• Nem Talált Eredményt

FELÜLVIZSGÁLATI TÁBLÁZAT

In document A Kor mány ren de le tei (Pldal 94-97)

I. fokú FÜV Bi zott ság el nö ke

11. számú melléklet a 20/2008. (VI. 19.) PM rendelethez ...

I. ÉS II. FOKÚ FELÜLVIZSGÁLÓ BIZOTTSÁGA

Ik ta tó szám: Tárgy: ... egész ség ügyi

Ügy in té zõ: al kal mas sá gá nak mi nõ sí té se

FÜV nytsz:

FELÜLVIZSGÁLATI TÁBLÁZAT

1. Név: 2. Rend fo ko zat: 3. Nytsz:

4. TAJ szá ma:

5. Sze mé lyi iga zol vány szá ma:

6. Any ja neve:

7. Szül. év, hó nap, nap:

8. Lak he lye (irá nyí tó szám mal):

9. Szol gá la ti he lye:

10. Je len le gi be osz tá sa:

11. Pol gá ri szak kép zett sé ge:

12. Is ko lai vég zett sé ge:

13. Hi va tá sos szolg. kez de té nek éve:

14. El is mert mun ka vi szony kez de te: ... a Hszt. 326. § alap ján ... évek szá ma, il let ve a Hszt. 329. § alap ján ... évek szá ma.

15. A fe lül vizs gá la tot kezdemé -nyezte:

pa rancs nok/ve ze tõ; alap el lá tó or vos; a ne ve zett sze mély

16. Kór elõz mény ben sze rep lõ ér de mi meg be te ge dé sek:

17. Je len le gi ál la pot [Az ed dig vég zett gyógy ke ze lé sek rö vid le írá sa (al kal ma zott ke ze lé si mó dok és azok hatékony -sága), a kór le fo lyás jel le ge (prog resszió, stag ná lás, reg resszió), szak or vo si le le tek: la bo ra tó ri um, rönt gen, EKG stb., szak or vo si kon zí li u mi vé le mé nyek, ko ráb bi ORSZI szak vé le mé nyek stb.]:

18. A be teg kór há zi ke ze lé sé re vo nat ko zó ada tok az utol só 2 év so rán:

Gyógy in téz mény meg ne ve zé se Gyógy ke ze lés ide je (-tól -ig) BNO kód

19. Volt-e szol gá la ti bal ese te (ha igen az ORSZI szak vé le mé nye, an nak kel te, szá ma):

20. A be teg egész ség ügyi sza bad ság ra (ke re sõ kép te len sé gé re) vo nat ko zó ada tok az utol só 2 év so rán:

Egész ség ügyi sza bad ság ide je (-tól -ig) Di ag nó zis BNO kód

21. Egész ség ügyi sza bad ság joga le jár:

[a Hszt. 93. § (2) bek. alap ján]

22. Je len le gi be teg sé gei:

Az alap be teg ség meg ne ve zé se: Mi kor di ag nosz ti zál ták: BNO kód

Az alap be teg ség hez tár su ló szö võd mé nyek: Ész le lés ide je: BNO kód

Egyéb meg be te ge dé sek: Ész le lés ide je: BNO kód

23. Fog lal ko zásegész ség ügyi szak or vo si vé le mény (az érin tett sze mély mun ka kö ri fel ada ta i ról, a mun ka vég zés kö -rül mé nye i rõl, koc ká za ti vi szo nya i ról, ar ról, hogy az érin tett sze mély egész sé gi ál la po ta alap ján je len le gi mun ka kö ré ben to vább fog lal koz tat ha tó-e):

24. Az egész ség ká ro so dás mér té két vé le mé nye zõ I. fokú Or vo si Bi zott ság meg ne ve zé se, szak vé le mé nye, an nak kelte, szá ma, va la mint az újabb ORSZI fe lül vizs gá lat idõ pont ja:

25. Köz úti jár mû ve ze tõi en ge dé lyé nek ka te gó ri á ja és ér vé nyes sé gé nek idõ pont ja:

26. Ön vé del mi, il let ve va dász fegy ve re van-e, eü. ér vé nyes sé gi idõ pont ja:

27. I. fokú FÜV BIZOTTSÁG dön té se:

28. INDOKOLÁS (kór is mét, ORSZI szak vé le ményt, je len le gi és a vár ha tó prog resszi ót kell figye lembe ven ni és össze vet ni a szol gá la ti és össz kö rül mé nyek figye lembe véte lével):

Kelt: ..., ... év ... hó nap ... nap P. H.

... ... ...

