A kötetet Olasz Sándor főszerkesztő mutatta be, a szerzővel Virág Zoltán irodalomtörténész beszélgetett

Loading.... (view fulltext now)

Teljes szövegt

(1)

Zalán Tibor szállás rossz ágyon című verseskötetét az elmúlt év végén adtuk ki a Tiszatáj Könyvek sorozatban. A könyv bemutatója április 3-án volt a szegedi Olasz Kulturális Intézetben. A kötetet Olasz Sándor főszerkesztő mutatta be, a szerzővel Virág Zoltán irodalomtörténész beszélgetett. Az est házigazdája Pál József professzor volt.

*

Modern – magyar – irodalom – történet címmel a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Modern Ma- gyar Irodalom Tanszéke egykori és mai hallgatóinak írásai jelentek meg a Tiszatáj Könyvek sorozatban. A tizenhét szerző tanulmányát tartalmazó kötetet Kolozsi Orsolya és Urbanik Tímea szerkesztette.

*

A Sziveri János Társaság tizenötödik alkalommal ítélte oda a fiatalon elhunyt vajdasági költő, szerkesztő emlékére alapított művészeti díjat. Az idei kitüntetett Virág Zoltán irodalomtörténész, a szegedi egyetem Modern Magyar Irodalom Tanszékének docense. Virág Zoltán – többek között – a vajdasági magyar és a délszláv irodalommal foglalkozik, a kitüntetést kritikusi, szerkesztői munkás- sága elismeréseként kapta.

*

Április 11-én a kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban Vörös László irodalom- történészre, lapunk volt főszerkesztőjére, egykori halasi diákra emlékeztek, s az iskola művészeti termét róla nevezték el.

Júniusi számunk tartalmából

NAGY GÁSPÁR,MARNO JÁNOR,LÁSZLÓFFY CSABA,BÁGER GUSZTÁV versei JÁSZ ATTILA,TANDORI DEZSŐ prózája

KISS GY.CSABA esszéje a Tiszatáj húsz év előtti betiltásáról Poszler Györgyköszöntése

KELEMEN ZOLTÁN tanulmánya Darvasi László és Milorad Pavić regényéről

Ábra

Updating...

Hivatkozások

Updating...

Kapcsolódó témák :