• Nem Talált Eredményt

Önkormányzati Jogszabályok Gyûjteményét

In document Alkotmánybírósági határozatok (Pldal 73-77)

tartalmazza.

Az Önkormányzati Jogszabályok Gyûjteménye – a felsõoktatási képzéshez igazodva – tartalmazza a helyi önkormányzatok szervezetével és mûködésével kapcsolatos nélkülözhetetlen jogszabályokat.

A kötet az idõközi módosításokkal egységes szerkezetben tartalmazza – többek között – a Magyar Köztár-saság Alkotmányát, a Helyi Önkormányzatok Európai Chartáját, a helyi önkormányzatokról szóló törvényt és végrehajtási jogszabályait, a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásáról és a vá-lasztási eljárásról szóló törvényeket, a helyi önkormányzati képviselõk jogállásának egyes kérdéseirõl, illet-ve a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseirõl és az önkormányzati képviselõk tiszteletdíjáról szóló törvényeket, a jogalkotásról és jogszabályszerkesztésrõl szóló jogszabályokat, a helyi önkormányza-tok társulásairól és együttmûködésérõl, illetve a települési önkormányzaönkormányza-tok többcélú társulásairól szóló vényeket, a területfejlesztésrõl és területrendezésrõl szóló törvényt, a területszervezési eljárásról szóló tör-vényt, az önkormányzatok vagyonával kapcsolatos jelentõsebb jogszabályokat, a nemzeti és etnikai ki-sebbségek jogairól szóló törvényt, a belügyminiszter és a közigazgatási hivatalok feladat- és hatáskörére vonatkozó hatályos jogszabályokat.

A kiadványt nem csak az egyetemi, fõiskolai hallgatók, hanem a polgármesterek, az önkormányzati testüle-tek tagjai, valamint a köztisztviselõk is használhatják mindennapi munkájukhoz. A tematikusan rendszere-zett jogszabálygyûjtemény megfelelõ segédeszközt jelenthet a kutatók és az önkormányzati rendszer szer-vezete és mûködése iránt érdeklõdõ személyek számára is.

Példányonként megvásárolható a Közlönykiadó Jogi Könyvesboltjában (1085 Budapest, Somogyi B. u. 6.

Tel./fax: 318-8411), valamint a Budapest VII., Rákóczi út 30. (bejárat a Dohány u. és Nyár u. sarkán) szám alatti Közlöny Centrumban (tel.: 321-5971, fax: 321-5275, e-mail: kozlonycentrum@mhk.hu), illetve meg-rendelhetõ a kiadó ügyfélszolgálatán (fax: 318-6668, 338-4746, e-mail: kozlonybolt@mhk.hu) vagy a www.mhk.hu/kozlonybolt internetcímen.

MEGRENDELÉS

Megrendeljük a LEX-ICON § 1.0Önkormányzati Jogszabályok Gyûjteményekiadványt (ára:1995 Ftáfával) ... példányban, és kérjük juttassák el az alábbi címre:

A megrendelõ (cég) neve: ...

Címe (város, irányítószám): ...

Utca, házszám: ...

Ügyintézõ neve, telefonszáma: ...

A megrendelõ (cég) bankszámlaszáma: ...

A megrendelt példányok ellenértékét a postaköltséggel együtt, a szállítást követõ számla kézhezvétele után, 8 napon belül a Magyar Hivatalos Közlönykiadónak a számlán feltüntetett pénzforgalmi jelzõszámára átutaljuk.

Keltezés: ………

………

cégszerû aláírás

A MAGYAR HIVATALOS KÖZLÖNYKIADÓ

megjelentette a

LEX-ICON § 2.0

kiadványát, amely a

Közigazgatási Eljárások Jogszabályainak Gyûjteményét

tartalmazza.

A Közigazgatási Eljárások Jogszabályainak Gyûjteménye – a felsõoktatási képzéshez segítséget nyújtva – tartalmazza a 2005. november 1-jén hatályba lépõ, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényt, valamint a törvény alkalmazásához szükséges további jogszabályokat. A kötet öt részbõl áll.

