• Nem Talált Eredményt

16.00 óráig jelenthet be az illetékes vá- vá-lasztási bizottságnál

– intézményi társulás(ok) útján gondoskodik

FEBRUÁR 6-án 16.00 óráig jelenthet be az illetékes vá- vá-lasztási bizottságnál

A bejelentéshez csatolnia kell a 29/2006. (V. 30.) BM rendeletben található KisL1 jelû (a lista adatai), valamint a hozzá csatolt kellõ számú KisL2 jelû (a jelöltek adatai) ki-töltött formanyomtatványokat. Minden jelölthöz mellékel-ni kell a KisSZ jelû formanyomtatványt is, mely a jelölt nyilatkozatát tartalmazza arról, hogy a jelölést elfogadja.

A bejelentés után a listáról jelöltet csak törölni lehet, nincs mód új jelölt felvételére. A törlés a KisL3 jelû bizonylaton adható meg.

A területi választási bizottság a lista-bejelentési határ-idõ lejártát követõen kisorsolja, hogy az egyes listák mi-lyen sorszámmal szerepelnek a szavazólapon, és jóvá-hagyja a szavazólapot. Az országos szavazólap elkészíté-sérõl az Országos Választási Iroda, a területi szavazólap elkészítésérõl a területi választási iroda gondoskodik.

A szavazatok megszámlálása és az eredmény megálla-pítása

A területi választási bizottság – a szavazást követõ na-pon, miután valamennyi érintett településrõl megérkeznek

1. szám ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 139

a szállítóborítékok – kisebbségenként megszámlálja a sza-vazatokat, és a szavazatszámlálás eredményérõl – külön a területi és külön az országos kisebbségi önkormányzati vá-lasztás tekintetében – jegyzõkönyvet állít ki, a területi ki-sebbségi választás tekintetében megállapítja annak ered-ményét. Az országos kisebbségi választásról kiállított jegyzõkönyvet haladéktalanul az Országos Választási Bi-zottsághoz szállítja, amely a területi választási bizottságok jegyzõkönyvei alapján állapítja meg az országos kisebb-ségi választás eredményét.

A területi és az országos kisebbségi választás eredmé-nyét azonos módszerrel, az ún. d’Hondt formulával álla-pítják meg, mely biztosítja, hogy az egyes listák a leadott szavazatok arányában részesüljenek a mandátumokból.

A megválasztott területi kisebbségi önkormányzat tes-tületének alakuló ülését a területi választási bizottság elnö-ke a választást követõ 15 napon belülre, az országos ki-sebbségi önkormányzat testületének alakuló ülését a kép-viselõk megválasztását követõ 30 napon belülre az Orszá-gos Választási Bizottság elnöke hívja össze.

A 2007. évi elsõ közös választási feladatok sikeres vég-rehajtásához jó munkát kíván az

Országos Választási Iroda

Tájékoztató

a 2007. január 1-jén létrejött regionális közigazgatási hivatalokról

A Kormány az államreform programjával össz-hangban – az államháztartás hatékony mûködését elõ-segítõ szervezeti átalakítások érdekében – döntött ar-ról, hogy 2007. január 1-jével a megyei és fõvárosi köz-igazgatási hivatalok jelenlegi rendszerét, csakúgy mint más ágazatokban, a regionális szervezeti modell váltja fel.

A reformra azért volt szükség, mert a területi államigaz-gatás az elmúlt évtized során igen nagyra növekedett, az egyes területi hivatalok igen eltérõ és többségében már a megyét meghaladó illetékességgel mûködtek és ezzel szinte áttekinthetetlen dzsungelt képeztek.

Mindezekkel összefüggésben az államháztartás haté-kony mûködését elõsegítõ szervezeti átalakításokról és az azokat megalapozó intézkedésekrõl szóló 2118/2006.

