• Nem Talált Eredményt

Kiváló Tudományos Diákköri Nevelõk

Dr. Csala Miklós

SE ÁOK Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézet 1997 óta 12 diákkörös hallgatója volt. Eredményeik:

} 13 elõadás az SE TDK-konferenciákon: három I. díj, egy II. díj és két III. díj, } egy OTDK-elõadás: egy különdíj.

„Csala doktor általános orvosi diplomájának megszerzése óta dolgozik az Orvosi Vegy-tani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézetben. Azon sikeres kutatók egyike, akik az oktatást is hivatásuknak tekintik. Színvonalas gyakorlatvezetõi és elõadói tevékenységét egyaránt kimagasló hallgatói véleményezések jelzik. Magával ragadó elõadásmódja számos hallgató érdeklõdését kelti fel a tudomány iránt, ezért minden tanévben bõven van nála jelent-kezõ tudományos diákköri munkára. Gondoskodik róla, hogy TDK-sai alaposan megismer-jék a vizsgált témakör elméleti hátterét és irodalmát, valamint hamar elsajátítsák a szükséges módszereket, így vezetése alatt tényleges kutatói munkát tudnak végezni. Éppen ez indokol-ja, hogy több diákkörös hallgatója már egyetemi évei alatt tudományos közlemények társ-szerzõi, sõt – négy alkalommal – elsõ szerzõi lehettek. A TDK-konferenciákon és a Korányi Frigyes Tudományos Fórumon szerzett díjak, a kutatási eredmények alapján írt I. díjas rektori pályamunkák szintén bizonyítják Csala Miklós diákköri nevelõ tevékenységének magas szín-vonalát.

Saját diákkörös hallgatói témavezetése mellett Csala doktor adminisztrációs feladatok végzésével és bíráló bizottságokban való részvétellel is jelentõsen hozzájárul a diákköri neve-léshez.”

Felterjesztõ: Prof. Dr. Mandl József intézetigazgató egyetemi tanár, Prof. Dr. Bánhegyi Gábor egyetemi tanár

Dr. Geiszt Miklós SE ÁOK Élettani Intézet

1993 óta 20 diákkörös hallgatója volt. Eredményeik:

} 14 elõadás az SE TDK-konferenciákon: hét I. díj, három II. díj és négy III. díj, } két OTDK-elõadás: egy I. díj és egy III. díj.

„Dr. Geiszt Miklós csaknem két évtizede vesz részt a tudományos diákkörös hallgatók oktatásában, nevelésében. E feladatait rendkívül magas szinten és kivételes odaadással látja el. Diákkörös hallgatói sikeresen szerepeltek a TDK-konferenciákon. Véleményem szerint Dr. Geiszt Miklós eddigi TDK-témavezetõi tevékenysége és bírálói tevékenysége alapján egyértelmûen méltó a Kiváló Tudományos Diákköri Nevelõ kitüntetés elnyerésére.”

Felterjesztõ: Prof. Dr. Hunyady László intézetigazgató egyetemi tanár

Prof. Dr. Langer Róbert

SE ÁOK Transzplantációs és Sebészeti Klinika 2001 óta 10 diákkörös hallgatója volt. Eredményeik:

} 9 elõadás az SE TDK-konferenciákon: egy I. díj, három II. díj és két III. díj.

„Prof. Dr. Langer Róbert már egy évtizede vesz részt a tudományos diákkörös hallgatók oktatásában, nevelésében. Rendkívül igényes oktatója intézetének, aktív részese a graduális és posztgraduális képzésnek. Diákkörös hallgatói sikeresen szerepeltek a TDK-konferen-ciákon, õ maga pedig több alkalommal volt zsûritag TDK- és OTDK-konferenciákon.

A TDK-n kívül is nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra: a 2007-ben indult Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program alapító tagja és aktív mentora.”

Felterjesztõ: Prof. Dr. Merkely Béla tanszékvezetõ egyetemi tanár, a TDT elnöke

ORVOS-,FOGORVOS- ÉSGYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYIDIÁKKÖRIKONFERENCIA,2012

Orvos-,Fogorvos-ésGyógyszerésztudományiDiákköriKonferencia–2012

Dr. Ökrös Csaba

SE TSK Sportjáték Tanszék

2001 óta 5 diákkörös hallgatója volt. Eredményeik:

} 9 elõadás a házi TDK-konferenciákon: négy I. díj és három III. díj, } 4 elõadás a nemzetközi TDK-konferenciákon: egy I. díj és három III. díj, } hét OTDK-elõadás: egy I. díj, két II. díj, két III. díj és két különdíj.

„Dr. Ökrös Csaba több mint 10 éve motiválja hallgatóit tudományos munkára. A legjobb tanulókat bevonja mind a hazai kézilabdázás élvonalbeli gyakorlati életébe, mind a tudomá-nyos kutatásaiba. Kutatásaik a felnõtt kézilabdázás aktuális helyzeteibõl és problémáiból in-dulnak ki. Diákjait sikeresen készíti fel a TDK-elõadásokra, szigorúan szem elõtt tartva a tu-dományos kritériumokat, valamint a tartalmi és formai követelményeket. Igényes munkájára jellemzõ, hogy hallgatói mind a házi, mind az országos, mind a nemzetközi TDK-n sikeresek és eredményesek voltak.

Hallgatói részletes útmutatást és jelentõs segítséget kapnak a hazai és nemzetközi tanul-mányok megírásához és megjelentetéséhez. Tanítványai közül többen a PhD iskolában foly-tatták tanulmányaikat.”

