• Nem Talált Eredményt

TÁJÉKOZTATÁSOK

HATÁROZAT

Ügyfél neve: EURÓPA Nyelviskola Oktató és Szol-gáltató Bt.

Ügyfél székhelye: 3300 Eger, Csiky S. u. 21. fszt. 1.

felnõttképzési tevékenységet folytató intézményként történõ nyilvántartásba vételét megtagadom, és egyben eltiltom a felnõttképzési tevékenység folytatásától.

A döntés ellen a közlést követõ naptól számított 15 napon belül a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalhoz (1089 Buda-pest, Kálvária tér 7.) címzett, de a határozatot hozó munka-ügyi központhoz 2 példányban benyújtott fellebbezés-sel lehet élni. A jogorvoslati díj mértéke 6000 Ft, azaz hatezer forint, amelyet a Foglalkoztatási Hivatal 10032000-01732630-00000000 számú elõirányzat-felhasz-nálási keretszámlájára – jogorvoslati díjként – kell postai befizetéssel, vagy átutalással teljesíteni. A fellebbezéshez a befizetésrõl szóló készpénz átutalási megbízás vagy átutalá-si számla másolatát csatolni kell.

INDOKOLÁS

A fenti intézmény kérelmet nyújtott be az Észak-ma-gyarországi Regionális Munkaügyi Központhoz felnõtt-képzést folytató intézményként történõ nyilvántartásba vétele iránt.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az Észak-ma-gyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munka-erõ-piaci Ellenõrzési Osztálya 2007.08.02. napján ellenõr-zést végzett az EURO Nyelviskola Oktató és Szolgáltató Bt.-nél.

Az ellenõrzés megállapította, hogy a betéti társaság több éve végez felnõttképzési tevékenységet jogellenesen, mert a felnõttképzésrõl szóló 2001. évi CI. törvény 8. § (1) bekezdésében elõírt nyilvántartásba vételi

kötelezett-ségének nem tett eleget, így a felnõttképzést folytató intéz-mények nyilvántartásában nem szerepel.

A hivatkozott törvény

– 10. § (2) bekezdés kimondja: ha a felnõttképzést foly-tató intézmény az ellenõrzés idõpontjában nem szerepel a nyilvántartásban – így tevékenységét jogellenesen végzi – a nyilvántartást vezetõ az intézményt eltiltja a felnõttkép-zési tevékenységtõl,

– 10. § (3) bekezdés elõírásai szerint az intézmény a jog-ellenesen végzett tevékenység észlelésétõl számított két évig nyilvántartásba vételre vonatkozó kérelmet nem nyújthat be,

– 10. § (4) bekezdése elõírja, hogy az eltiltást kimondó határozatot a minisztérium hivatalos lapjában és honlapján közzé kell tenni.

Jelen határozat jogerõre emelkedése után intézkedek a határozatnak a Szociális és Munkaügyi Minisztérium hi-vatalos lapjában és honlapján történõ közzétételérõl.

Fentiekre figyelemmel a rendelkezõ részben foglaltak szerint határoztam.

A munkaügyi központ hatásköre és illetékessége a fel-nõttképzésrõl szóló 2001. évi CI. törvény 8. § (4) bekezdé-sén, továbbá a felnõttképzést folytató intézmények nyil-vántartásba vételének részletes szabályairól szóló 48/2001. (XII. 29.) OM rendelet 2. § (3) bekezdésén. a jog-orvoslati jog a közigazgatási hatósági eljárás és szolgálta-tás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 98. § (1) bekezdésén, valamint a 99. § (1) bekezdésén alapul.

Szabó Józsefs. k.,

fõigazgató

TÁJÉKOZTATÁSOK

T á j é k o z t a t ó

az Országos Érdekegyeztetõ Tanács 2007. szeptember 14-i ülésérõl

Napirend elõtt:

a) A kormányzati oldal kezdeményezte a 2006. novem-ber 3-án létrehozott, a reformfolyamatokat segítõ OÉT bi-zottság összehívását, és javasolta, hogy a bibi-zottság tûzze napirendre azokat a szakmai javaslatokat, amelyek a feke-tegazdaság visszaszorítása, illetve az adórendszer átfogó átalakítása érdekében az elmúlt idõszakban kidolgozásra kerültek. A munkavállalói oldal és a munkáltatói oldal egyetértett a bizottság összehívására tett javaslattal.

b) A munkavállalói oldal OÉT-ben kötendõ politikai jellegû megállapodást sürgetett arról, hogy beavatkozást igényelnek a munkavállalói szabadságjogok megsértésére irányuló, és az utóbbi idõbe m megszaporodott esetek.

A tárgyalásokat e témában az oldal nem az eges konkrét ügyekrõl, hanem azok általános vonatkozásairól kezdemé-nyezi. A szakszervezeti szövetségek e kérdéskör megvita-tásához írásos javaslatot készítettek elõ az OÉT számár a szervezkedési szabadság jogának megerõsítését célzó jog-szabály-módosításra és más kormányzati intézkedések meghozatalára.

A felvetéshez kapcsolódóan a munkáltatói oldal kifej-tette: konkrét munkaügyi viták nem tartoznak az OÉT ha-táskörébe, de nyitott a törvénymódosításra vonatkozó ja-vaslatok megtárgyalására. A kormányzati oldal egyetértett azzal, hogy szakértõi egyeztetések után a szakmai javasla-tok az OÉT fórumán megvitatásra kerüljenek.

1. Az OÉT tájékoztatást kapott az EU 2007. második féléves portugál elnökségének programjáról, az ehhez kapcsolódó magyar prioritásokról.

A munkavállalói oldal az írásos és szóbeli tájékoztató-kat megismerve, megnyugvással vette tudomásul, hogy a prioritások között az illetékes kormányzati szervek is elsõ-rendû feladatként foglalkoznak a lisszaboni stratégia hazai foglalkoztatási vonatkozásaival. A napirendhez kapcsoló-dóan az oldal javaslatot tett arra, hogy a munka világát, a munkavállalókat érintõ uniós kérdésekrõl – a döntések meghozatala, illetve uniós képviselete elõtt – a kormány-oldal egyeztessen az OÉT illetékes szakbizottságával vagy egy erre a célra létrejövõ bizottsággal.

A munkáltatói oldal a tájékoztatást tudomásul vette az-zal, hogy idõben meg kell kezdeni a 2011. elsõ félévében esedékes EU soros elnökségre való felkészülést. Egyben javasolta egy, az EU-s feladatokkal kapcsolatos, formalizált egyeztetési fórum létrehozását.

A kormányoldal válaszában hangsúlyozta, hogy a mun-ka világát, a munkáltatómun-kat és a munmun-kavállalóakt érintõ kérdésekben eddig is rendszeresen konzultált a szociális partnerekkel. Az EU döntéshozatalában képviselendõ kor-mányzati álláspont kialakításakor más szaktárcáknak is feladata, hogy kikérjék az érintett társadalmi és civil szer-vezetek véleményét. Ugyanakkor egyetértett azzal a javas-lattal, hogy a 2011. elsõ félévi magyar elnökség program-jának elõkészítése érdekében a szociális partnerek megfe-lelõ részvételét biztosítani szükséges.

2. Az OÉT megvitatta a korkedvezmény-biztosítási já-rulék megfizetése alóli mentesítésrõl szóló törvényjavas-lat- és kormányrendelet-tervezeteket.

Az elõterjesztõ kormányzati oldal kiemelte, hogy a vé-leményezésre átadott jogszabálytervezetek a korkedvez-ményes nyugdíjrendszerrel összefüggõ egyes feladatokat, a foglalkoztatóknak a korkedvezmény-biztosítási járulék megfizetése alóli mentesítés, a korkedvezmény

rendszeré-bõl történõ kikerülés feltételeit és eljárásrendjét szabá-lyozza.

A munkavállalói oldal a tervezeteket elutasította, tilta-kozott az azokban foglaltak ellen. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rövid határidõvel tervezett parlamenti döntés és bevezetés különösen sok veszélyt hordoz az érintett munkavállalói körre nézve.