Az elsõ részében a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló jogszabályokkal ismer-kedhetünk meg: a közigazgatási hatósági eljárást újraszabályozó 2004. évi CXL. törvénnyel, a törvény hatálybalépésé-vel összefüggõ, különféle törvények módosításait tartalmazó 2005. évi LXXXIII. törvénnyel, azzal a 7 kormányrende-lettel, amely a belügyi, egészségügyi, foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi, a földmûvelésügyi, a gazdasági és közleke-dési, a környezetvédelmi és vízügyi, az oktatási szakterületeken az eljárási törvény hatályba lépésével összefüggésben egyes kormányrendeletben szabályozott eljárási szabályok módosítását tartalmazza. E rész tartalmazza a hatósági közvetítésre és költségmentességre vonatkozó jogszabályokat is. A második rész az elektronikus közigazgatásra vo-natkozó jogszabályokat tartalmazza: az elektronikus aláírásról szóló törvényt, az elektronikus információ szabadságról szóló törvényt, az elektronikus kereskedelemre és információs társadalommal összefüggõ szolgáltatásokról szóló tör-vényt, továbbá ezek végrehajtására kiadott kormányrendeleteket és IHM miniszteri rendeleteket. E területen jelentõs elõrelépést jelent az elektronikus közigazgatási ügyintézésre vonatkozó szabályok, illetve az elektronikus igazgatási és szolgáltatási tevékenység folytatásának követelményeire és feltételére vonatkozó szabályok megalkotása. A harmadik rész az adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat (lakcímbejelentés és nyilvántartás, személyes adatok védelme és közérdekû adatok nyilvánossága stb.); a negyedik rész a közigazgatási határozatok felülvizsgálatá-val kapcsolatban a bírósági eljárásra (Pp.; igazságügyi szakértõi nemperes eljárás, az egyes közigazgatási nemperes eljárások; illetéktörvény) és ügyészségi tevékenységre vonatkozó jogszabályokat, továbbá a Legfelsõbb Bíróság elvi jellegû iránymutatásait tartalmazza. A Függelékben az olvasó tájékoztatást kaphat a közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatásról, valamint az elektronikus információ szabadságról szóló törvény indokolásáról, és a közel 50 évig ha-tályban volt Áe. hatályon kívül helyezett szövegérõl.

A kiadványt nemcsak az egyetemi, fõiskolai hallgatók, hanem az állami és önkormányzati közigazgatás köztisztviselõi, a közigazgatási szolgáltatást nyújtó szervezetek munkatársai is használhatják mindennapi munkájukhoz. A tematiku-san rendszerezett jogszabálygyûjtemény megfelelõ segédeszközt jelenthet a kutatók, az elektronikus informatikai szol-gáltatást végzõk és a szolszol-gáltatást igénybe vevõ személyek számára is.

Példányonként megvásárolható a Közlönykiadó Jogi Könyvesboltjában (1085 Budapest, Somogyi B. u. 6. Tel./fax:

318-8411), valamint a Budapest VII., Rákóczi út 30. (bejárat a Dohány u. és Nyár u. sarkán) szám alatti Közlöny Centrum-ban (tel.: 321-5971, fax: 321-5275, e-mail: kozlonycentrum@mhk.hu), illetve megrendelhetõ a kiadó ügyfélszolgálatán (fax: 318-6668, 338-4746, e-mail: kozlonybolt@mhk.hu) vagy a www.mhk.hu/kozlonybolt internetcímen.

MEGRENDELÉS

Megrendeljük aLEX-ICON § 2.0Közigazgatási Eljárások Jogszabályainak Gyûjteménye

kiadványt (ára:4950 Ftáfával) ... példányban, és kérjük juttassák el az alábbi címre:

A megrendelõ (cég) neve: ...

Címe (város, irányítószám): ...

Utca, házszám: ...

Ügyintézõ neve, telefonszáma: ...

A megrendelõ (cég) bankszámlaszáma: ...

A megrendelt példányok ellenértékét a postaköltséggel együtt, a szállítást követõ számla kézhezvétele után, 8 napon belül a Magyar Hivatalos Közlönykiadónak a számlán feltüntetett pénzforgalmi jelzõszámára átutaljuk.

Keltezés: ………

………

cégszerû aláírás

A MAGYAR HIVATALOS KÖZLÖNYKIADÓ

megjelentette a

LEX-ICON § 3.0

kiadványát, amely a

Választójogi Jogszabályok Gyûjteményét

tartalmazza.