(VI. 30.) Korm. határozat 1. számú melléklete 2007. január 1-jei határidõvel elõírta a regionális közigazgatási hivata-lok, továbbá – a megszüntetendõ megyei közigazgatási hivatalok bázisán – azok megyei kirendeltségeinek

létre-A Kormányprogram végrehajtása, a regionális közigaz-gatási hivatalok létrehozásának alapvetõ feltétele volt a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) módosítása, amit a kormányzati szervezetalakítás-sal összefüggõ törvénymódosításokról szóló 2006. évi CIX. törvény elvégzett. A 2006. évi CIX. törvény megal-kotására pedig az Alkotmány módosítása teremtett lehetõ-séget, amelyet a Parlament május 31-én fogadott el. Ennek alapján ugyanis az Alkotmány 2006. június 3-tól hatályos 34. § (2) bekezdése lehetõvé teszi, hogy az egyes törvé-nyek közigazgatási szervek megjelölésére vonatkozó rendelkezéseit a Parlament a jelenlévõ képviselõk több mint felének a szavazatával elfogadott törvénnyel módo-sítsa.

A 2006. december 14-én kihirdetett kormányzati szer-vezetalakítással összefüggõ törvény felhatalmazza továb-bá a Kormányt, hogy rendeletében kijelölje a feladatot ténylegesen végzõ hatóságot. Mindezek alapján született meg a közigazgatási hivatalokról szóló 297/2006.

(XII. 23.) kormányrendelet.

A kormányrendelet értelmében a közigazgatási hivata-lok a Kormány területi államigazgatási szervei, amelyeket a Kormány az önkormányzatokért felelõs miniszter közre-mûködésével irányít.

A kormányrendelet 2. § (1) bekezdése értelmében a közigazgatási hivatal közvetlenül a közigazgatási hivatal vezetõjének vezetése alatt álló szervezeti egységekbõl, ágazati szakigazgatási szervekbõl, valamint – a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal kivételé-vel – kirendeltségekbõl áll.

A kirendeltség a közigazgatási hivatal szervezeti egysé-ge, amely a közigazgatási hivatal szervezeti és mûködési szabályzatában meghatározott feladatokat lát el, megyére kiterjedõ illetékességgel. Törvényességi ellenõrzési és ha-tósági feladatokat a megyei kirendeltségek is ellátnak, így a lakossági ügyek intézése változatlanul az ügyfelekhez közeli szinten, a törvényességi ellenõrzési munka pedig az önkormányzatokhoz közeli szinten történik. A kormány-rendelet elõírásainak megfelelõen a szakigazgatási felada-tokat ellátó szerveknek a megyei kirendeltségen szintén te-rületi osztálya mûködhet. Ennélfogva, valamint a gyer-mekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásá-ról, valamint a gyámhatóság szervezetérõl és illetékessé-gérõl szóló 331/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 1. § (5) be-kezdésében és a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõség szer-vezetérõl, feladat- és hatáskörérõl, valamint a fogyasztó-védelmi bírság felhasználásáról szóló 89/1998. (V. 8.) Korm. rendelet szervezetalakítással összefüggésben mó-dosított 3. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen a szociális és gyámhivataloknak, illetve a fogyasztóvédelmi felügyelõségeknek – a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal kivételével – a kirendeltségeken területi osztálya mûködik. A szakigazgatási szervek terü-leti osztályának székhelye megegyezik a kirendeltség

140 ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 1. szám

A Kormány regionális közigazgatási hivatalok kialakí-tását meghatározó döntése ugyanis nem csak az átlátha-tóbb, költségtakarékosabb szervezeti struktúra kialakítását célozta, hanem ezen feladatok végrehajtásánál kiemelt fi-gyelmet szentelt a szolgáltató funkció erõsítésének, a hatékony és ügyfélcentrikus mûködésnek.

Erre való tekintettel tehát az ügyintézés nem kerül messzebb az állampolgároktól, az átalakítás az ügyfelek részére többletterhet (pl. utazás) nem jelent, sõt 2007 során az ügyintézés egyszerûsítésének és korszerûsítésének elõ-segítése érdekében a területi ügyfélszolgálatok kialakítá-sának elsõ lépései is megtörténnek.

Az új – regionális – szervezési megoldás elsõsorban a költségcsökkentõ hatást eredményezõ funkcionális felada-tokat (pl. regionális szintû költségvetési tervezés, szerve-zési és koordinációs, informatikai, pénzügyi, személyügyi feladatok ellátása, oktatás-szervezési feladatok) koncent-rálja regionális szintre.