Az elõterjesztésben foglaltakhoz kötõdõen az oldal a következõ kérdésekben elengedhetetlennek tartja a kor-rekciót:

– Feltétlenül szükséges a javaslat szakmai részének ki-egészítése. Korrekt kritériumrendszerre van szükség, és elengedhetetlen, hogy a szabályozás tartalmazzon listát a munkakörök felülvizsgálta alapján. A listában helyet kell kapniuk a több mûszakban dolgozó munkavállalóknak is, és a lista összeállításakor rendezni szükséges többek kö-zött a típusfüggõség stb. kérdéseit.

– A korkedvezményes kör szabályozása nem korláto-zódhat a kikerülési kritériumok megfogalmazására, ezzel egy idõben meg kell határozni a bekerülési feltételeket is.

– Szükséges a rendes, másodfokon eljáró jogorvoslati lépcsõ beiktatása az eljárás menetébe.

– A jogi szabályozásnak ki kell terjednie a szakszerve-zeti jogosítványokra is. Ennek keretében a szakszerveze-tek nem kerülhetnek ügyfélstátusba, esetleges észrevétele-ket pedig változtatás nélkül, kötelezõen indokolt csatolni az ügyek irataihoz.

– Az oldal javasolta a mentesítés kategóriáját negatív felhangot nem hordozó kifejezéssel helyettesíteni.

A munkáltatói oldal az észrevételei és javaslatai megfo-galmazása mellett, az elõterjesztést támogatta.

3. Az OÉT megtárgyalta a 2008. évi munkaszüneti na-pok körüli munkarendre vonatkozó SZMM rendelet terve-zetét és a javasolt munkarendet konszenzussal elfogadta.

Eszerint: április 26. munkanap, május 2. pihenõnap, októ-ber 18. munkanap, októoktó-ber 24. pihenõnap, decemoktó-ber 20.

munkanap, december 24. pihenõnap.

Országos Érdekegyeztetõ Tanács Titkársága

T á j é k o z t a t ó

az Országos Érdekegyeztetõ Tanács 2007. szeptember 24-i ülésérõl

1. Az OÉT megtárgyalta az egyes adótörvények módo-sításáról és az általános forgalmi adóról szóló törvény újra-kodifikációjáról készült kormányoldali elõterjesztéseket.

A kormányzati oldal az adótörvény-tervezetekrõl ki-emelte, hogy az adórendszerben 2008-tól olyan jellegû

át-alakításokra kerül sor, amelyek növelheti a foglalkozta-tást, egyszerûsítik a jelenlegi adórendszert, elsõsorban az adóbevallás korszerûsítésével, az elektronikus adóigazga-tás szélesítésével, a befizetési rend átalakíadóigazga-tásával, továbbá az ún. kisadók számának csökkentésével. A feketegaz-daság visszaszorítását célozzák a személyi jövedelemadó-zásban, az általános forgalmi adóról szóló új törvényben javasolt módosítások.

2008-ban adóteher-növekedés nem várható, a tervezett intézkedések kisebb tehercsökkentõ elemeket tartalmaz-nak. Átfogó, reform értékû változtatásokra a kormányzat 2008. második félévében tesz javaslatot, összhangban a konvergencia programban megjelölt irányokkal.

A munkavállalói oldal jelezte, hogy az oldal az adótör-vényekrõl további tárgyalásokat kíván folytatni és üdvö-zölte a Kormány feketegazdaság elleni fellépését.

Hiányolta az adótörvények módosításához kapcsolódó hatástanulmányok, indoklások és számítások közzétételét.

Kiemelte a kiskeresetû munkavállalók, valamint a hosszú szolgálati idõvel rendelkezõ, közszférában dolgo-zó tisztviselõk egyre nehezedõ helyzetét.

Kérte, hogy kerüljön további átgondolásra az adórend-szer átalakítása, és szükségesnek vétel, hogy annak kedve-zõ hatásai sokkal szélesebb társadalmi kört érintsenek.

A kisadók összevonása kapcsán egyetértett az admi-nisztrációs terhek csökkentésével, és javasolta a szakkép-zési járulék munkáltatók által történõ felhasználási rend-szerének megtartását.