A Választójogi Jogszabályok Gyûjteménye– a LEX-ICON § 1.0 (Önkormányzati Jogszabályok Gyûjteménye) és aLEX-ICON § 2.0(Közigazgatási Eljárások Jogszabályainak Gyûjteménye) korábbi kiadványok nyomdokain halad-va és a felsõoktatási képzéshez segítséget nyújthalad-va – a módosításokkal egységes szerkezetben tartalmazza az ország-gyûlési képviselõk és az Európai Parlament tagjainak megválasztásához szükséges hatályos jogszabályokat. A kötet öt részbõlésfüggelékbõláll.

Az elsõ részben az országgyûlési képviselõk választásával összefüggésben az Alkotmány, a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról szóló törvény, az országgyûlési képviselõk választásáról, illetve a jogállásukról szóló törvények, az országgyûlési képviselõi választásokkal kapcsolatos eljárási szabályok és egyéb jogszabályok, határozatok rendel-kezéseit közöljük. Amásodik részaz Európai Parlament tagjainak megválasztásáról szóló törvény fõbb rendelkezéseit tartalmazza. Aharmadik részaz Országos Választási Bizottságnak az országgyûlési képviselõi választásokkal össze-függésben a Magyar Közlönyben 1998–2006. között közzétett állásfoglalásait, míg anegyedik részaz Alkotmánybíróság által 1990–2005. között hozott és a témával összefüggõ, a Magyar Közlönyben közzétett elvi jelentõségû határozatait adja közre. Azötödik résza Legfelsõbb Bíróságnak 1998–2005. között hozott választójogi eseti döntéseit mutatja be. A Füg-geléka 2006. évi országgyûlési választások szempontjából jelentõs adatokat (egyéni és területi választókerületi adatok, országgyûlési egyéni választókerületek adatai, területi választási bizottságok és irodák adatai).

A kiadványt nemcsak az egyetemi, fõiskolai hallgatók a tanulmányaikhoz, hanem a választási bizottságok tagjai (szava-zatszámláló bizottság, helyi választási bizottság, országgyûlési egyéni választókerületi választási bizottság, területi választási bizottság, Országos Választási Bizottság) és a választási irodák munkatársai is haszonnal forgathatják választással kapcsolatos munkájukhoz. A tematikusan rendszerezett jogszabálygyûjtemény megfelelõ segédeszközt jelenthet a kutatók, a választójog iránt érdeklõdõk számára is.

Példányonként megvásárolható a Közlönykiadó Jogi Könyvesboltjában (1085 Budapest, Somogyi B. u. 6. Tel./fax:

318-8411), valamint a Budapest VII., Rákóczi út 30. (bejárat a Dohány u. és Nyár u. sarkán) szám alatti Közlöny Centrumban (tel.: 321-5971, fax: 321-5275, e-mail: kozlonycentrum@mhk.hu), illetve megrendelhetõ a kiadó ügyfél-szolgálatán (fax: 318-6668, 338-4746, e-mail: kozlonybolt@mhk.hu) vagy a www.mhk.hu/kozlonybolt internetcímen.

MEGRENDELÉS

Megrendeljük aLEX-ICON § 3.0Választójogi Jogszabályok Gyûjteményekiadványt (ára:4950 Ftáfával) ... példányban, és kérjük juttassák el az alábbi címre:

A megrendelõ (cég) neve: ...

Címe (város, irányítószám): ...

Utca, házszám: ...

Ügyintézõ neve, telefonszáma: ...

A megrendelõ (cég) bankszámlaszáma: ...

A megrendelt példányok ellenértékét a postaköltséggel együtt, a szállítást követõ számla kézhezvétele után, 8 napon belül a Magyar Hivatalos Közlönykiadónak a számlán feltüntetett pénzforgalmi jelzõszámára átutaljuk.

Keltezés: ………

………

cégszerû aláírás

A MAGYAR HIVATALOS KÖZLÖNYKIADÓ

megjelentette a

LEX-ICON § 4.0

kiadványát, amely a

Választójogi Jogszabályok Gyûjteménye II. részét

tartalmazza.