A kormányrendelet elõírásai értelmében a közigazga-tási hivatal továbbra is ellátja:

a helyi önkormányzatok, a települési kisebbségi ön-kormányzatok, valamint az önkormányzati társulások és a többcélú kistérségi társulások törvényességi ellenõrzését;

a területfejlesztési önkormányzati társulások törvé-nyességi ellenõrzését, továbbá a kistérségi fejlesztési taná-csok, a megyei fejlesztési tanátaná-csok, térségi fejlesztési ta-nácsok és a regionális fejlesztési tanács törvényességi felügyeletét;

törvényben vagy kormányrendeletben megállapított ügyekben hatósági jogkört gyakorol;

a kormányrendeletben meghatározott koordinációs, ellenõrzési, informatikai, képzési és továbbképzési felada-tokat; valamint a

a választásokkal, népszavazásokkal összefüggõ in-formatikai feladatokat.

2007. január 1-jétõl a Regionális Közigazgatási Hivatal szervezeti keretében folytatja tovább tevékenységét a terü-leti szinten mûködõállami fõépítész, melynek illetékes-sége a Közigazgatási Hivatal illetékességével megegyezõ.

1. szám ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 141

A közigazgatási hivatalok és a megyei kirendeltségek székhelye és illetékessége, valamint a regionális közigazgatási hivatalok hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettesek (a továbbiakban: megbízott hiva-talvezetõ) és a kirendeltség-vezetõk személye az alábbi:

Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Székhelye: 9021 Gyõr, Árpád u. 32.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

Dr. Németh Éva Kirendeltségek:

Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Vas Megyei Kirendeltsége Címe: 9700 Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 1.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Tömböly Tamás hivatalvezetõ-helyettes.

Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Zala Megyei Kirendeltsége Címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. u. 10.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Doba István hivatalvezetõ-helyettes Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal

Székhely: 8000Székesfehérvár, Szent István tér 9.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

Dr. Gelencsér József Kirendeltségek:

Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Veszprém Megyei Kirendeltsége Címe: 8200 Veszprém, Megyeház tér 1.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Kovács Imre hivatalvezetõ-helyettes

Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Komárom-Esztergom Megyei Kirendeltsége Címe: 2800 Tatabánya, Fõ tér 4.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Tóthné dr. Menczel Zsuzsanna hivatalvezetõ-helyettes Dél-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal

Székhely: 7400 Kaposvár, Csokonai u. 3.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

Hoffmanné Dr. Németh Ildikó

Kirendeltségek:

Dél-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Baranya Megyei Kirendeltsége Címe: 7601 Pécs, József A. u. 10.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Bércesi Ferenc hivatalvezetõ-helyettes

Dél-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Tolna Megyei Kirendeltsége Címe: 7101 Szekszárd, Szent István tér 11–13.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Láng Ágnes hivatalvezetõ-helyettes Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal

Székhely: 1056 Budapest, Váci utca 62–64.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

dr. Forgács Imre

Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Székhely: 3300 Eger, Kossuth L. u. 9.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

Dr. Balás István Kirendeltségek:

Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége Címe: 3541 Miskolc, Városház tér 1.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Orosz Gábor hivatalvezetõ-helyettes

Észak-magyarországi Közigazgatási Hivatal Nógrád Megyei Kirendeltsége Címe: 3101 Salgótarján, Rákóczi út 36.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Szandai László hivatalvezetõ-helyettes Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal

Székhely: 4024 Debrecen, Piac u. 54.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

Dr. Kerekes Edit Kirendeltségek:

Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége Címe: 5000 Szolnok, Kossuth L. u. 2.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Csíkos Zoltán hivatalvezetõ-helyettes

Észak-alföldi Közigazgatási Hivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltsége Címe: 4401 Nyíregyháza, Hõsök tere 5.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Rácz János hivatalvezetõ-helyettes Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal

Székhely: 6741 Szeged, Rákóczi tér 1.

A regionális közigazgatási hivatal hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalvezetõ-helyettes:

Dr. Metzinger Éva Kirendeltségek:

Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Bács-Kiskun Megyei Kirendeltsége Címe: 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Metzinger Éva

Dél-alföldi Közigazgatási Hivatal Békés Megyei Kirendeltsége Címe: 5600 Békéscsaba, József A. u. 2–4.