Kifejtette, hogy az értékalapú ingatlanadóztatást elfo-gadhatónak tartja, abban az esetben, ha bevezetésével pár-huzamosan a jövedelmek adóterhelése csökken. A javas-latban szereplõ megoldást a munkavállalói oldal azért sem fogadja el, mivel az önkormányzatokra hárítja át az adóz-tatási kötelezettséget.

A járulékrendszer tervezett átalakítását a konkrét adatok és számítások hiányában nem támogatja.

A munkáltatói oldal pozitívan értékelte, hogy az adó-módosító törvényjavaslatokat idõben, a Kormány jóváha-gyása, illetve a Parlamenthez történõ benyújtása elõtt tár-gyalhatja az OÉT. Az alapos véleményezést azonban gya-korlatilag lehetetlenné tette az egyeztetõ tárgyalásokra rendelkezésre álló nagyon rövid idõ.

A véleményalkotást megnehezíti, hogy a törvényjavas-lathoz semmilyen számítási anyagot, hatáselemzést, sõt in-doklást sem kaptak az érdekképviseletek. Nem lehet tudni az adóváltozások költségvetési hatásait, a lakosság, illetve a vállalkozások adóterhelésének várható alakulását. Így annak ismerete nélkül tárgyalja az OÉT az adótörvénye-ket, hogy a konvergencia program keretit, ez évi várható teljesítését figyelembe véve, milyen lehetõség van 2008-ra az adóteher-csökkentésre.

Az adórendszer egyszerûsítése jegyében a legnagyobb tétel a kisadók tervezett összevonása, ez azonban tartalmát és mértékét tekintve is elfogadhatatlan az oldal számára.

Az összevonással javasolt 5,5%-os, munkabérre vetített járulék mértéke az eddigiekhez képest – különbözõ vállal-kozási csoportoknál differenciáltan, de – összességében adóteher-növekedést jelent, tovább növelve az élõmunka költségeit.

Pozitív lépésként értékelte az oldal az adómentes fej-lesztési tartalék felemelését 25%-ról 50%-ra.

A munkáltatói oldal javasolta, hogy 50 millió forint nyereségig 10%-os legyen a társasági adó.

Az új áfatörvény tervezetében számos, jelenleg hatály-ban lévõ részszabály, fogalom megszûnik, és egy új, jogér-telmezési folyamat kezdõdik. Mindez hosszúideig tartó jogbizonytalanságot eredményez. Szükségesnek tartja az oldal, hogy a PM tájékoztató kiadványokkal segítse a vál-lalkozásoknak „lefordítani” az új törvényt a jelenleg is-mert és használt fogalmakra. Szükségesnek tartja továbbá, hogy az APEH tanúsítson türelmet, vegye figyelembe az új törvény teremtette kezdeti bizonytalanságot.

A munkáltatói oldal egyetért a gazdaság fehérítésével – a megemelt bírságok mellett –, azonban kifogásolja, hogy a jogszabály nem tesz különbséget a szándékos adó-csalás és az adózás közben elkövetett hibák között.

A kormányzati oldal részérõl a pénzügyi tárca vezetõje jelezte, hogy a jövõ évi adócsomag elõkészítése során a lefolytatott egyeztetések és konzultációk eredményérõl a Kormány tájékoztatni fogja a szociális partnereket, egyszers-mind felhívta a figyelmet arra, hogy nem kerül-hetnek veszélybe a konvergencia program egyensúlyt javító intézkedései.

2. Az OÉT megvitatta a 2007. második féléves munka-programját.

A munkavállalói oldal vállalta a bérgarancia-rendszer-rõl, valamint a csõd- és felszámolási eljárásról szóló törvé-nyek átfogó felülvizsgálatára vonatkozó elõterjesztések kidolgozását és az OÉT plenáris ülésre való beterjesztését.

Így azok az OÉT 2007. második féléves munkaprogramjá-ban szerepelhetnek.

