• Nem Talált Eredményt

Az önkéntes védelmi tartalékos állomány gyakorló feliratának ábrázolása eredeti méretben és méretezése:

HM HONVÉD VEZÉRKAR FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

3. Az önkéntes védelmi tartalékos állomány gyakorló feliratának ábrázolása eredeti méretben és méretezése:

FÕNÖKI RENDELKEZÉSEK

A Magyar Honvédség

Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ parancsnokának (MH egészségügyi fõnök)

389/2011. (HK 7.) MH HEK i n t é z k e d é s e

az Eü/49 cikkszámú „Egészségügyi Atomvédelem.

Segédlet az egészségügyi szolgálat tisztjei számára”, valamint az Eü/17 cikkszámú

„Ideggyógyászati tanulmányok, különös tekintettel a katonaorvosi szolgálatra” címû szolgálati könyvek

hatályon kívül helyezésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110. § (2) bekezdése, valamint a szolgálati könyvek és a fõnökségi kiadványok kiadásának rendjérõl szóló 93/2006. (HK 18.) HM utasítás 4. § (1) be-kezdése alapján az Eü/49 cikkszámú „Egészségügyi Atomvédelem. Segédlet az egészségügyi szolgálat tisztjei számára” címû szolgálati könyv, valamint az Eü/17 cikk-számú „Ideggyógyászati tanulmányok, különös tekintettel a katonaorvosi szolgálatra” címû szolgálati könyv hatá-lyon kívül helyezésérõl az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya a Magyar Honvédség egész-ségügyi atomvédelemmel, valamint ideggyógyászati ta-nulmányokkal foglalkozó szervezeteire terjed ki.

2. Hatályon kívül helyezem az Eü/49 cikkszámú

„Egészségügyi Atomvédelem. Segédlet az egészségügyi szolgálat tisztjei számára” címû szolgálati könyvet, vala-mint az Eü/17 cikkszámú „Ideggyógyászati tanulmányok, különös tekintettel a katonaorvosi szolgálatra” címû szol-gálati könyvet.

3. Az intézkedés a közzététel napján lép hatályba.

Dr. Németh Andrásorvos dandártábornok s. k.,

MH egészségügyi fõnök

A HVK egészségügyi csoportfõnökének 10/2011. (HK 7.) HVK EÜCSF

i n t é z k e d é s e

a NATO Egészségügyi Fõnökök Tanácsa konferenciájának, valamint a „DINAMIKUS EGYÜTTMÛKÖDÉS 2011” gyakorlat és annak

részét képezõ „VIGOROUS WARRIOR 2011”

többnemzeti egészségügyi bemutató elõkészítésérõl és végrehajtásáról*

* Az intézkedést az érintettek külön kapják meg.

A Honvéd Vezérkar egészségügyi csoportfõnökének 11/2011. (HK 7.) HVK EÜCSF

i n t é z k e d é s e az egészségügyi alkalmassági

és szûrõvizsgálatokról szóló

6/2010. (HK 1/2011.) HVK EÜCSF intézkedés módosításáról szóló

5/2011. (HK 5.) HVK EÜCSF intézkedésben foglaltak végrehajtásának részleges felfüggesztésérõl A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV törvény 110. § (2) bekezdésében, kapott fel-hatalmazás alapján, a 87/2010. (X. 6.) HM utasítással ha-tályba léptetett HM Szervezeti és Mûködési Szabályzat 7.3.0.7. 1/b. pontjában meghatározott feladatkörömben el-járva, az egészségügyi alkalmassági és szûrõvizsgálatok-ról szóló 6/2010. HVK EÜCSF intézkedés módosításászûrõvizsgálatok-ról szóló 5/2011. HVK EÜCSF intézkedésben (a továbbiak-ban: Intézkedés) foglaltak végrehajtásának részleges felfüggesztésérõl a következõk szerint

intézkedem:

1. Az mellkas röntgen szûrõvizsgálatok egészségügyi ágazati jogszabályokban elõírt végrehajtását – a feladat-hoz rendelt forrás hiánya miatt – az Intézkedés 1) bekezdés c) és d) pontjaiban rögzített, mindazon esetekben felfüg-gesztem, melyek a munkáltatóra nézve költségviselés kötelezettségét határozzák meg.

2. A felfüggesztés a költségvetésbõl e célra elkülönített elõirányzat biztosításával hatályát veszti.

Dr. Németh Andrásorvos dandártábornok s. k.,

HVK egészségügyi csapatfõnök

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

142/2011. (HK 7.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e

a STANAG 4175 4. kiadás végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110. § (2) bekezdésében kapott fel-hatalmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STANAG 4175 (4. kiadás) végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság érintett szervezetei, az MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázis, az MH 54.