A kirendeltség vezetõje:Dr. Pataki István hivatalvezetõ-helyettes

A közigazgatási hivatalok a helyi önkormányzatok részére tájékoztatót juttattak el a regionális hivatalok megalakulá-sáról, elérhetõségérõl, a regionális közigazgatási hivatalok hivatalvezetõi feladatainak ellátásával megbízott hivatalve-zetõ-helyettesek és a kirendeltség-vezetõk személyérõl. A tájékoztatót a hivatalok és kirendeltségek a honlapjaikon is közzétették. Az önkormányzatok és az ügyfelek a honlapokon a jövõben tájékozódhatnak a belsõ szervezeti és személyi változásokról is.

142 ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 1. szám

Pályázati felhívás

„AZ ÉV AKADÁLYMENTES ÉPÜLETE 2006” címû építészeti nívódíjról

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Építésügyi és Településrendezési Fõosztálya az 1997. évi LXXVIII. törvény 31. §-ában foglaltak alapján meghirdeti

„AZ ÉV AKADÁLYMENTES ÉPÜLETE 2006” címû építészeti nívódíj pályázatot.

A pályázat célja, hogy feltárja, értékelje és közzétegye az épített környezet akadálymentesítésében elért kiemel-kedõ építészeti és mérnöki teljesítményeket; s ezáltal elõ-segítse amozgásukban, illetve atájékozódásban korláto-zott emberek helyzetének lényeges javítását, valamint a jogszabályokban foglalt, ilyen célú követelmények továb-bi magas színvonalú teljesítését.

A pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázatra olyanújonnan megvalósultvagyfelújított közhasználatú épületekkel, illetve azok példaértékû építé-szeti-mûszaki részletmegoldásaival (pl. rámpák kialakítá-sa, bejáratok megoldákialakítá-sa, különbözõ szintek közötti közle-kedés biztosítása, egészségügyi helyiségek példamutató kialakítása stb.) lehet jelentkezni, amelyeknél az akadály-mentes használat követelményét a jogszabályi követelmé-nyeknek megfelelõen, kiemelkedõ építészeti-kivitelezõi színvonalonépítették meg.

Díjazásban az épületek építtetõi, tervezõi és kivitele-zõi részesülnek.

A pályázathoz mellékelni kell a pályázók nyilatkozatát arról, hogy valamennyien hozzájárulnak a pályázaton való részvételhez, és – a Bíráló Bizottság ilyen igénye esetén – lehetõvé teszik az épület megtekintését. Nyilatkozniuk kell továbbá a pályázóknak arról is, hogy díjazás vagy elis-merés esetén hozzájárulnak az épület terveinek és fényké-peinek közzétételéhez.

A pályázatra nem lehet olyan épülettel jelentkezni, melynél a megvalósítás során építésrendészeti intézkedés-re került sor.

A pályázók pályázatuk benyújtásával elfogadják a Pá-lyázati Felhívásban foglalt feltételeket, és alávetik magu-kat a Bíráló Bizottság döntésének.

A „Pályázati Felhívás”-t az érdekelt minisztériumok hivatalos közlönyei teszik közzé, de hozzáférhetõ a www.vati.huhonlapon is letölthetõ formában.

A pályázatok benyújtása:

1. A pályázatot a mellékelt, pontosan kitöltött „Adat-lap” felhasználásával – a felhívásban felsorolt mellékletek csatolásával, A/4 formátumú csomagolásban – az alábbi címre kell benyújtani:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság

„Az év akadálymentes épülete 2006” pályázat 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30–32.

2. A pályázatok benyújtásának határideje: 2007. már-cius 8.

A pályázatot postán kell benyújtani, benyújtásának idõ-pontja a postabélyegzõ kelte. Egy postai csomagban csak egy pályázat nyújtható be.

3. A csomagolásnak biztosítania kell a pályázati anyag megfelelõ védelmét a postai szállítás során esetleg bekö-vetkezõ sérülésektõl. Ennek biztosítása a pályázók fel-adata és felelõssége.