A munkavállalói oldal javasolta az egészségbiztosítási rendszer átfogó reformjáról szóló koncepció napirendre tûzését. A kormányoldal a javaslat tartalmának pontosítá-sát kérte, tekintettel arra, hogy az egészségügyi reformlé-pések kidolgozott javaslatai rendre az OÉT elé kerülnek véleményezés céljából. Az OÉT 2007. második félévi munkaprogramjában a kormányoldal elõterjesztésében szerepel az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos jogszabálytervezetek megvitatása. A munkavállalói oldal ezt nem fogadta el, és ragaszkodott eredeti javaslatához, hogy a koncepciót az OÉT tûzze napirendjére.

A munkavállalói oldal – korábban – írásban átadott ja-vaslatainak a 2007. második féléves munkaprogramban való szerepeltetését és megvitatását a felek egy késõbbi so-ros elnöki ülésen véglegesítik.

Az OÉT elfogadott munkaprogramját a melléklet tartal-mazza.

Országos Érdekegyeztetõ Tanács Titkársága

Melléklet

Az Országos Érdekegyeztetõ Tanács 2007. második félévi

munkaprogramja

(Elfogadta az OÉT 2007. szeptember 24-i ülése)

I.

Plenáris ülésre javasolt témák

Szeptember

– Elõterjesztés a korkedvezmény-biztosítási járulék megfizetése alóli mentesítésrõl szóló törvényjavaslatról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Szociális Bizottság, Munkavédelmi Bizottság

– Elõterjesztés a 2008. évi munkaszüneti napok körüli munkarendrõl

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM)

– Tájékoztató az EU 2007. második féléves portugál el-nökségi programjáról, az ehhez kapcsolódó magyar priori-tásokról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (KüM)

– Javaslat az OÉT 2007. második féléves munkaprog-ramjára

Elõterjesztõ: (OÉT)

– Elõterjesztés az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (PM) Szakértõi elõkészítés: Gazdasági Bizottság

– Elõterjesztés az általános forgalmi adóról szóló új tör-vényjavaslatról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal: (PM) Szakértõi egyeztetés: Gazdasági Bizottság

Október

– Elõterjesztés a MK 2008. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatról és az ezt megalapozó egyes törvények módosításáról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (PM) Szakértõi egyeztetés: Gazdasági Bizottság

– T/3245. számú törvényjavaslat a foglalkoztatói nyug-díjról (második olvasatban)

– Elõterjesztés a szervezkedési szabadság jogának meg-erõsítését célzó jogszabály-módosításra és más intézkedé-sekre

Elõterjesztõ: munkavállalói oldal

Szakértõi elkészítés: Munkajogi Bizottság

– Elõterjesztés a lisszaboni akcióprogram végrehajtási jelentésérõl

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (NFÜ)

Szakértõi egyeztetés: Nemzeti Fejlesztési Terv Bizott-ság

– Elõterjesztés a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM) Szakértõi egyeztetés: Szociális Bizottság

– Elõterjesztés a tisztességtelen kereskedelmi magatar-tásról szóló 2005/29/EK irányelv átültetésérõl

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (GKM) Szakértõi egyeztetés: Gazdasági Bizottság

– Elõterjesztés a 2008. évi OÉT bértárgyalások megkez-désére

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM-PM)

Szakértõi egyeztetés: Bér és Kollektív Megállapodások Bizottság

– Elõterjesztés az egészségbiztosítás átalakításával kap-csolatos jogszabályokról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (EüM) Szakértõi egyeztetés: Szociális Bizottság

– Javaslat a munkahelyi stresszre vonatkozó európai ke-retmegállapodás magyarországi végrehajtására

Elõterjesztõ: munkavállalói oldal

Szakértõi egyeztetés: Munkavédelmi Bizottság

– Elõterjesztés a munkavédelemrõl szóló 1993. évi XCIII. törvény módosításáról

Elõterjesztõ: OMMF

Szakértõi egyeztetés: Munkavédelmi Bizottság

– Elõterjesztés az igénybe vehetõ rehabilitációs szolgál-tatások körérõl, az eljárási szabályokról, a rehabilitációs megállapodás megkötésérõl, továbbá a rehabilitációs tervre vonatkozó részletes szabályokról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Szociális Bizottság (Rehabilitációs munkacsoport)

November

– A társadalombiztosítás általános szabályairól szóló új törvényjavaslat

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (KTNM) Szakértõi egyeztetés: Szociális Bizottság