AVálasztójogi Jogszabályok Gyûjteménye II.– aLEX-ICON 1.0(Önkormányzati Jogszabályok Gyûjteménye), a LEX-ICON 2.0(Közigazgatási Eljárások Jogszabályainak Gyûjteménye), valamint a LEX-ICON 3.0 (Választójogi Jog-szabályok Gyûjteménye I. – az országgyûlési képviselõk és az Európa Parlament tagjainak választásához) a korábbi ki-adványok nyomdokain haladva és a felsõoktatási képzéshez segítséget nyújtva – a módosításokkal egységes szerke-zetben tartalmazza a helyi önkormányzati képviselõk, a polgármesterek és a kisebbségi önkormányzati képviselõk megválasztásához szükséges hatályos jogszabályokat.A kötet öt részbõl áll.

Azelsõ részbena helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzatok jogállá-sával kapcsolatban az Alkotmányt, a helyi önkormányzatokról szóló törvényt, a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényt, a helyi önkormányzati képviselõk jogállásának egyes kérdéseirõl szóló törvényt, a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseirõl szóló törvényt, a polgármesteri tisztség átadását szabályozó miniszteri rendeletet közöl-jük. Amásodik résza helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzatok vá-lasztására vonatkozó törvényeket és egyéb jogszabályokat, rendelkezéseket tartalmazza. Aharmadik részaz Orszá-gos Választási Bizottságnak a helyi önkormányzati képviselõi és polgármester-választásokkal összefüggésben a Ma-gyar Közlönyben 1997–2006 között közzétett állásfoglalásait, míg a negyedik rész az Alkotmánybíróság által 1990–2005 között hozott és a témával összefüggõ, a Magyar Közlönyben közzétett elvi jelentõségû határozatait adja közre. Azötödik résza Legfelsõbb Bíróságnak 1998–2005 között hozott, a helyi önkormányzati képviselõket, polgár-mestereket és kisebbségi önkormányzati képviselõket érintõ választójogi eseti döntéseit mutatja be.

A kiadványt nemcsak az egyetemi, fõiskolai hallgatók a tanulmányaikhoz, hanem a választási bizottságok tagjai (szava-zatszámláló bizottság, helyi választási bizottság, területi választási bizottság, Országos Választási Bizottság) és a vá-lasztási irodák munkatársai is haszonnal forgathatják a választással kapcsolatos munkájukhoz. A tematikusan rendsze-rezett jogszabálygyûjtemény megfelelõ segédeszközt jelenthet a helyi és a kisebbségi önkormányzatok tagjai, a polgár-mesterek munkájához és a bírósági jogalkalmazáshoz, továbbá a kutatók, a választójog iránt érdeklõdõk számára is.

Példányonként megvásárolható a Közlönykiadó Jogi Könyvesboltjában (1085 Budapest, Somogyi B. u. 6. Tel./fax:

318-8411), valamint a Budapest VII., Rákóczi út 30. (bejárat a Dohány u. és Nyár u. sarkán) szám alatti Közlöny Centrumban (tel.: 321-5971, fax: 321-5275, e-mail: kozlonycentrum@mhk.hu), illetve megrendelhetõ a kiadó ügyfél-szolgálatán (fax: 318-6668, 338-4746, e-mail: kozlonybolt@mhk.hu) vagy a www.mhk.hu/kozlonybolt internetcímen.

MEGRENDELÉS

Megrendeljük aLEX-ICON § 4.0Választójogi Jogszabályok Gyûjteménye II.kiadványt (Ára:3570 Ft áfával) ... példányban, és kérjük, juttassák el az alábbi címre:

A megrendelõ (cég) neve: ...

Címe (város, irányítószám): ...

Utca, házszám: ...

Ügyintézõ neve, telefonszáma: ...

A megrendelõ (cég) bankszámlaszáma: ...

A megrendelt példányok ellenértékét a postaköltséggel együtt, a szállítást követõ számla kézhezvétele után, 8 napon belül a Magyar Hivatalos Közlönykiadónak a számlán feltüntetett pénzforgalmi jelzõszámára átutaljuk.

Keltezés: ………

………

cégszerû aláírás

In document Alkotmánybírósági határozatok (Pldal 73-77)