• Nem Talált Eredményt

Kiváló Tudományos Diákköri Nevelõk

Gilingerné Dr. Pankotai Mária

SE-ETK Egészségtudományi Intézet Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék Munkássága alatt 22 hallgató diákköri munkáját irányította. Eredmények:

} Hat I. díj

} Az OTDK- konferencián két hallgatója kapott díjat: egy I. díj, egy különdíj

„Gillingerné Dr. Pankotai Mária docens asszony 2002 óta dolgozik a tanszékünkön. Ha-mar bekapcsolódott a tanszék kutatómunkájába az élelmiszer kémia területén. Több új témá-val bõvítette a már meglévõ kutatási munkát, fokozatosan több és több hallgatót készít fel a kari illetve az Országos Tudományi Diákköri Konferenciákra.

Munkáját lelkesen aktívan végzi, a kutatási témától függõen szabadidejében is foglalko-zik a hallgatókkal. Széles kapcsolatot tart fenn a vizsgálatokhoz szükséges nyersanyagokat biztosító háttér intézményekkel (kertészet, kutató intézetek). Témája elsõsorban a zöldségek és a gyümölcsök tápanyag meghatározása különbözõ érési folyamatokban és tárolása során.

Végzett hallgatói közül többen folyatatták a tudományos tevékenységüket MSc képzés és PhD keretében. A hallgatók szívesen végeznek irányítása alatt kutatómunkát.

Szaktudása, példamutató magatartása, tudományos aktivitása miatt javasoljuk a kitünte-tésre.”

Felterjesztõ: Prof. Dr. Szabolcs István tanszékvezetõ

Dr. Káldi Krisztina ÁOK Élettani Intézet

Munkássága alatt 17 hallgató diákköri munkáját irányította. Eredmények:

} Nyolc halgató részesült díjazásban a helyi TDKKonferencián: három I. díj, há-rom II. díj, kettõ III. díj

} Az OTDK-konferencián egy hallgatója kapott díjat, egy különdíjat

„Dr. Káldi Krisztina 1992 óta dolgozik az Élettani intézetben. Tudományos munkáját az intézet diákkörös hallgatójaként kezdte, majd demonstrátorként, illetve a diploma megszer-zését követõen az intézet kinevezett oktatójaként folytatta. Több alkalommal vett részt tanul-mányúton Németországban. A diákkörös hallgatók nevelésében pályafutásának kezdete óta sikeresen vett részt. Aktívan vesz részt a diákköri munka szervezésében is. Rendszeresen vesz részt zsûritagként a TDK-konferenciákon, 2009 óta pedig a Semmelweis Egyetem Tu-dományos Diákköri Tanácsának elnöke.

Dr. Káldi Krisztina egyetemi docens asszonyt eddigi lelkiismeretes, és magas színvonalú munkájának Kiváló Diákköri Nevelõ kitüntetéssel történõ elismerését javaslom és melegen támogatom.”

Felterjesztõ: Prof. Dr. Hunyady László, a Semmelweis Egyetem általános rektorhelyettese,

az MTA levelezõ tagja, az Élettani Intézet igazgatója

Orvos-,Fogorvos-ésGyógyszerésztudományiDiákköriKonferencia–2013 Dr. Lohinai Zsolt

SE Konzerváló Fogászati Klinika

1999 óta 29 TDK hallgatója volt. Eredményeik:

} 13 elõadással szerzett helyezést, négy I. díj, kettõ II. díj, hat III. díj, egy különdíj

} Az OTDK- konferencián egy hallgatója kapott dicséretet

} Rektori pályázatot elnyert díjak száma összesen négy és egy rektori dicséret: ket-tõ I. díj, ketket-tõ II. díj és egy rektori dicséret

„Dr. Lohinai Zsolt 1999 óta foglalkozik TDK-hallgatókkal, 2006 óta dolgozik együtt fog-orvostan-hallgatókkal, akikkel különbözõ konferenciákon jelentõs eredményeket értek el.

Magával ragadó és mindig mindenre kíváncsi személyisége sok hallgatót vonz a fogorvostudományi kutatási területére. Közülük sokat a végzés után sem távolodnak el a tu-dományos munkától.

A hallgatókkal való közvetlen foglalkozás mellett tagja a TDT-nak, ahol a Fogorvos-tudományi Kart képviseli, továbbá a FOK Kari Kutatási és Tudományos Bizottságnak is.”