– Elõterjesztés az alkalmi munkavállalói könyvvel tör-ténõ foglalkoztatásra vonatkozó szabályozás módosítására (szakmai koncepció)

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM) Szakértõi egyeztetés: Munkaerõpiaci Bizottság

– Elõterjesztés a külföldiek magyarországi foglalkozta-tására vonatkozó szabályozás módosífoglalkozta-tására

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM) Szakértõi egyeztetés: Munkerõpiaci Bizottság

– Elõterjesztés a fogyasztóvédelemrõl szóló 1997. évi CLV. törvény módosításáról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (SZMM)

– Elõterjesztés az új Polgári Törvénykönyv tervezetérõl Elõterjesztõ: kormányzati oldal (IRM)

Szakértõi elõkészítés: Munkajogi Bizottság December

– Elõterjesztés a bérgarancia rendszerrõl, valamint a csõd- és felszámolási ejárásról szóló törvények átfogó felül-vizsgálatáról

Elõterjesztõ: munkavállalói oldal

Szakértõi egyeztetés: Bér és Kollektív Megállapodások Bizottsága

– Elõterjesztés Magyarország aktualizált konvergencia programjáról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (PM) Szakértõi egyeztetés: Gazdasági Bizottság

– Tájékoztató a Munkaerõpiaci Irányító Testület elmúlt idõszakban végzett munkájáról

Elõterjesztõ: kormányzati oldal (MAT titkársága)

II.

További, bizottsági elõkészítésre javasolt témák

– Elõterjesztés a bulgáriai és a romániai munkavállalók magyarországi foglalkoztatására hozott átmeneti szabá-lyok alkalmazásának munkaerõ-piaci tapasztalatairól (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Munkaerõpiaci Bizottság

– Elõterjesztés a rehabilitációs járadék, valamint a komplex minõsítés rendszerének bevezetésével összefüg-gésben a munkaképesség megváltozásával összefüggõ szociális és egyéb ellátások összehangolt átalakításáról (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Szociális Bizottság (Rehabilitáci-ós munkacsoport)

– Elõterjesztés a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény és más munkaügyi törvények módosításáról (a Munka Törvénykönyvét érintõ jogszabá-lyok vonatkozásában)

– A Munka Törvénykönyve átfogó felülvizsgálata, kon-cepció készítése (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Munkajogi Bizottság

– Elõterjesztés a felnõttképzésben megvalósuló szak-mai gyakorlati képzés szabályozásáról (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Szakképzési Bizottság

– Elõterjesztés a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet módosításáról (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Szakképzési Bizottság

– Elõterjesztés a foglalkozás-egészségügyi szolgálatról szóló 89/1995. (VII. 14.) Korm. rendelet módosításáról (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Munkavédelmi Bizottság

– Elõterjesztés a nõk arányának növelésérõl a döntésho-zatalban (stratégiai megalapozás) (SZMM)

Szakértõi egyeztetés: Esélyegyenlõségi Bizottság

T á j é k o z t a t á s

a Munkaügyi Szakértõk Országos Névjegyzékérõl

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium ügykörét érintõ szakterületeken a 10/2003. (VII. 31.) FMM rendelet 5. § (1) bekezdése értelmében a Munkaügyi Szakértõk Országos Névjegyzékének kiegészítése 2007. október

Név-jegyzék sorszáma

Elõzõ engedély sorszáma

Szakértõ neve Elérhetõségi címe Telefon

Szakterület, és azon belüli részterület(ek)

Engedély érvényességi

ideje

Név-jegyzékbõl

törlés idõpontja

257. Somodiné Hajdú Éva 1136 Budapest, Hegedûs

Gy. u. 49-51.

70/456-1870 J. Felnõttképzés 4 2012. 10. 15.

381. Rákosi Szilvia 1094 Budapest, Páva u. 33. 472-2712,

20/522-3159

J. Felnõttképzés 1, 5 2012. 10. 15.

528. Dr. Füzi István 1025 Budapest, Szépvölgyi út 148/4. 20/990-5825 K. Foglalkozási rehabilitáció

4,5 2012. 10. 15.