Veszprém Radarezred, és az MH Légi Vezetési és Irányí-tási Központ személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel eredetiben, angol nyelven be-vezetem a Honvédelmi Minisztérium védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkárának 98/2006. (HK 19.) HM VTI SZÁT NATO egységesítési egyezmények elfo-gadásáról szóló közleményében fenntartás nélkül elfoga-dott STANAG 4175 (EDITION 4) – TECHNICAL CHARACTERISTICS OF THE MULTIFUNCTIO-NAL INFORMATION DISTRIBUTION SYSTEM (MIDS) – VOLUME I, VOLUME II címen kiadott NATO egységesítési egyezményt.

3. Az egyezmény meghatározza a többfunkciós infor-mációtovábbító rendszerre vonatkozó NATO követelmé-nyeket. A szabványosítási megállapodás elõírja a MIDS berendezés kommunikációs, navigációs, és azonosítási ké-pességeivel szemben támasztott követelményeket, techni-kai paramétereket. A dokumentum meghatározza azokat a minimális, rendszer szintû elektromos, fizikai-technikai jellemzõket, melyek elengedhetetlenül szükségesek a berendezés egységes mûködtetési környezetben történõ üzemeltetéséhez.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

149/2011. (HK 7.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e

a STANAG 3827 5. kiadás végrehajtásáról A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV. törvény 110. § (2) bekezdésében kapott fel-hatalmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STANAG 3827 5. kiadás okmány végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság és az alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek személyi állományára.

2. Jelen intézkedésemmel eredetiben angol nyelven be-vezetem a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 3/2010. (IV. 9.) HM HVKFH közle-ményében fenntartás nélkül elfogadott és a Honvéd Vezér-kar fõnök helyettesének 92/2010. (HK 18.) HVKFH intéz-kedésében hatályba léptetettSTANAG 3827 AMD (EDI-TION5) –MINIMUM REQUIREMENTS FOR PHY-SIOLOGICAL TRAINING OF AIRCREW IN HIGH

„G” ENVIRONMENTcímen kiadott NATO egységesí-tési egyezményt.

3. Az egyezmény meghatározza a légijármû személyze-tére vonatkozó minimum kiképzési követelményeket a nagy intenzitású gravitációs terhelések esetére.

4. Ez az intézkedés a közzététel napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság parancsnokának

150/2011. (HK 7.) MH ÖHP i n t é z k e d é s e NATO egységesítési egyezmény

nemzeti bevezetésérõl

A honvédelemrõl és a Magyar Honvédségrõl szóló 2004. évi CV törvény 110.§ (2) bekezdésében kapott fel-hatalmazás alapján, figyelemmel az egységesítési, szabvá-nyosítási tevékenységrõl és a NATO egységesítési doku-mentumok feldolgozásáról és végrehajtásáról szóló 102/2008. (HK 19.) HM utasításban foglaltakra, a STANAG 7147 (1. kiadás) okmány végrehajtására az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) és az alárendeltségébe tartozó MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõ Bázis, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, valamint az MH Pápa Bázisrepülõtér személyi állomá-nyára.

2. Jelen intézkedésemmel bevezetem a Honvédelmi Mi-nisztérium Honvéd Vezérkar fõnök helyettesének 25/2007. (HK 11.) HM HVKFH közleményében fenntar-tás nélkül elfogadott és a Honvédelmi Minisztérium Hon-véd Vezérkar fõnök helyettesének 28/2009. (HK 12.) HM HVKFH intézkedésében hatályba léptetett STANAG 7 1 4 7 A M D ( E D I T I O N 1 ) – A E R O M E D I C A L ASPECTS OF NIGHT VISION DEVICE (NVD) TRAINING címen kiadott NATO egységesítési egyez-ményt.

3. Az egységesítési egyezmény célja, hogy a légijármû vezetõk és a fedélzeten dolgozó szakszemélyzetek bizton-ságosan és hatékonyan tudják alkalmazni az éjjellátó be-rendezést a feladat végrehajtása közben.

4. Az érintett alakulatok parancsnokai intézkedjenek, hogy a végrehajtó állomány elméleti és gyakorlati foglal-kozások keretében dolgozza fel és ismerje meg a doku-mentum tartalmát.