4. A hiányosan beküldött pályázatok bírálatra nem bo-csáthatók, utólagos hiánypótlásnak nincs helye.

A pályázathoz kötelezõen benyújtandó dokumen-tumok:

– kitöltött adatlap,

– használatbavételi engedélyrõl szóló határozat, – a megvalósult állapotot ábrázoló tervek:

helyszínrajz, m=1:1000, alaprajz (ok), m=1:100, metszet (ek), m=1:100, homlokzatok, m=1:100,

– mûszaki leírás, amely részletezi az akadálymentesség érdekében alkalmazott építészeti-mûszaki eszközöket (anyagokat, szerkezeteket, berendezéseket, illetve felsze-reléseket),

– fényképek az épület külsõ megjelenésérõl, valamint belsõ kialakításáról, különös tekintettel az akadálymentes-séget szolgáló megoldásokra, legalább levelezõlap méret-ben, illetve 2-2 különbözõ nézõpontból felvéve,

– térképvázlat arról a településrészrõl, ahol a pályázat-ra benyújtott épület található (a helyszíni szemle alkalmá-val a tájékozódás elõsegítésére).

A pályázatok elbírálása:

A pályázatok elbírálásánál, a díjak, elismerések odaíté-lésénél döntõ szempont, hogy az adott pályamû egyaránt magas színvonalon feleljen meg mind az építészeti, mind pedig az akadálymentességgel összefüggõ követelmé-nyeknek.

A pályázatokat az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Építésügyi és Településrendezési Fõosztá-lya vezetõje által felkért Bizottság bírálja el. A Bíráló Bi-zottság tagjai: az ÖTM Építésügyi és Településrendezési Fõosztálya, az Egészségügyi Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Mozgáskorláto-zottak Egyesületeinek Országos Szövetsége delegált kép-viselõi.

A Bíráló Bizottság a benyújtási határidõt követõ 90 na-pon belül hozza meg döntését. A döntésrõl a pályázók a döntést követõ 15 munkanapon belül írásban értesítést kapnak.

1. szám ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 143

A pályázat menete, a pályamûvek díjazása:

A pályázatok beérkezését követõ elsõ plenáris ülésen a Bíráló Bizottság egyenként, részletesen áttekinti a pályamû-veket, és a további bírálatból kizárja azokat, amelyek nem felelnek meg a Pályázati Felhívásban rögzített feltételeknek.

Ezután kiválasztja azokat az épületeket, amelyeket a benyúj-tott pályázati anyag alapján díjazásra vagy elismerésre esé-lyesnek tart, s amelyek helyszíni megtekintését ezért indo-koltnak tartja. A Bíráló Bizottság végleges döntését az épü-letek helyszíni megtekintése alapján hozza meg.

Díjazásban a pályázat benyújtói együttesen részesül-nek. Kivételes esetben a Bíráló Bizottság az egyes épüle-tek színvonalas részletmegoldásait is díjazhatja. Az egyes díjazásban részesülõ pályamunkáknál a legmagasabb pályadíj nem lehet több 1,5 millió forintnál, míg az elisme-rés legalacsonyabb díja nem lehet kevesebb 300 000 fo-rintnál.

A díjak átadására és a díjazásban vagy elismerésben ré-szesített épületek bemutatására ünnepélyes keretek között, egyidejûleg kerül sor.

144 ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 1. szám

ADATLAP

„AZ ÉV AKADÁLYMENTES ÉPÜLETE 2006” címû építészeti nívódíj pályázathoz Az épület adatai:

Címe (irányítószámmal): ...

Funkciója: ...

* Új épület Felújított épület

A használatbavételi engedély kelte: ……… Száma: ………

A pályázat témafelelõse (kapcsolattartó személy)

Neve: ……… Telefonszáma: ………

Értesítési és e-mail címe: ………

Az építtetõ

Neve: ……… Telefonszáma: ………

Értesítési és e-mail címe: ………

A tulajdonos

Neve: ……… Telefonszáma: ………

Értesítési és e-mail címe: ………

A tervezõ

Neve: ……… Telefonszáma: ………

Értesítési és e-mail címe: ………

A kivitelezõ

Neve: ……… Telefonszáma: ………

Értesítési és e-mail címe: ………

Nyilatkozatok:

Alulírottak hozzájárulunk az épület pályázaton való részvételéhez, megtekintését elõre megbeszélt idõpontban lehe-tõvé tesszük. Vállaljuk, hogy a pályázók neve, a ház tervei és képei a nyomtatott és elektronikus sajtóban területi korláto-zás nélkül megjelenjenek. A tervezõ kijelenti, hogy pályamunkája harmadik személynek korábban szerzett jogait nem sérti. A pályázati kiírás feltételeit magunkra nézve kötelezõnek ismerjük el.