Felterjesztõ: Németh Lajos mb. tanszékvezetõ, mestertanár, Dr. Kovács Katalin TDK-tanárelnök

(SE Testnevelési és Sporttudományi Kar)

Dr. Prohászka Zoltán

SE ÁOK III. Sz. Belgyógyászati Klinika

1996 óta 14 diákkörös hallgatója volt. Eredményeik:

} 10 elõadás az SE TDK-konferenciákon: két I. díj és két II. díj, } egy OTDK-elõadás.

„Prof. Dr. Prohászka Zoltán több mint 15 éve játszik jelentõs szerepet a Semmelweis Egyetem Tudományos Diákkörének életében. A III. Sz. Belgyógyászati Klinika Kutató La-boratóriumának vezetõjeként mindennapi kapcsolatban van a TDK-s hallgatókkal, és magas színvonalon irányítja munkájukat. Tudományos, szakmai és emberi igényessége méltó példá-ul szolgálhat egyetemünk hallgatói számára. 2010 óta tagja a Semmelweis Egyetem Tudomá-nyos Diákköri Tanácsának, munkájával és tapasztalatával jelentõsen hozzájárult a házi TDK-konferencia színvonalának növeléséhez. 2005 óta kivétel nélkül minden évben vállalt aktív bíráló bizottsági szerepet a Semmelweis Egyetem éves TDK-konferenciáin, továbbá több alkalommal volt bírálóbizottsági tag az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

A tudományos diákkörön kívül kiemelt figyelmet és energiát fordít a fiatal tehetséges hallga-tók képzésére, melyet jól bizonyít a gimnáziumi hallgahallga-tók specializált képzésében való rész-vétel és az egyetem doktori képzésében való aktív oktatói szerep. Diákköri hallgatói közül többen a Doktori Iskolában folytatták tanulmányaikat, ill. szereztek PhD fokozatot.”

Felterjesztõ: Dr. Széplaki Gábor klinikai orvos, a TDT titkára

Dr. Stampf György ny. egyetemi docens, szaktanácsadó, tömbigazgató SE GYTK Gyógyszerészeti Intézet

1998 óta 5 diákkörös hallgatója volt. Eredményeik:

} 4 elõadás az SE TDK-konferenciákon: két III. díj.

„…Stampf György oktatói és létesítmény-igazgatói pozíciójában, valamint a tudomá-nyos kutatásban és a tudomátudomá-nyos közéletben is igyekszik mindig etikusan eljárni, munkatár-saival és hallgatóival kiváló emberi kapcsolatokat alakít ki. Szakdolgozatos és tudományos diákkörös hallgatóival is közvetlen, jó kedélyû és segítõkész.

Stampf György tanár úr a Tudományos Diákkör elkötelezett támogatója. Lelkesen vállal-ta a zsûrizést a Semmelweis Egyetemen 2010-ben és 2011-ben rendezett TDK-konferencián a Gyógyszerésztudományi Szekcióban. Sõt, 2011-ben a XVI. Korányi Frigyes Tudományos Fórum Biofizika, Bioinformatika és Gyógyszeranalízis szekciójában a zsûri elnöki teendõit is ellátta. A Hõgyes Tömb igazgatójaként mindent megtesz annak érdekében, hogy a TDK kuta-tómunkát végzõ fiatalok munkavégzése zavartalan legyen, minden idõben bejuthassanak a kutatólaborokba és ott akár ünnepnapon, vagy akár éjszaka is, ha munkájuk igényli, tudomá-nyos munkát végezhessenek.

A Dr. Mozsonyi Sándor Alapítvány kuratóriumának elnöki pozícióját 23 éve látja el, eb-ben a minõségéeb-ben bátorítja a TDK-s hallgatókat pályázat beadására és magas színvonalú pá-lyamunka elkészítésére. Bár egyetemünkön TDK-dolgozat írása nem hagyomány, a Mozsonyi pályázat a Gyógyszerésztudományi Karon gyakorlatilag egy utólagos TDK-dolgozat megírására ösztönzi a pályázó TDK-s hallgatókat (akik a sikerrel pályázók igen jelentõs részét teszik ki). A pályázat elbírálása során ugyanis nagy súllyal esik latba a (különféle, pl. TDK konferenciákon elért eredmények mellett) a benyújtott pályamunkák ér-tékelése. A Mozsonyi pályamunka megírása kitûnõ lehetõséget jelent a TDK-s hallgatóknak tudományos kutatómunkájuk írásos összefoglalására, ami akár egy késõbbi tudományos köz-lemény alapjait is megvetheti. Az alapítvány fiatal oktatók részére elnyerhetõ díjakat is oszt, amely odaítélésében a fiatal oktató szakdolgozati és TDK témavezetése is fontos szempont.

Stampf docens úr kuratóriumi elnöki pozíciójában, de saját tanszékén is ösztönzi fiatal okta-tótársait TDK témavezetésre.”

Felterjesztõk: Prof. Dr. Noszál Béla intézetigazgató egyetemi tanár, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja,

Dr. Antal István, egyetemi docens,

a Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese,

Dr. Marosi Attila PhD hallgató, a Tudományos Diákköri Tanács tagja, Urbancsok Zsuzsanna, a GYTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke

ORVOS-,FOGORVOS- ÉSGYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYIDIÁKKÖRIKONFERENCIA,2012

Orvos-,Fogorvos-ésGyógyszerésztudományiDiákköriKonferencia–2012