5. Ez az intézkedés közzététele napján lép hatályba és visszavonásig hatályos.

Kovács Józsefvezérõrnagy s. k.,

MH összhaderõnemi parancsnok

A Magyar Honvédség

Mûveleti és Doktrinális Központ parancsnokának 184/2011. (HK 7.) MH MDK

i n t é z k e d é s e

az MH Mûveleti és Doktrinális Központ csapatkarjelzésének rendszeresítésérõl

A Magyar Honvédség belsõ rendelkezései kiadásának és a szakirányítás rendjérõl szóló 119/2007. (HK 20.) HM utasítás 4. §-ban kapott felhatalmazás alapján – figyelem-mel a csapatkarjelzések, csapatjelvények, csapatérmék tar-talmi és formai követelményeirõl, valamint az elbírálás és engedélyezés rendjérõl szóló 120/2005. (HK 2/2006.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás), valamint a Magyar Honvédség Öltözködési Szabályzatának kiadásáról szóló 9/2005. (III. 30.) HM rendelet rendelkezéseire – az MH Mûveleti és Doktrinális Központ (a továbbiakban: MH MDK) csapatkarjelzésének rendszeresítésérõl az alábbi

intézkedést adom ki:

1. Az intézkedés hatálya

a) az MH MDK teljes személyi állományára, valamint b) a korábban az MH MDK valamely beosztásába kine-vezett, de jelenleg a Magyar Honvédség hadrendjébe tar-tozó katonai szervezeteknél hivatásos és szerzõdéses szol-gálatot teljesítõ katonákra terjed ki.

2. A csapatkarjelzések viselését az 1. a) alpontban meg-határozott személyi állományának engedélyezem. A köz-napi csapatkarjelzés viselését az 1. b) alpontban meghatá-rozott személyi állománynak engedélyezem. Az 1. a) és b) alpontok alapján az ellátandók tervezett köre 100 fõ.

3. A 2. pontban rendszeresített csapatkarjelzés szöveges leírását és eredeti, valamint kétszeres méretû színes grafi-káját ezen intézkedés mellékletei tartalmazzák.

4. Az Utasítás 6. § (1) bekezdése szerint az HM Fegy-verzeti és Hadbiztosi Hivatal gondoskodik a jóváhagyott karjelzés rendszeresítésébõl adódó költségvetés tervezésé-rõl, beszerzésétervezésé-rõl, gyártásáról és az MH MDK személyi állományának csapatkarjelzéssel való ellátásáról.

5. Az intézkedést az MH MDK személyi állománya tel-jes terjedelemben ismerje meg.

6. Ez az intézkedés a közzététele napján lép hatályba, és a hatálybalépést követõ 5. év december 31-én nem veszti hatályát. Ezzel egyidejûleg az MH Mûveleti Központ csa-patkarjelzésének rendszeresítésérõl szóló 207/2007.

(HK 17.) MH MK Pk intézkedés hatályát veszti.

Gulyás Zoltánezredes s. k.,

parancsnok

1. sz. melléklet

a 184/2011. (HK 7.) MH MDK intézkedéshez

A csapatkarjelzés szöveges leírása

A karjelzés alapformája egy ívelttalpú és ívelttetejû, há-romszögû pajzs, fémarany szegéllyel. Háttere két részre van osztva, amelyek piros és kékeslila színûek. A piros mezõ felsõ részén aranyszínû betûkkel enyhén hajlítva a keret felsõ ívét nem követve „MH MDK” felirat szerepel.

A pajzs közepén kétablakú bástya, mögötte háttérben a bástya által félig elfedve, a hátteret elválasztva kardéllel lefelé egy darab egyenes pengéjû aranyszínû kard.

Színkódok:

1. szín: vörös CO/M100/Y100/K0% Pantone 032 2. szín: sötétkék C100/M100/Y0/K0% Pantone 273 3. szín: sárga/arany/ C0/M20/Y100/K0% Pantone yellow 012

4. szín: szürke/ezüst/C5/M5/Y10/K100% Pantone cool gray 3

5. szín: fekete C0/M0/y0/K100% Pantone 273

2. sz. melléklet

a 184/2011. (HK 7.) MH MDK intézkedéshez Csapatkarjelzés képi ábrázolása eredeti méretben

3. sz. melléklet

a 184/2011. (HK 7.) MH MDK intézkedéshez A csapatkarjelzés (gyakorlós)

szöveges leírása

A karjelzés alapformája egy ívelttalpú és ívelttetejû, há-romszögû pajzs, fekete szegéllyel. Háttere két részre van osztva, amely zöld színû. A zöld mezõ felsõ részén fekete betûkkel enyhén hajlítva a keret felsõ ívét nem követve

„MH MDK” felirat szerepel.

A pajzs közepén kétablakú bástya, mögötte háttérben a bástya által félig elfedve, a hátteret elválasztva kardéllel lefelé egy darab egyenes pengéjû feketeszínû kard.

Színkódok:

1. szín: fekete/ PANTONE Black 6C 2. szín: zöld/ PANTONE 349 C

4. sz. melléklet

a 184/2011. (HK 7.) MH MDK intézkedéshez Csapatkarjelzés (gyakorlós) képi ábrázolása eredeti méretben