529. Fazekas Gabriella Ibolya 3525 Miskolc, Széchenyi u. 15. 46/341-892 J. Felnõttképzés 2 2012. 10. 15.

530. Nagy János 3200 Gyöngyös, Csalogány út 39. 37/317-138 J. Felnõttképzés 2 2012. 10. 15.

531. Fehérvári Krisztina 8000 Székesfehérvár, Almássy telep 15. 20/981-9232 J. Felnõttképzés 1,2,3,4,5,6 2012. 10. 15.

532. Tirpák András 3534 Miskolc, Gagarin u. 42. 30/645-1550 J. Felnõttképzés 2,5,6 2012. 10. 15.

533. Váradi Istvánné 4400 Nyíregyháza, Lengyel u. 76. 30/248-8576 J. Felnõttképzés 2,4,5,6,8 2012. 10. 15.

számHIVATALOSÉRTESÍTÕ3703

F e l h í v á s

szakmai tanulmányi versenyre a 2007/2008-as tanévre

a) Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)

ASzociális és Munkaügyi Minisztériuma hatáskörébe tartozó szakképesítések országos tanulmányi versenyeit a szakterületen mûködõ magyarországi, nappali rendszerû képzést folytató szakképzõ iskolák azon tanulói számára, akiknek rendes szakmai vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidõszakában esedékes, az alábbiak szerint hirdeti meg:

Ssz.

Szakma-csoport Komplex tanulmányi versenyek A verseny idõpontja és helye Nevezési

díjak

Elõdöntõ Döntõ

02. Szociális szolgáltatások szakmacsoport Ideje:

2008. február 13. 13 óra Helye:

a versenyzõ iskolája

Ideje:

2008. április 7–8.

Helye:

BKMÖ Garbai Sándor Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 6400 Kiskunhalas, Kazinczy u. 5.

2500 Ft/fõ

1. Szociális versenyek

54 8933 02 Szociális asszisztens 54 8933 04 Szociális, gyermek-és ifjúságvédelmi ügyintézõ

54 8933 03 Szociális gondozó és szervezõ 2. Csecsemõ- és kisgyermekgondozó

versenyek

54 5070 01 Csecsemõ- és kisgyermekgondozó

05. Gépészet szakmacsoport Ideje:

2008. február 13. 13 óra Helye:

a versenyzõ iskolája

Ideje:

2008. április 7–8.

Helye:

Körösi Csoma Sándor Szakközépiskola 4080 Hajdúnánás, Bocskai u. 29.

2500 Ft/fõ

3. Gépipari versenyek

52 5442 04 Gépipari számítástechnikai technikus

4. Gépészeti versenyek

52 5443 01 Acél- és fémszerkezeti technikus

52 5499 01 Automatizálási technikus (gépészet szakirány)

52 5432 07 Fémipari anyagtechnikus 52 5442 02 Gépésztechnikus 52 5442 03 Gépgyártás-technológus technikus

5. Épületgépész verseny

52 5443 03 Épületgépész-technikus

Ideje:

2008. február 13. 13 óra Helye:

a versenyzõ iskolája

Ideje:

2008. április 10–11.

Helye:

Szily Kálmán Kéttannyelvû Mûszaki Középiskola és Kollégium

1097 Budapest, Timót u. 3.

2500 Ft/fõ

Ssz.

Szakma-csoport Komplex tanulmányi versenyek A verseny idõpontja és helye Nevezési

díjak

Elõdöntõ Döntõ

06. Elektrotechnika-elektronika szakmacsoport

Ideje:

2008. február 13. 13 óra Helye:

a versenyzõ iskolája

Ideje:

2008. április 10–11.

Helye:

Pálfy János Mûszeripari és Vegyipari Szakközépiskola 5001 Szolnok,

Tiszaparti sétány 2–3.

2500 Ft/fõ

6. Gyengeáramú csoport

52 5423 01 Híradásipari technikus 52 5423 02 Ipari elektronikai technikus 52 5423 04 Irodagép-technikus 52 5423 06 Mechatronikai technikus 52 5423 07 Mûszaki számítástechnikai technikus

52 5499 01 Automatizálási technikus

52 5499 01 Automatizálási technikus