Felterjesztõ: Prof. Dr. Varga Gábor, tanszékvezetõ, SE TDT tagja, a FOK Tudományos Bizottságának elnöke

Dr. Nemeskéri Ágnes

SE ÁOK Humánmorfológiai és Fejlõdésbiológiai Intézet 1980 óta 39 TDK-hallgatója volt. Eredményeik:

} TDK-konferencián megtartott elõadások száma: 37

} 29 elõadással szerzett helyezést az egyetemi TDK-konferenciákon: tizenkettõ I.

díj, kilenc II. díj, nyolc II. díj

} Az OTDK- konferencián öt elõadásból öt hallgatója kapott díjat: kettõ I. díj, egy II. díj, egy III. díj, egy jubileumi különdíj

} A Semmelweis Egyetem Kiváló Diákköri pályázatát egy hallgatója nyerte el

} A „Pro Scienta „díjban szintén egy hallgatója részesült.

„Dr. Nemeskéri Ágnes egyetemi docens asszony, aki Egyetemünk Humánmorfológiai és Fejlõdésbiológiai Intézetben évtizedek óta kiemelkedõ színvonalon végez tudományos mun-kára való nevelést, igen aktív és eredményes diákköri csapatot irányít. Munkássága során hallgatói számos TDK-konferencián értek el díjakat és elismeréseket. Hallgatói a TDK-mun-ka során megszerzett képességek és tudományos jártasság TDK-mun-kapcsán a késõbbi szakmai tevé-kenységük során kiváló eredményt értek el.

Dr. Nemeskéri Ágnes docens asszony szakmai tudása és emberi magatartása egyaránt méltóvá teszi arra, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatóinak példaképe legyen.”

Felterjesztõ: Dr. Törõ Klára, docens, SE TDT tag

Prof. Dr. Rácz Károly

SE ÁOK II. Sz. Belgyógyászati Klinika 1997 óta 30 TDK hallgatója volt. Eredményeik:

} 26 elõadással szerzett helyezést az egyetemi TDK-konferenciákon: nyolc I. díj, hét II. díj, tizenegy III. díj

} 2011 óta hallgatói három helyezést értek el az OTDK konferencián: egy II. díj egy III. díj és egy különdíj.

„Rácz Károly klinikaigazgató professzor úr 1976-ban végzett a Semmelweis Orvostudo-mányi Egyetemen summa cum laude minõsítéssel és 1978-tól – egy montreali és egy párizsi tanulmányúttal megszakítva – folyamatosan a Semmelweis Egyetem II. Sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott. Kiváló belgyógyászi és endokrinológusi mûködése mellett, az endokri-nológiai kutatómunkában elmélyülve 1985-ben PhD fokozatot szerzett – Dean’s Honour mi-nõsítéssel – a montreali McGill Egyetemen. 1989 és 1991 között a Fondation pour la recherche médicale ösztöndíjával a College de France-ban folytatott külföldi kutatómunkát.

1995-ben habilitált a Semmelweis Egyetemen, 1996-tól egyetemi tanár, 1997-tõl az MTA doktora. 2008 és 2009 között az Általános Orvostudományi Kar dékánhelyettese, 2009-tõl klinikaigazgató valamint a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának elnöke. Tevékenysége során számos kutatási támogatást nyert el, amelyek közül kiemelendõ az MTA által támoga-tott kutatócsoport pályázat elnyerése. Rácz Károly professzor úr összes publikációjának szá-ma 294, míg az összes tudományos közleményének összegzett impakt faktora 378,56.

Rácz tanár úr 1978 óta folyamatosan részt vesz a graduális képzésben, 1986 óta a tudomá-nyos diákköri hallgatók témavezetõje, szakdolgozatok konzulense és bírálója. Emellett az utóbbi években több alkalommal is részt vett a bírálói bizottságok munkájában az egyetemi TDK konferencián és a Korányi Frigyes Tudományos Fórumon.

Mindemellett Rácz Károly tanár úr emberi példamutatása, segítõkészsége, orvosi tevé-kenysége méltó példakép medikusok és orvosok generációi számára.”

Felterjesztõ: Dr. Grolmusz Vince Kornél, TDT tag

Orvos-,Fogorvos-ésGyógyszerésztudományiDiákköriKonferencia–2013