• Nem Talált Eredményt

Az Európai Beruházási Bank

In document Az Európai Unió intézményrendszere (Pldal 124-128)

10. A tanácsadó szervek és az Európai Beruházási Bank

10.3. Az Európai Beruházási Bank

Az Európai Beruházási Bank a 28 uniós tagállam tulajdonában áll, azaz a bank részvényesei a tagállamok. Az Európai Beruházási Bank saját forrásait tagjai, azaz a tagállamok bizto-sítják.31 Az Európai Beruházási Bank székhelye Luxembourgban található.

Az Európai Beruházási Bank felépítése

Az Európai Beruházási Bank jogi személy.32 Kormányzótanácsa a tagállamok által kijelölt miniszterekből áll.33 A Kormányzótanács állapítja meg a Bank hitelpolitikájára vonatkozó általános irányelveket és felügyeli ezek végrehajtását.34

30 EUMSZ 263. cikk (3) bekezdés.

31 EUMSZ 308. cikk.

32 EUMSZ 308. cikk.

33 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 7. cikk (1) bekezdés.

34 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 7. cikk (2) bekezdés.

A Kormányzótanács feladatai:

• határozni a jegyzett tőke felemeléséről;

• meghatározni a Bank feladatának keretein belül végzett finanszírozási műveletekre vonatkozó elveket;

• gyakorolni az Igazgatótanács, az Igazgatási Bizottság és a vizsgálóbizottság tag-jainak kinevezése és felmentése tekintetében megállapított hatáskört;35

• dönteni a teljes egészében vagy részben az Unió területén kívül eső befektetési műveletek finanszírozásáról;

• jóváhagyni az Igazgatótanács éves jelentését, az éves mérleget és az eredményki-mutatást, valamint a Bank eljárási szabályzatát.36

Az Igazgatótanács 28 igazgatóból és 18 helyettesből áll. Az igazgatókat a Kormányzótanács öt évre nevezi ki. Minden egyes tagállam, valamint a Bizottság egy-egy igazgatót jelöl.37 Az Igazgatótanács feladatai:

• finanszírozás nyújtása, különösen kölcsönök és garanciák formájában;

• kölcsönök felvétele;

• a kölcsönök kamatainak, a jutalékoknak, valamint a további díjaknak a megálla-pítása.38

Az Igazgatási Bizottság a Kormányzótanács által az Igazgatótanács javaslata alapján hat-éves időtartamra kinevezett elnökből és nyolc alelnökből áll. Megbízatásuk megújítható.39 Az Igazgatási Bizottság az elnök felügyelete alatt és az Igazgatótanács ellenőrzése mellett felel a Bank mindennapi ügyeinek intézéséért; előkészíti az Igazgatótanács határozatait, és gondoskodik ezeknek a határozatoknak a végrehajtásáról.

A Számvizsgáló Bizottság a Kormányzótanács által kinevezett hat tagból áll.40 A Szám-vizsgáló Bizottság évente ellenőrzi a Bank műveleteinek és könyveinek szabályszerűségét, azt, hogy a Bank műveletei megfelelnek-e az alapokmányban, illetőleg az eljárási szabály-zatban előírt alaki és eljárási követelményeknek.41 A Számvizsgáló Bizottság igazolja, hogy a mérleg és az Igazgatótanács által elkészített éves eredménykimutatásban található pénzügyi adatok hitelesen tükrözik a Bank helyzetét.42

35 A Kormányzótanács az alapokmány 12. cikkének (1) bekezdése értelmében kinevezi a Számvizsgáló Bizott-ság hat tagját, valamint az alapokmány 9. cikkének (2) bekezdése értelmében az Igazgatótanács és az alap-okmány 11. cikkének (1) bekezdése értelmében az Igazgatási Bizottság tagjait.

36 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 7. cikk (3) bekezdése értelmében.

37 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 9. cikk (2) bekezdés.

38 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 9. cikk.

39 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 11. cikk (1) bekezdés.

40 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 12. cikk (1) bekezdés.

41 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 12. cikk (2) bekezdés.

42 Az Európai Beruházási Bank alapokmánya 12. cikk (3) bekezdés.

125 A tanácsadó szervek és az Európai Beruházási Bank

Az Európai Beruházási Bank feladatai

Az Európai Beruházási Bank feladata, hogy a tőkepiac igénybevételével és saját forrásai felhasználásával az Európai Unió érdekében hozzájáruljon a belső piac kiegyensúlyozott és egyenletes fejlődéséhez. Ezért nyereségszerzési cél nélkül működik, olyan kölcsönöket és garanciákat nyújt, amelyek elősegítik a következő projektek finanszírozását:

• projektek a kevésbé fejlett régiók fejlesztésére;

• projektek a vállalkozások modernizálására vagy átalakítására, illetve a belső piac fokozatos létrehozása és a működése folytán szükségessé váló új tevékenységek ki-alakítására, ha ezek a projektek olyan terjedelműek vagy természetűek, hogy azokat az egyes tagállamokban rendelkezésre álló különböző eszközökkel nem lehet teljes egészében finanszírozni;

• olyan projektek, amelyek több tagállam közös érdekét szolgálják, és olyan terjedel-műek vagy természetűek, hogy azokat az egyes tagállamokban rendelkezésre álló különböző eszközökkel nem lehet teljes egészében finanszírozni.

Feladatának ellátása során a strukturális alapokból és egyéb uniós pénzügyi eszközökből kapott támogatásokhoz kapcsolódva megkönnyíti beruházási programok finanszírozását.43 Emellett hozzájárul az Unió gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának előmozdításához,44 és az Unió fejlesztési együttműködési politikáját támogató, EU-n kívüli intézkedések végre-hajtásához,45 támogatja továbbá az Európa 2020 stratégia célkitűzéseinek megvalósítását is.

Az Európai Beruházási Bank tevékenysége az alábbi négy kiemelt területre irányul:

• innováció és készségek,

• a kisebb vállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférése,

• éghajlat-politika és

• stratégiai infrastruktúra.

Az Európai Beruházási Bank általában az egyes projektek egyharmadát finanszírozza, de a támogató finanszírozás az 50%-ot is elérheti. Az általa nyújtott finanszírozás más uniós for-rásokból (többek között az uniós költségvetésből) származó finanszírozással is kombinálható.46 Annak érdekében, hogy további finanszírozást lehessen biztosítani az unión belüli jelentős infrastrukturális projektek számára – különösen az olyan kulcsfontosságú ágaza-tokban, mint az energia, a közlekedés és az információtechnológia –, létrejött az Európa 2020 projektkötvény-kezdeményezés. Az Európai Beruházási Bank kulcsszerepet játszik ebben a kezdeményezésben. A projektek finanszírozása mellett az Európai Beruházási Bank tanácsadói szerepet is betölt. Új és jövőbeni tagállamokat célzó, az európai régiók beruházásait támogató közös programja47 a strukturális alapokból és a Kohéziós Alapból származó pénzeszközök felhasználásának optimalizálása érdekében technikai, gazdasági és pénzügyi tanácsadással szolgál az egész projektciklus tekintetében.

43 EUMSZ 309. cikk.

44 EUMSZ 175. cikk és 28. jegyzőkönyv.

45 EUMSZ 209. cikk.

46 Ez az úgynevezett „blending” (ötvözés).

47 JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).

In document Az Európai Unió intézményrendszere (Pldal 124-128)

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK