• Nem Talált Eredményt

Általános rendelkezések

ÁLLAMTITKÁRI INTÉZKEDÉSEK

1. Általános rendelkezések

1. Az intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen

alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a HM Tábori Lel-készi Szolgálatra, valamint a Magyar Honvédség (a továb-biakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: szervezetek) terjed ki.

2. Feladatok

2. A honvédelmi szervezetek gazdálkodását racionali-záló és kiadásait csökkentõ intézkedésekrõl szóló 24/2011. (III. 2.) HM utasítás (a továbbiakban Ut.) 2. § a) pontjában, valamint a honvédelmi szervezetek gazdál-kodásának racionalizálásához és kiadásainak csökkentésé-hez kapcsolódó egyes létszám-gazdálkodási feladatokról szóló 33/2011. (III. 25.) HM utasítás 2. § (1)–(2) bekezdé-seiben foglaltak végrehajtása érdekében a HM Humánpo-litikai Fõosztály, valamint a HVK Személyzeti Csoportfõ-nökség – a szervezetek jelen intézkedés 1. mellékletét ké-pezõ táblázat szerinti adatszolgáltatása alapján – kimuta-tást készít a szervezeteknél található 2011. március 3-án feltöltetlen beosztásokban és munkakörökben, valamint az azok körében a jelen intézkedés hatálybalépéséig bekövet-kezett változásokról. A kimutatást a HM védelemgazdasá-gért felelõs helyettes államtitkár (a továbbiakban: HM VGHÁT) és a Honvéd Vezérkar fõnöke (a továbbiakban:

HVKF) útján kell felterjeszteni a HM közigazgatási állam-titkár (a továbbiakban: HM KÁT) részére, a jelen intézke-dés hatálybalépésétõl számított 15. napig.

3. Az Ut. 2. § c) pontjában foglaltakra tekintettel a szer-vezetek vezetõi, parancsnokai (ideértve a HM-szervek ve-zetõit is)(a továbbiakban: vezetõk) a Munka Törvény-könyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény túlmunkára vo-natkozó rendelkezéseire, valamint a Magyar Honvédség hivatásos és szerzõdéses állományú katonáinak jogállásá-ról szóló 2001. évi XCV. törvény 94-95. §-aira figyelem-mel, a munkaszervezés optimalizálásával törekedjenek arra, hogy a túlmunkát végzõk, illetve a túlszolgálatot tel-jesítõk ellentételezése – a szervezet mûködõképességének fenntartása mellett – pihenõidõ biztosításával történjen.

4. A vezetõk a mûködési kiadások vonatkozásában a je-len intézkedés hatálybalépésétõl számított 15. napig felül-vizsgálják a hatályos szerzõdéseket és folyamatban lévõ kötelezettségvállalásokat, különös tekintettel a szerzõdés-módosítási feltételekre, a módosítások várható következ-ményeire. A felülvizsgálat a következõ területeket érinti:

a) ajándéktárgyak, emléktárgyak, reklám- és propagan-daanyagok beszerzése;

b) nyomdai költségek;

c) szakkönyvek beszerzése;

d) szakképzési kiadások;

e) sajtótermékek beszerzése;

f) reprezentációs és rendezvényi kiadások.

5. Az intézkedés 4. pontja alapján végzett felülvizsgálat eredményérõl, továbbá a kiadások csökkentésével kapcso-latos javaslataikról

a) a szervezetek – az MH katonai szervezetei kivételé-vel – a HM VGHÁT és a HVKF útján,

b) az MH katonai szervezetei az MH ÖHP, a HM VGHÁT, valamint a HVKF útján

jelentést terjesztenek fel a HM KÁT részére a felülvizs-gálat elvégzésére rendelkezésre álló határidõ lejártától számított 8. napig.

6. A HM-szervek (a Miniszteri kabinet, a fõosztályok, a csoportfõnökségek, a Miniszteri kabinetbe nem tartozó tit-kárságok, valamint a Vezérkari Iroda) vezetõi a szervezeti egység részére jóváhagyott, 2011. évi intézményi költség-vetési elõirányzatok felhasználásáról minden negyedévet követõ hónap 20. napjáig jelentést terjesztenek fel a HM VGHÁT útján a HM KÁT részére. A jelentésnek tartal-maznia kell a – HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal HM I. Objektum Gazdálkodás Támogató és Pénzügyi El-látó Referatúrájával egyeztetett – elõirányzatok idõará-nyos felhasználását, a kötelezettségvállalások mértékét, valamint a további szabad (kötelezettségvállalással nem terhelt) keretek felhasználásának várható ütemezését, részletes indokolással.

7. A kiképzési rendezvények költségcsökkentése, vala-mint a rendelkezésre álló források hatékonyabb felhaszná-lása érdekében

a) a 2011. évi gyakorlatokat, kiképzési rendezvényeket lehetõség szerint fûtési szezonon kívül, a helyõrségi gya-korló- és lõtereken, azok maximális kapacitásának kihasz-nálásával, többfokozatúan, komplex módon, térben és idõ-ben összevontan, összehangoltan kell tervezni és végre-hajtani;

b) az általános katonai kiképzés, a szakkiképzés, a pa-rancsnokok és törzsek felkészítése során – a készenléti és készültségi szolgálatok, a missziós felkészítések, az alap-kiképzés a tanintézeti képzés, a gép- és harcjármû-vezetõi, a helikopter- és repülõvezetõi, és az ejtõernyõs kiképzések kivételével – a gép- és harcjármû-mozgást, üzemanyagot nem igénylõ tárgykörök oktatási kérdéseit dolgozzák fel, illetve a fõ hangsúlyt, a gyalogos harcrendben végrehaj-tandó feladatokra, az üzemanyag-felhasználást nem igény-lõ gép- és harcjármû-karbantartási, technikai kiszolgálási feladatokra összpontosítsák.

8. A továbbképzési kiadások csökkentése érdekében a továbbképzéseket, szakmai felkészítéseket belsõ erõforrá-sok igénybevétele útján,

a) a szakmai anyagok, illetve vezetõi döntések írásos tá-jékoztatók, illetve elektronikus úton terjesztett körlevelek formájában történõ megküldésével;

b) az a) pontban foglalt módon nem megoldható esetek-ben a szervezet hivatali helyiségéesetek-ben, elõadóterméesetek-ben tar-tott szóbeli tájékoztatás, feladatszabás formájában kell végrehajtani.

9. A 2011. évre tervezett továbbképzések, szakmai fel-készítések végrehajtását az érintett szervezetek vezetõi a 8. pont b) alpontjában foglalt rendelkezés fokozott figye-lembevételével szervezzék meg.

10. A honvédségi gépjármûvek szolgálati igénybevéte-lének szigorítása keretében

a) kerülni kell az indokolatlan berendeléseket;

b) a gépjármûmozgások korlátozása érdekében fõsza-bályként napi menetleveleket kell kiadni. Többnapos ki-küldetéshez, a napi mûködéshez, készültségi feladatok el-látásához szükséges gépjármûvek esetében, illetve ha nem azonos a gépjármû üzemeltetéséért felelõs, valamint az azt használó szervezet, kiadható heti menetlevél. Ennél hosszabb érvényességi idejû menetlevél csak különösen indokolt esetben adható ki;

c) a szolgálati feladatok végrehajtása során biztosítani kell a gépjármûvek jogszerû használatát, gazdaságos (ta-karékos) igénybevételét és az üzemeltetési elõírások mara-déktalan betartását, amelyekért az adott igénybevételi cso-port vezetõje a felelõs;

d) az üzemanyag-takarékosság érdekében az azonos, valamint a köztes célállomású anyag és személyszállításo-kat optimalizálni kell, melynek érdekében törekedni kell a kapcsolt szállítások alkalmazására.

11. Az energiafelhasználás korlátozása területén:

a) a takarékosság érdekében a használatban lévõ helyi-ségek fûtése során a munkavédelmi és a

munka-egészség-tani jogszabályokban a helyiségekre elõírt hõmérsékletet kell biztosítani, kerülni kell a jogszabályokban meghatáro-zottakon felüli magasabb hõmérséklet biztosítását;

b) a takarékosság érdekében a használaton kívüli helyi-ségek energiafogyasztását (hõ-, villamosenergia) mellõzni kell;

c) a személyi állomány részére el kell rendelni a haszná-laton kívüli elektronikai berendezések munkaidõ után ki-kapcsolását és azok ellenõrzését.

12. A papírfelhasználás korlátozása érdekében:

a) a nem hivatalos, illetve tájékoztató jellegû levelezés során elõtérbe kell helyezni az elektronikus levelezõ rend-szer, az elektronikus dokumentumtár és dokumentum megosztás (fájlszerver) alkalmazásának lehetõségeit;

b) meg kell szüntetni a felesleges nyomtatásokat;

c) a tervezeteket lehetõség szerint elektronikusan kell köröztetni, a feladatindító levél kiadmányozott példányá-nak faxolásával vagy szkennelésével;

d) a kiadmányozott, nyilvántartásba vett irattári példány mellett a címzettek részére a véleményezéseket lehetõség szerint elektronikusan kell megküldeni.

13. A HM-en és az MH-n kívülre történõ levelezés so-rán továbbra is csak hiteles, kiadmányozott, nyilvántartás-ba vett iratokat küldhetõk ki.

14. A kábeltelevíziós szolgáltatásokkal kapcsolatos ki-adások csökkentése érdekében felül kell vizsgálni a kábel-televíziós szolgáltatásokat, ezen belül módosítani kell a szerzõdéseket, korlátozni kell az elõfizetõi helyek számát úgy, hogy azzal költségcsökkenés legyen elérhetõ.

15. A távközlési szolgáltatásokkal kapcsolatos kiadások csökkentése érdekében:

a) a szolgálati mobiltelefonokkal rendelkezõk körét az alábbiak szerint felül kell vizsgálni:

aa) A kvótagazdák a szolgálati rádiótelefon ellátásra vo-natkozó valamennyi igényüket 2011. május 31-ig HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfõnök-ség csoportfõnöke útján felterjesztik a szolgálati rádiótele-fon-ellátás és használat szabályairól szóló 23/2011.

(III. 2.) HM utasítás 14.§-a szerinti vezetõk részére.

ab) A kvótagazdák az igények összeállításánál töreked-jenek a szervezet által használható SIM kártyák darabszá-mának minimalizálására, illetve a takarékossági szempon-tok fokozott szem elõtt tartására.

ac) Az aa) alpont szerinti igénylésekben táblázatos for-mában, szervezeti bontásban és fontossági sorrendben kell felsorolni az ellátandó személyek nevét, rendfokozatát és beosztását (vagy a feladat, szolgálat megnevezését), vala-mint az egyéb, külön költséggel járó szolgáltatásokra (így különösen az adatátvitelre, MMS-re, emeltdíjas SMS-re) vonatkozó igényt, a jogosultsági kategóriát és a keret-összeget. Megjegyzés rovatban kell feltüntetni, ha az értett személy ellátása valamely speciális feladat alapján

in-dokolt, vagy ha az ellátás szükségességét egyéb rendelke-zés határozza meg.

ad) A felterjesztett igénylések elbírálása során kerülnek meghatározásra a szervezetek új kvótái. A továbbiakban az MH Támogató Dandár (a továbbiakban: MH TD) részé-re közvetlenül megküldött igények alapján történõ mobil-telefon és SIM kártya kiutalások végrehajtása csak a jóvá-hagyott igények alapján engedélyezett kvótán belül lehet-séges.

ae) Az átadás-átvételi jegyzõkönyveket az engedélyek tartalmára tekintettel kell elõkészíteni és 2011. július 30-ig aláírni.

b) A szervezetek vezetõi, a kvóták meghatározását kö-vetõen kvótán felüli, illetve külön költséggel járó egyéb – különösen az adatátviteli– szolgáltatásokra vonatkozó igé-nyeket csak rendkívül indokolt esetben terjeszthetnek fel.

c) Az MH kormányzati célú elkülönült hírközlõ hálóza-tában mûködõ vezetékes, asztali telefonokról kezdemé-nyezett közcélú hívások csökkentése érdekében az alábbi-akat kell végrehajtani:

ca) az MH távközlõ hálózatából díjköteles szolgáltatá-sok csak szolgálati célú kapcsolattartásra vehetõk igénybe;

cb) a szervezetek szolgálati célú információk továbbítá-sára elsõsorban az MH távközlõ hálózata által biztosított külön forgalmi díjfizetéstõl mentes szolgáltatásokat köte-lesek igénybe venni;

cc) a felhasználók az MH szervezetén belüli kapcsolat-tartásra az MH távhívó hálózatát kötelesek használni. A külsõ szervezetek irányába történõ hívásokat, amennyiben rendelkeznek az MH távközlõ hálózatához közvetlen kap-csolattal, elsõdlegesen a csatlakoztatott irányokra megha-tározott irányválasztó (elõtét számok) tárcsázásával (BM 07, EDR 03, NATO NCN 06), kötelesek kezdeményezni;

cd) a polgári távközlõ hálózat felé irányuló forgalmi díj-köteles belföldi, illetve nemzetközi távhívó szolgáltatás csak abban az esetben vehetõ igénybe, amennyiben az elõ-zõ bekezdésekben leírt feltételek nem biztosítottak;

ce) az MH TD minden szervezet részére állítsa össze a szervezet felhasználóihoz rendelt díjköteles szolgáltatások igénybevételére jogosult távbeszélõ mellékállomások lis-táját (szervezet, név, beosztás, hívószám, jogosultsági ka-tegória), amelyet jelen intézkedés hatálybalépését követõ 15. munkanapig küldjön meg a felhasználó szervezetek ré-szére;

cf) a szervezetek vezetõi az MH TD által megküldött lista alapján vizsgálják felül a részükre kiutalt díjköteles szolgáltatás igénybevételére jogosult mellékállomásokat, és kategóriamódosítással 20%-al csökkentsék ezen díjkö-teles szolgáltatás igénybevételére jogosult mellékállomá-sok darabszámát. A díjköteles szolgáltatási körbõl kivo-násra kerülõ mellékállomások hívószámait a lista kézhez-vételét követõ 15 napon belül küldjék meg az MH TD ré-szére, az MH TD pedig a beérkezett adatok alapján hajtsa végre a távbeszélõ mellékállomások jogosultságainak csökkentését;

cg) a cf) alpont szerinti csökkentést követõen díjköteles távbeszélõ szolgáltatás igénybevételére vonatkozó új igé-nyek csak a honvédelmi szervezeten belül, a felhasználók részére biztosított szolgáltatások belsõ átcsoportosításával kezdeményezhetõek;

ch) az MH TD havi rendszerességgel készítsen díjelem-zést a felhasználó szervezetek által generált forgalmi költ-ségekrõl, valamint a 2010. év bázisán rögzített éves keret-összeg idõarányos felhasználásáról. A forgalmi költségek-rõl szóló tájékoztatást a tárgyhót követõ hónap 15-ig (elsõ alkalommal 2010-re vonatkozó tájékoztatással együtt) küldje meg a szervezetek részére. A forgalmi költségekrõl szóló tájékoztatás külön térjen ki az átlagos havi forgalmi költségeket jelentõsen, mintegy 100%-ban túllépõ fel-használókra;

ci) a felhasználó szervezet vezetõje köteles intézkedése-ket foganatosítani a kimagasló forgalmi költségeintézkedése-ket gene-ráló felhasználók költségeinek csökkentésére, valamint arra, hogy a szervezete által generált 2011. évi forgalmi költség összességében legalább 20%-al kerüljön csökken-tésre a 2010. évi forgalmi költségekhez képest;

d) az MH távbeszélõ rendszerében a vezetékes díjköte-les távbeszélõ szolgáltatásokat érintõ konfigurálásokat ki-zárólag az MH TD jogosult végrehajtani. Az MH TD a HVK HIICSF részére havonta, szervezeti bontásban ké-szítsen összesített kimutatást a díjköteles szolgáltatást igénybevevõ felhasználókról, a forgalmi költségek idõará-nyos felhasználásáról és a végrehajtott módosításokról.

16. A laktanyai elhelyezéssel kapcsolatos karbantartá-si, hibajavítási munkálatokat az egyes elhelyezési felada-tokról szóló 11/2003. (HK 5.) HM utasításban, valamint a HM vagyonkezelésû ingatlanok külsõ szolgáltatóval törté-nõ mûködtetésével összefüggõ egyes feladatok szabályo-zásáról szóló 22/2002. HM IKH-MH ÖLTP együttes in-tézkedésben foglaltak szerint, a takarékossági szempontok figyelembevételével kell elvégezni.

17. A káresetek számának csökkentése érdekében foko-zottan kell ügyelni a Magyar Állam tulajdonába és a HM vagyonkezelésébe tartozó vagyonelemek rendeltetésszerû használatára.

18. A vezetõket a jogszabályok és belsõ rendelkezések, a jelen intézkedésben foglalt takarékossági és gazdálko-dás-racionalizálási szempontok szervezeti szintû betartá-sáért és betartatábetartá-sáért fegyelmi felelõsség terheli.

19. A vezetõk a jelen intézkedésben foglalt feladatok szervezeten belüli, gyakorlati végrehajtására intézkedést adhatnak ki.

20. Ez az intézkedés a közzététele napján lép hatályba és 2011. december 31-én hatályát veszti. Az intézkedés ha-tálybalépésével egyidejûleg hatályát veszti a Magyar Hon-védség katonai szervezetei 2011. évi gazdálkodásának végrehajtását szigorító és kiadásait csökkentõ intézkedé-sekrõl szóló 119/2011. (HK 5.) HVKF intézkedés (a to-vábbiakban: HVKF intézkedés) A HVKF intézkedés hatá-lya alá tartozó szervezetek vezetõi jelen intézkedés hatály-balépését követõen felülvizsgálják a HVKF intézkedés alapján általuk kiadott intézkedéseket, parancsokat, és amennyiben indokolt, intézkednek azok módosítására.

A kiadott intézkedések és parancsok jelen intézkedéssel összhangban álló rendelkezéseinek hatályát ezen intézke-dés hatálybalépése nem érinti.

Fodor Lajoss. k.,

közigazgatási államtitkár

Dr. Benkõ Tiborvezérezredes s. k.,

Honvéd Vezérkar fõnök