FÜV Bi zott ság tag ja I. fokú FÜV Bi zott ság el nö ke FÜV Bi zott ság tag ja

...

II. FOKÚ FELÜLVIZSGÁLÓ BIZOTTSÁGÁNAK DÖNTÉSE 29. II. fokú FÜV BIZOTTSÁG dön té se:

30. INDOKOLÁS (kór is mét, ORSZI szak vé le ményt, je len le gi és a vár ha tó prog resszi ót kell figye lembe ven ni és össze vet ni a szol gá la ti és össz kö rül mé nyek figye lembe véte lével):

Kelt: ..., ... év ... hó nap ... nap P. H.

... ... ...

FÜV Bi zott ság tag ja II. fokú FÜV Bi zott ság el nö ke FÜV Bi zott ság tag ja

III. rész HATÁROZATOK

Az Alkotmánybíróság ezt a határozatát a Magyar Köz-lönyben közzéteszi.

INDOKOLÁS

I.

Az Országos Választási Bizottság (a továbbiakban:

OVB) a 310/2007. (VIII. 23.) OVB határozatával hitelesí-tette a magánszemély által benyújtott aláírásgyûjtõ ív min-tapéldányát. Az aláírásgyûjtõ íven a következõ kérdés sze-repelt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Köztársaság Országgyûlése törvénymódosítással törölje a parlamenti képviselõk alapdíján (alapilletményén) felüli juttatásokat:

a bizottsági pótdíjakat, a különbözõ költségtérítéseket (utazás, szállás, reprezentáció), az ingyenes laptopot, a te-lefonhasználat térítést, illetve az internet és postai szolgál-tatásokra való jogosultságokat.” Az OVB megállapítása szerint „az aláírásgyûjtõ ív a törvényben meghatározott formai, valamint a népszavazásra feltenni kívánt kérdésre vonatkozó tartalmi követelményeknek eleget tesz, ezért hitelesítésének akadálya nincs”.

Az OVB határozatával szemben – a törvényes határidõn belül – kifogás érkezett az Alkotmánybíróságra. A kifogás szerint a kérdés hitelesítésére nem kerülhetett volna sor, mert ellentétes az Alkotmány 28/C. § (5) bekezdésa) pont-jával, amely szerint központi adónemekrõl nem tartható adóköte-les, a tevékenység nem önálló tevékenységnek minõsül, és a szállásköltség-térítés, illetve költségtérítési átalány el-számolási kötelezettség nélkül illeti meg a képviselõket.

Mivel a költségelszámolás az összevont adóalap megálla-pításának egyik lépése, ezért a költségelszámolás rendje a személyi jövedelemadó mint központi adónem szabályo-zásának közvetlen tárgya.

A kifogás elõterjesztõje szerint az aláírásgyûjtõ ív min-tapéldányán szereplõ kérdésrõl azért sem tartható népsza-vazás, mert nem felel meg az országos népszavazásról és népi kezdeményezésrõl szóló 1998. évi III. törvény (a továbbiakban: Nsztv.) 13. § (1) bekezdésében megfo-galmazott és az Alkotmánybíróság gyakorlatában kifejtett egyértelmûség követelményének. A kifogás szerint a kér-dés több tagmondatból áll, felsorolást tartalmaz, így nem lehet egyértelmûen igennel vagy nemmel válaszolni. Ezen 310/2007. (VIII. 23.) OVB határozatot, és utasítsa az OVB-t új eljárásra.

II.

Az Alkotmánybíróság a kifogásokat az Alkotmány, az Nsztv., valamint a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) alábbi rendelkezései alapján vizsgálta meg:

Alkotmány

„20. § (2) Az országgyûlési képviselõk tevékenységü-ket a köz érdekében végzik.

(3) Az országgyûlési képviselõt – az országgyûlési kép-viselõk jogállásáról szóló törvényben szabályozottak sze-rint – mentelmi jog illeti meg.

(4) Az országgyûlési képviselõt a függetlenségét bizto-sító tiszteletdíj, továbbá meghatározott kedvezmények és költségeinek fedezésére költségtérítés illetik meg. A tisz-teletdíj és a költségtérítés összegérõl, valamint a kedvez-mények körérõl szóló törvény elfogadásához a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazata szük-séges.”

„28/C. § (5) Nem lehet országos népszavazást tartani:

a) a költségvetésrõl, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekrõl és illetékekrõl, a vámokról, vala-mint a helyi adók központi feltételeirõl szóló törvények tartalmáról,”

In document A Kor mány ren de le tei (Pldal 94-97)