Megjegyzés: Az adatokat és nyilatkozatokat az építtetõnek, a tulajdonosnak, a tervezõnek és a kivitelezõnek minden esetben ki kell töltenie.

………, 2007. ………

………

építtetõ aláírása

………

tervezõ aláírása

………

tulajdonos aláírása

………

kivitelezõ aláírása

Tengelic Község Önkormányzatának pályázati felhívása a nyugdíjazás miatt megüresedõ

jegyzõi állás betöltésére Pályázati feltételek:

– magyar állampolgárság, – büntetlen elõélet,

– igazgatásszervezõi, vagy állam- és jogtudományi dok-tori képesítés,

– közigazgatási szakvizsga,

– legalább 2 éves közigazgatási gyakorlat.

A pályázathoz csatolandó okiratok:

– részletes szakmai önéletrajz,

– képesítést igazoló bizonyítvány másolata,

– három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizo-nyítvány.

Illetmény és egyéb juttatások: a köztisztviselõk jogállá-sáról szóló 1992. évi XXIII. törvényben megállapítottak alapján, valamint az önkormányzat hatályos rendeletei alapján az alapilletmény 10%-os mértékû illetménykiegé-szítése, és egyéb juttatások.

A pályázat benyújtásának határideje: az Önkormányza-tok Közlönyében történõ megjelenést követõ 15 nap.

A pályázatok elbírálása: a benyújtási határidõt követõ 15 napon belül. A pályázók személyes meghallgatáson vesznek részt.

Az állás betölthetõ: 2007. április 1. napjával.

A pályázatot zárt borítékban a következõ címre kell el-juttatni: Tengelic Község Önkormányzata, Gáncs István polgármester, 7054 Tengelic, Rákóczi u. 11. Tel.: 06 (74) 432-100.

Kapospula és Attala községi önkormányzatok pályázati felhívása

körjegyzõi állás betöltésére Pályázati feltételek:

– magyar állampolgárság, – büntetlen elõélet,

– államigazgatási fõiskola, vagy állam- és jogtudomá-nyi egyetemi végzettség,

– közigazgatási, vagy jogi szakvizsga, – legalább 5 éves közigazgatási gyakorlat, – legalább 2 éves vezetõi gyakorlat.

A pályázat elbírálásánál elõnyben részesül:

– anyakönyvi szakvizsga, – számítógépes ismeretek, – nyelvvizsga,

– saját gépkocsi és vezetõi engedély.

A pályázathoz csatolandó mellékletek:

– részletes szakmai önéletrajz,

– 30 napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, – végzettséget igazoló okiratok másolata.

Bérezés a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény rendelkezései szerint.

Körjegyzõi állás betölthetõ: 2007. március 1-jétõl, a ki-nevezés határozatlan idõre szól.

A pályázatot a megjelenéstõl számított 15 napon belül Kapospula község polgármesteréhez kell benyújtani. Cím:

Markovits Géza polgármester, 7251 Kapospula, Béke tér 21., polgármesteri hivatal.

Érdeklõdni lehet: Markovits Géza polgármesternél a 06 (30) 927-8676-os, és dr. Budavári Lajos jegyzõnél a (74) 565-507-es telefonszámon.

Pályázat elbírálása: a pályázati határidõ lejárta után 15 napon belül.

1. szám ÖNKORMÁNYZATOK KÖZLÖNYE 145

Tájékoztató kerékpárutak tervezésének és építésének támogatására meghirdetett 2006. évi pályázat II. fordulójáról

1. Tervezési pályázatok jegyzéke

Pályázó Hossz (fm) Útpénztár támogatás

Pályázó Hossz (fm) Útpénztár támogatás