendészetért felelõs miniszter és a legfõbb ügyész által kinevezett három-három fõ, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) elnöke és az országos rendõrfõkapitány által kinevezett két-két fõ. A BSM tagjává a kinevezõ az általa irányított szervezet érdekében az ENyÜBS mûködtetésével összefüggõ szakmai tevékenységet – munkavégzésre irányuló jogviszony alapján – ellátó szakembereket nevez ki, akik egyike az adott szervezetben irányító intézkedés kiadására jogosult személy.

8. A BSM tagjainak írásban történt kinevezése határozatlan idõre szól és azt a kinevezõ bármikor, indokolás nélkül, azonnali hatállyal visszavonhatja.

9. A BSM-ben fennálló tagság megszûnik a BSM tagja a) kinevezésének visszavonásával,

b) kinevezõvel fennálló jogviszonyának megszûnésével.

10. A BSM-ben fennálló tagság bármely okból történõ megszûnése esetén a kinevezõ haladéktalanul, de legkésõbb a tagság megszûnésétõl számított harminc munkanapon belül új tagot nevez ki.

11. A 3–4. pontban meghatározott feladatok körében a 7. pontban megjelölt irányító intézkedés kiadására jogosult BSM tagok egységes tartalmú, kötelezõ érvényû irányító intézkedések kiadásában állapodhatnak meg. Az irányító intézkedés kiadására jogosult BSM tagok a megállapodásban rögzített tartalmú intézkedések adott szervezeten belüli kiadásáról, terjesztésérõl, honlapon történõ közzétételérõl a szervezetük belsõ rendjének megfelelõen gondoskodnak.

12. A BSM a tagjai közül vezetõt választ, akinek személyérõl tájékoztatja a kinevezõket.

13. A BSM szükség szerint, de havonta legalább egy alkalommal ülést tart, üléseire meghívhat olyan személyt is, aki nem tagja a BSM-nek. Egyebekben a BSM a mûködési szabályait maga állapítja meg.

14. A jelen utasításban használt a) bûnügyi statisztikai adat,

b) bûnügyi statisztikai adat rögzítése, c) bûnügyi statisztikai adat kezelése, d) bûnügyi statisztikai adat lezárása, e) bûnügyi statisztikai adat feldolgozása, f) bûnügyi statisztikai adat szolgáltatása, g) bûnügyi statisztikai adat továbbítása, h) statisztikai adatlap,

i) kódszótár, j) adatszolgáltató

kifejezések alatt a Rendeletben meghatározott fogalmakat kell érteni.

15. Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

Dr. Pintér Sándor s. k.,

belügyminiszter

Dr. Matolcsy György s. k.,

nemzetgazdasági miniszter

Dr. Polt Péter s. k.,

legfõbb ügyész

Az emberi erõforrások minisztere 14/2012. (X. 18.) EMMI utasítása miniszteri biztos kinevezésérõl

A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 38. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben eljárva az alábbi utasítást adom ki:

1. § A Ksztv. 38. § (2) bekezdés b) pontja alapján az új nemzeti közgyûjteményi épületegyüttes koncepciójával kapcsolatos feladatok ellátására 2012. szeptember 15-tõl 2013. március 14-ig dr. Baán Lászlót miniszteri biztossá nevezem ki.

2. § A miniszteri biztos feladatköre: a budapesti Ötvenhatosok terén kialakítandó új, nemzeti közgyûjteményi épületegyüttes koncepciójának kidolgozása, megvalósításának és építészeti tervpályázati elõkészítése, kiemelt figyelemmel a Szépmûvészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyûjteményeinek újraegyesítésére.

3. § A miniszteri biztos tevékenységét az emberi erõforrások minisztere a kultúráért felelõs államtitkár útján irányítja.

4. § A miniszteri biztos tevékenységét a Miniszteri Kabineten mûködõ titkárság segíti.

5. § A miniszteri biztost a tevékenység ellátásáért a Ksztv. 38. § (7) bekezdése és (10) bekezdés a) pontja alapján havonta 500 000 Ft összegû díjazás illeti meg.

6. § Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba, rendelkezéseit 2012. szeptember 15. napjától alkalmazni kell.

Balog Zoltán s. k.,

emberi erõforrások minisztere

A honvédelmi miniszter 73/2012. (X. 18.) HM utasítása miniszteri biztos kinevezésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl, valamint a különleges jogrendben bevezethetõ intézkedésekrõl szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés g) pontja alapján, a központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (1) bekezdésében foglalt jogkörömben eljárva, a következõ utasítást adom ki:

1. § (1) A központi államigazgatási szervekrõl, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Ksztv.) 38. § (2) bekezdés b) pontja alapján Hudák Katalint a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH) átvilágításáért felelõs miniszteri biztossá nevezem ki.

(2) A miniszteri biztos tevékenységét 2012. október 1-jétõl 2013. március 31-ig terjedõ idõtartamra látja el.

(3) A miniszteri biztos tevékenységét a honvédelmi miniszter a HM közigazgatási államtitkár (a továbbiakban: HM KÁT) útján irányítja.

2. § (1) A miniszteri biztos irányítja és koordinálja a HM FHH a) szervezeti felépítésének,

b) költségvetési gazdálkodásának, c) személyzeti mûködésének, d) feladatellátása hatékonyságának vizsgálatát.

(2) Az (1) bekezdés szerinti vizsgálat eredményére figyelemmel a miniszteri biztos irányítja és koordinálja a vizsgálat tárgyává tett területek racionalizálására vonatkozó javaslatok kidolgozását.

3. § (1) A miniszteri biztos a feladatainak végrehajtása érdekében valamennyi érintett honvédelmi szervezettel folyamatos és közvetlen kapcsolattartásra, egyeztetésre, továbbá adat, információ, illetve irat bekérésére jogosult.

(2) A miniszteri biztos megkeresését a honvédelmi szervezetek feladat- és hatáskörükben eljárva, határidõre teljesítik.

4. § (1) A miniszteri biztos feladatainak végrehajtásáról a HM KÁT útján havonta jelentést terjeszt fel a honvédelmi miniszternek.

(2) A miniszteri biztos az összefoglaló jelentését 2013. március 31-ig terjeszti fel a HM KÁT útján a honvédelmi miniszter részére.

5. § (1) A miniszteri biztos díjazására és juttatására a Ksztv. 38. § (7) bekezdését kell alkalmazni.

(2) A miniszteri biztos munkáját – a Ksztv. 38. § (10) bekezdés b) pontjára figyelemmel a miniszteri kabinetben mûködõ titkárság helyett – erre kijelölt szakértõk segítik.

6. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követõ napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a miniszteri biztos kinevezésérõl szóló 47/2012. (VII. 16.) HM utasítás.

Dr. Hende Csaba s. k.,

honvédelmi miniszter

A honvédelmi miniszter 74/2012. (X. 18.) HM utasítása

In document HIVATALOS ÉRTESÍTÕ (Pldal 29-32)

Outline

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK